Публикувано на 05.11.2019 / 8:00

ДЪЛГАТА РЪКА НА ДЪРЖАВНА СИГУРНОСТ УПРАВЛЯВА EFBET

ДЪЛГАТА РЪКА НА ДЪРЖАВНА СИГУРНОСТ УПРАВЛЯВА EFBETПрословутият Стефан Найденов – „Цеката“ бил агент на 6-то управление с псевдонима „Николов“

Що се отняся до веригата казина Efbet сянката на Държавна сигурност далеч не е сянка, а съвсем ясен и реален образ. Основен неин собственик е Стефан Найденов, известен с прякора „Цеката“. Същият е бил агент на 6-то управление на ДС с псевдоним „Николов“ показва официална справка на Комисията за разкриване на документите и за обявяване на принадлежност на български граждани към Държавна сигурност и разузнавателните служби на Българска народна армия.

Медията ни разполага с две справки и с идентично съдържание. Първата е Решение 72 от 03.08.2009 година, а втората е Решение 2-528 от 29.о6.2015 година. И двете са извършени на основание по чл. 26 ал.1 т.2 от Закона за принадлежност към ДС и в частност по чл.3 ал.2 т.11 за „еднолични търговци, които организират хазартни игри; членове на управителни, контролни и надзорни органи и прокуристи на юридически лица, организиращи хазартни игри“.

Що се касае специално за Стефан Найденов от справките става ясно, че „босът“ на Efbet, който управлява хазартната компания заедно със своите двама синове – Боян и Цветомир Найденови – е бил дълги години активен агент, като е бил вербуван от служителя на ДС Кр. Кръстев още 1980 година. „Цеката“ е сътрудничил на СГУ на МВР-ДС-II-VI по линия на 6-то управление. Той е работил като секретен сътрудник с псевдоним „Николов“, като досието му е унищожено в началото на Прехода, но е останало картончето му на агент.

Нека припомним, че редица медии у нас съобщиха миналата седмица, че Стефан Найденов и синовете му Цветомир и Боян Найденови са обект на разследване, не само в България, в частност от ДАНС и Специализираната прокуратура, но и в чужбина, в държави като Малта, Гърция и Италия. По темата дори излязоха серия от публикации в няколко чужди медии в Европа.

На 4 октомври тази година пък в офисите на Efbet в София влязоха хора от службите, а след това няколко онлаин медии съобщиха, че тримата „хазяи“ на Efbet злоупотребяват с личните данни на своите клиенти.

Андрей Червенков

ДЪЛГАТА РЪКА НА ДЪРЖАВНА СИГУРНОСТ УПРАВЛЯВА EFBET

ДЪЛГАТА РЪКА НА ДЪРЖАВНА СИГУРНОСТ УПРАВЛЯВА EFBET

ДЪЛГАТА РЪКА НА ДЪРЖАВНА СИГУРНОСТ УПРАВЛЯВА EFBET

ДЪЛГАТА РЪКА НА ДЪРЖАВНА СИГУРНОСТ УПРАВЛЯВА EFBET

Коментари 10 за
“ДЪЛГАТА РЪКА НА ДЪРЖАВНА СИГУРНОСТ УПРАВЛЯВА EFBET”

 1. Имаме злато а сме най-бедните. Имаме божествена природа а внасяме боклуците на Европа да горим…

 2. Добре де, това са документи отпреди 10 години! 10 години всичко това се е знаело и е било известно!
  А защо чак сега напомняте за това ченгеджийство? Отговорът е прост – падналия в калта най-лесно се рита! Докато този плужек на ДС е снасял кинти в правилната касичка – ОК, ама като се е разсъхнала далаверата, дайте да му покажем публично жълтите гащи!…
  Не знам кое е по-срамно – да служиш на ДС или на онези, които в момента са на власт?! За мене и двете са еднакво гнусни!!!

 3. А бе ,наистина сте големи дебили …

  Нямаме селско стопанство ,пък обещаваме на чужбина да я храним.
  Нямаме газ ,пък правим всичко възможно тръбите да ни заобиколят.
  Нямаме промишленост ,пък искаме Фолксваген.
  Нямаме вече море ,пък искаме да правим туризъм.
  Нямаме здравна система ,пък искаме да живеем.
  Нямаме образование ,а искаме децата ни да са изучени.
  Нямаме работна ръка ,пък изнасяме работна ръка.
  Нямаме пари ,пък кафенетата са пълни.
  Нямаме свестни хора за политици и търпим баси компромисите.
  Нямаме връзка с руснаците ,пък искаме да инвестират тука.
  Нямаме войска ,пък купуваме самолети.
  Нямаме учени ,пък имаме БАН.
  Нямаме журналистика ,ама се надяваме Томова да ни каже къде е на кучето гъза ,че да се изкараме оттам,че я и плюем при това .Четем ,плюем и пак четем .
  А бе ,много работи нямаме ,ама комар се играе яко.
  Тодор Живков е виновен – напълни България с ченгета ,отдел след отдел,след отдела,нароиха се после и продължават да се роят…
  И сега кво,гладни ли да стоят ?!
  Политиката ,частната милиция ,хазарта и някои други работи ,все тънки,приютиха нещастните хорица ,какво да се прави .
  Арменец- миньор няма как да стане ,както и на черните не им ,,върви“ с плуването и ските .
  Закономерности някакви ,а …маамустара.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *