Регистрация
Публикувано на 14.03.2018 / 9:28

Е, КАЗВАМ ВИ, ТЕМЕНУЖКАТА НИ НАПРАВО МЕ УБИ! И АЗ НЕ СЪМ ПОДОЗИРАЛА, ЧЕ ЖИВОТЪТ ЩЕ МЕ ИЗПРАВИ ПРЕД ТОВА ТЕМЕНУЖКА ДА МИ Е МИНИСТЪР, АМА НА

ТЕМЕНУЖКАЕ, казвам ви, Теменужката Ни напрао ме уби! Тя никога не е подозирала, че ще „….животът ще ме доведе до там да стана министър на енергетиката“. И допълни – енергетиката я познавах единствено само от това да проверявам нарушенията… Ма и аз, да ви кажа, никога не съм подозирала, че животът ще ме изправи пред това Теменужка да ми е министър на нещо, ама на.

Представих си сцена – Сутрин. Звъни телефонът. Теменужка е запържила боба, обърсала е прах от секцията, гондолата, малката Айфелова куличка, от Колизеумчето от съседката, оправила е спалнята, изтупала е жълтата булана от дивана, каносала си е косата и я е увила с найлон от Била, вестник и стара хавлия, отворила е едно томче на Мери Хигинз Кларк, с много красива картинка на корицата – Той и Тя в страстна прегръдка и предвкусва удоволствието от почивката. Сварила си е и кафенце с много захар… Като чува телефона, нацупва устенца с досада и дига слушалката.

- Ало?

- Теменужка ли е? – пита мъжки глас

Теменужка ядосано маха малко вестник от ухото и отговаря:

- Моляяяя?!

-Теменужка ли е? – гласът е вече леко раздразнен

Теменужка нацупва още повече устенца и върти очички, потресена от нахалството на мъжа. Аха да затвори, но гласът властно казва:

- Теменужке, аз съм Бойко Борисов и ти се обаждам, щото искам да станеш министърка на енергетиката! Отказ не приемам! След 1 час ще дойде шофьор да те вземе, щото енергетиката го е много закъсала и чакаме теб да я опраиш. и тръшва телефона….

На Теменужка й се подкосили късите крачка, но успяла да се овладее, да се хване с късите ръчички за дръжката на врата и…..

Така Теменужка стана министър.

Виктория Тинтерова

Коментари 24 за
“Е, КАЗВАМ ВИ, ТЕМЕНУЖКАТА НИ НАПРАВО МЕ УБИ! И АЗ НЕ СЪМ ПОДОЗИРАЛА, ЧЕ ЖИВОТЪТ ЩЕ МЕ ИЗПРАВИ ПРЕД ТОВА ТЕМЕНУЖКА ДА МИ Е МИНИСТЪР, АМА НА”

 1. Формулата е само тъпи във власта.Мислещите са недопустими.

 2. По повод късите крачка Виктор Самуилов е написал: “ На лъжата краката са къси,
  ала истината е между тях…“ Че и този, който я е назначил, първо се е запознал с истината…

 3. ТИНТЕРИ -МИНТЕРИ! ОТ ДОСТОВЕРЕН ИЗТОЧНИК ЗНАМ, ЧЕ В ИСТОРИЯТА НА „ТЕМЕНУЖКА НИ“ ИМА ЕДНА СЪЩЕСТВЕНА ФАКТОЛОГИЧНА НЕТОЧНОСТ! ОНОВА С КАРТИНКАТА НА ВЛЮБЕНИТЕ НЕ Е БИЛО ТОМЧЕ НА МЕРИ ХИГИНС КЛАРК, А ОБИКНОВЕНА КАНЦЕЛАРСКА ПАПКА, В КОЯТО Е ЗАГЪРНАТ ПОСЛЕДНИЯ БЮЛЕТИН НА МИНИСТЕРСТВОТА НА ФИНАНСИТЕ С РАЗЯСНЕНИЯТА ЗА ПОСЛЕДНИТЕ ПРОМЕНИ НА ЗАКОНА ЗА СЧЕТОВОДСТВОТО!ИНАЧЕ ВСИЧКОТО ДРУГО СИ Е ИСТИНАТА 1:1 !

 4. В момента как е ? … Като те направят министър свалят ли те от отчет или ?

 5. Всички са такива, кой от кой от всичко разбират! Делан камик, не екат вальчест камик! Намира си место у секи зид!

  1. Za vsjaka ,,temenugka,,ot GERB/kola sas shofjor…Nemog gi pobere i ,,garagat na Nadeto,,v Sofija…,,Dalga e peykata na GERB..,,..ama za ,,smetka narodna!,,,

 6. Разровете си в това какви курсове е минала тая в Министерствата на финансите на Ирландия и Великобритания и в областта на „Държавната финансова инспекция“ в Министерството на финансите на Португалия защото такива курсове и на трите държави министерствата непровеждат. Много ми е чудно как една тъпанарка която знае единствено българския и него обаче толкова го знае разговорно и граматически е минала тия курсове.

  1. 95% от курсовете на политически и др. лица са невалидни, защото лицата не държат приравнителни изпити за допускане, конкурски изпити на обща база и в резултат нямат легитимен документ или степен.

   Курсовете им са платени с държавни, партийни, фондационни или ведомствени средства, което е показател за липсата на легитимно образование. Лицата не държат и съответните допускащи изпити по език. Пребивават чрез ‘записване’, украсяват СВ–тата си, полират форма и правят впечатление на по-неграмотни и незапознати от тях.

   Тази маса от некомпетентост и лъжлива експертност е в почти всички сфери и структури на държавата. Често те са не само некадърни, но и предатели. В съчетание са удобни, изгодни. Други са умни, но пак предатели. В обща група списъкът е дълъг от вчерашни и днешни сасипници на България: М.Кунева, Н.Нейнска, Д.Вълчев, С.Паси, О. Герджиков, Н.Младенов, Захариева, Ц.Цачева, Р.Бъчварова, Ангелкова. Някои дори до ‘соросоидно; ниво не достигат, защото още се борят с английския. Дори некомпетентността е жалка. В сегашната ситуация такива субекти са избори на Борисов. И негови сривове.

 7. Магаре да вриза ша стане президент и теменуга да бодна ша стане министер!

 8. Браво госпожо Тинтерова, безупречен коментар … много ще се радвам да пишете по-често тук.

 9. Принципът на Питър : ‘човек се издига до нивото на своята некомпетентност’ при нас има колоритен трагизъм. Все пак той е извлечен от образователната система на САЩ, от частно локално явление. А Питър-грамотен социолог, интелигентен, може да направи ироничната критика.

  При нас е друго-локално, но общо явление и като че ли е ‘Принципът на Хитър“-некомпетентност,която не се фиксира с издигането, не, напротив, нова и нова некомпетентност, ескалация от некомпетентности, с нагли и безоки изкази, без самооценка, инерциално-сервилни, пагубни, понякога помпозни от безсилна повърхностност или пък компетентни, но подривни, безродници. ‘Калинките’ са част от типажа, но пък-колоритен типаж в индивидуална мимикрия.

  Сатирата е отлична, Виктория. Поздравления. Радой Ралин и Радичков биха били доволни.

 10. СТАТИЯТА Е МАЛКО ГАДНА,НО ТЕМЕНУШКА СЕ ПРАВИ НА ОЩИПАНА МОМА.вътре е в далаверата.

 11. В България охранителите са над 140 000. Голяма част от тях са в „сивия сектор“, много са въоръжени, някои имат криминално минало, трети изпълняват „мръсни“ поръчки. Има и такива, които са част от престъпни групи. Не вярвам Цацаров да не знае тези „малки тайни“? Както и кои фирми към кого от властта гравитират.

  В Австрия при население 8,7 млн души частните охранители са само 3000. МВР с всички служби наброява 28 хил. служители, докато българското е около 57 хил. души. Излишно е да казвам, че ефективността и резутатите са в полза на австрийците.

  1. Мартине, да допълня: „Великата“ ДАНС-измислена от станишев е около 3 500 души, МОСАД са около 1 400…….Нещо да кажете?????

 12. Ей т’ва за „късите крачка“, и за „късите ръчички“ на домакинята ми дойде „баш ка’ си требе“, предизвиквайки гръмогласния ми оздравителен смях…!!! :::)))

  Ха, ха, ха… :::)))

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>