Регистрация
Публикувано на 05.07.2018 / 12:18

ЕТО Я СХЕМАТА КАК НАП МОЖЕ ДА ИЗПЪЛНЯВА РОЛЯТА НА БУХАЛКА НА УПРАВЛЯВАЩИТЕ

НАПВСИЧКИТЕ ПРЕСТЪПНИЦИ КОРУМПЕТА СВЪРШИХА, ПОГНАХА ВЕСЕЛИНА ТОМОВА! ПОРЪЧКА ЗА НЕУДОБНАТА – ГИЛОТИНА ОТ НАП – ПРОВЕРКА КАТО ФИЗИЧЕСКО ЛИЦЕ!

Г-жо Томова, не искам да ви обнадеждавам, но НАП ще ви съсипят не финансово, а психически. Ще ви припомня едни събития отпреди няколко месеца, които тогава всички хора подкрепиха, без да виждат голямата картина.

В НАП закриха един отдел с претекст,че са корумпирани.Съкратиха 300 човека по лична заповед на Изпълнителната директорка Галя Димитрова, същата, която изпълнява заповеди от своя господар. Тогава всички казаха -нека им, мръсни данъчни, така им се пада.

Добре, сега да ви кажа какво следва. Закрива се отдел „Оперативни проверки“ в страната, който се занимаваше основно с проверки на търговски обекти. Неговите функции се поемат от отдел „Фискален контрол“. Отдел, създаден за контрол на стоки с фискален риск, на пряко подчинение на ЦУ на НАП. Отдел, много удобен за унищожаване на определени фирми, конкуренти на „нашите фирми“ /т.е. фирми, близки до властта/, чрез налагане на обезпечения и парични гаранции по неясни критерии.

В 99% от случаите, гаранциите се възстановяват на фирмите с лихва, което акумулира огромни загуби за бюджета. Тоест, този отдел не носи преки приходи в хазната, но е удобен за други цели на властта.

На „Фискален контрол“ впоследствие се вменяват и функциите на вече съществуващия и работещ отдел „Оперативни проверки“, който се закрива, а служителите му остават на улицата. Оттук нататък оперативните проверки ще се извършват само от отдел „Фискален контрол“, за да не стават „грешки“ и „нашите фирми“ да имат оплаквания към тези, които ги покровителстват. Както добре се вижда, отдел „Фискален контрол“ спокойно може да изпълнява ролята на бухалка на управляващите за разчистване на терена от конкурентите. Този отдел е на пряко подчинение на ЦУ на НАП, които пък се отчитат директно на властта.

Външният конкурс за 218 нови работни места, който тече в момента в НАП е идеален, за да се сложат на тези места подходящите хора. Хора, които са верни на властта, и които биха изпълнявали „поръчки“, без да задават въпроси.

Запознат

Коментари 18 за
“ЕТО Я СХЕМАТА КАК НАП МОЖЕ ДА ИЗПЪЛНЯВА РОЛЯТА НА БУХАЛКА НА УПРАВЛЯВАЩИТЕ”

 1. Стига с тоз комунизъм затова смена този хал 28 години все той е виновен. Както вървим така само султана ще ни оправи.

  1. Кумонизма е посочен като алигория , има общи чарти, похвати и систематика напомнящ подобни отношения на ДЕМОКРАТИЧЕН ЦЕНТРАЛИЗЪМ . Прочети внимателно това което съм написал и виж какво ще стане след 3 месеца, след 1 пдина ще е много пъти по зле . В момента тече СТРЕС ТЕСТ на прогнозата ми . Моля се да не съм прав.

 2. Това е самата истина .
  Първо създадоха фискален контрол, за да се контролира вноса (толкова е просто даже името е такова) . Част от контрола е разчистване на пазара за съответните вносители, но това е само маст.
  Второ е назначаване на съответните служители във Фискален контрол. Половината са некомпетентни връзкари , а по малката част са бивши служители на службите. Вторите заемат ръководните постове в структората.
  Трето , съкращавайки работеща структора в НАП , като Оперативни проверки, който за 18 години са малко или много професионалисти с опит, намайки нищо общо с МВР , дават тази функция на фискален контрол , всъщност се затваря кръга от вноса на съответната стола до търговията на дребно в едно единствено звено Фискален КОНТРОЛ .
  КОНТРОЛА става пълен , вносители , търговци, и служители на НАП , като на ръководни места се слагат бивши служители на службите. Това звено има два основни и елементарни лоста ОБЕЗПЕЧЕНИЯ И ЗАПЕЧАТВАНЕ НА ТЪРГОВСКИ ОБЕКТИ. Няма да останат българи в България . Същото беше и повремето на комунизма , но тогава не можеше да напуснеш България.

  1. „Същото беше и повремето на комунизма“
   Кой ще ти повярва, още повече с правописните грешки?

 3. КОПИ от РЕДУТА:
  Управляващите обмислят да въведат задължителен годишен абонамент поне за един от вестниците на депутата Делян Пеевски, тъй като само за първите шест месеца на годината пропуснатите ползи възлизат на милиони левове. Това обаче няма да ви освободи от задължението всеки ден да купувате от Lafka друг вестник от медийната група на депутата Делян Пеевски.

  От 1 юли, т.е. със задна дата, работещите в държавния сектор ще бъдат задължени да се снабдят с бяла техника от веригата „Техномаркет“, а тези от частния – с черна. Но за пенсионерите също е помислено – ако желаят да си получат пенсията, ще трябва да подадат молба, придружена с касови бележки за закупени 15 кутии цигари, произведени от „Булгартабак“ АД. В случаите, когато даден пенсионер не пуши, парите ще се приспадат директно от пенсията, само че заедно с глоба.

  Размерът й все още се обсъжда, защото внимание трябва да се обърне и на децата, а въпросът на колко години следва да пропушат е породил ожесточени спорове в бюджетната комисия на парламента. Все пак депутатите от управляващото мнозинство са склонни да се спрат на идеята детето-пушач да има предимство при кандидатстването за детска градина в София, а пушенето да стане задължително условие за записването на 6-годишните на предучилищно обучение.

  Говори се, че на депутата Делян Пеевски, който е от ДПС, е допаднала и друга идея – от времената на Османската империя. Тъй като навремето управляваните са плащали на феодала различни поземлени данъци за ползване на неговата земя, от 1 септември 2018 г. ще бъдат въведени ресм-и бенак и тасма акчеси. От 1 януари 2019 г. онези, които са решили да сключат брак, вече ще заплащат ресм-и гердек, а ако новото семейство реши да си купи и апартамент – ресм-и духан. В най-скоро време ще бъде възстановен и т. нар. „зъбен данък“, който е за изтъркване на зъбите при консумиране на храна, тъй като депутатът Делян Пеевски развива и млечен бизнес.

  Разбира се, вие сте напълно свободни да се откажете от храненето и да живеете на фотосинтеза. Че това е възможно, е доказвано многократно, а през 2009 г. 72-годишният индиец Хира Ратан Манек даже изнесе сказка по въпроса в музея „Земята и хората“. Тогава той разказа, че от 14 години живее само от въздух и слънчева светлина, което напоследък навежда управляващите на мисълта, че и те не бива да са безплатни. Напротив, кратка справка в Гугъл показва, че в американския щат Филаделфия отдавна са се изхитрили да облагат стока от вендинг машина или автомат, в които въздухът се компресира.

  Що се отнася до консумирането на слънчева светлина, вие ще имате право да ограничите ползването й, като бъдете задължени да си купите шапка. За носенето й обаче ще плащате налог, какъвто е имало във Великобритания между 1784 г. и 1811 г. с цел увеличаване на приходите в хазната. Много по-рано там са се сетили и да обложат мъжките бради, защото кралица Елизабет I (1558 – 1603 г.) изобщо не ги е харесвала. Да не говорим, че благодарение на това избягалият Пелов, който си беше пуснал брада, веднага щеше да бъде заловен. Не от МВР, естествено, а от данъчните.

  Шефката на бюджетната комисия в парламента внезапно се сепна. Настоятелен телефонен звън я извади от дрямката, но тя се обърна на другата страна. Искаше този сън да продължи колкото се може по-дълго, защото не помнеше откога не е сънувала нещо толкова прекрасно…

  Но нямаше как, телефонът не само звънеше, а заплашително вибрираше на нощното й шкафче. Малко преди апаратът да се строполи на пода, тя го хвана кажи-речи във въздуха и с разпреперани ръце прие обаждането. От отсрещната страна се чу: „Имаш пет минути да измислиш как да оправим бюджета и да се погрижим за нашия спонсор!“, и Менда Стоянова веднага скочи на крака. Тонът малко я разстрои, защото откакто беше станала доктор хонорис кауза на Академията за музикално, танцово и изобразително изкуство (АМТИИ) в Пловдив имаше някак по-изтънчена душевност. Задоволи се обаче единствено да възкликне „Алма ти матерна!“, след което седна да мисли в пълно мълчание.

 4. СПОКОЙНО БЪЛГАРИ! ЩЕ СЕ КРАДЕ САМО ДО 2020 ГОДИНА, КОГАТО СПИРАТ ЕВРОПЕЙСКИТЕ ФОНДОВЕ И НЯМА ДА ИМА КАКВО ДА СЕ КРАДЕ. ДОТОГАВА ГЕРБЕРАСТИТЕ С ПОТ И КРЪВ ЩЕ ДЪРЖАТ ВЛАСТТА. ДО ТОГАВА ВЕЧЕ ЩЕ СА ЗАВЪРШИЛИ С ПОКУПКАТА НА ЧАСТНИ ИМОТИ В ЗАПАДНА ЕВРОПА И ЩЕ СА СИ ПРЕХВЪРЛИЛИ ДЕЦАТА И ЩЕ СЕ ИЗНЕСАТ ДА ЖИВЕЯТ ТАМ, ОСТАВЯЙКИ ТЕ ТЕБ БЕДНИ БЪЛГАРИНО ДА ВЕГЕТИРАШ ТОТАЛНО. НЯМА ДА ИМА ЗАПЛАХА И ЗА ГЛАВНИТЕ ВИНОВНИЦИ БОКО-ТИКВАТА И ЦЕЦО-ПЪПЕША, ЗАЩОТО ПЪРВИЯ ОБИКАЛЯ НЕУМОРНО ЧУЖБИНАТА „ДА ОПРАВЯ СВЕТА“ ЗА ДА СИ ОСИГУРИ ВИСОКОПЛАТЕН ПОСТ В МЕЖДУНАРОДНА ОРГАНИЗАЦИЯ И НАЙ-ВЕЧЕ ДИПЛОМАТИЧЕСКИ ИМУНИТЕТ СРЕЩУ СЪДЕБНО ПРЕСЛЕДВАНЕ, А ВТОРИЯТ ПЕРИОДИЧНО Е В САЩ, КЪДЕТО ЩЕ БЪДЕ ПРИЮТЕН. ТОВА Е БЪЛГАРИНО.

 5. Ей така „между другото“ мина и една новина, че „Световната банДа щяла да бъде наета да изработи пътна карта за развитие на Български пощи“ от министерството на транспорта…

  Та по този повод и аз да кажа:

  Още през 2011 година по предложение на ЦветанЪТ беше променен Закона за инкасото в полза на току що създадените под негово ръководство Частни охранителни фирми, и те изместиха действащите до този момент ведомствени такива (в Български пощи, в банките, в търговските вериги и т.н.)…
  Коя от фирмите (в Европа, а и по света) извършва куриерска или пощенска дейност с чужд, а не със собствен транспорт?…
  Защо инкасовата дейност не се осъществява от звено на Български Пощи, а се предостави на ASP, която не разполагаше с автомобили и ресурси за това, а ползваше тези на БП…!!!
  До кога ASP ще таксува превоза по цени все едно че се извършва с танкове или самолети?…
  Време е да се промени и закона за инкасовата дейност обслужващ „определени“ фирми (като ASP), и в Български Пощи да се възстанови Звеното за транспортна и инкасова дейност…!!!
  Така ще се затвори една огромна дупка за източване средствата на БП и ще се постигне финансова стабилност!…
  БП сключва неизгодни договори и с ЕВН, ЧЕЗ, БТК, Мтел(А1) и т.н. за разплащане на сумите дължими от техните абонати с минимална и недостатъчна за покриване на разходите комисионна!…
  Защо всеки месец от Ръководството на БП се допуща забавяне на превода на постъпилите суми по тези договори, и по този начин БП връща на въпросните фирми като наказателна лихва повече от половината от полагащите и се мизерни комисионни?…
  #КОЙ води БП към ликвидация, и по поръчка на #КОЙ, става ясно от сегашното предложение на министъра…!!!

  1. Най важната дейност в БП инкасото ли е , а защо заплатите на служителите им са като на роби от 17 век , след като имат милиони за инкасо ?

 6. А бе хора-няма такава държава в света да има щат-лапачи-то инспектори,то старши инспектори,то експерти,то началници отдели,то под нач„алници,па началници-инспектори на инспекторите-във Великобританвия в един квартал от 3 мил.души има 10 инспектора и всичко е по ел.път-а тук хрантутници -и всички са роднини-майката началник,лелята началник,племенницата инспектор и е като ЕООД-като почнеш от главата че до краката -и не можеш да разбереш кой какво работи-а да не говорим в една голяма зала като хале-50 човека-а нсачалник-отделите са вечни-те ти дават оценка и то на правилните инспектори-да не говорим за ДМС-всичко е по осмотрение на началника-затова младите и кадърните напускат страната и не се занимават с нищо и не искат да чуват кой какво прави и какво говори-В света на белите държави всички правила важат да всички

 7. Преди да направят народа ни окончателно беден , ще го направят прост !

 8. Ето едни нови 218 пожизнени гласоподаватели на еврогражданите за развитие.

 9. Г-жо Томова, човекът явно наистина е ЗАПОЗНАТ.
  Гответе се за битка, търсете и мобилизирайте всичко и всички, които могат да Ви помогнат.
  Иначе тоталитарният валяк няма да Ви прости, нито да се отмести и да Ви заобиколи!
  Никога не съм бил сред силните на деня, ама сега съжалявам, че съм толкова далече и просто няма как да помогна…

  1. В Томова,от давна води битки и войни,калена е ,така че ще мине и безтвоята препоръка,,умник“.

   1. „онзи“ ли си или …, няма значение,защото това не е препоръка, а подкрепа!
    Ама ти с простата си тиква как ще го разбереш? За тебе важи едно – то да е …, да му го вкараш, ама акъла как?!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>