Регистрация
Публикувано на 02.08.2018 / 15:35

ЕКСКЛУЗИВНО: НОВ ИСК СРЕЩУ СПАС РУСЕВ И МИЛЕН ВЕЛЧЕВ В АНГЛИЯ! ДАЛАВЕРАТА ИМ Е БЛОКИРАНА!

СПАС РУСЕВЕксклузивните документи, с които АФЕРА разполага, разкриват, че на 31.07.2018 година в Англия е заведен нов иск срещу Спас Русев, Милен Велчев и цялата им ОПГ във връзка с измамния „търг“, който си спретнаха за заграбването на Виваком през ноември 2015 г. зад гърба на държавата и кредиторите на КТБ.

Този път искът е заведен от люксембургската компания V2 Investment Sarl (“V2”)  за това, че дяловете в нейната дъщерна компания, а именно InterV, са продадени незаконосъобразно и при значително по-ниска от пазарната стойност на компанията на ВТБ, Русев и Ко. – Viva Telecom (Luxembourg) SA.

Това производство е допълнително и паралелно на това, започнато от компанията Емпрено и създава нови трудности за плановете на местната ОПГ да препродаде БТК на тройно по-висока цена.

V2 иска от английския съд дяловете му в InterV да бъдат върнати и да му бъдат присъдени вреди от незаконните действия на местните новобогаташи, които са лицата на ВТБ.

V2 твърди наличието на престъпен сговор за продажбата на InterV от страна на ответниците, които са споменати в молбата, първата страница на която прилагаме тук. Тази молба следва от решението на английски съд от февруари 2018 г., който изрично посочи, че евентуален иск от V2, в който се иска разваляне на незаконосъобразната сделка за Виваком ще бъде допустим и вероятно основателен.

Както каза преди време в ексклузивно интервю за АФЕРА г-н Дмитрий Косарев, собственик на Емпрено и на 76% от Виваком, частите на сагата „БТК“ ще бъдат много и предстои да се решат от съдилищата в Англия. Това е поредният епизод от тази сага и изглежда, че срутването на ОПГ наближава.

Видно и от последните жалки опити на Русев и Ко. да спасят ФК Левски от фалит, предстои развръзката по случая.

Дали не е време за намеса на българските правоохранителни органи с цел да се защити интереса на вложителите в КТБ и на обществото? Или разграбването ще продължи до произнасянето на съдилищата в Англия…

Afera.bg

Коментари 11 за
“ЕКСКЛУЗИВНО: НОВ ИСК СРЕЩУ СПАС РУСЕВ И МИЛЕН ВЕЛЧЕВ В АНГЛИЯ! ДАЛАВЕРАТА ИМ Е БЛОКИРАНА!”

 1. Тука няма да има вече толеранс,мафията ни показа как се избива цяло семейство.Нали са сещате че ще бъдат преследвани като фашисти.Много държави вече знаят че се води умишлен геноцид с цел фалит на държавата

 2. СЛЕД 3 ГОДИНИ СЕ УСЕТИЛИ, ЧЕ ИМ ЛИПСВАТ ЕДНИ ДЯЛОВЕ И ТЕ СА ПРОДАДЕНИ НЕЗАКОННО !!!!! АЙ СТИГА БЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕ ………………………. ЧЪРРРРР, ЧЪЪЪРРРР

 3. Весе, явно днес си в добро настроение.
  Въпроса си е екстра, не е абсурден, но мноого нежен.
  Неприсъщ за теб. Просто създава усещането, че не си ти.
  Не е укор или ласкателство, просто констатация.
  Влизам всеки ден тук, не само заради статиите ти, но заради стила ти на изразяване и писане, т.е. заради тази, която си
  Не те познавам лично, но съм с усещането, че се познаваме от години.
  Извинявам се, ако съм те засегнал или не съм се изразил правилно.

 4. Българският видов ден се анулира но английският не прощава и не забравя,смърт на ОПГгерп и дебелият пожарникар и проклет да е дебелака и семейството му до девето коляно.

 5. Предпоследното изречение Афера не ми се връзва с реалната обстановка в България. Обръщате се към българските правоохранителни органи/демек гравния прокурор/ да се намесели. Искате да кажете, че вярвате и разчитате на прокуратурата, на Цацаров?!?!?!?!?!?!?!?Не очаквах толкова наивност от Вас. Има надежда обаче в последното ви изречение, но наказателна отговорност никой няма да понесе. Мафия, мафия управлява след 1990 г.

  1. питащ, и аз така.
   След като прочетох статия тръгнах да пиша, че Веселина не е способна да напише това изречение : ”Дали не е време за намеса на българските правоохранителни органи с цел да се защити интереса на вложителите в КТБ и на обществото?”
   После прочетох поста ти.
   Който я четем от години, знаем знаем за любовта, която питае към правоохранителните органи. Особено днешните такива.

   1. Питащ и Геле, Веселина Томова е длъжна да зададе този въпрос, въпреки абсурдността му, само за да се подчертае абсурдността на българските правоохранителни органи!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>