Публикувано на 04.04.2020 / 10:31

ЕПИДЕМИЯТА В БЪЛГАРИЯ Е СПРЯЛА ДА СЕ РАЗРАСТВА ОЩЕ НА 21.03.! НО ИЗВЪНРЕДНОТО ПОЛОЖЕНИЕ ИМ ХАРЕСВА ЗА ДА ПОЛИЦЕЙСТВАТ!

ЕПИДЕМИЯТА В БЪЛГАРИЯ Е СПРЯЛА ДА СЕ РАЗРАСТВА ОЩЕ НА 21.03.! НО ИЗВЪНРЕДНОТО ПОЛОЖЕНИЕ ИМ ХАРЕСВА ЗА ДА ПОЛИЦЕЙСТВАТ!Вчера Бойко бил казал:

„Ще облекчим мерките за борба с коронавируса след 3 поредни дни на спад в броя на заразените.“

След това Народното събрание все пак удължи извънредното положение до 13 май – стъпка, която осъжда много хора на мизерия…

Графиката на ръста на заразените (благодаря на Tihomir Bezlov за педантичното ежедневно отразяване) ясно показва, че епидемията в България е спряла да се разраства още на 21.03 – от тогава ръст на диагностицираните на ден практически няма.
А броят тестове на милион население в България е колкото средното за Източна Европа. Стоим на изключително ниско ниво – от гледна точка на медицинската статистика епидемия всъщност няма. Но въпреки това цялата здравна система е блокирана…

Последните 2 дни има спад и ако днес отново е така, правителството би трябвало да отмени поне най-безумните мерки – като забраните за разходки в парковете и блокадите на градовете.

Да, ама аз не им вярвам. Защото на тях извънредното положение им харесва – дава им възможност да си полицействат, колкото им сака ченгеджийската душица…

Боян Рашев

Коментари 37 за
“ЕПИДЕМИЯТА В БЪЛГАРИЯ Е СПРЯЛА ДА СЕ РАЗРАСТВА ОЩЕ НА 21.03.! НО ИЗВЪНРЕДНОТО ПОЛОЖЕНИЕ ИМ ХАРЕСВА ЗА ДА ПОЛИЦЕЙСТВАТ!”

 1. Заповядайте пред президентството за придобиване на стаден имунитет.

 2. Време е да свалиме крадеца Бойко 10 г краде и по алчен става Всяка година хиляди пенсионери умират от глад заради мизерни те пенсии в болниците хората умират защото трябва да плащат иначе лекарите гиоставят да умират пред болниците и т.н за това обаче статистика няма тези жертви никой не ги брои

  1. Братя и сестри,българи!Истерията с тъйнаречения корона-вирус е изкуствено предизвикана и планитрана с години!Крайната цел е да принудят правителствата да прокарат закони за задължителноваксиниране.С ваксинацията щесе поставя невидима маркировка, която показва кой е ваксиниран. Тази невидимататуировка се нарича „цифров сертификат“. Хората без цифров сертификат наръката няма да бъдат допускани в обществени учереждения и институции. Няма дамогат да ползват банкови услуги, да пазаруват, да ходят на училище, даполучават пенсии.Целта на всичкиснимки на епруветки с кръвни тестове и снимките на депутати, редящи се наопашка да им вземат кръв, е за да ви внушат да се ваксинирате СПЕШНО.
   Вирусът иваксината са изобретени от компанията на Бил Гейтс. Целта е правителствата навсички страни да гласуват и да приемат задължителни кръвни тестове иваксинации.Трябва да знаете,че след като бъдете „ваксинирани“ и маркирани – с този маркер ще можете дабъдете следени и манипулирани от 5G мрежата.Трябва да знаете,че е незаконно да ви вземат пръстови отпечетатъци и да ви снимат с лазернакамера без ваше съгласие. И без да ви обяснят какви са последствията от това.Братя и сестри,трябва да се събудим, да проумеем със сърцата си кой е национален предател икакво ТОЧНО ни се случва в момента!

 3. „Призоваваме всички българския граждани да не възприемат Цветница и Великден за празници. Не е време за празници….“ ЕЙ ТОВА ИЗКАЗВАНЕ НА ГЕН.ВИРУС КЪРТИ МИВКИТЕ …………………. По неговата логика тези празници са „празници“ само ако се празнуват извън дома ….. Блестящо ! В стила на най добрите герберастки мъдрости !

 4. Адмирации за „педантичното дневно отразяване“ на Тихомир Безлов /казвам го с ирония естествено/. Само, че то нищо не означава и не отразява. Единствено се основава на официално оповестените данни от т.н. Национален оперативен щаб. И такива като Безлов го знаят
  Някаква графика показвала ясно, че „епидемията в България е спряла да се разраства още на 21.03 – от тогава ръст на диагностицираните на ден практически няма“.
  Какви графики, какво спиране на разрастване на епидемията???
  Всеки средно интелигентен човек /такива май вече са под 15 % от населението/ е наясно, че това са глупости и брътвежи, неосноваващи се на здрава основа- брой тестове, реално установени случаи и пр.
  Половината от тези „средно интелигентни хора“ /вероятно 7,5 %/ са наясно и че броят на обявените заразени е функция на политическите потребности на момента. Просто казано двете крайности, които варират и които управляващите прилагат:
  -„А бе, я да позасилим данните /обективно, разбира се въз основа на тестове/ за заразените, щото има едни пари, които не трябва да се изпускат…
  -„А бе, я намалете данните /обективно разбира се въз основа на тестове/ за заразените, щото трябва да покажем на населението, на Европа и света, че сме най- ефективни в борбата с този бич за човечеството. Защото дадохме много пара, но се справяме най- добре и хората в България трябва да ни целуват краката“.
  Към 06 март тази година в Италия вече бяха направили над 45 000 теста, а у нас броят на направените тестове беше около 60 !
  У нас в момента няма никаква реална картина за размера на заразените. И това е умишлено. Защото всъщност ще лъсне абсолютната неспособност на разрушената здравна система в страната да се справи с проблеми от подобен вид. Ще лъсне, че 3 хиляди медицински сестри заминаха през последните две години в чужбина, стотици добри лекари също. Чудно, защо бягат тези хора от „държавата, в която се извършва невиждана индустриализация“ ?
  Индустриализация, при която с чутовни темпове се кроят и шият маски….
  И моля, всевъзможните щабове, когато обявяват ежедневните данни, да използват израза „В България УСТАНОВЕНИТЕ случаи коронавирус са…“, вместо „В България вече ИМА еди- колко си заразени“….
  Нещастници….

  1. Как не те домързя да напишеш толкова дълъг и малоумен коментар! Сигурно се смяташ за интелектуалец! Мисля, че си далеч

   1. Анализът му е много верен, според мен и заслужава адмирации. Ако подходим с критериите на ВЕЛМОЖАТА боко „по-кратко пиши. Кой ще ти го чете това“ ще трябва да се превърнем на безкнижници и малограмотници.

   2. Поне не ми използвай ника като пишеш такива глупости. Човекът направи много точен анализ.

 5. Ковид 19 не случаино е 19 защото този вирус варира от декември 2019 и през януари и февруари беше бум да не кажа пик на двойни бронхопневмонии със същите синптоми къде бяха тогава чирака на смъртта и тиквата чак когато бяха открити случаи и по света те се сетиха да репресидат хората ето защо епидемията е спряла да се разраства още на на 21 март

 6. Мили хора,помогнете ми! Две дена се мъча да намеря някаква наредба,норматив, закон, съдебно решение или каквото и да е друго дявол да го вземе, където е казано ясно и точно “ епидемия има при ХХХХ заболели на 100 000 души население“. Търся тази информация с користни цели – стоейки без работа реших да врътна едно дело на държавата за загубите които понасям от този безумен режим!На мой риск и на моя отговорност! Кафа!

  1. Не съм сигурна, но тези дни мисля, че чух – от д-р Стойчо Кацаров, че това са данни по СЗО.

  2. За да се обяви епидемия в град като Пловдив трябва да има 30 000 болни тоест 10% от населението на града.

  3. Дефиниция на СЗО: Епидемия има при повече от 200/100 000 заболели

 7. Дали, когато Иван Радоев е давал живот на др. Топузов в онази Лудница, пардон, психиатрия, си е представял, че пише за днешния Топузов? Давал ли си е сметка, че не само България, а и половината свят ще е Лудница. И въпроса тук при нас няма да бъде: Обичате ли др.Борисов?, а ще бъде: Защо обичате др. Борисов? Не, Иван Радоев не е пророк, той просто е знаел, че си чакаме нашия Топузов!

 8. Епидемия в България няма! Проумейте го най-после и не се страхувайте! ТЕ те искат точно това, да се страхувате! Много малко хора се разболяват но ако ви се случи, не чакайте вкъщи повече от 3 дни, самонаблюдавайте се, температурата би трябвало да се възстанови до нормална. Ако прецените, че сте се влошили, потърсете лекар и не стойте с температура цяла седмица.
  Слабоумните мерки, уж наложени в името на здравето ни, са със съвсем друга цел! Вечерният час, подслушването и пр. репресии, безработица, глад, помислете, размърдайте си мозъците!
  10 години геноцид и сега, видите ли, се загрижил Тиквата за българите! Хайде бе, глупости!

  1. Илианче, Илианче стой си в кухнята и не коментирай неща които не разбираш!

 9. В момента на тази световна война с коварния CORV 19 , пратен ни от природата , да предположим ! В момента ,когато от пандемията хора умират, когато народите ОБЕДИНЯВАТ сили , разменят опит и знания ,в борбата срещо този коварен но нивидим убиец ,ЗАБРВЯЙКИ враждите помеждуси ! В този момент всеки ДЕМОБИЛИЗИРАЩ опит ,в борбата в тази 3 световна война, поставящ икономическите последици , пред живота на хората, е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ СРЕЩО ЧОВЕЧЕСТВОТО ! Дано БОГ ги съди !!!!!!

 10. Не само да полицействат… по-важното са 10 МИЛИАРДА нов заем .. това е истината !

 11. Защо тогава БСП се втелява и друга ако има и извънпарламентарна опозиция,не се опълчат решително и не само словесно да защитават народа.То от приказки много полза няма,при болшевишка диктатура,по този начин стават съучастници в тежко престъпление,последиците за народа ще са ужасяващи=

  1. Защото не е наследник на БКП, нито е лчша партич.
   Б$П е дясна, неолиберална, антикомунистическа и русофобска партия, защищаваща интересите на едрата буржoазия.

   1. Да, да, защо лъжеш хората?? Разчиташ, че никой не гледа дебатите в НС, освен БСП някой друг да иска точен разчет за какво би бил ъози

   2. Да, да защо лужеш хората, поне веднъж слушал ли си дебатите в НС, някой друг, освен БСП да настоява помощта да е безвъзмездна, при ясни и еднакви условия, предоставена директно на хората, на средния и дребен бизнес, на „маргиналите“ и поначало народа в беда

   3. Ти въобще имаш ли представа от това което говориш или съзнателно твърдиш точно обратното??
    Неолиберална, след като точно БСЧ е категорично против Истанбулслата конвенция!?
    Антикомунистическа – а какво чества всяко лято на Бузлуджа? И в коя партия предимно членуват, все още живите АПФК /Активни борци против фашизма/??
    Русофобска, а поднася венци на загиналите на 3-ти март, на Съветската армия, на Альоша и т.н.??
    Защитавала едрата буржоазия ли – химнът й/на левите партии / е „Интернационалът“ създаден от французин по време на Парижката комуна и започва с:
    „На крак о, парии презрени,
    на крак о, роби на труда…“
    И т. н

 12. 108 529 човека в България са си отишли за 2018 година по данни на НСИ.
  Глашатаят на смъртта ген. МУТРАчийски скромно премълчава, че нито един от починалите (с коронавирус или от инфекция с коронавирус) няма потвърждение на диагнозата от патологоанатомична експертиза (аутопсия).

  1. 1 085 047
   Раждания за тази година
   5 401
   Раждания за днес
   709 586
   Смъртност за тази година
   3 532
   Смъртност днес Брояч на населението на САЩ = Ако някой говори заради вируса че сме във ВОЙНА …УСМИРИТЕЛНА ЖИЛЕТКА и в здравно заведение- Лукашенко…

 13. Правилният изказ е максимума в заболеваемостта, защото за да има епидемия трябват поне 200 болни на 10000 човека!

 14. Какъв спад, след като числата се манипулират според желанията на Боко? А това за размера на епидемията отдавна го подозира целият български народ. Уж китайците и русналите лъжели, ама ние май сме по-големи лъжци от тях.

 15. Един очилат „народен представител“ в петък завърши изказването си ,които за мен прозвучаха като закана към Президента на Република България,нещо ор рода…. и „ние ще го сменим“.Кои сте „вие“?За него мажоритарно са гласували над 2 млн българи, а за „ние“ 2-3 пъти по малко.Мисля,че подобна заплаха ,произнесена от трибуната на Народното събрание трябва да направи впечатление на главния прокурор на Република България.Защото това не е само негово мнение, а 100% мнение на цяла една партия или коалиция.Това още означава ,че ако не се намери начин по закон/затова е питането към КС/,ще има друг сценарий,като „нежна революция“ ,което е /според мен/ залитане към нарушаване законите в тази държава,меко казано.Не може от тази трубуна,дори от която и да е друга да се отправят заплахи към Президента,нали г-н главен прокурор?

  1. Вярно Джон, прав си . Но ще си позволя една малка корекция, този не е народен представител, а обикновен задник.

 16. Прав сте, господин Пеев. Тази сутрин по обществената БНТ при Георги Любенов – г-жа Елена Поптодорова в защита на НАТО и парите НИ за самолетите в бъдеще неопределено.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *