Публикувано на 05.05.2008 / 17:28

Защо кмет на ГЕРБ иска да убие тези, които го избраха

 

 

Или пред строителни предприемачи. Няма друго обяснение за безумния проект да бъдат бетонирани и последните зелени площи в един от що-годе нормалните жилищни райони на София. Кварталът, от който се стига по-бързо до Пазарджик, отколкото до центъра на столицата, отдавна е преебан от кметове и архитекти, които заради подкупи съсипаха всичко, което можеше да бъде съсипано. Напразни се оказаха надеждите, че безумията все пак имат край. Нищо подобно. Наглостта се оказа безкрайно изобретателна и агресивна. Още не свикнал с кметското кресло, новият чорбаджия на „Младост" Дюлгеров се развихри по сталински смело и безпощадно. Какво значение има, че срещу новопостроените стотици блокове няма нито една улица. Какво от това, че перверзни строителни фирми от Смолянско, Кърджалийско, Пернишко и от майната си разкопават и осират де каквото им попадне. За по една нощ изчезват паркинги, грпадинки, алеи и цели улици. Какво от това, че кварталът от 120 000 вече отдавна е над 200 000, а най-вероятно и много повече. Попитайте чиновника, защо се прави всичко това и той нагло ще ви заяви в очите, че всичко е законно. Естествено, никой не се съмнява, че са осигурени надлежно всички необходими подписи и разрешения. Както не е тайна и срещу какво. В поредната безумна дискусия, която организира кмета, той ще заяви пред хората: ама дайте доказателства за корупция, защото аз не знам такова нещо. По този циничен начин се държат с нас всички управляващи вече близо 20 години, сякаш обикновените хора са прокуратурата и МВР с всичките му служби за подслушване и следене, за да доказват вината на този или онзи алчен чиновник.

Колони от автомобили, блокове, опрели един в друг, бледи деца и обезумели родители – това е бъдещето на „Младост". Тук действа девизът: „Смърт за „Младост"! Той вече е реализиран в други райони на столицата, защо да не бъде претворен в живота и тук. Очевидно идеолозите на Дахау и Освиенцим имат сърцати последователи в европейска София.

Ясно е, че кметът Петко Дюлгеров ще изпълни обещанието пред своите господари и ще доунищожи „Младост". Защото у нас бунтове като тези в Париж няма да има. Ще правим някакви подписки, ще пишем петиции, а присмехулниците в скъпите си кабинети ще ни псуват и наричат отрепки. И ние наистина сме отрепки, малоумни питомци на скотовъдната ферма „Младост", която е част от скотовъдната ферма София, която пък е център на скотовъдната ферма България. Жителите сме говеда, управлявани от скотовъдци, изблани в манипулирани избори. Заврени в лайната, унизени и измамени сме готови да преглътнем всяко посегателство срещу правата ни, защото сме страхливи и тъпи. Не ни стиска да надигнем глас срещу циганите, които се преселват на огромни групи в столицата и унищожават всичко по пътя си. Мълчим и пред нашествието на хора от села и паланки, които считат фермерството за унизително и се натискат да живеят и работят нещо на и около жълтите павета. Не ме разбирайте криво, всеки има право да е в София, но нека това става по някакви правила, а не в хунски стил. Правилата са задължение на общинската администрация и държавата. Стига сме гледали репортажи как Бойко Борисов съзерцава поредната затрупана с две лопати асфалт улична дупка, в обкръжението на лигави репортерки. Време е да потърсим правата си. Напоследък все по-често в София можете да чуете закани за физическа разправа, взривяване на строежи, линч на чиновници. Има настроения и срещу тъмнокожите българи, срещу хора от провинцията, което не е добре и ще изБИе някой ден по доста уродлив начин. Липсата на управленска и политическа воля обаче упорито ни тласкат именно по този път към гражданското ни осъзнаване. Вината е на всички, които високомерно поругават демократичните закони, считайки, че служебното и политическото им положение им дава право на това.

Затова е без значение дали гражданите на „Младост" наричат своя кмет Петко Дюлгеров смешник и джудже. Той просто е поредният партиен наемник, който трябва да свърши една мръсна работа, от която прецакани ще са хората от „Младост". Тъжното в случая е, че този безумен план ще успее, както много други. Не е ли време да се замислим как да създадем някакъв дискомфорт на наглите политици, строители, инвеститори, архитекти и техните маши – безгръчначните общинари. Да ги накараме да се оглеждат на улицата и да се заключват зад железни врати на жилищата си. Нека се кефят на гаднярските си планове и дебелите пачки, но да ги е шубе да ни гледат в очите и да сънуват кирки, забити в колите им. Те от друго не разбират.

Мартин Димов,

преебан младовец

frognews.bg

Текст под снимката:

26 нови блока ще се пръкнат по проект върху зелени площи и градинки

Коментари 0 за
“Защо кмет на ГЕРБ иска да убие тези, които го избраха”

  1. един човек имал едно място в кв.младост 4 около300м2 изкал община младост да му додаде още 800м2 .затова дал на кмета 50000 е да го вкара в столичния общински съвет.кмета на младост обаче не дал на никои друг,наи вече на общинските съветници от община младост а.ч.
    затова съветниците бламирали вкарания доклад на петко дюлгеров. Това е изстина не е худойествена измислица.
    от кухнята на община младост.
    очакваите и друга история която знам.

  2. Дано това послужи за урок на заблудениете жители на Младост. На изборите нека пак гласуват за „капиталиста“ Бойко Борисов и партия Герб. Каквото си надробиш, това ще кусаш. И после, не се оплакваайте. Това важи и за жителите на Сухиндол!

  3. Nyma da zabravy vaprosniyt kmet kak obikalyse predizborno ucilistata i kak podaryvase po 3 knigki za bibliotekata im!Kak obestavase,ce vsicko ste se promeni!E da…promeni se…Izprati pisma do vsicki direktori na ucilistata v Mladost-oficialni pisma!-da ne go bezpokoyt i zanimavat s ucilistni gluposti!BRAVO KMETE!

  4. Излишно е да плюете,този кмет довършва само онова,което започнаха 3-та негови десни ,,“демократично“ избрани предшественици.Поне една черква да бяха построили,както обещаваха,та поне да има къде да се молим за мъртвите.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *