Регистрация
Публикувано на 18.05.2018 / 9:41

ЕДИНСТВЕНО ПИНОЧЕТ БИ МОГЪЛ ДА БЪДЕ ОПОЗИЦИЯ НА ТИЯ ДЕМБЕЛИ. КАТО КАЗАХ ДЕМБЕЛИ, СЛЕД НИНОВА СЕ МАТЕРИАЛИЗИРА КАРАКАЧАНОВ. БАРНАЛ СЕ КАТО ЧЕ ЩЕ ХОДИ НА ЛОВ ЗА ЗАЙЦИ

KARAK13KARAK13KARAK13каракачановДнес по телевизорите е голям разкош. Хекимянът е на седмото небе – един милионер, който обожава Доган, Борисов и въобще цялата политическа класа, К. Нинова засмяна и закачлива. Обосновано предполагам , че е далтонистка, какво тоалетче си беше избрала, направо да паладейш… и че не е никаква опозиция, извинете, ако съм закачила нечии съкровени чувства.

Въпреки, че единствено Пиночет би могъл да бъде опозиция на тия дембели… Като казах дембели, след Нинова се материализира Каракачанов.  Столът изстена под тежестта му, а аз изпитах огромна тревога, щото изглежда като човек, който има намерение да се пръсне всеки един момент. Барнал се е като че ли ще ходи на лов за зайци. На панталона, около огромното коляно, има един голям джоб, в който си е прибрал най-ценното – два двойни сандвича със салам Камчия, масло и майонеза и кифла с мармалад. Дадоха го джоба по телевизора, видях го. Очичките му са почти изчезнали в бузите, а цветът му е червеникав, като на едни примати задните части. На Каракачанов, не на панталона. Панталонът е каки цвят, да се слива с природата. Представям си как отива в министерството с тия панталон и риза и как пред това тържество на плътта се изправят разни генерали и козируват. Ма то пък едни генерали…. Нелепият му вид не му пречи да има мнение по всеки въпрос, че и да се кара на хората, недооценили величието на великата вчерашна среща и да се държи като хулиган, от по-простите. Всъщност помага му.

- Виждаме снимката на семейството, която се състоя вчера… на европейското семейство, де – познайте кой го каза това.

- За вас е било непосилно, а за /Гинка/ е посилно, така ли? – а това?

Жокер – не е Цвъ….

Който познае получава потупване по рамото пред строя.

Иначе тия от телевизорите съвсем изперкаха с тази сватба. И не само, че вече не е смешно, ами взе да става съвсем лудница….Стотина репортерки от разните телевизии ръсят час по час велики глупости от някой лондонски тротоар.

Да ви кажа, търся аналог в литературата на тази траги-комедия и се спрях на „Понеделник започва в събота“ на братя Стругацки. С две думи, за който не го е чел – действието се развива в един институт НИИЧАВО, за разни магии и е хем смешен, хем тъжен. Сякаш в такова фантасмагорично живеем – хем смешно, хем съвсем трагично. Започва така:

…..Но най-странното, най-непонятното е как авторите могат да вземат подобни сюжети, признавам си, това е вече съвсем необяснимо, това е като… Не, не, съвсем не разбирам…

Н. В. Гогол

Виктория Тинтерова

Коментари 9 за
“ЕДИНСТВЕНО ПИНОЧЕТ БИ МОГЪЛ ДА БЪДЕ ОПОЗИЦИЯ НА ТИЯ ДЕМБЕЛИ. КАТО КАЗАХ ДЕМБЕЛИ, СЛЕД НИНОВА СЕ МАТЕРИАЛИЗИРА КАРАКАЧАНОВ. БАРНАЛ СЕ КАТО ЧЕ ЩЕ ХОДИ НА ЛОВ ЗА ЗАЙЦИ”

 1. Там,където в дъното са нацисти или организации в чието основаване са нацисти,винаги са носели кръв,нещастия,грабежи,убийства,робство,страх на нормалното население.
  Такива са някои от латиноамериканските държави,както и други организации по света.

 2. Този надмина всички по слагачество на Боко-Герб. А телесната му маса е застрашителна за самия него. Това сърце, това кръвоносни съдове, за мозък да не говорим. Ех, къде е бай Бояджиев да види докъде докараха ВМРО тези песоглавци!

 3. Братя Стругацки написаха и новия „Робинзон Крузо“, част от който превеждах преди време. Далновидно, това ни чака! Който има очи и уши, и т.н….. Никой вече няма тези сетива, да не говорим за мозък , Младите не могат да четат, камо ли да мислят… Жал ми е за тях, много, много ми е жал!

 4. А какво означава „Този телефон е позициониран в средната локация на бюджетния ценови сегмент“? Аз си мисла, че водещият на мислата е много умен човек, ама другото не го разбирам.

 5. N’oubliez jamais : “Money makes the world go around…That clinking, clanking sound…Can make the world go ’round…“

 6. Вики, привет! И аз като теб мира нямам кога най-после ще започне „сватбата на века“. Не мога да спя, не мога да ям, побърках се вече от нетърпение! А тия джурнаЛИСКИ сигурно ще се наа…кат от кеф, че стават свидетели на толкова световно важно събитие?!? Ох, Боже, няма ли да има край на простотиите?

 7. “ Виждаме снимката на семейството, която се състоя вчера… на европейското семейство, де – познайте кой го каза това.

  - За вас е било непосилно, а за /Гинка/ е посилно, така ли? “ – а това?

  Това го каза Хекимян.

  На тия журналя направо им потичат лиги като бърборят за Европата, ЕС-то, за европейското семейство, от което сме били част, и тва непрекъснато, ежеминутно празнословие, дори е извратено, защото истината е, че ЕС-то от което сме част ни колонизира и унищожи държавата ни, а също и на народа разказа играта. Някой сутринта ли беше, снощи ли /слушах Зинаида …../ , не ги помня вече, каза нещо от сорта, че ний преди да влезем в ЕС-то сме отмятали разни глави и сме направили най-доброто за България, изпълнявайки инструкциите на Запада. Не бе, това са идиоти, ама как така не се намери един истински журналист да им изкрещи истината в очите и да ги остави да онемеят от шок и ужас.

  1. Поздрави за Тинтерова ! Много готино написано, особено описанието на Каракачанов. Смях се с глас. Мерси за настроението.

 8. ПРЕДИ 1337 ГОДИНИ ХАН АСПАРУХ Е ИЗБРАЛ НАЙ-ХУБАВОТО И НАЙ-ПЛОДОРОДНОТО ПАРЧЕ ЗЕМЯ НА СВЕТА. ЗАЩО? ЗАЩОТО Е ЗНАЕЛ, ЧЕ СЛЕД НЕГО ВЪРВИ НАЙ-ЗАВИСТЛИВОТО, НАЙ-КРАДЛИВОТО И НАЙ-МЪРЗЕЛИВОТО ПЛЕМЕ В ИСТОРИЯТА НА ЧОВЕЧЕСТВОТО. И ГО Е НАСТАНИЛ ТУК, ЗА ДА МОЖЕ БОГ ДА ГО ПАЗИ И ДА ГО ХРАНИ, ВЪПРЕКИ ОТВРАТИТЕЛНИТЕ КАЧЕСТВА НА ИНДИВИДИТЕ. ТЪПОТИЯТА НА ПЛЕМЕТО Е ПОСЛОВИЧНА И НАЙ-ИЗЯВЕНАТА ПРОЯВА НА ТОВА МУ КАЧЕСТВО Е ДА ИЗБИРА НАЙ-ТЪПИТЕ МУ ЧЛЕНОВЕ ДА ГО УПРАВЛЯВАТ. СЪДБА! НЕ МОЖЕ ДА СЕ ИЗБЯГА ОТ НЕЯ. И ВИНАГИ, ВИНАГИ УПРАВЛЯВАЩИТЕ ИНДИВИДИ ПРАВЯТ ВСИЧКО ПРОТИВ ЖЕЛАНИЕТО И ИНТЕРЕСА НА УПРАВЛЯВАНИТЕ ИНДИВИДИ. ТАКА СЕ ПОЛУЧАВА АНТАГОНИЗЪМ В НАЙ-ЧИСТ ВИД, КОЙТО ДВИЖИ ПЛЕМЕТО, ПОДХРАНВАЙКИ ГОРЕСПОМЕНАТИТЕ МУ ХАРАКТЕРИСТИКИ – ЗАВИСТ, КРАДЛИВОСТ И МЪРЗЕЛ. ТА ВЕЧЕ ПОВЕЧЕ ОТ 13 ВЕКА ПЛЕМЕТО БЪЛГАРСКО СЕ БОРИ СРЕЩУ БОГ, А БОГ ВСЕ МУ ПРОЩАВА И СЕ ГРИЖИ ЗА НЕГО. МОЖЕ БИ САМИЯТ ГОСПОД ПО ТОЗИ НАЧИН ИЗПИТВА СОБСТВЕНОТО СИ ТЪРПЕНИЕ И ВЕЛИКОДУШИЕ? ДОКОГА ЛИ?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>