Публикувано на 19.05.2008 / 17:06

Думнаха и Пазарджишкия “Монопол”

 

 

Акцията е проведена в тясно взаимодействие с окръжна прокуратура, съобщи на пресконференция директорът на ОДП Пазарджик комисар Емил Ганчев. Групата, известна в средите на наркопласьорите като "Монопола", действала на територията на региона и се занимавала както с разпространение на наркотици и контрол над наркопазара в региона, така и с организиране на отвличания с цел придобиване на големи суми чрез откуп. Тя попаднала в полезрението на антимафиотите преди три години. От тогава спецполицаите следели внимателно дейността на престъпната група.

Станало ясно, че членовете й работели в изключителна конспиративност. В разкриването и документирането на престъпната дейност били използвани всички допустими от закона оперативни и процесуални способи.

Операцията била планирана прецизно и в сряда е задържан лидерът на групата С.С. на 29 г. от Пазарджик, по-известен с прякора Тото.

В неговата криминална биография фигурират осъдителни присъди за отвличания, незаконно притежаване на оръжие и на този етап неприключило дело за отвличане на турски бизнесмен.

Малко след това последвали арестите и на останалите шест участници в групата – А.Д. /23г./ – Джеки, Н.П./26г./ – Бомбата, Н.З./30г./ – баче Вас, А.Д./24г./ – Щангата, М.А./30г./, както и А.В. /25г./ от пазарджишкото село Юнаците.

В хода на разследването е установено участието на още шестима членове на групата – единият от тях е З.Ч. /29 г./, който не е задържан заради влошеното му здравословно състояние. Наложена му е парична гаранция.

Останалите разкрити петима членове в момента изтърпяват наложени им ефективни присъди "лишаване от свобода" за притежание и разпространение на дрога.

Срещу лидера на групата в РПУ – Пазарджик е образувано досъдебно производство.

Общо на 16 души са повдигнати или предстои да бъдат повдигнати обвинения за извършени престъпления.

News.bg

Коментари 0 за
“Думнаха и Пазарджишкия “Монопол””

  1. Тото го познавам от една година,Баче Вас също.Преди да хванат Тото съм говорила с него и ми каза че са го изпортили за пратката от Пловдив щотото не е искал да даде дял от кинтите.Затва и го гониха из Пазарджик като откачени шибаните бопаджии…
    И още нещо:има много хора които заслужават да бъдат на топло ама в България това което не става с пари – става с Много Пари ! Затва са още на свобода !

  2. Пиши на пощата на сайта и подай информация за това, което става с БОП и ченгетата и съдиите в Пазарджик. Може и да помогнем.

  3. В Пазарджик продават и дъщерите и зетят на известна съдийка.Така се създават удобни свидетели,които след подписване на свидетелски показания пред съдия изчезват обикновено в Гърция,макар,че са наркомани и пишат каквото им кажат.В заверата участва и прокурорка,не безизвестната Калина и др.Градът е малък и всичко се знае!!!Ако Г.Грозданов е тръгнал да замазва очите на новия директор с постановки,да не забравя,че хората вече не мълчат!Участва и в други далавери с данъчните,покрай жена си,която е счетоводител на няколко фирми,принудени да са при нея!Той уговаря и фирмите!

  4. Явно информацията Ви е от някой Пазарджишки журналист,а те там са малко,недообразовани и пишат винаги в полза на полицията.Монопола,както го наричате има много малко общо с тези хора.Дрогата за Пазарджик се доставя от Пловдив ,но играчите са други и по възрастни,защото са на фронта от поне 10 години и благодарение на тях директора на БОПА Георги Грозданов,който е завършил в бившия СССР си има бензиностанция.Гошето и Найденчо са партия от години.В Пазарджик всеки знае от къде да си купи дрога,там продават и майките на дилърите!На барчето при канала можете да си купите и Вие!

  5. Adski mnogo iskam policiata da razbie i Monopola v Gorna Orqhovitca i Veliko Tyrnovo.Iznudvat me i me reketirat.Taq ve4er trqbva da im dam 1000lv.Nqma spravedlivost v tazi darjava.Na koi da kaja,za tqh i za tova kak se darjat 🙁 Tyjno mi e,Boli me ….

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *