Публикувано на 21.05.2008 / 17:31

Дупките по улиците станаха повече от дупките по XXL

 

 

Пролетта пукна. Цъфнаха и първите истински красиви усмивки по женските устни. За нас мъжете настана най-хубавия сезон – когато по улиците се движи феерия от красота, радост за очите ни.

С пукването на пролетта обаче се пукна и асфалта в родната ни Варна. Дупките по варненските улици заприличаха на холандско сирене, но пък моментално цъфнаха усмивките и по лицата на собствениците на фирмите, които се грижат за ремонтите на улиците в морската ни столица.

Ако питате мен, дупките по улиците станаха повече от дупките по XXL.

С идването на пролетта се разлистиха и дърветата.Само тези от градинката на “Севастопол” все още ги чакаме. Междувпрочем, както съм казвал и преди, никога не съм вярвал, че кметът на Варна Кирил Йорданов може да нареди нещо, което да осакати безобразно нашия град. Първо, защото е варненец и естет, а това го е доказвал досега винаги и с избора си на красиви жени.

Сега в главата ми витаят и други пролетни мисли. Сещам се, че никой не поздрави кмета Кирил Йорданов за решимостта да премахне грозните и уродливи бараки, които загрозяваха пейзажа до градинката на “Севастопол”, както и за куража му да премахне още-по отвратителния Понеделничен пазар в този му вид.

Поздравявам кмета за мъжкото му поведение и тогава, когато, включително и аз, очаквахме той да се скрие зад нечий общинарски гръб във връзка с драматичната сага около сечта в градинката на “Севастопол”. Вместо очакванията ни обаче, кметът Кирил Йорданов заяви ясно и категорично, че поема цялата отговорност за всичко сторено и гарантира, че на 1 август дърветата от прословутата градинка ще са с покарали нови стъбла.

Прекланям се пред мъжкото поведение на варненския кмет и казвам по сталински адет: “Есть нови клони на 1 август – есть кмет, нет нови клони на 1 август – нет кмет!”.

Така поне всичко ще е справедливо.

Явно пролетта донесе и нещо значително ново в редиците на варненската вътрешва дирекция. Пукна се безразличието в ръководството на ОДП – Варна към определена част от морската организирана престъпност и да се надяваме, че с темповете, които работи новото ръководство на полицията ще се спука окончателно и чадъра опънат над организираната престъпност във Варна.

Силно се надявам, че обилния пролетен дъжд, който се изля върху поизсъхналите глави на някои богопомазани бандити, ще им държи влага дълго време. Поклон пред новият шеф на ОДП – Варна, главен комисар Митко Димитров, дай боже, такова да е лицето и на новите надежди и начинания на МВР!

Едно обаче не мога да разбера, докато съм обзет от пролетните си вълнения. Години наред новите собственици на туристическия комплекс “Златни пясъци” тръбяха, където станат и легнат, че всичко в курорта е тяхна частна собственост. Включително и инфраструктурата на комплекса. На всичкото отгоре високомерието им беше стигнало дотам, че се натискаха да станат и самостоятелно кметство.

А сега, Община – Варна на свои разноски ще им праща полицаи за да охранявали комплекса. Може би полицаи наистина трябва да има там, но за да охраняват господарите на “Златни пясъци” от това някой вбесен от ситуацията турист да не ги подгони със сопи?!

Странно нещо е пролеттта.

Животът се възражда също толкова бързо, колкото растат и алчните, и користни мисли на някои новоизлюпени чорбаджии, които още миришат на пресен чесън.

Това е обаче положението. Пролет пукна, ние не. Но и те отново цъфнаха.

Веселин Данов

В. “Народно дело”

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *