Регистрация
Публикувано на 14.01.2019 / 11:08

Е ЗА КОЕ ОТ ТИЯ НЕЩА ДА ЗАВИЖДАМ, ТА ДА МИ ВИКАТ ЗАВИСТЛИВА И ЗЛОБНА БЪЛГАРКА?

ПЛОВДИВТия дни ни обвиниха, че като не харесваме разкоша на Великото Откриване, сме „завистливи и злобни, типични българи“. И сме „оплюли“ възвишения порив на Създателите на това светлинно-звуково шоу, понеже сме…. „завистливи и злобни, типични българи“!

Ся аз не знам за какво завиждам? Да завиждам на гордите собственици на одеала и шалчета с некво смотано лого, не, не завиждам, защото мразя одеала от изкуствена материя. Да завиждам, че си нямам в квартала Вавилонска кули, и за тва не завиждам, щото е много смотана тая кула… А и ние си имаме в София такава грозотия.

Не завиждам и за Теодоси Спасов на живо, защото вече не ми е симпатичен. Вече обясних защо, но пак да кажа – талантливите и известни хора, които не съчувстват на бедните си, беззащитни и онеправдани сънародници, не струват и пет пари, ако ще да са най-гениалните гении. То и Хитлер е бил супер талантлив художник…

Не завиждам за рециталите, защото съм участвала в такива като дете и да ви кажа тия рецитали са интересни само за децата, които рецитират, майките и бабите им. А и не разбрах какво искаха да ми кажат с тва – Затвори очи. Опитах, затворих ги, ама не виждах нищо….И друг път съм опитвала, честно, като затвориш очи не виждаш нищо, вервайте ми или опитайте, ще видите, че съм права…

За Валя Балканска също не завидях. А па за кукерите с изкуствени цветя по тиквите и носове от моркови, хич даже не завидях. Гледала съм къде по-интересни кукери в едно казанлъшко село. Даже към 11 преди обед, сички бяха къркани – и кукери и публика и много беше весело. Имаше и скара с наденици и кебапчета и червено вино се лееше като вода.

Е за кое от тия неща да завиждам, та да ми викат завислива и злобна българка?

Имам и една молба към почитателите* – моля ви, не употребявайте думата „оплювам“, „плюя“, когато искате да критикувате някой, който нещо критикува. Нищо, че я има в тълковния речник със значение критикувам… Ето малко синоними – (гл.) опозорявам, оклеветявам, наклеветявам, хуля, охулвам, обругавам, излагам, коря, петня, позоря, осквернявам.

В тази връзка аз не казвам – осраха откриването, въпреки че много ми се искаше да го кажа….

––––-

ПОЧИТАТЕЛ – според сина ми на 4 години – човек, който почита палко и спира.

Виктория Тинтерова

Коментари 19 за
“Е ЗА КОЕ ОТ ТИЯ НЕЩА ДА ЗАВИЖДАМ, ТА ДА МИ ВИКАТ ЗАВИСТЛИВА И ЗЛОБНА БЪЛГАРКА?”

 1. Поздравления, Виктория, за поредния верен аршин и умел сатиричен изказ.

  Квалификацията ‘залобни и завистливи’ за основателно и вярно криткуващи е: 1. Невярна, защото изопачава субекта на критиката с цел да скрие основанията й – а именно, има огромна деформация в „култутното“ събитие; 2. Компенсаторна, защото прехвърля свои дефицити върху критикуващия; 3. Невежествена, защото думите са без верни съдържания и форма ( като логика, а оттам и като морални определения). Следователно, няма дори издържана обида. Т.е. хич на Ви е зор! Квалификацията е от невежествено безсилие и безстилие!

  Това невежествено състояние обаче е белег на срината от сринати субекти култура. Не случайно Православие няма в жалкия корумпиран форум.Православието – освен за декорации, имтации и файди, не е амплоа на властта. Няма как – от различни светове са.

  Поздравления за критерия за КОЙ КОЙ е сред талантите.

 2. Не бе ,не ,това е Емил4о под прикритие ,пак гледа да осере някого ,е тъй на както си е прав в крачолите ,ама на нас от Четвърти километър такива не ни минават ,няма да го вземем в групата и туй то .

 3. То пак добре,че не са направили басейн около тази кула и да топнат в него деца с носии уж показвайки някакъв обичай. Или разфасовани дреболии от заклано прасе да им показват на чужденците как се прави бахур.

 4. Българите с индийска мая, вж. тироида тотев, квот пипнат, порно правят. Теодоси и той се изкуши от порното – доходно е, ляп носи.

 5. Тинтерова, не се развиваш правилно…
  Трябва да се гордееш, че имаме толкова
  ловки фокусници, дето свиха маса пари от
  тази пародия…
  Трябва да те обзема умиление от тия кукери…
  Трябва да робееш от гения, съчинил тази кула
  за един ден, глътнала май 3 милиона…
  В тази връзка и аз не казвам – осраха откриването,
  въпреки че много ми се искаше да го кажа….
  Моля ти се, не ме съди в Хага за плагиата…
  Нас, гениите, много трудно ни разбират…

 6. Вики, винаги съм бягал от това да ме нарекат „черноглед“! Но, има неща, които колкото и да ги гледаш с любов в сърцето си, все пак трябва да ги видиш и с ума си. Добре! Шоуто да е светлинно! Добре, нека сме заедно! Но, четири години, ти организираш „Пловдив – европейска столица на културата“! и какво: В това откриване къде е Пловдив? Къде са онези, заради които всички обичаха и признаваха единствената и неповторима „пловдивска бохема“? Къде е е културата на града ни? Къде е България? Родопа планина е велика и неповторима част от българската история, бит и култура, но тя не е Пловдив! А, разноцветните статисти, какво „заедно“ ни показваха, освен едно! Няма да го коментирам! И друго, въз основа на взето решение преди години, от 01.01.2019 Пловдив е европейска столица на културата! Факт! С откриване и без откриване това е факт! Представете си в едно телевизионно и радио обръщение гусин кмета да обяви, че градът започва своето „царуване“ като културна столица на Европа, със своята перфектна инфраструктура, с обновени и достъпни за събития и хора – концертна зала, Дом на художниците, поне няколко кино зали за истинско кино, а не за ефекти без художествена стойност, зала на операта, места за изява на световни звезди, и т.н и т.н. В онзи град дето се разправяше историята на Иван Ничев „След края на света“, дето всички бяха много добри – на първо място евреите, после турците, после циганите и арменците, даже и един грък беше баш пловдивчанин, а само ние българите – християни, бяхме злодеи, въпреки, че нито сме измислили комунизма, нито сме го докарали по тези земи! Това не приемам, в това откриване Пловдив, България и Православието ги нямаше! И за това по пловдивски – Майната Ви!

 7. Тези от снимката са по-скоро от Хелоуински маскарад и сигурно ще ги видим отново в столицата на „културата” къде края на октомври.

 8. Точно тия кукери ми напомнят повече за ку клукс клан с чанове, отколкото за български и европски традиции

 9. Колко букви има в пловдивската азбука? Отговор: 29. Коя е липсващата буква? Отговор: Липсваща е буквата „е“. Дайте примери! Примери: ИлИктрИчИство; чИ; цинитИ на ИлИктроИнИргИята; който играЙ пИчИли, който нИ ИграЙ нИ пИчИли; дай ми паритИ, всичкитИ….

 10. НАЙ-ВАЖНОТО ЗА ПЛОВДИВЧАНИ Е, ЧЕ КМЕТЪТ ТОТЕВ И БРАТ МУ ОКРАДОХА МНОГО ПАРИ ПОКРАЙ ТОЗИ ПРАЗНИК В ПЛОВДИВ. МНООООГО ПАРИ.

 11. ..MOGE BI,ZA,,TOTEV,,MAYMUNSKATA PAMET,,DETO NE SAMO CHE EDVAM MOGA DA RAZCHETE,,2 DUMI NA KRAST,,AMI GI PROCHETE I NA ,,DIALEKT,,..MOGE BI,PAK ZA,,OTKRADNATITE,,OT NEGO PARI…

 12. 77 милиона общо, а от бюджета на пловдивчани, 47 милиона.Така, че всеки има павото да иска отчет и от Пловдив и от страната, дори и от Видин чак. П.П. Как няма да строиш на местотото на преместената в Хасково, първа пивоварна в България ?

 13. Така или иначе, милионите вече излетяха през комина. И още няколко пъти по толкова ще издимят до края на годината. Дано да има повече смисъл.

  1. Не е възможно, монтажа и демонтажа на една мижава сцена да струва ДВА МИЛИОНА! По каквито и да е цени и разценки! Няма трайно вложени материали! Няма нищо оставащо! Има само труд и амортизация на оборудването! Реалната цена е не повече от 200-300 хиляди! НЕ ПОВЕЧЕ! Може ли да де похарчат толкова много пари за тая глупост, а колко болни хора имат нужда от лечение. На кой се доказваме като сме бананова държава. И това събитие е доказателство, че е най-важно да се „усвоят“ едни пари. Излагацията няма значение…

  2. У, до края на 2019 има бая време. И бая меленони ще изтекат, нема да са само „няколко по толкова“.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>