Регистрация
Публикувано на 28.12.2015 / 10:34

ЗАЩО ПРОКУРАТУРАТА ПОКРИВА ЧОВЕКА НА ЯНЕВА – МОНДЕШКИ. ПРОВЕРИХА ЛИ АУДИТО ВЪРНАТО ОТ ЯНЕВА НА МОНДЕШКИ?!

ВЛАДИМИРА ЯНЕВАТихичко. Тихо. Се изсулва аферата „Янева гейт“, свързана с изтеклите записи в сайта Биволь между двете съдийки – Владимира Янева и Румяна Ченалова. Или поне така си мислят правителствените пропагандатори, които неистово напъват мишци за да покрият грандиозния скандал в съдебната система.

Ред е на АФЕРА да прогнозира, че тепърва предстои най-интересното от записи, които още не са изтекли. Нищо, че прокуратурата на Сотир Цацаров УЖ проверява нещо си по „аферата Янева гейт“. А нали се сещате какво обикновено проверява прокуратурата в подобни случаи – не онова, което е същината на информацията в записите, а търси кой е източникът на записите.
Впрочем, аналогията между „тефтерчето на Красьо Черния“ и аферата „Янева гейт“ е позорно унизителна за родната съдебна система, за ВСС и за прокуратура, но за това малко по-нататък.
Всички онези, които прослушаха записите между съдия Владимира Янева и съдия Румяна Ченалова, разбраха, че в тях присъства и „трето лице“ – УЖ неизвестен мъж. Междувременно проправителствената – процацарова власт посочи Ченалова като „лошата“, охрачи я, превърна я в чучело, за сметка на пестеливите си действия откъм приятелката на Цветан Цветанов – Владимира Янева. От която Цветанов УЖ като Юда моментално се отрече.
Прокуратурата до този момент не е ясно дали е назначила ГЛАСОВА ЕКСПЕРТИЗА за да бъде идентифициран мъжкия глас на „третото лице“. А мъжкия глас звънка, та дрънка, и той е на Момчил Мондешки. Много, ама супер близък на Владимира Янева в нейните „добри времена“, когато бе семейна приятелка на Цветан Цветанов и топ-приближена на ГЕРБ. Но и на … Делян Пеевски, да не забравяме.

АФЕРА задава резонните въпроси на главния прокурор Сотир Цацаров:

1. Провери ли прокуратурата и ВСС откога е връзката между съдия Владимира Янева и Момчил Мондешки? Колко близки са били двамата и то в период, когато Владимира Янева „коли и беси“ в Софийски градски съд?
2. Подарил ли е Момчил Мондешки на Владимира Янева автомобил „Ауди“?
3. Кога и защо се скарват Владимира Янева и Момчил Мондешки? Кара ли Мондешки Владимира Янева да върне подаръка „аудито“? Впрочем, стила за „връщане на коли и подаръци“ е същият, който от години тече в мутренските среди по отношение на „мутресите“, подбрани от „баровците“ – „мутри“.
4. „Оправяни“ ли са дела чрез Мондешки от Владимира Янева? Колко? Колко много?
5. Демонстрирал ли е навсякъде Момчил Мондешки близостта си с лица от „върховете на Властта“? Кои? Сред тях Делян Пеевски, Бойко Борисов, Цветан Цветанов ли са?
6. Защо се скарват Владимира Янева и Момчил Мондешки? Има ли основание Мондешки да е „бесен“ на някого – на кого?! – и да си връща, пласирайки записите?
7. Каква е ролята на братът на Мондешки като синдик на КТБ? От кого е толериран? Защо?

8. До преди 5-6 години бяха ли „бедняци“ Мондешки, сега милионер ли е, изкупил ли е предприятия, етажи с офиси, административната сграда, в която живеят той с майка си и брат си, глътнала милиони за реконструкция? Отделно закупил ли е къща в Троян, която с ремонта надвишава милион, няколко коли, две от които последно купени Ферарита по 600 000 лв., скутери и какво ли не? Пази ли частна фирма имота му? Има ли офшорки в Сейшелите, в които участва?

Да направим сега аналогия между скандала с „тефтерчето на Красьо Черния“ и аферата „Янева гейт“. Как така по „Красьо Черния“ бяха наказани куп магистрати, единствено защото присъстваха само в това тефтерче, без даже да се знае какво са говорили с въпросния Красьо, защото НЯМАШЕ НИКЪДЕ ИЗТЕКЛИ РАЗГОВОРИ, докато в аферата „Янева гейт“ ВСС и прокуратурата се чудят как да покрият „правилните“, близки до властта на ГЕРБ и Делян Пеевски.

По времето на „аферата Красьо Черния“ само заради това, че в тефтерчето му имаше куп имена на магистрати, бяха наказани 20, а дисциплинарно уволнените са 8. Източник тогава на информацията за проведени разговори бе на председателят на етичната комисия на ВСС Цони Цонев.
НИКОЙ ОБАЧЕ НЕ ЧУ НИКАКВИ РАЗГОВОРИ, ЗАЩОТО ТАКИВА ЗАПИСИ НЯМАШЕ.
Някои магистрати изгоряха дори само за това, че са били набрани погрешка, тъй като отчетените секунди срещу името им бяха 0.01.
И до този момент никой не знае кой какво е говорил точно с въпросния Красьо Черния, впрочем, оневинен след дълго влачене по съдилища.
По „аферата Янева гейт“ има обаче не само записи, а и в тях се чуват потресаващи данни за СИМБИОЗА между изпълнителна и УЖ независима правосъдна система, както и за бизнес – преплетки, толерирани от властта.

Мондешки го покриват като „зеница“, Владимира Янева се чудят как да я „извадят“ с най-минимални загуби от скандала, а Румяна Ченалова трябва да опере целия пишкир, за да не лъснат непраните гащи на Бойко Борисов, Цветан Цветанов, Делян Пеевски и Сотир Цацаров.

Само че има още какво да се чуе. Интересното тепърва предстои. А що е рекла и прогнозирала АФЕРА, все е вярно.

Afera.bg

 

Коментари 21 за
“ЗАЩО ПРОКУРАТУРАТА ПОКРИВА ЧОВЕКА НА ЯНЕВА – МОНДЕШКИ. ПРОВЕРИХА ЛИ АУДИТО ВЪРНАТО ОТ ЯНЕВА НА МОНДЕШКИ?!”

 1. Мои клиенти предлагаха 10000 евро на адв. Мондешки да им уреди нещо в СГС. Този тип се изсмя и отговори,че с такива дребни суми не се занимава.
  Посредник от висок ранг.Иначе бе гол и беден несретник,но покрай СГС,Янева и Ченалова забогатя,сега вече и той и брат му ходят с по няколко охранители.

  НО И ПРЕДАТЕЛ.ПРЕДАДЕ КАКИТЕ,КОИТО ГО НАПРАВИХА БОГАТ. ПАЗИ БОЖЕ СЛЯПО ДА ПРОГЛЕДА.

 2. Мондешки е агент. Посредствен и тъп,но С ЧАДЪР.Подставено лице,но забогатя светкавично и мощно.И наистина колеше и бесеше в СГС.
  Лично пред мен му донесоха 40000 лева за обезпечителна заповед,която лично ми показа. Знам и името на съдията и молителя. Четири пачки със столевки в черна найлонова торба. Извади 1 пачка и тръгна да я носи някъде. Офисът му тогава бе на партера на Позитано 20. И се гордееше с факта,че сутринта е подадена молба за обезпечение ,а на обед към 12.00 държеше оригинала на обезпечителната заповед. Това без много пари е невъзможно да се случи в СГС.
  По друг случай през него мина сумата от 75000 евро до един пълничък магистрат.

  Коварен тип.

 3. ……и ако искате да знаете този Мондешки е гей ! Не е проблема в това. Що не се разровите и да видите, че името му се спряга покрай взривената преди време аптекарка до сградата на МВР. По това време тоя е бил в ловешкия следствен арест….а после хоп адвокат. Що не го пита някой тоя Мондешки подарили кафе машина на Петя Крънчева – заместничка на Янева?

 4. Дами и Господа, каква прокуратура, какъв съд, какво независимо правораздаване? Мъжът на Янева през първия мандат на Боко бе назначен в РВД по личното разпореждане на Цветан Цветанов. Те отдавна са на калъп всичките. Мърсотията е на всякъде, не само в София. Ако знаете какво става по малките градове…. например в Перник. През 2014година една фирма „Сън Сити 03″АД заведе дело срещу местен дедесар бизнесмен Ангел Христов „Анри“ за даден аванс в размер на 312 хил.лева. Хората си пуснаха жалба и в местната прокуратура. геле изрева на зам шефа на следствието Кольо Миланов, който срещу скромно заплащане смаза всичко. Привика Кольо управителя на фирмата някой си Александър Цветанов и го принуди да си оттегли жалбите…..каква прокуратура бе хора, какъв съд? Всичко е пълна кочина.

  1. Мая, имаш някаква информация, но не пълна. Тоя Ангел Христов „Геле“ е футболен съдия и тартор на „черното “ тото в Перник и региона . Измами сумати хора с пари и имоти, но поне от години е уше на куките и никой нищо не му направи. С ортака му „Джуджето“ отчитат и на полиция, и на прокуратура, и на разни мачки и котараци. Отчитат дори на НАП. Ама некой ден ще найдат некой с по-космати гърди от тех и ще ги закопа.

 5. Вижда се, че Афера и Бивол са стоплили отношенията си. Браво, похвално! Значи още има надежда.

 6. Когато се плюе по „съдебната система“ явно не на всички е ясно, че тя не е едно цяло, а свързва няколко доста независими една от друга и от всички останали , често с противоположни цели, звена.
  Това са дознание, следствие, прокуратура, съд и адвокатура.
  Дознание, следствие, прокуратура са страна в съдебния процес. Те не са и независими. Те обвиняват!
  Адвокатурата защитава – тя не е независима.
  Единствен независим е съдът – той трябва по съвест, на базата на представените доказателства от прокураура и адвокатура да отсъди.
  Е кажете тогава, ЗАЩО гл. прокурор не се отчита на никого и стои над всички?
  Над всички трябва да съдът. И за да е всичко възможно най-обективно всички процеси са дву или три инстанционни.
  Кратуната на времето каза „Ние ги хващаме – те ги пускат!“ – имайки пред вид съда. Но обикновено съдът е ПРИНУДЕН да ги пусне, поради некадърното обвинение (прокуратурата), която често така подготвя обвинителния акт, че очевадно виновни да бъдат оправдани от съда – Цветанов по всичките му дела, Бисеров и др. подобни. В такива случаи онаяе никой не казва колко некадърна в прокуратурата а вината се хвърля върху съда.
  И сега няма да я пипнат Янева. Спомнете си Мишо бирата, Ало Ваньо, ти си го назначи (прокурора) и т.н.
  Мафията си има прокурор – друго не и трябва.

 7. асистент в ЮФ - братовчед на Николета Лозанова каза:

  Колега, думата дума отваря. Г-ца Влад. Янева беше много е-лива студентка. На един 8 декември двама студенти ме поканиха на частен купон. Там имаше три ученолюбиви студентки, моята беше Вл. Янева. Още отначало тя ми заяви, че смята да се отдели с трима ни в едната стая. Аз я опрасках на две, на три и побързах да си изляза – да не научи Ректорът. После идва при мен на консултации и всеки път те започваха с въпроси от конспекта и завършваха с един сочен френски душ. Отвратих се и на изпита я скъсах. Но тя бутна на професора и взе изпита. Такива ми ти работи.

 8. Имаме главен Прокурор, който не се чувства ръката на закона. Не бяха сигнали за престъпления по служба, но оплюваме хора, които са завършили Академията на МВР-вижте колко са тъпи. Най-много сигнали от Варна, но глас в пустиня. След Красьо Черния-масова сеч, а след разговорите на БОРИСОВ? Двете дами си говорят за УРЕЖДАНЕ на „някои работи“-нищо. Къде е този ЧЕСТЕН ГЛАВЕН ПРОКУРОР-в друго измерение. Не съм адвокат на съдебната система, но…

 9. нЕ СМЕЙ МИ СЕ,нЕ ПЕЙ МИ СЕ-този правен факултет в СУ изглежда подбира най големия курволяк на държавата -учи ги как да направят със средствата на словесната еквилибристика ИСТИНАТА да е лъжа и ЛЪЖАТА истина.Не може тази лоена топка ЦАЦИ
  да е квестор на съдебна система в която 80 % от съдиите са плява/по изказване на наблюдатели от ЕС.Аз лично познавам тази жена -лично ми е правила фелацио-лично съм и заверявал семестър-лично съм си казвал -ТАЗИ К*РВА ДА НЕ И ПОПАДАМ В РЪЦЕТЕ
  и когато чух ,че е съдия си казах -това е краят на родът ми!

 10. Риторичен въпрос в заглавието.
  Кой за каквото си е платил :
  един – за да го прикриват,
  друг – за да разследват конкурента.

 11. ОТ ЧИСТО НЕЩО, БОКЛУК НЕ ПАДА И ОБРАТНО!
  ТА, ПРАВЕТЕ СИ ИЗВОДА, ЩО ЗА ПРАВОПРИЛАГАЩИ НА ИСТИНАТА СА НАСАДЕНИ В „независимата“ – СС и ЧИИ ЗАРЪКИ СЕ ИЗПЪЛНЯВАТ!?
  НА – ЗАКОНЪТ, ИЛИ – НА РАЗПОРЕЖДАЩИЯ ОПРАСКВАНЕТО!

 12. Оплетката сред властимащите, след началото на разпада на стария ред на прехода, е уникална. Всеки се стреми да вземе дял от пая за себе си и го прави безогледно, без мисъл, хаотично и лакомо. Това и ще им изяде главите.

 13. И да не забравя: Поздравления за АФЕРА и пожелания и през Новата 2016 година да бъде все така борбена и непримирима!

 14. Браво за Прокуратурата воглаве с Цацаров! Я да видим сега какво ще измъдрят…

  1. Как какво? При всеки гаф започват да броят ЕДНОООО, ДВЕЕЕЕ, ТРИ! На третия ден пляскат с ръце и се прегръщат и викат УРА, защото в Територията всяко чудо е за три дни и нито миг повече.

 15. Браво Весе,
  Ставаш много добра! Чакаме от теб още разкрития. Тези кирливци не заслужават никаква милост от теб – така че докрай! Весела Нова година и много здраве!

 16. Истината е много по-мръсна и по-страшна отколкото изглежда. Десетки наказателни дела са монтирани и десетки съдби са затрити от двете курви и техните началници. Има и оправдани убийци. По граждански дела десетки бяха принудени да дадат тлъсти подкупи на двете гювендии и по-нагоре. Просто големи шефове и долни мутри ги шибаха и им нареждаха как да правораздават, как да се разпореждат с човешките съдби. В името на евроатлантическите ценности. Мръсна история.

 17. До колкото си спомням ,Янева не го ли
  придружаваше анцуга и до Амерка!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>