Регистрация
Публикувано на 26.05.2015 / 20:05

ЗАДАВА СЕ НОВ ЦИРК „КОЙ МИ С*РА В ГАЩИТЕ“ ЗА ШЕФ НА ВАРНЕНСКА ОКРЪЖНА ПРОКУРАТУРА

КРАСИМИР КОНОВПървият конкурс за шеф на Варненска окръжна прокуратура, който АФЕРА проследи подробно, приключи с фиаско. Без избор. Нито един от двамата кандидати – Цветанка Гетова – шефка на Варненска районна прокуратура, нито досегашният шеф на Окръжна – Владимир Чавдаров успяха да се сдобият с достатъчно гласове за да победят.

Още при отразяването на конкурса за окръжен прокурор №1 на Варна под публикациите на АФЕРА, една и съща ръчичка натрапчиво и настоятелно пишеше едно и също като коментар: „Следващият окръжен прокурор на Варна ще е Красимир Конов“.

Тъкмо да попитаме заместник – главния прокурор Борислав Сарафов, прочул се най-вече с видната прокурорска фраза „Кой ми сра в гащите!“  и хоп! – на сайта на ВСС цъфнаха двете „нови“ кандидатури за шеф на Варненската окръжна прокуратура.

ВЛАДИМИР ЧАВДАРОВПървият е удивителното „перде“ Владимир Чавдаров, който се явява пак. Усещането ни за него е, че и на Оня свят пак ще се яви на конкурса. Нищо, че вече позорно се провали. Чавдаров е ясен и на олигофрените във Варна.

Вторият. Красимир Конов. Чудничка биография, ако имате време да я прочетете внимателно като приложение за участието му в конкурса.

Конов е прокурор в Окръжна прокуратура – Варна. Изключително знаково е началото му в СИСТЕМАТА. Завършил е Техникум по механизация на селското стопанство. Машинен техник. Нататък влиза в МВР – Разград и завършва Висш институт на МВР – „охрана на обществен ред“ и както сам е написал за себе си: „право, магистратура“. Нататък е оперативен в БОП – Разград, после става помощник следовател във Варна, следовател, районен прокурор и окръжен прокурор.

В концепцията си, представена пред ВСС, Конов е написал: „Завършил съм по специалност право през 1993“, но в нея свенливо не упоменава, че е кадър „юрист“ на Института на МВР.

В графата „технически умения и компетенции“ е написал: „Работа с компютър, и периферия“. „Периферията“ ни изкърти мивките.

КРАСИМИР КОНОВИмето на прокурор Красимир Конов нашумя през 2008 година по делото за убийството на Стоян Янев, дело – фиаско, откъдето и да го погледнеш, и в което именно прокурор Конов поддържаше, че убитият с 12 прободни и прорезни рани Стоян Янев, всъщност не искали да го убиват, а просто да му нанесат телесни повреди. Делото бе илюстрация как „нарко монопола“, под шапката на някои антимафиоти, бе „оправен“, въпреки зверското убийство на „шанаджията“ Стоян Янев. Това е обаче отделна тема за анализ.

Красимир Конов минава за „скрита лимонка“ с високи протекции в лицето на заместник – главния прокурор Борислав Сарафов, който пък нашумя с хладнокръвието, с което изрече в тв ефир фразата „кой ми сра в гащите“ по отношение на „прокурорското“ му становище за Цветан Василев.

Така „новият“ конкурс за шеф на Варненска окръжна прокуратура ще е поредния пошъл цирк. Под византийското удобно мълчание на главния прокурор Сотир Цацаров.

Впрочем, Цацаров в четвъртък ще е във Варна. Тичайте, да го питате защо УМИШЛЕНО допуска Варна да е с позорно /не/работеща прокуратура и кой му диктува „варненския пасианс“.

Afera.bg

На снимките: Красимир Конов, Владимир Чавдаров, Красимир Конов

 

Коментари 2 за
“ЗАДАВА СЕ НОВ ЦИРК „КОЙ МИ С*РА В ГАЩИТЕ“ ЗА ШЕФ НА ВАРНЕНСКА ОКРЪЖНА ПРОКУРАТУРА”

  1. Какво е завършил шефа на ВАС? Значи в БГ всичко е възможно.Дори и законите се прилагат, според човека.

  2. А жена му на същия тоя кандидат къде работи? Афера заровете се там. В Митница Варна? Каква е там? конов ще прави ли арести в митница Варна? Ще бори ли контрабандата?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>