Публикувано на 30.10.2019 / 14:56

ЗА КНИГАТА „ТОЗИ ЖИВОТ Е ЗА СМЕЛИТЕ“ НА ВЕСЕЛИНА ТОМОВА: „ЧЕТЯХ И РЕВАХ, КАТО ВЪЛЧИЦА! РАЗТЪРСИ МИ ДУШАТА! ОТ КОЙ СВЯТ СИ БЕ, ЧЕДО, ОТ КАКВО ТЕСТО СИ ЗАМЕСЕНА?“

ЗА КНИГАТА „ТОЗИ ЖИВОТ Е ЗА СМЕЛИТЕ“ НА ВЕСЕЛИНА ТОМОВА: „ЧЕТЯХ И РЕВАХ, КАТО ВЪЛЧИЦА! РАЗТЪРСИ МИ ДУШАТА! ОТ КОЙ СВЯТ СИ БЕ, ЧЕДО, ОТ КАКВО ТЕСТО СИ ЗАМЕСЕНА?“Писъмце от Лос Анжелис, САЩ, където изпратих книгата си „Този Живот е за смелите“, по молба на Гергана Тончева:

Ах, Веси, мила моя фейсбоок приятелко!
За 4 дни „изядох“ ценния подарък, който ми изпрати!
Четях и ревах, като вълчица! Разтърси ми душата! През цялото време аз виждах себе си – дръзка, борбена, откровенна до болка.
От кой свят си, бе, чедо, от какво тесто си замесена?
Каква душа носиш, ранима като кошута…
Отдавна не бях плакала така, с глас… и до болка ранима душа, търсеща справедливост в тоя объркан, /побъркан/ свят.
И както ти самата пишеш:
„– За смелите??!!
–Неееее!!!
Тоя свят е за подлизурковците, мерзавците, крадците, интригантите!
Тоя свят е за ,,мишоците“!!!“
Бог да те благославя и закриля!
Пази се!
Прегръщам те, колкото непозната, толкова й близка /така те усещам/ виртуална приятелка!
Съвсем скоро ще си дойда до България.и ще се отблагодаря за така ценния подарък.
Желая ти прекрасен, спокоен есенен ден!

Гергана Тончева

Коментари 11 за
“ЗА КНИГАТА „ТОЗИ ЖИВОТ Е ЗА СМЕЛИТЕ“ НА ВЕСЕЛИНА ТОМОВА: „ЧЕТЯХ И РЕВАХ, КАТО ВЪЛЧИЦА! РАЗТЪРСИ МИ ДУШАТА! ОТ КОЙ СВЯТ СИ БЕ, ЧЕДО, ОТ КАКВО ТЕСТО СИ ЗАМЕСЕНА?“”

 1. Илиянче, няма да ти казвам къде да си завреш иронията и сарказъма…
  Ако имаше повече смели и борбени жени ( и мъже ) като г-жа Томова, сигурно нямаше да сме на на този хал…Прекалено много преклонени глави има у нас, даже може да се каже, че станахме нация от преклонени главици, за това и си заслужаваме сабите, които ни ги сечат

  1. Веселина Томова няма нужда някой да й се мотка в краката,тя е напълно достатъчна,защото има сила,акъл и сърце за седем милиарда души. А ти недей бърза,хубавите работи бавно стават.

 2. Веселина Томова спаси седем милиарда души от сигурна смърт,като спря ТРЕТАТА СВЕТОВНА ВОЙНА,сам сама,с двете си ръце и остър ум,че сега една България ли ще й се опре.

 3. Много си прав, приятелю!Чилийският народ е един достоен народ заслужаваш само адмирации!
  Превратът в Чили от септември 1973 беше организиран от CIA и тогавашната американска олигархична върхушка!И с подкрепата на световната плутокрация и световната империалистическа реакция!
  Преврат срещу законно избрания и обичан от народа президент Салвадор Алиенде!
  Достоен мъж, на 62 години загива с автомат „Калашников“ в ръка отбранявайки се докрай в президентската резиденция, дворецът La Moneda!

 4. Чилийският народ не иска да о ограбват повече, показва, че има достойнство…
  … а тук?? какво… почти нищо не остана…

 5. В Чили има тотален народен бунт! 80 хипермаркета на Уолмарт са ограбени, а 10 са опожарени. Опожарени за множество пунктове за тол такси. 80 метро станции са разрушени, а 11 са опожарени. 130 банкови клона са нападнати, а 250 банкомата са унищожени. Нападат се също полицейски управления и военни сгради. Под атака са и големите молове.
  Ето какви са резултатите от неолибералната диктатура на Пиночет и след това десетилетия неолиберална парламентарна политика.
  Всичко започва преди седмица, когато цената на градския транспорт се повишава с 30 песос – това е 3%, равнява се на около 4 цента. Съвсем дребна сума, но тя се оказва капката, заради която чашата прелива. Хората протестират срещу неолибералната система, срещу огромното неравенство – най-богатият 1% от хората в страната получават 33% от всички приходи, а всички останали мизерстват. Течащата от десетилетия политика на приватизация е довела до увеличаване на това неравенство – пенсионната система е приватизарана, здравеопазването, образованието, всичко е приватизирано. Хората, които нямат средства, чакат месеци и дори години, за да могат да отидат на преглед на специалист – хора от протестите споделят, че понякога от офисите на докорите им звънят да потвърдят датата за преглед месеци след като болният е починал… Образованието е в криза, хора на възраст 40 и дори 50 години още изплащат заемите за висше образование… Отвън всичко изглежда добре – икономиката расте, средствата на глава от населението растат, но всъщност тези средства не са разпределени равномерно, а едни хора тънат в бедност, други се къпят в разкош.
  Президентът Пинера, който е милиардер, един от най-богатите хора в страната, уволни правителството и предлага някакво дребно увеличение на минималната заплата, но хората няма да се задоволят с това, искат кардинални промени.
  Сърцето ми се къса за Чили. Това лято прочетох невероятния роман „Къщата на духовете“, където се разкаше много за борбата на чилийския народ за равенство. В последните стотина-двеста страници на романа беше описан много силно чудовищният държавен преврат, с който идва на власт Пиночет – човекът, дал началото на днешния неолиберален модел в Чили. Четях за зверствата, които са били извършени над населението тогава, и плаках. И сега виждам как днес, над четиридесет години по-късно, този народ продължава да мизерства… и да се бори. И сега всичко е в хаос и пожари, просто защото отчаянито е прекалено силно и хората са готови на всякакви крайности, за да си спечелят по-добър живот.
  А при нас вдигат билетчето за транспорта не с 3%, а с 60%. И ние ги преизбираме.

  1. Извинявам се, че не посочих автора на написаното по горе.
   Това е Мартин Янков

 6. Няма да бъде преувеличено, ако кажем, че единствения мъж в тази държава-кенеф е една крехка и ранима жена!И тази жена се казва Веселина Томова от „Афера“!
  Обичаме те, Весе!Ние твоите читатели и честни хора!Ти си мъжко, смело момиче, мила!Слагаш в джоба си дори и мъжете!
  Какви ли и мъже са това?Смешници, карикатури!Подлоги и капути на тоя или оня!Гуцита, муцита, коцета, потници, тикви, зарзавати, гоцета, моцета(и техните калфи), радановци, цветановци, костовци, станишевци, воленовци, каракачановци и всичката останала измет, няма да ни стигне времето и мястото да изброим всички!И всеки тръгнал да оправя България!
  Големи оправячи, голямо нещо!В действителност обаче тръгнали да оправят преди всичко себе си, кой го е грижа за България и народа й!

  1. „НАРОДА“….!
   „ЕДНА ПТИЧКА ПРОЛЕТ НЕ ПРАВИ!“
   МЕРЗАВЦИТЕ УПРАВЛЯВАТ , НО КОЙ ИМ
   СЛУГУВА С ЦЕЛ ДА ЗАМАЖЕ КРАЙ ТЯХ.. ?
   ДОКАТО „КРАНЧЕТО“ НЕ СЕ ЗАТВОРИ ЗА ПАРАЗИТИТЕ В ДЪРЖАВАТА , КАТО СЕ..
   ЗАПОЧНЕ ОТ ПРУЗИДЕНТ И СЕ СТИГНЕ
   ДО ТЕХНИТЕ ПРОТЕЖЕТА , НЯМА ДА ИМА
   УПРАВИЯ В КОЯТО И ДА Е ДЪРЖАВА !

 7. Ех, Гергана, това ще ни е съдбата – да вием като вълци от другите краища на света! Заради дистанционното си безсилие, заради малкото останали истински човеци в Родната България, но най-много, поне за мене – че я оставихме да я оплете в паяжината си Паякът и да я стегне в смъртоносните си пипала Октоподът, създадени от БКП и ДС!

 8. Браво Гергана ,чудесно и затрогващо признание !!!

  Жалко ,че липсват между мъжете също така смели и достойни хора, като Веселина в тази тотално опустошена от мафията България !

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *