Публикувано на 16.05.2008 / 16:32

“Защитник” на търговците в “Пазари” ги предаде заради личен интерес

 

 

На съвещание на борда на директорите на варненската фирма “Пазари” бяха взети революционни решения – всички павилиони да бъдат отдадени на търг, а търговските маси ще трябва да се бръкнат с увеличение 30% на наема. Това прави по седем лева на ден за търговска маса, изчисли afera.bg

Решенията на новия борд на директорите наистина са впечатляващи на фона на това, което се случваше от години в общинската фирма “Пазари”. Обществена тайна бе, че “Пазари” се бе превърнала в дойна крава на определен кръг, близък до всички управляващи, минали през властта досега.

Бордът на директорите е взел и още едно ключово решение – пълно премахване незабавно на десет търговски маси за плодове и зеленчуци, които бяха поставени точно пред сградата на дирекцията на фирмата, и които от много време насам са конфликтна точка. Досега никой не се позволи да махне тези маси, защото бяха с “височайша опека”, въпреки че те пречеха и подбиваха търговията на останалите търговци на плодове и зеленчуци.

Единствен недоволен от вдигането на наема на търговците с 30% скача като ужилен председателят на Сдружението на солидарните търговци и производители г-н Бонев. Предварително той иска няколко срещи с председателката на съвета на директорите на “Пазари” Юлияна Трифонова и днес непосредствено преди съвещанието отново настоява за среща. Трифонова обаче му дава възможност да говори пред целия борд на фирмата за да каже своите искания.

“Защитникът” на солидарните търговци атакува вдигането на наемните цени обаче не заради интереса на търговците, а защитавайки личния си интерес. “Вдигайте на другите, но на нашите не!” ревва гороломно г-н Бонев и заплашва, че ще вдигне сдружението си на бунт.

На пишман-защитника на търговци и производители изобщо не му светва, че “Пазари” е фирма не за социално-слаби, а търговско предприятие, което трябва да печели, а не както досега, да маркира дейност, за да пълни гушите на различни политически централи и фигури.

“Вдигането на наемите с 30% се налага поради икономически обстоятелства и както за търговците и купувачите цените се вдигат, и инфлацията расте, така това касае и фирма “Пазари”. Категорично сме решени общинската фирма да печели, а не да се превърне в социално-спомагателна каса”, каза за afera.bg председателката на борда на директорите на “Пазари” Юлияна Трифонова. Тя допълни още, че вдигането на наемите не е толкова високо за да бъде раздухвано излишно и несъстоятелно напрежение.

На практика фирма “Пазари” стартира наистина действия, които никак няма да харесат на опрелена каста от властовата върхушка, която е свикнала да ползва общинската фирма като дойна крава. За първи път всички павилиони ще бъдат отдавани на търг, за да няма раздаване на пари под масата.

Първият недоволен се оказа председателят на Сдружението на солидарните търговци и производители г-н Бонев, който обаче очевидно защитаваше собствения си интерес и набързо предаде “солидарно” търговците.

“Общинска фирма “Пазари” си е поставила амбициозната задача да печели като търговско предприятие и всички онези, които си мислят, че тук ще цари “пей сърце”, много скоро ще разберат, че живеят с празни надежди”, каза още Юлияна Трифонова.

Afera.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *