Публикувано на 03.07.2008 / 17:34

Заличават древния некропол Месамбрия

 

 

Това решение разбуни духовете като в скоро време се очаква да има страховит отзвук. Заповедта е спусната до арехеолозите, които трябва да се ориентират към финални разкопавания на некропола. Той се намира на супер апетитно място – преди провлака по посока стария град. "Това са реалностите,принуждават ни да се примирим с тях. Царството на Мамона се пренесе и при нас", заяви ръководителя на разкопките Петя Кияшкина.

И сега картинката около историческата местност е покъртителна. Буквално на метри от работния цикъл се лее бетон в промишлени количества. В непосредствена близост пък се издигат величествени палати за ужас на археолозите, които се чувстват като неканени гости в собствения си град и държава. Примера с Месамбрия е поредния абсурд свързан с опаването на хилядолетното ни наследство.Росен Петров

Коментари 0 за
“Заличават древния некропол Месамбрия”

  1. Същият номер се разиграва и в Созопол. Разкопаха некропола, засипаха част от плажа с изкопаната пръст и сега някой ще си построи хотел на плажа и върху костите които не са успяли да извадят.. Къде си професор Божидар Димитров????

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *