Регистрация
Публикувано на 22.02.2013 / 20:57

ЕКСКЛУЗИВНО! ИСТИНАТА ЗА ТОВА „КАК СИ РИСКУВАЛ КОЖАТА” БОЙКО БОРИСОВ ЗА ЗАЛАВЯНЕТО НА СРЕТАН ЙОЦИЧ – ХАБЕР НЯМА, ДОКАТО НЕ ИЗЯЖДА КУПА С ЯГОДИ В ХОТЕЛ „ХИЛТЪН”

Сретан Йоцич е кодовата дума, при която Бойко Борисов губи хладнокръвие и побледнява. Така се случи и в парламента, когато бе спомената разработката „Лале”, след което Борисов изтърва нерви и измисли „атентат”, който му готвел Ахмед Доган. В парламента Борисов на висок глас изтъкна как си рискувал кожата и живота, като „ги залавял”. Истината е печално зловеща обаче. Борисов е нямал хабер, когато Сретан Йоцич е бил задържан. НСБОП пазят тогава цялата информация от него в тайна, вероятно страхувайки се от изтичане на информация. Нищо, че е главен секретар на МВР.

През 2002 година Холандия дава съдебна поръчка за задържането на Сретан Йоцич, тъй като тамошните спецслужби получават информация, че Сретан е в България.

Поръчката е отправена до НСБОП.

Бопаджиите са имали засичане на обаждания на Сретан  Йоцич от улични телефони, разполагат и със снимката му.

С много късмет, една седмица след дадената поръчка от Холандските служби, бопаджиите го засичат на пл. Славейков в столицата, докато Йоцич говори по уличен телефон.

И го задържат.

Холандците не могат да повярват на късмета. И моментално пристигат в България, заедно с прокурор.

ЕДВА ТОГАВА БОЙКО БОРИСОВ НАУЧАВА ЗА АРЕСТА НА СРЕТАН ЙОЦИЧ!

Борисов отива на среща в хотел „Хилтън” с холандците, където изяжда една купа с ягоди с тях и тогава разбира изобщо за какво става дума, защото задържането на Сретан Йоцич е изненада и за него.

СРС-та за засичането на Сретан може и да са минавали през главния секретар на МВР, но това е по процедура, след което са отивали за окончателен подпис при тогавашния вътрешен министър Георги Петканов.

Колкото Бойко Борисов на тази основа може да претендира, че знае нещо за задържането на Сретан и „си рискувал кожата по залавянето му”, толкова  може и Георги Петканов.

А Бойко Борисов не е имал и хабер от това, което се случва около Сретан Йоцич и холандската поръчка.

До този момент НСБОП са държали в тайна цялата информация от него, вероятно защото са се страхували от изтичане на тази информация.  

Така Борисов е рискувал „живота си и кожата си” по „залавянето” от него на Сретан Йоцич.

Иначе разработката „Лале” е срещу Сретан Йоцич. Образувана е през 2002 година точно в НСБОП.

В  „Лале“ има запис на бай Миле, който казва: „Бойко взе парите и до Варненеца не стигна нищо.“

Говори се за пари, с които е трябвало да бъде освободен вече заловения Сретан Йоцич. Парите са взети, но поръчката за освобождането не е изпълнена.

Много по-късно Сретан Йоцич пред Белградския съд казва, че: „В България се чувствах сигурно, защото бях под защитата на разузнавателния сектор, на Бойко Борисов, който по-късно стана кмет на София“.

Онова, което са знаели бопаджиите обяснява защо Борисов не е бил държан в течение за холандската поръчка и научава за задържането на Йоцич от холандците пред купа ягоди в хотел „Хилтън”.

Afera.bg

 

Коментари 39 за
“ЕКСКЛУЗИВНО! ИСТИНАТА ЗА ТОВА „КАК СИ РИСКУВАЛ КОЖАТА” БОЙКО БОРИСОВ ЗА ЗАЛАВЯНЕТО НА СРЕТАН ЙОЦИЧ – ХАБЕР НЯМА, ДОКАТО НЕ ИЗЯЖДА КУПА С ЯГОДИ В ХОТЕЛ „ХИЛТЪН””

 1. Ако, излязат на бял свят СРС, от които наистина стане ясно,че Бай Миле е казал:„Бойко взе парите и до Варненеца не стигна нищо.“,то тогава с огромна доза сигурност може да направим „обосновано предположение“,че Бойко,като истински „кокошкар“ и дребен селски хитрец,какъвто си е всъщност е взел парите,обещавайки ,че ще ги раздели с „Варненеца“ и ще съдейства за освобождаването на Йосич,но в същото време не можейки да преодолее характерната си алчност не изпълнява ангажимента относно парите, разчитайки първо,че сам, без да дели парите ще успее да изпълни поръчката и наистина прави каквото е по силите му и второ , че при евентуален неуспех ще успее да прехвърли отговорноста за провала върху други!Както е видно от смъртта на бай Миле е и ред други поне в началото ,той ,успява ! В, този ред на мисли става кристално ясно както поведението и казаното от Филчев при Кеворкян,така и отправеното явно към когото трябва послание:“Бойко, беше много активен в случая ! Сретан ,почти беше избягал. Сам се появи след около 2 часа !
  Пари не съм взимал, освен заплатата си в края на месеца ! Изпратих баретите на Славов,накрая!“

 2. Които ,има уши да слуша и мозък да помни ,да си спомни едно предаване по Канал 3 .Предаването беше+ на Маргарита Димитрова един от служителите ,задържали Сретен Йосич.Там той разказа , че след задържането на мафиота веднага едни от тях са уволнени а други преместени на по безотговорни служби.Това беше изповед на един от уволнените .И кой мислите е разформирал това звена , ами бащицата Главен Секретар на МВР. Накарайте Димитрова да повтори това предаване.

  1. Да не би да искаш да кажеш М.Михнева, ме не се сещам коя е тая Димитрова? Колкото до куките работили за мутрите може да се надникне на още едно място – скандала с личните (български!) документи на Куйович. Там има тънка червена линия на 2-ма, даже 3-ма! служители на реда + 1 високопостовен политик от бсп. Съветвам Афера да направи буквално списъци на близки поднати и съратници на тези лица, да се извадят „общите“ знаменатели и ще получат отговора на кръстословицата за пряката топла връзка на Борисов с червените „маршали“. СИК неса плащали нищо за назначаването на висок държавен пост. Друга е линията на неговото израстване.

 3. Най-добре ще е за Борисов,г-н Цацаров да го прибере в ареста.Няма да се харчат пари за охрана.Ще го запазим от Сретан Йосич.Не на последно място ще има приятна компания в лицето на Антон Петров-Хамстера!

 4. Напразно са изхарчени парите за охрана на Бойко Борисов. Той никога не е имал заплахи като служител на държавата, само заплахи които са съвсем нормални в конфликтите между мутрите. Всички знаем колко мутри застеляха и достойното им в случая е, че сами си плащаха сметките за охрана. А този толуп охранен добре с белия хляб на комунизма, като дете на милиционер и учителка, и учил в милиционерското училище незслужено защото всички видяхме колко му са знанията, а да не говорим за обща култура, ни измами всички с нашите пари да го охраняват сякаш живота му е много ценен.Живот на мутра. И вместо да управлява икономиката на страната, той реализираше детските си мечти да кара джип на НСО, да се снима със световноизвестни актьори, лепа брена да му пее на ухо и т. н. И като мутра Е КОРУМПИРАН ДО МОЗЪКА НА КОСТИТЕ !

 5. КРЕТЕНОЙДНАТА МУТРА ДО ПОСЛЕДНО СМУЧЕ ПАРИ ОТ ВСИЧКО И ВСИЧКИ

 6. Абе,тоя си е мафиот от всякъде,където го бутнат след 1990-а от всякъде мирише около него,пфу.Дано никога повече не го видим в управлението на страната.

 7. Бай Миле и ББ имат съвместни фирми най-вероятно са били доста близки и ББ е бил в течение

 8. До Късата памет. Много интересно наблюдение. Могат да се направят две обосновани предположения:
  1. Радарите са изключванини, за да стане преразтоварване на турските или нашите контрабандистки флотилии по-близо до брега, обикновено през нощта. Цигари, наркотици, алкохол и др.
  2. Приемане и бързо източване на някой гратисен танкер с нефт за Лукойл.

 9. Голям глупак!Сам се натресе,там където не трябваше да рови,защото именно сега ще излезнат достатъчно факти и документи за дейността му особено като Главен секретар.А там има доста не лицеприятни неща не само за него ,но и за добитъка ,който го подкрепяше онзи ден на площада!Има много хора,които знаят много работи и не ги криеха,дори когато беше на върха ,ги коментираха!

  1. Как може да се разсекрети разработката от 2002 година пролетта в гр Кнежа. Ще лъснат много неща и не само специално за ББ. Ще се наложи подвеждането под съдебна отговорност на служителите от гдбоп и данс от три региона- Враца, Плевен и Козлодуй. Главна роля обаче има ББ, който набеждаваше невинни и имитираше дейност за да напредне в кариерата. Случаят беше потулен, но сега няма пречка това да се покаже на хората за да знаят що за човек ги е управлявал.

   1. Най-интересно ще бъде да се научи колко пари са похарчени по тази разработка, и с колко е ощетен българския данъкоплатец- тя продължава вече над 10 години, в нея са включени над 20 човека, и се извършва денонощно наблюдение и постоянни репресии с цел да не излезнат фактите наяве.А причината това да продължава е че и други, чужди служби знаят за тази разработка, и по тази причина те нямат смелостта да ликвидират потърпевшия. Всички тези над 10 годишни усилия и прахосване на държавни средства са с единственната цел да се потули случая и да не му се даде гласност.

     1. До няколко месеца ще ви напиша. Чакам да взема сръбско гражданство, за да се предпазя от последствия. Ако се стигне до съд на Борисов, то тогава ще свидетелствам. Писал съм жалби и до комисията в парламента, и до Велчев, но винаги след такива жалби ме притискат все повече.

 10. За Тракиец. Пропуснах „Бойко кръстник на свиневъдите“, защото възникна етимологичен проблем. Колебая между „кръстник“, т.е. шеф на мафиотска фамилия, подал ръка с пръстен, за да я целуват свиневъдите, получили евросубсидии и виден участник в християнски ритуали по линията: кочина – свиня – пържола. Тази линия съм забелязал е постоянно в потоците на съзнанието на нашия човек.

 11. Какъв площад „Славейкон“ ви бъркъ, беше площад „Възраждане+. Точност преди всичко. Кваргирата му е била зад трамвая.

 12. Ако Варненеца е Филчев, то тогава защо Филчев разпореди на Филко Славов да изпрати екип от барети, които да ескортират Сретан Йосич до ареста на транспортна полиция, където го охраняваха и накрая го екстрадираха?Само защото не е получил парите от Бойко!Възможно е.Но тогава имаме взети пари от Бойко/без съмнение/, несвършена работа и трябва да прави най-омразната му операция РЕСТО!Ама е късно!Май трябва да чака проблеми не от Доган, а от Сретан.И той ги очаква.Просто иска май да си запази охраната от НСО, защото имало подготовка за атентат от Доган.Май Сретан го чака и то не е резултат от работата в защита на Българската държава,а е част от мафиотското му минало!

  1. Винаги е казвал че в ареста е по-безопасно, отколкото на улицата. Сега след като му свалят охраната същото ще важи и за него.

   1. В ареста на Транспортна полиция, а още по-добре в една килия с Антон Петров-Хамстера!

 13. Факт е, че кракът на Боко не е стъпвал в Сърбия.Защо ли така? Навярно защото му е далече – не като USA.

 14. Питайте граничарите по морската граница за това колко пъти лично Бойко Борисов /когато е главен секретар на МВР/ е разпореждал по телефон да се изключват бреговите радари!?

  1. Попитайте капитана и екипажа на кораба, който беше хванат в Гърция с контрабандни цигари, и те ще ви кажат, че преди да отплават от Варна, са имали инструктаж на който им е казано че ще изпълнят важна правителственна задача. Това е и причината слуая да се потули от медиите които са на хранилка при него, и да се разнищва само от Скат телевизия.

 15. Сега разбирам, защо искаха да лепнат няколко убийства на Филчев.

 16. Най-кратката характеристика на лицето Бойко Методиев Борисов: дребен кокошкар станал крупен мафиот, мимикрирал срещу 6 млн. лева на висш полицейски пост, по-късно като политик и държавник; между другото – каратист, треньор, футболист, тенисист,заслужил художник,кинолог, космополит,лобист, приятел на журналисти, археолози, оръжейници и животновъди;образование висше – ВСШ „Георги Димитров“, МВР, специалност „пожарна безопасност“, професия охранител, любима книга – „Винету“, любимо ястие – филия с мас; любима музика – автентична чалга; доктор на науките, с тема „Гасене на пожари в гориста местност“, сирак от 42-годишен, ерген ІІ категория,разведен, с едно дете, отгледано от бабите му; фобии – от височина, кръв и инжекции.

 17. Някои работи станаха така, а други иначе. Акцентите в статията не са правилно поставени. „Варненецът“ – това е Филчев, ама „Бойко“ кой ли ще да е ?

  1. Май имаше един военен прокурор от Варна, лека му пръст пък после някаква бивша барета нещо се самоуби……

   1. ти си нещо като адвокат на борисов, но имай впредвид че регионални прокурори нямат възможност да се бъркат в тези неща, защото те са от национално значение- само хора които са имали централно влияние са били вътре в нещата. А и не намесвай военна прокуратура, защото това са си чисто криминални истории. Може да има нещо нередно и там, но те нямат връзка със Сретан Йосич.

 18. Ми много ясно, че НСБОП няма да го държат в течение, след като знаят или предполагат, че именно той е взел пари за освобождаването на Йосич или е трябвало да ги предаде на друг, както твърди Бай Миле. Не знам дали няма връзка и с Холандския „отпор“ за влизането ни в Шенген.

  1. Т.е. явно са имали основание преди това да се страхуват от теч на информация!

  2. Пък и видно от огласяването на сигнала от партньорска разузнавателна служба, той Борисов си е склонен към „теч“!

  3. Че те си го казаха в прав текст, както и италиянците. Не помните ли случката с Цецо Конецо?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>