Регистрация
Публикувано на 12.06.2018 / 8:07

ЗАПОЧВА КРАЙНО ОВЛАДЯВАНЕ НА ДЪРЖАВАТА ОТ МАФИЯТА. ТОВА Е ВОЙНА СРЕЩУ ПРАВОВИЯ РЕД. АКО СПЕЧЕЛЯТ ТАЗИ БИТКА БЕЗМЕТЕЖНО – СЛЕДВА ГРАЖДАНСКА ВОЙНА

МАФИЯЗначими български политици, подбрани магистрати, тежката организирана престъпност и няколко банки стягат рязко своите редици! Започва процес на крайно овладяване на държавата от мафията, която се представлява и от тези лица. Сложен икономически ход за легитимиране на нечисти капитали чрез използване на еврофондовете и някои други специфични публични ресурси.

Това е война срещу правовия ред! Ако спечелят тази битка безметежно – следва гражданска война. С всички последствия от нея!

В ход е глобален политическо-олигархичен план, който обхваща цялото политическо и икономическо статукво. Прераждане, което може да ни струва връщането във времена, които дори не сме и сънували. Не преувеличавам! Коварни, подли и арогантни бандити, облечени във всички политически права и държавна защита.

От другата страна на барикадата няма нищо! Само тишина и вопли на подчинени и смакчани психики. Нито един истински трезвен войник. Започва обратното броене за защита на държавата. Днес тя се представлява от мафиоти и няма морална легитимация, но утре тя трябва да бъде в ръцете на почтени властници. Възможната развръзка е само една, защото зад нас е България! Ограбена, насилена и отвлечена от една шепа човешка тор…

НИКОЛАЙ МАРКОВНиколай Марков

Коментари 18 за
“ЗАПОЧВА КРАЙНО ОВЛАДЯВАНЕ НА ДЪРЖАВАТА ОТ МАФИЯТА. ТОВА Е ВОЙНА СРЕЩУ ПРАВОВИЯ РЕД. АКО СПЕЧЕЛЯТ ТАЗИ БИТКА БЕЗМЕТЕЖНО – СЛЕДВА ГРАЖДАНСКА ВОЙНА”

 1. За съжаление тази дама е най- често каненото лице за политически анализи в полза на Б.

 2. Браво на долния мутрокомунист Тиквата закри южен поток за да открие ТУРСКИ ПОТОК ..По голям предател българската земя не е раждала

 3. Двама от директорите на институти в БАН въртят частен бизнес със собствени фирми. Два закона забраняват лица на публични длъжности да участват в управлението на неправителствени организации и на фирми, а Уставът на БАН изрично забранява директори на звена в академията да управляват фирми и други подобни.

  Но директорката на Института на БАН за изследване на населението и човека проф. Антоанета Христова е създала заедно с докторантката Калина Крумова НПО „Институт за политика“, собственик е на една фирма и на още 3 НПО със сроден на института предмет на дейност. Директорът на НИМХ проф. Христомир Брънзов пък има три фирми и управлява НПО също със сроден предмет на дейност.

  В България има Закон за администрацията, в който чл. 19, ал. 7 посочва, че ръководители на държавни институции, създадени със закон – като БАН например, не могат да са членове на управление или контрол на юридическо лице с нестопанска цел, на търговско дружество или кооперация. Някои се опитват да изкарат, че това се отнасяло само за шефа на БАН, но е абсурдно, понеже директорите са много по-близо от него до ресурси, до кадри и до постижения, които са резултат от дейността на публична институция, и много по-лесно може да „преминат“ към частна формация, ако действащите лица са едни и същи. Затова си има и Закон за БАН, според който академията осъществява дейността си въз основа на законите и на Устав, приет от Общото събрание като задължителен нормативен акт. А в този устав пише черно на бяло, че директорите на постоянни звена в академията „не могат да бъдат членове на управителни съвети на търговски дружества и други подобни, освен ако представляват съответните звена“ (чл. 74, ал. 2).

  Така пише в законите, каквито в България има както във всяка друга държава. Разликата е, че у нас ги има За кон и За кокошка. Това се потвърди за кой ли път завчера, когато мрежата изригна в негодувание, че съветничката на министъра в МВР Калина Крумова създала НПО заедно с директорката на Института за изследване на населението и човека в БАН проф. Антоанета Христова. А двете са изпълнителки заедно с още две дами на европроект за близо 454 хил. лв. за създаване на методика за психотестове за шофьори по договор, сключен между Министерството на транспорта и института на БАН. Шеф на проекта е Христова, а Крумова е докторант, както пише в сайта на НПО-то, в академичния институт, който Христова оглавява. НПО-то се нарича Институт за политика.

  Справка в системата „Апис“ показва, че то е регистрирано на 4 юли 2017 г. и в него Христова е председател на Управителния съвет, а Крумова – негов член и изпълнителен директор. Така Антоанета Христова, директор на института в БАН от октомври 2010 г., в нарушение на законите и на Устава на БАН си има частно НПО, което образова лидери, като им организира по 5 седмици лекции с различни лектори – учени и политици. И двете с докторантката Маркова си работят в това НПО, ползвайки същевременно всички ресурси на бюджетния институт на БАН, откъдето учени преподават в НПО-то наред с политици. Щото през института двете дами имат право на евросредства, а извън него Христова няма това право, както казват законите и Уставът на БАН. Нещо повече – от сайта на „Института за политика“ научаваме, че това НПО си партнира с института на БАН, оглавен от Христова, и с БАН като цяло. С две думи – партньорство със самия себе си.

  Странно е, че в регистрите на „Апис“ фигурира още едно еднолично дружество с ограничена отговорност, лична собственост на Антоанета Христова, което също се казва „Институт за политика“ и се занимава с преподаване на курсове, организиране на семинари и конференции, издателска дейност и пр. Все неща, които се припокриват със заниманията на директорката на публичната й длъжност.

  Системата „Апис“ обаче казва още по-лоши неща. Христова, бидейки директор на бюджетен институт, си има и… собствена фирма, на която е едноличен собственик – „Таргет – АМГ“ ЕООД. Фирмата е създадена по Търговския закон през февруари 2007 г. и до момента е действаща. Занимава се със стопанска дейност – пазарни услуги. Още една еднолична търговска фирма – „Марант – Антоанета Христова“ директорката на академичния институт е закрила в началото на 2012 г.

  Дейностите на активната дама обаче и тук не свършват. През юли 2010 г. е регистрирано още едно НПО – Сдружение „Демократи“, в което Христова е член на Управителния съвет. Тя е също в Управителния съвет и на друго НПО – Сдружение „Център за политически и обществени нагласи“, регистрирано през ноември 2002 г. Тук вече нещата придобиват съвсем уродлива посока, понеже институтът в БАН, който Христова оглавява, се занимава тъкмо с това – изследване на обществените нагласи по различни теми. Тук вече конфликтът на интереси лъсва в целия му блясък. И само Господ знае кои дейности, средства, хора и резултати на института в кое НПО се преливат и използват.

  ***

 4. Dragi 4itateli poradi napunite na DANS da blokira komenteri vi preporacvam da izpolzvate VPN mreji i e-maili izvun teritoriqta na Bulgariq. Viber, Skype i drugi kompanii sa otkazali na Bulgariq da predostavqt danni za sledene i podslushvane. Tova e taka zashtoto sme „pravova durjava“ s „nekorumpirano upravlenie“.

 5. Вчера в „Лице в г-з“ водещата упорито и тъпо уверяваше вицето Симеонов, че какво от това, че нощем гърмели дискотеките в Слънчака, тъй де, туристите са отишли там да се веселят, а той упорито искаше да й докаже, че в държавата Ни законите трябва да се спазват. Слушах и не вярвах на очите си, че Джурналистката искаше да обори вицето в това, че какво от това, че законите не се спазват.

 6. Господин Марков,вие сте били част от НСО и силовите служби,вероятно знаете какви методи и високи технологии се използват за да се смачкат определени хора и народа или да се разболеят,убият неудобни хора.А не може ли да се използват същите методи и срещу бандитите?С техните камъни,по тяхната глава,навсякъде в държавата!

 7. Друго си е, като един сиромах ти съобщи неговите си наблюдения, звучащи като пропаганден филм от 50-те на миналия век, за ситуацията на ГЛОБАЛНО ниво, дето си е еб@ло (нали така…) майката.

 8. да крадеш – това е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ !
  да крадеш много – това е БИЗНЕС !
  да грабиш цял народ – това е ПОЛИТИКА !
  да ограбиш цялата планета – това е транс-атлантическа ЦЕННОСТ !
  алчността на нашите мутри е замъглила разсъдъка им и те не могат да забележат очевидното: дори и най-големите хайдуци – Рокфелер, Ротшилд, Сорос etc. не могат да си купят с откраднатите пари БЕЗСМЪРТИЕ и също като мен те ще станат храна на червеите…
  “If the day comes when you would find me again, give that coin to any man from Braavos, and say these words to him – valar morghulis.”

 9. Николай Марков за съжаление е напълно прав. Думата „приватизация“ е заменена с концесия, а чрез последния закон за концесиите, това реално е истинска приватизация, само че на безумно ниска за днешния ден цена. Практически съвсем скоро всички стратегически активи ще бъдат предадени на концесия, а парите източени. Например концесията на летище „София“ ще генерира поне 500 милиона лева рушвет, защото реалната цена на концесията е около 1 милиард и нагоре. А 500 милиона, които ще вземе хазната извън рушвета ще бъдат пренасочени през БДЖ и откраднати по схемите за ремонти и закрепване на пътнически превози. Ще се концесионират и водите – всякакви общински язовири, общински В и К, напояване. Ще се продадат и земите – общински и държавни. След това ще започне концесията на улици и всякакви други общински услуги. Идва и ТОЛ таксата – уж първо за камиони, но после и за всички други. Няма да можете скоро да излезете на улицата без да си платите, като попове. Сегашните данъци и такси ще ви се струват, като жълти стотинки. Мафията превзема скоростно държавата и много хора ще умрат от глад и болести.

  1. За съжаление,това което казваш е истина,но как може да излезе от такава ситуация?
   Много хора от богатите държави бягат именно поради тази причина в по-екзотични държави,където няма толкова стриктни правила за всичко,няма такива такси,глоби,данъци,където хората живея

  2. ….няма такива такси,глоби,данъци,ГМ продукти,понякога не плащат дори сметки,защото имат собствен водоизточник и ток,където хората живеят напълно спокойни и откъснати от света на „цивилизацията“.
   И част от тези хора са имали престижни професии или са били високообразовани,някои богаташи също го правят.Хората се отвращават от днешния стресиран живот и бягат.Това означава,че има нещо сбъркано в тази система,която ни налагат.

 10. МАЛКО СМЕ,НО ВСЕ ОЩЕ СМЕ ЖИВИ,ВСЕ ОЩЕ СМЕ ТУКА.ПРАВОСЛАВНИЯТ ГОСПОД ДА НИ ПОМАГА ДА ИЗМЕТЕМ ШАЙКАТА.

 11. Не започва господин Марков тя отдавна е овладяна/държавата/.Нито ще има гражданска война, нито смяна на обстановката който и да дойде на власт.Като чета писанията на Богомил Бонев и току да се хвана и да повярвам но като знам на кого слугува и как жена му без никакви качества за каквото и да е гласува закони опазил ме бог.

 12. Все по-малко остават „старите пушки“, дето знаят, имат умения да започнат тази битка, а и могат да я доведат до успешен край…!!!

  Но времето и геноцида „работят“ за мафията, и ако битката не започне в близката една година – тя ще е предварително загубена…!!!

  Затова както е казал класикът революционер Владимир Илич в навечерието на ОктомврийскатаРеволюция: – „Днеска е рано, утре ще е късно – затова тази вечер“…!!!

  И „а ла гер ком ала гер“…!!!

  Дааа…!!!

 13. Всичко е вярно и точно казано. Не без принос за цялостната картинка е и ролята на т.нар.КАЛИНКИ.Специалистката по всичко Калина Крумова докторант в БАН по безопасност на движението по пътищата и консултант на министъра на МВР!Арогантна,нагла и нахална в диалога с почернените майки!Ужас!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>