Публикувано на 18.07.2008 / 15:58

Жертви на изнасилвача отказват да свидетелстват

 

 

Илиян Иванов остава все още в ареста след като бе задържан на 4 юли за 10-те изнасилвания, които извършил в периода 2003-2006г. След като стана ясно,че Иванов има вече условна присъда за опит за изнасилване се оказа, че от дълго време той криел призовките от жена си. Съпругата му е потънала от срам в апартамента си и избягва хорските погледи.

Междувременно жертви на серийния изнасилвач Илиян Иванов отказват да свидетелстват, което затруднява работата на разследващите. Вече две момичета, насилени от маниака, не искат да застанат пред съда и да дадат показания,въпреки че след гаврата са подали жалби. Според разследващите мотивите на пострадалите са "Да не се разчуе" и "Какво ще кажат хората". По този начин обаче Илиян Иванов няма да получи максималната присъда, категорични са от прокуратурата. Разследващите все още се надяват жертви на маниака, които не са пуснали жалби след гаврата, да се обадят на телефоните в полицията. Засега обаче това е направило само едно момиче от София. Ако не се обади друга жертва и ако тези, които все пак са пуснали жалби, откажат да свидетелстват, Иванов ще получи присъда само за изнасилването на 13-годишното момиче през 2003 г.

Изнасилвачът се намира в ареста, след като Окръжният съд в Плевен му наложи постоянна мярка "задържане под стража" с мотива, че са налице доказателства и самопризнания за деянието му. Както и заради риска да изнасили отново, тъй като не може да контролира желанието си за насилие. Все още не е готова съдебно-психиатричната експертиза, която изготвят трима плевенски психиатри. Според тяхното становище Илиян Иванов е абсолютно нормален, осъзнава, че е извършил престъпление, но не се разкайва твърде много. Не се е хвалел с престъпленията, криел е от всички. Според психиатрите Илиян Иванов е средно интелигентен и не е садистичен. Единствените причини, които посочил за деянията си, са нагонът и алкохолът.

При разпитите изнасилвачът описал с подробности 10 изнасилвания. Той твърдял, че галел жертвите си и едва ли не ги принуждавал да се съгласят със сексуалния акт. Момичетата обаче са се съпротивлявали и са викали, категорични са разследващите. По време на насилването Иванов говорел на жертвите си – разпитвал ги имат ли приятели, ученички ли са, къде учат.
 

Георги Стоянов

 

 

Коментари 0 за
“Жертви на изнасилвача отказват да свидетелстват”

  1. ei,,tupi bulgarki be purvo se oplakvat ,4e sa gi iznasilili posle se otkazvat ot pokazaniata si-bilo im e xybavo ne sa bili iznasileni kakvo mi se kriat ,,,,,kakvo shte kajat xorata -ami bravo pone shte zashtitite dostoinstvoto na 13 g. momi4ence ,a vasheto koeto niamate zashtoto ste bulgarski kyrvi neka si ostane ot kakvo vi e sram ta nima ste bili 4estni predi tova …ai xolum….pysnete si 4oveka na svoboda ne e iznasilil nikoi …vsi4ko e izmislica na kyrvite koito si otegliat jalbite

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *