Публикувано на 23.10.2020 / 13:38

ЕФХАРИСТО ПОЛИ, ГЛАВАНАЦИ, СЛАДКИ

 

ЕФХАРИСТО ПОЛИ, ГЛАВАНАЦИ, СЛАДКИ

Още не е отминала и година от интродукцията на новия световен ред, а границите му вече са доста ясно очертани. Нека ви кажа какво виждам аз от моята скромна камбанария.

Виждам един рефрешнат стар модел с ново съдържание. Пак ще има идеен дуализъм, пак ще има “за” и “против”, но ценностите ще са нови. Консерваторите ще пищят за “конституция от нови правила за сигурност”, а либералите, както винаги, за sex on the beach.

Виждам още пълно обезличаване на националната държава, като в този смисъл Каракачанов и заяждането му със Северна Македония е толкова комично, архаично и безмислено, че прилича на упоритото тропане с крак на старец, борещ се за авторските права върху транспорта с каруца в село Дебнево, докато света отдавна официално се предвижва по въздушно- капков път.

Виждам и край на познатата ни политическа система – съдържанието на доскорошните постулати за “справедливост” ще станат напълно неадекватни за смисъла на бъдещия световен ред. А познатата партийна система все повече ще буди единствено иронични усмивки от типа – ти помниш ли, как всички бяхме чавдарчета?

Виждам и как хората много трудно осъзнават новите реалности. Мнозинството, например, все още не разбира, че днес “врагът” не е задължително “зад баира”, а може да се окаже твоя доскорошен усмихнат съсед. Съседът, който ходи със скафандър, докато ти искаш да си пиеш дайкири на общото стълбище.

Новите ценности ще създадат нова система. И тя не трябва задължително да бъде разпознавана като Апокалиптична. Просто ще бъде различна. И както винаги е ставало с еволюцията – ще оцелеят не най-добрите, а най-адаптивните.

Този нов свят ще бъде толкова нов, че голяма част от него все още е невидим, от моята ниска камбанария. Определено обаче, проблеми като “глобалното затопляне” и “екология”” ще имат все по съществено значение при определянето на дневния ред на бъдещите елити и управляваните от тях “поданици”. Вчера, например, прочетох, че в Средиземно море всеки ден се изхвърлят на 730 тона пластмаси и боклуци. Мислите ли, че това няма ефект и че този ефект не е вече видим? Питайте рибарите в Гърция, те най-добре ще ви кажат как повишаването на температурата на водата в региона с 1.57 градуса по Целзий се е отразило на популациите на вашия любим лаврак.

И накрая – този свят не е имагинерен, той е тук и тропа на вратата ви. Тази зима ще го разберете. Презапасяването с тоалетна хартия и русенско варено, обаче, не е ключът към неговото разбиране и приемане. За мен той не влиза в понятията “страшен” или “невъзможен”. Той е просто различен.

Това виждам аз от нискотата на своята малка камбанария. Единственото, което мога да направя е да ви пожелая, оцеляващо бъдеще и леко адаптиране!

А, сега, пийте по една бира, че знае ли се?!

===

Всяка мишка със своя дупка. В света на социалното дистанциране в това има някаква логика…

Може би затова вече всеки кресльо, си има собствена партия.

Ще взема да си направя и аз една. Ще я кръстя, я ако обичате се махайте, аман от симпатизанти! В програмата й ще пише единствено – ако имах нужда да мислите вместо мен, щях да ида на цирк без маска.

Ефхаристо поли, главанаци, сладки.

Васил Петев

Коментари 24 за
“ЕФХАРИСТО ПОЛИ, ГЛАВАНАЦИ, СЛАДКИ”

 1. Вируси пандемии, винаги ги е имало и пак ще ги има. Ще мине време и ще видим какво се крие зад тази психоза. Това обаче не трябва да отклонява нашето внимание от рашаването на наболелите въпроси пред , които сме изправени. Основния проблем според мен е , че ОБЩЕСТВОТО Е МНОГО РАЗЕДИНЕНО и НЕ ВЯРВА В СОБСТВЕНИТЕ СИ СИЛИ. Мисля, че и на следващите избори ( дори и да бъдат предсрочни ) няма да се избере парламент, който да направи съществени положителни промени. Начина по, който се провеждат изборите предполага номенклатурен избор на познати лица, които са доказали , че не са в състояние да направят радикални реформи от , които се нуждае България. Дори и в парламента да влезнат малки партии с по-демократични възгледи, то техния глас ще бъде заглушен от мнозинството.

 2. Българският народ е христоматиен пример за изписаното на снимката. Няма по – прост, глупав, та, даже добър народ от българският в Европа!

 3. Most human beings have an almost infinite capacity for taking things for granted. That men do not learn very much from the lessons of history is the most important of all the lessons of history.”

  „В един свят където образованието е предимно вербално, високообразованите хора намират почти за невъзможно да обърнат сериозно внимание на нещо друго освен на думи и понятия. Винаги има пари и докторати за научноизследователска парлама, занимаваща се с онова, което за учените е най-важният проблем: кой кога на кого повлиял, за да каже какво?“

  „Човек трябва да бъде обиждан и огорчаван, защото в противен случай той не би могъл да измисли действително свестни, пронизващи като рентгенови лъчи фрази.“

  Олдъс Хъксли

  1. Диабета е странна болест. Съществува от векове , но категорично лекарство не е намерено и едва ли скоро ще се намери. От една страна бавно и коварно подкопава цялостно организма, а от груга страна все пак дава възможност да удалжим този процес ако се дисциплинираме. Поставя психиката и физиката на човека на изпитание и насочва към разумен баланс. За съжаление от тоя стрес на , който сме подложени и храните , които консумираме, тия 7 секунди все повече ще намаляват.

 4. „Когато наближава буря, някои строят стени, други-вятърни мелници“

 5. „Тестовете за коронавирус са дефектни. Няма как да е иначе, защото те са дали положителен резултат за кози и за растението асимина трибала.“, това обяви Джон Магуфули, президент на Танзания.
  Правителството на Танзания бе яростно критикувано, за това, че е не е взело нужните мерки за справяне с заразата от коронавирус. Единственото, което Магуфули направи е да накара сънародниците си да се молят. Да, точно така. Да се молят срещу COVID-19. Това бил най-ефикасният метод а справяне с пандемията, защото тестовете били пълни с технически грешки, предаде „Ройтерс“.
  Той възложил задача на Танзанийските секретни служби да проверят качеството на тестовете. За целта те взели случайни проби, различни от човешките, включително от растението асмина, от коза и от овца. След това биват изпращани в лаборатория, където учените не подозират за произхода на пробите.
  И така пробите от козата и от растението се оказват положителни. Магуфули добавя по този повод, че много хора също може да са се тествали положително, без да са били заразени.“
  https://m.facebook.com/okodavidi/videos/673304193459986/?refsrc=http%3A%2F%2Fwww.google.com%2F&_rdr

 6. Интересен прочит на „света“. Човек, ако се замисли, това, което казвате го има още в Рим, дори Сула е въвел „враг на народа“, после Френската революция, после Троцки, Ленин, Сталин, накрая Хитлер и разбира се нашите комуняги след окупацията. Та, нищо ново под слънцето, господине, ако се замислим, сигурно корените на тези ишарети се крият или в древна Персия, Македония, Египет, Шумерските или хетските властелини. Всички се стремят да създадат обща държава, империя, за сега само на нашия добър съгенник Чингиз Хан се е отдавало да звладее голяма част от Азия и по-малка от Европа, а да и на Наполеон, това все късметлии хора. Такъв е и нашият тиквеник – късметлия. Такъв късметлия е и Путин и Тръмп, ако се замислите още, нито един от тези хора не е роден без късмет, но обикновено такива завършват зле. Винаги има по-хитри от тях, които периодически хвърлят народите в граждански войни, верски войни и какво ли не гадости. Та, … вашите наблюдения са меко казано детски, а може да сте набор на известна наша естрадна певици, знае ли човек.

  1. Маклауд Дънкан,
   от много гледане на кабеларки, току-виж си пропуснал идването на посткапитализма!

 7. Земята вече навлиза в 5-то измерение / най ниските му поднива, но навлиза / Рептилии и др. нискочестотни същности вече не оставаха тук, защото са напуснали. Няма как да съществуват във условията на повишаващите се честоти на Планетата . На земята остнаха само хибридите – генно модифицирани хора . Глобалния катаклизъм, който очакваха и Знаещи и незнаещи е бил отменен и защичстването вече става по мек вариант. Чрез едно много популярно последните весеци Нещо . Зачистването става ,чрез промени в генетичния код на хибридите. Който не издържи на промените …. довиждане. Който издържи обаче … /четете за последиците от онова Нещо – излекувалите се / е възможно да се мъчи от разните там последици …. Егрегориално-матричната форма на управление / в частност еврейско-библейският проект / вече е разрушена на ниво егрегори . Нищо старо вече „не работи“ . Новото ще е високо вибрационно, подадено като проект от горните измерения / познати ни от религиозните-попски басни като ангели, архангели и др. светли същности/сили /. какво ще бъде като обществена форма на управление, жиот и т.н. ще видим !!! о бъдете сигурни, че ще напълно ново, високочестотно, на базата на висока нправственост и истинското Познание !

    1. https://www.youtube.com/watch?v=sMxvNJMiJHs&t=53s Просто чета съществени неща и гледам материали които дават познание …. Други като седнат зад компа гледат 90 % време порно и 10 % време търсят „кое копче за какво беше“ 🙂 …. ИЗГЛЕДАЙТЕ В ЮТУБ ВСИЧКИ МАТЕРИАЛИ НА АКАДЕМИК МИРОНОВА ….. Ще научите много по темата, а тя е само една от стотиците учени които вече дават информация по тези въпроси …… Из автобиографии Академика, действительного члена Международной академии МАЭНИН Валентины Юрьевны Мироновой:
     „Родилась и прожила всю жизнь в Москве. В свое время я закончила авиационно-технологический институт, работала в космическом центре, и по роду своей деятельности искала ответы на вопросы в совершенно нестандартных, нетипичных областях. Я поняла, что биофизика синтезировала в себе всё. Сейчас работаю в области синтеза научных планетарных открытий (по химии, физике, ядерной физике, ядерной химии, астрофизике и другим научным дисциплинам), где на стыке разных дисциплин открываются новые знания. Цель – на простом языке рассказать людям об их скрытом могуществе, которое в настоящее время начало раскрывается. Встречаясь с учёными, говорю о том же самом, но на их языке.
     Познание человеком природы, разнообразных живых организмов идет так стремительно и приводит к таким поразительным выводам, что они не укладываются в рамки какой-либо одной науки. Биофизика, возникшая на стыке биологии и физики, изучает живые организмы как на уровне основных физических и физико-химических процессов, так и в связи с другими науками: астрофизикой, космо-физикой, лингвистикой и др.“

  1. Ти си за стационар момче. Ще те приема в сектора „прокурори“!
   И да не вземеш сега да се засегнеш. Днес в лудницата се приемат нормалните и мислещите. Ненормалните се разхождат свободно по улиците. Един вид за защита, че нормалните останахте малко! 🙂

   1. Няма да ти слизам на нивото , само ще кажа, че доста прокурори знаят тези неща, четат, но трагедията при тях , че професията им ги унищожава „духовно“. Малко от тях ще направят прехода. Повечето ще се озоват при следващото си прераждане на някоя планета от 3-то измерение, някъде на гъза на Вселената . Ще се „събудят“ поклащайки се на някое дърво и ще се питат защо имам 5 крайника ? … А то не било крайник , а опашка …. Добрата новина за тях е , че след има няма 50 000 -100 000 години прераждания Планетата ще стиге сегашното състояние на Земята и те отново ще имат шанс да се качат в горното измерение с нея , стига да са си „научили уроците“

    1. КОЛЕГА,БРАТ, ПРИЯТЕЛ, СЪМИШЛЕНИК ,ВОИН НА СВЕТЛИНАТА ,КАКТО ИСКАШ ТАКА ГО
     ПРИЕМИ.НЕ СИ СПОМЕНАЛ ЛЮБОВТА И „МИЕНЕТО НА КРАКАТА“. КОЙТО РАЗБРАЛ ,РАЗБРАЛ. ДА НЕ ЗАБРАВЯ И НАЙ-ЛУКСОЗНИЯ ВАРИАНТ ,ЦЕНТРАЛНОТО СЛЪНЦЕ!

  2. Честотата на Шуман На 8 Август е измерено драстично повишаване в Резонанса на Шуман, който на моменти е скачал до изключително високи нива с колебание между 30Hz и 74Hz. Простата сметка ни показва, че пулсът на Земята се е повишил около 9 пъти през този ден, в който енергията беше очаквано силна и трансформираща.

   Някои не вярват …но…Защо всички опитвали се и опитващи се да управляват тайно СВЕТА…са организирани в тайни организации с ОКУЛТИВНИ РИТУАЛИ…

 8. Новият световен ред не е концерт по-желание, кът така че, едно е да го искаш, друго е да го създадеш и трето е да го наложиш… за приемането няма да говорим изобще! 😀

  Ковид-идиотията се появи след заявлението на Тръмп в Давос, че няма да позволи на апокалипсистиците да съсипят САЩ… оттогава той стана най-вредния чиляк на земята – е, след 10 дена ще стане белни ко ши стани, та не бързайте да се нагаждате към ню ню стария ред на новата песен 😀

  Щот е само един жалък опит на задлъжнелия Запад да нулира дълговете си и да започне на нов ред да краде!

 9. Бъдещето е на АСОЦИАЛНИЯ ПРАГМАТИЗЪМ, който ще бъде последния и краен стадий на сега съществуващия НЕОЛИБЕРАЛЕН ТОТАЛИТАРИЗЪМ. Основни характеристики на АСОЦИАЛНИЯ ПРАГМАТИЗЪМ, касаещи индивида на 22-ри век:

  – РОБОТИЗИРАНЕ на МИСЛОВНАТА му дейност;

  – ТОТАЛНО ЗАЛИЧАВАНЕ на емоциите му;

  – ПРЕМАХВАНЕ на понятията: НАЦИЯ, ДЪРЖАВА, РЕЛИГИЯ, ПОЛ;

  – ОБЕЗЛИЧАВАНЕ НА понятията: ИСТОРИЯ, ИЗКУСТВО, ПОЛИТИКА;

  – КРИМИНАЛИЗИРАНЕ на СЕКСУАЛНИТЕ контакти;

  – РАЗМНОЖАВАНЕ в лабораторни условия.

  1. Отсега казвам, че по нито една точка няма да отбележат успех… еле пък като стигнат до семейството /което е най малката държава в света/, там вече го удариха на камик!

  2. За съжаление глобализма е много силен и националните държави много трудно могат да му се противопоставят. Възможността е само една, но и тя не е добра за човечеството.

 10. Лабораторният лекар Г. Тодоров съобщи:

  “След вчерашния брифинг и срещи здравия разум следва да отчете следното: 1. Ангел Кунчев, е решил да ни мъчи, с маските и условията към нас за носене на открито, защото призна , че не предпазват, а са част от мерките, тоест от замисъла да ни показват, че те са на власт и не им пука, освен за собствената си наслада- това е садизъм, т. мизантропия и част от медицинския фашизъм. Заповедта за маските, ще бъде обжалвана в най-кратки срокове, като макар да я отменят ще сме морални победители ние!

  2. Отново се оправдаваха, като убеждаваха, горките уплашени и неподготвени журналисти, колко са добри ПСР тестовете, като самите производители декларират около 67% надеждност. И така с над 33% съмнение, вкарваме под карантина, плашим малосимптомните хора така че да влизат в болница. Това е пак проява, на поредната лъжа за тестовете, възможността на лабораториите и 1200 лева на болен по клинична пътека. Само че никой не казва броя на симптомните – казвам ви го аз под 3% хора с поне 2 симптома на ОРЗ.

  3. Министърът след среща с ръководителите на заведенията , реши да разреди местата в тях, като не се сети , че някои от тях няма смисъл да отварят така. И с никакъв тест или наука не доказа , че това би помогнало. Което говори за разредениет му знания по хигиена и медицина като цяло.

  4. Върха на глупостта – заповедта на Ангелов за поведението на карантинираните за 10 дни – всички контактни лица , на доказан случай. Особено човеконенавистна и особено фашизоидна е т.7 Да водят ежедневни бележки за лицата, с които са контактували, типа и продължителността на контактите си по време на периода на проследяване или мястото, в което са посочили, че ще пребивават за посочения в предписанието срок, Стимулира се доносничеството, и от тук нататък не е далеч момента, в който да докладваш за контакни да стане в лов на хора. Най-ужасното е че карантините доказано не работят, а така се ограничават на хората свободите и правото им да общуват, основните хуманни действия заради , които имаме общество. Приятен ден на всички и се гответе за още смехотворни глупости от властта!”

  Фейсбук- Д-р Георги Тодоров

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *