Регистрация
Публикувано на 08.11.2018 / 10:59

ЕДНАТА СВОБОДА МИ ОСТАНА ДА ИМ КАЖА – ВИЙ, СТЕ БЕЗУМЦИ, УПРАВЛЯВАЩИ ХОРА!

гербДнес ми е много криво. Аз наистина не си представям как ще живеем с такова поскъпване на всичко…. Нали разбираме всички, че като се вдигне дори и само ГО на старите автомобили, без другите вдиганици, ще се вдигне цената на всичко. И ще повлече едни работи…. разсъждавам и заради тези, дето непрекъснато опяват, че държавата не ни е виновна, и че сами сме си виновни и прочие тъпотии….не само за нормалните, умни хора като нас.

Например – Пешо държи под наем малък квартален магазин за хранителни стоки в гаража на госпожа Петрова. Има, естествено, стар автомобил. Като му дигнат ГО, той ще вдигне цената на салама, щото ходи с тая кола до отвратителен голям магазин да доставя салам за малкия си магазин. Или ще фалира, ако не го направи. Като го дигне, обаче, хората от квартала ще спрат да купуват салам от него, а ще ходят в отвратителния голям магазин, където саламът ще бъде дигнат по-малко, щото големите вериги имат нови коли, не защото обичат хората, които обичат салам. Тук, обаче, рязко се намесват тол-таксите за големите превозвачи.

Но вече стана прекалено объркано и не всеки мозък ще го побере, та да се върнем на малкия Пешо с кварталния магазин. Пешо е обречен, нали разбирате. Пешо е на 55 и ще затвори магазина, ще си прибере вкъщи новия касов апарат, дето го купи току-що, понеже държавата го задължи и ще легне на дивана, пред телевизора. Така ще мине зимата. Пешо вече загуби кураж и желание да се бори. В това време на Пешо жена му изнемогва да плаща парно, ток, храна, интернет, данъци, телефон, данъци, вода, такси, да дава на детето по 2 лева на ден и да гледа как Пешо се скапва на скапания диван, щото никъде не го искат на работа, понеже е на 55 години… През пролетта, жената на Пешо ще си намери една възрастна гъркиня, немощна, но платежоспособна, щото е гъркиня във фалиращата Гърция и ще отиде да я гледа. Ще почне да праща евраци на Пешо и детето, които евраци т.н.Влади Горанов-Злобния Тъпанар, ще отчита като инвестиция в стопанският живот на държавата… В най-добрия случай Пешо ще умре сам на дивана от внезапна смърт. Детето ще е в Испания, а жена му в Гърция… И те така.

Ма, Боже, какъв салам бълнувам аз…

Свободата е важна, ми каза някога Дон Кихот. Е, тази, донкихотовската свобода я постигнахме – ни салам, ни топло, ни нищо…

Едната свобода ми остана да им кажа – вий сте безумци, управляващи хора!

Докато не ме блокират….

През декември 97-ма почина мама. През януари 98-ма баща ми получи тромбофлебит и постъпи в болница. Тогава го обвиниха, че има и рак на белия дроб. Трябваше, обаче, да мине месец в лежане, та да не тръгне тромба насам-натам, та не можеше да се прави ново изследване на белия дроб… Това беше отвратителен период…. После, слава Богу, се оказа, че било дефект на плаката на белодробната снимка и човекът си е жив и здрав до сега. Но тогава му носех книги в болницата. В една, която беше вече прочел, намерих бележка:

Детенце,

да загубиш пари – нищо не си загубил

да загубиш здраве – много си загубил

да загубиш кураж – всичко си загубил

Стара еврейска поговорка

татко ти…

Май не ни остана кураж….

Виктория Тинтерова

Коментари 22 за
“ЕДНАТА СВОБОДА МИ ОСТАНА ДА ИМ КАЖА – ВИЙ, СТЕ БЕЗУМЦИ, УПРАВЛЯВАЩИ ХОРА!”

 1. „Едната свобода ми остана да им кажа“…
  Единствената истинска свобода за българите се оказва Терминал 2
  Останалото са протести, след които неминуемо идва управлението на Бойко № 4…
  Кладенецът дъно има ли? Е, при нас няма….

 2. Като няма кой да ми набие един хОй, ще ви вдигам цените!

 3. Днес ходих в кадастъра да си извадя скица на имота. Миналата година бързата скица бе 10лв+ 2 лв за банката. Сега обикновената скица е 20лв + 2 лв за банката. Това е 100% увеличение, ако не вземем под внимание срока на изготвянето, бързата 3 дни, обикновената 14. Очакват ме нови цени на данъци и гражданска/споменават дори 1000лв/. Цените на горивата отидоха нагоре, хляба също. От екрана на телевизиите ми говорят как сме по добре финансово. Аз не виждам да е така.

 4. Ко ,ревете от данъците,бе…Изхода е само един -пускайте работа,почвайте да шорате от сутрин до вечер и после цяла вечер,така всеки ден ,да видим дали няма да ви свалят данъците,ше ви молят биля…
  Стара,стара притча по гербажийско време.

  1. Да, ама сега никой не плаща да се „шора“ денем и нощем, а „кихат“ да не се „шора“…!!!

   Дааа…!!!

 5. Два цитата от Христо Ботев, извадени от богатото му публицистично творчество, които сякаш са писани за днешното положение на българите под ръковоството на управляващите ни бандити, крадци, негодници, ИЗРОДИ:

  „Нашият православен народ е достигнал до такова гнуснаво скотско положение, щото аз не зная какво още по-голямо зло може да съществува на светът, което да го накара да се стресне и да протестува против своите скотски теглила. Тука се подиграват с имотът ти, с животът ти, с трудът ти, с децата ти и с най-свещените предмети на твоето човешко съществуване, а ти мълчиш като риба, търпиш като вол, молиш се богу като най-последният грешник и чакаш второто дохождане на Месия, за да добиеш награда за своите пети-вековни страдания. Какво искате от подобен народ? Той е роб, и роб безусловен, и аз имам пълно человеческо право да го прокълна от сичкото си сърце и душа, ако той и занапред остане така равнодушен към своята горчива съдба. Проклет да е, ако той не въстане против своите кръвопийци!“

  Вестник „Знаме“, бр. 4, 5 януари 1875 г.

  „Ни един народ на света не търпи такива нравствени и физически мъки, каквито търпи поробеният, убиеният и нещастният български народ… Аз обичам народът си, аз милея за него и за това, при сичкото си негодувание против неговата политическа апатия, аз вярвам, че скоро ще дойде онова време, когато от една страна ще се препълни чашата и на неговите страдания, а от друга – и той ще да чуе гласът на своите верни синове и ще да разбере, че в катехизисът на свободата отмъщението е много по-голяма християнска добродетел, нежели търпението, което е дадено само за скотовете.“

  Вестник „Независимост“, бр. 34, 8 юни, 1874 г.

  1. Какво се е променило от 05 01 1875г до сегашният ни ден,нищо,,,смел народ“ да бе да, ,,побервах“

  2. Не губете кураж! Словото на Ботев е вярно и за днешните дни. Но, забележете, писани са през 1874г и 1875г. През 1876г е Априлското въстание, а през 1877-78г Освободителната война.Тъй, че ако се позоваваме на повторението на историята, трябва да ни очакват революционни дни. Правителството на ББ, ако имаше умни и ученолюбиви хора, трябваше да знаят, че всяко нещо има своя предел и не трябва да се заиграват с него. Управителят ни слънце, оправи държавата и сега оправя света. Но, ще му заседне залъкът, защото е голяма хапка за лакомата уста.

 6. Представяме ли си наистина докъде сме стигнали, след като зам.председател на НС /сутринта по БНР/ при това – юрист, говори за сговаряне между адвокати, застрахователи , магистрати и съд във връзка с решението на ВКС за разширяване на кръга от „пострадали“ при катастрофи. И от тук – и за ГО. Някой да обясни на италианската мафия колко е изостанала!!!

 7. Коледното сурвакане започна – нищо, че декември още не е дошъл. По-високи данъци, по-висока ГО! Честито на печелившите! Герберската пасмина, пак доказа, че е като чума за територията. Съвсем последователна и целенасочена политика за уничтожението на народа… ГЕРБ нямат друга идея за вливане на капитал в държавата. Те знаят само две неща – еврофондове и такси. Коя друга държава съществува по този начин? Колко време може да се кара така?

 8. Тинтерова,Тинтерова
  Липсва ти фантазия за тази работа! Ами ако Пешовица – млада и атрактивна ромка от малата, вземе че се пусне на най-добрия приятел на Пешо и рогоносеца разбере за това. Продължението ти е ясно – Пешо коли с кухненския нож развратната ромка заедно с четирите им деца. Това обаче веднага стига до ушите на Сали – бащата на Пешовица. Цялата мала вдига кой каквото има и тръгва към магазина на Пешо. Вечерта магазина гори а от Пловдив към подпаления пе3шо пътува колона с мотористи от клуба “ Ангелите на незнам какво си“ Масовото меле е овладяно от жандармерията, която изнася труповете под възгласа на рода на Пешовица „Смърт на българите“. Рано сутринта махалата пазена от жандармерията е обсадена от близката танкова бригада в която служи като старшина Пешовия брат!
  А , нали е по-гот от твоята рядка бозица!

  1. Е, не всички. Да речем, пусналите-излъгали се. Ама 10 години да се лъжат и да пускат? Обяснението е едно-гласуване за Мутрата под строй на зарибена администрация и купени цигани, а където не достигнат няколко процента-фалшификации. Само изборите за президент не можаха да фалшифицират, щото разликата беше много голяма. Изводът: за да се махнат, трябва наказателен вот с ГОЛЯМА разлика, за да не може да се фалшифицира, но опозицията е твърде разделена на сини, червени, пембени и това разделение умело се дирижира от медиите, за съжаление-волно или неволно, и от пишещите в тоя сайт.

 9. Не са безумци, хладнокръвни убийци са. Безумците не знаят какво правят, а тези са напълно наясно. Още с идването си на власт ГЕРБ обяви война на народа и се зае с невиждан грабеж и нечувано орязване на всички социални права, които вече бяха поокастрени от предишните хрантутници. Политиката на ГЕРБ, ако това изобщо може да се нарече политика, е на съзнателно избиване по особено мъчителен и унизителен начин на българския народ. Лесно може да се провери, че по времето на всички войни, в които България е участвала през първата половина на 20 век, както и след тях, когато държавата е била принудена да плаща огромни репарации, е имало законодателство, което е ориентирано към държавна подкрепа на най-бедните слоеве от населението, както и по отношение на инвалидите. Запознатите със законодателството тогава не може да не са установили, че то е ориентирано основно към интереса на българския народ, въпреки трудностите на държавата. Защото тогава са знаели – без народ, няма държава. Това, което се случва в последните десет години, е явление, което не е познато в цялата история на България. Всички стълбове, които крепят един народ в най-трудните му години, са сринати. Семейството е разтурено, църквата обругана, законодателството е средство за репресия спрямо мнозинство и създадено в угода на малцинството, правосъдието е компрометирано чрез политически натиск или смешни назначения на неграмотни в буквалния и преносния смисъл хора, полицията работи в тясно сътрудничество с мафията, а прокуратурата основно се ползва за лов на вещици. По всички закони на логиката това не може да продължи дълго.

  1. ,,SKACHAHME,,1989G/ZA,,DEMOKRACIJA,,DORDE NI OMALEJAT KRAKATA,,,STUDUVAHME,,I SE,,BIEHME,,1997G,ZA,,EU/BADESHTE .SLD 10G.DOYOHA,,CHICHKOVCITE,,S,,TIHITE PARI,,IZNESENI ,,NA ZAPAD,,I..SI NAPRAVIHA GERB/OT DECA ,PLEMENNICI I,,VERNI HORA,,..ZA ,,DORAZGRABVANE NA BALGARIJA!..DOVARSHIHA NI!.SEGA VECHE E RED NA,,MLADITE/OSTARJAHME!..MLADITE,,NJAMAT NI,,ISHTAH,,NI,,RECEPTORI,,..NI,,DOSTOYNSTVO,,!..BG,OTIVA KAM GIBEL!

 10. Гавра и цена

  От достоянието – лична употреба
  със страстно и убийствено нахалство,
  от излиянието – Божия Нареда -
  безумно сладострастие с лихварство!

  Изглозгаха Народа до мъртвило
  и даже костите му гризат с настървение
  и все намират се солисти на котило
  да лъжат и да мамят за падение!

  Дори безбожието стана арогантно-
  то кръсти се с умело лицемерие,
  но страшно е да мамиш елегантно
  и няма прошка в Божие владение!

  12ч., 08.11.2018
  Арх. Михаил и Небесно войнство

  Браво, Виктория! Нищо не налага увеличението на ГО. Нищо не наложи и не налага увеличената админстрация и новите, и нови Агенции. Напротив, и те са излишни, но са нужни за осигуряване на гласове за избори. Нищо не налага учеличенето на цената на хляба и тестените изделия. Хляб! Ограбиха и го затриха и него! Властта не управлява икономически, а корумпира и икономически и прави каторга за невинните и честните и с данъци, и с цени, и отказ от верни ходове. Тежко им!

 11. А!!! Ма те от ПП ГРОБ не са пипали въобще данъчната политика – каза БАЦЕ ПЪРВИ, ВТОРИ, че и ТРЕТИ:
  „Институтът за пазарна икономика направи „каталог“ на по-значимите увеличения на данъци, акцизи и осигуровки през последните 10 години.

  Въвеждане на нови данъци

  Нов общински туристически данък – определя се на местно ниво (2011)
  Нов данък върху застрахователните премии – ставката е 2% (2012)
  Данък „лихва” – ставката е 8% (2013)
  Нов общински данък върху таксиметровите превози – определя се на местно ниво (2017)

  Вдигане на акцизи

  върху цигарите
  до 148 лв. за 1000 къса (2010)
  до 161 лв. за 1000 къса (2016)
  до 168 лв. за 1000 къса (2017)
  до 177 лв. за 1000 къса (2018)
  върху нагреваемите тютюневи изделия – до 233 лв./кг (2018)
  върху тютюна за пушене
  – 130 лв./кг (2011)
  – 152 лв./кг (2012)

  върху горивата
  – до 710 лв./1000 литра за безоловен бензин (2011)
  – до 615 лв./1000 литра за газьол и керосин (2011)
  – до 630 лв./1000 литра за газьол и керосин (2012)
  – до 645 лв./1000 литра за газьол и керосин (2013)

  Покачване на местни данъци

  62 случая на увеличени местни данъци (2016)
  69 случая на увеличени местни данъци (2017)
  37 случая на увеличени местни данъци (2018)

  Осигурителни промени

  Увеличена вноска за здраве с 2 процентни пункта (2009)
  Увеличение на вноската за пенсия с 1 процентен пункт (2017)
  Увеличение на вноската за пенсия с 1 процентен пункт (2018)
  Повишения на максималния осигурителен доход – с по 200 лв. в периода 2013-2015 до 2600 лв.
  По-високи минимални осигурителни прагове – повишения през повечето години, в т.ч. и административно наложени в някои случаи.“

 12. да, ама един „професор по всичкология“ /м. константинов/ редовно го канят в ТВ студиата, за да ни пее приспивната песен, че от 2007 г. насам сме в т. нар. „златен милиард“ и животът у нас е „цветя и рози“…
  да живеят евроГейските ценности !

  1. аириш шепьрдс много ясно е че проФ.Константинов ще говори така ,ЦЕЦО ЦВЕТАНОВ уреди дьртата баба на професора на мазна кьор софра и тльста заплата от 20.000 лева на месец с премии на всеко тримесечие в РВД/Рьководсво Вьздушно Движение/ СОФИЯ

 13. Да ти припомня пак Този ДонКихот Вики…

  „Свободата се намира на върха на копието“…!!!

  Но малко останаха „Копиеносците“, а пък и наглеците н’ам си как превзели управлението, предвидливо им прибраха и забраниха да притежават законно „Копия“…!!!

  И те така…!!!

  Дааа…!!!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>