Публикувано на 17.02.2008 / 21:15

Журналист арестуван, изнудвал кандидат-депутат за 250 000

 

 

Жалба за него е написал известният политик Евгений Зяблицев. За ареста на Рустам Губин е съобщено на 14 февруари, когато прес-службата на кандидат-депутата Евгений Зяблицев разпространява преслист – че журналистът е бил арестуван при предаването на пари, които той взел от ексдепутата за да не публикува за него компроментиращи материали.

Губин е бил задържан при получаването на 200 000 рубли от кандидат-депутата Евгений Зяблицев.

Седмица преди това от вестника на Губин “Капитал” към Зяблицев е постъпило предложение да изкупи 7,5-хилядния тиража на вестника, в който е трябвало да бъде публикувана статия за него. Зяблицев се обърнал към полицията. Всички разговори между него и журналиста били записани на диктофон. В уредения ден, в 12 наобяд, представител на Зяблицев в офиса на вестник “Капитал”, разположен в бизнес-центъра “Антей” предал уговорената сума на Губин. Моментално в помещението се появили ченгета и реста станал факт.

Кандидат-депутатът свидетелствал: “Губин ми де обади и ми каза: опонентите ви надскочиха с 350 000 рубли, но аз от уважение, за 200 000 мога нищо да отпечатам за вас”.

Заедно с Губин е била арестувана и сътрудничката от неговата редакция Анастасия Склярова, млада ефектна девойка на 24 години. Тя е водела преговорите от името на Губин. Статията, заради която журналистът е поискал пари се е наричала “Тъмното минало и облачното бъдеще на Евгени Заблицев”.

Afera.bg

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *