Публикувано на 28.05.2008 / 9:18

Заради яхтата на бай Иван Помориеца разрушиха крайбрежната алея на Поморие

 

Бетонни стени, плочки и парапети са струпани на купчини и няма кой да ги извози до сметището за строителни отпадъци. Такова, впрочем няма в рамките на общината, има за битови боклуци в близкото село Каменар. "Това е невиждано престъпление възмущават се живеещите около морето,а и не само. Всеки който има пари може да прави каквото си иска,така ли?", възмущава се населението.Техният съгражданин бай Иван Помориеца сам си е измайсторил в продължение на четири години яхтата заради, която се руши за да се открие фронт за пристан. Плавателният съд е уникален със своите габарити, тежи 40 тона, а площта му е 140 квадрата. Подобно като Здравко "Брадъра" от Приморско, яхтата ще бъде използвана с комерсиална цел-туристически разходки по море от бряг на бряг.
Другият край на крайбрежната алея, от към север, пък се саморазрушава или умишлено, според мнозина, се оставя на произвола на съдбата без да се прави ремонт. Огромни плочи са начупени, а настилката се подкопава от морето и никой не взима мерки за обезапасяване. Тъй като в Поморие си нямат морска градина, алеята служи за такава и е любим кът за уединение и романтични разходки на поморийци и гастролиращите от страната и чужбина. 

Росен Петров

 

Коментари 0 за
“Заради яхтата на бай Иван Помориеца разрушиха крайбрежната алея на Поморие”

  1. Кой е тоз бай Иван, бе хора? Трябва да е някой златен кюл! Големи ихтибари, голямо нещо! Да му се невиди и държавата и кметовете и всичко!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *