Регистрация
Публикувано на 29.06.2018 / 16:29

ЗА КРАВАТА ПЕНКА ПРОГЛУШИХМЕ СВЕТА. ЗА БОСИЯ – МЪЛЧАНИЕ. ТОВА ОБЩЕСТВО НЕ ЗАСЛУЖАВА БОСИЯ. ТО ЗАСЛУЖАВА КРАВА – И В НОВИНИТЕ, И КАТО СЪДБА.

НИКОЛАЙ КОЛЕВ БОСИЯНяма нужда да ревем колко сме зле – заслужаваме си го. Няма нужда и да недоволстваме от политиците – заслужаваме си ги. Безсмислено е и да се оплакваме от медиите – и тях си заслужаваме. Защото не сме общество.

За една крава Пенка проглушихме света. Следихме я почасово. Така наречените обществени медии в така наречените си новини се надпреварваха да информират така нареченото общество какво точно се случва с Пенка. Само дето не свикахме европейските посланици заради нея. Но казусът все пак имаше европейски отглас. И съответно – хепиенд.

Босия протестира 17 дни.

Сегашната му гладна стачка не му е първата, но именно тя е изцяло пренебрегната и от медиите, и от обществото. Във Фейсбук го подкрепят неколцина бунтари, обаче нито една политическа формация не откликна на призива му за оставка на сегашното управление.

В деня, в който се гласуваше вот на недоверие на правителството, можеше да има протест. Вероятно така наречените десни политически сили са решили да няма протест, защото вотът беше поискан от БСП. Те даже предварително обявиха този акт за безполезен.

Не е така, уважаеми.

Всеки акт на протест срещу престъпно управление е полезен и смислен.

И далеч не е достатъчно да обявите на пресконференция, че искате оставката на Борисов. Поискайте я така, че да увлечете хората. Изкарайте ги навън. Изкарайте ги от кожите им. Запалете някаква искра на надежда, пък била тя и последна.

И ако не протестирате срещу управлението, значи ви харесва. Аз друг извод не мога да си направя. И далеч не само аз.

За най-младите, които не знаят кой е Босия, а за комунизма няма откъде да научат, ситуацията е напълно неразбираема. Но за така наречените политици трябва да е пределно ясно за какво иде реч – за държава, пленена от мафията. За народ, подложен на геноцид, изтребление и/или прогонване.

Всяка стъпка срещу тази мафия е смислена, колкото и луда да изглежда.

Гладната стачка е отчаян ход. Крайна мярка. Самоунищожение в името на кауза. Да, сигурно трябва да си луд, за да предприемеш подобно нещо. Свестните у нас винаги са наричани луди. Те днес са малцина и се виждат отдалеч. И телевизиите почти не ги отразяват.

Въпросът е кои са нормалните? Тези, които слушкат и папкат ли? Или тези, които мрънкат от време на време колко е кофти ситуацията? Може би те са обществото – онова същото, което избира тази власт. И което я крепи със слушкане, папкане и приглушено мрънкане, докато и внуците му заживеят на хиляди километри от България.

Това общество не заслужава Босия. То заслужава крава – и в новините, и като съдба.

Eвелина Гечева

www.transmedia.bg

Коментари 14 за
“ЗА КРАВАТА ПЕНКА ПРОГЛУШИХМЕ СВЕТА. ЗА БОСИЯ – МЪЛЧАНИЕ. ТОВА ОБЩЕСТВО НЕ ЗАСЛУЖАВА БОСИЯ. ТО ЗАСЛУЖАВА КРАВА – И В НОВИНИТЕ, И КАТО СЪДБА.”

 1. Никога не деля хората на софиянци, (макар и родена в стар софийски квартал, един от най-красивите до преди 15 години, когато беше съсипан от нахлулите простаци) и не-софиянци. Навсякъде има и добри, и лоши хора, винаги най-много съм обичала родопчани, защото ги познавам – човечни и интелигентни, дори в най-малките села. Две неща ще ви кажа – в София софиянци отдавна вече не останаха, или измряха, или избягаха, а Мая Манолова ще стане кмет на София на куково лято! Стига вече селяндурки! Много се заблуждавате, че нещо е свършила – само се мотае, където има проблем, я при миньори, я при майки на болни деца… Фънда номер 2!

 2. И аз ще погладувам до към 16-17 следващия месец, когато ще си взема помощта от 50лв. Като сложа парите за път, остават 46. Като си платя тока, остават 20. Достатъчно за преживяване, направо можеш да живееш охолно, биха казали другарката Десислава и другарят Бисер.
  Не мога да отида пеша до София за да протестирам, а тук и да протестирам ще ме чуят само сойките и чакалите.

 3. Поклон пред Босия – човека!
  Поствам текст по повод участието на шефа на Агенцията Коларов, изтрит от казионните сайтове.

  Софиянци, тлъсти и не толкова тлъсти задници се тресат само при мисълта, че Мая Манолова, догодина, може да се кандидатира за кмет на София!
  Защо ли?

  1. Защото тази жена показа, доказа и онагледи ролята на омбудсмана в цялата страна. Някой да има спомен за нещо свършено от Константин Пенчев?
  2. Защото ще отвее Фандъкова с много на нула. Ще „бие, бие, бие“ на нула и трътляка.
  3. Точка 2 ще е само началото – ще последва риене на герберски обори с тежка механизация! Ще чуем и за асфалт с цена х 5; и за велоалеи; и за небостъргачи; и за „подправен“ подпис на Му; и за едни заводи за едни отпадъци… Както и за едни градинки в „Младост“.
  4. Ще разберем, че неустойките за некачествени строителства и ремонти, дето Фандъкова ги била нам кво си, са включени в комисионните – фактури за неустойки НЯМА!
  5. И най – интересното – ще разберем, че в Закона за държавния служител има опция за ползване на отпуск ПОЛОВИН работен ден!? Такива отпуски на Фандъкова са десетки и винаги, когато се полага подпис под корупционен договор. Зам. кметицата подписва, „Данчето“ в бяло.

  Наблюдавайте събитията.

 4. Оооо,и аз съм той!Нали знаете,че не ги определям аз нещата?!
  Пък и на тази възраст пред вид ЕГН-то- ядем по- малко!Патрони!
  Само Бог е съвършен!Вие,чия светлина носите?
  Истината била низвергната с Лилит!
  Адам пак изпростял,послушал хрисимата Ева просто.
  Чакайте РЕСТО!

  1. Върви на майната си – аз ям много защото съм към 2м., айде, метафорично казано. И имам перфектен метаболизъм.

 5. Актуално е това,което показват медиите МУ.За тях е актуално,че една крава е отишла да пасе извън ЕС и как да спасим добичето без да нарушим ветеринарните разпоредби на Съюза.Кольо не е актуален.Беше актуален,когато мяташе домати,ама тогава беше забавно.Тогава разбрах,че домати можеш да хвърляш,не било престъпление.За други зеленчуци не разбрах дали може да се хвърлят срещу обществени сгради.Но домати може.Казаха го юристи.Най- лошото е че и на хората не им пука за Босия.Повечето не знаят кой е той и какво е правил през тия години след 10 ноември.Кольо е сам,там с големият си плакат,като Мунчо лудият,който единствен се осмели да протестира.

 6. мъже в БГ няма,вдигайте се жени,в името на децата си,защитете ги,покажете за сетен път че сте по смели.тиквата няма да подаде оставка от само себе си. Колкото до тиквата, ще кажа,тъй като научихме ,че имал семейство и четели какво се пише,за него,то нека да знае че във всяко стадо овце има и коч,и ударът е много болезнен,особено ако е в слабините,а неговата слабост вече ни е ясна,и за да няма един контролен в главата ,нека да си свали мръсните ръце,от В Томова,тя е българската ЖАНА ДАРК

 7. ПИША ОТ ПРОВИНЦИЯТА,НО АКО ИМА ВСЕОБЩ ПРОТЕСТ ЩЕ СЕ ПРИДВИЖА ДО СОФИЯ ДА УЧАСТВАМ,НО НЕ МОГА ВСЕКИ ДЕН ДА СЪМ В СТОЛИЦАТА.КЪДЕ СА СОФИЯНЦИ ДА ГО ПОДКРЕПЯТ ИЛИ СА СТАНАЛИ СТРАХЛИВИ МИШКИ?КЪДЕ СА АГИТКИТЕ?КЪДЕ СА УЛТРАСИТЕ?ТОВА Е ДОСТОЙНА КАУЗА,ДОРИ ДА ТЕ НАБИЯТ ЗАРАДИ НЕЯ.

  1. Софиянци или са вече в Гърция или се стягат за там и хич не им пука за нищо! Те са страхливо, малодушно и безотговорно племе!

 8. Разбира се, че е така. Не си заслужава обаче човек да рискува живота си за обезобразено от мързел и егоизъм население. Колко пъти ще го кажа и ще го напиша. Но Босия всъщност не гладува за оскотелия от страх българин, а за човешкото си достойнство, каквото малцина все още имат. Пак ще кажа и всеки ден ще се моля Господ да пази него и малкото останали хора с досблест и достойнство!

 9. Въпросът е кои са нормалните?

  Нормалните са : пиещи ракия, слушащи чалга, биещи се през гъзъ да не серат, за да отидат у Гръция на море и да се постнат у Фейсо, бутащи рушвет на катажията , одат на афтомифка, от колата е налайнярена кат душата му, чегрътащи къртоншета, болещи ги дедовия за промилите на изчезваща нация, умиращи от шубе и вече не разказващи дори и политически вицове, само уефски и сесека, разби ми се предницата на колъта, малий къ мандръсах една, бат коф убав креумвиш, говори по бауно, че не разбирам и т.н.
  Не се колонизира с аборигени, аборигените ги колонизират.
  Искам Боко4 и всички при Петър.

 10. Така е, всичко е вярно. Все по-малка надежда имам този народ да се вдигне срещу мутрокрацията, тоталния грабеж и лъжата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>