Регистрация
Публикувано на 16.07.2017 / 19:54

ДОКАТО ГЛАВНИЯТ ПРОКУРОР ГОВОРИ ЗА ТИШИНАТА В ОКРЪЖНА ПРОКУРАТУРА – СИЛИСТРА, ТЯ ВЕЧЕ ВЗИМА ЖЕРТВИ

През 2016 година Главният Прокурор казва, че в окръжните прокуратури на Силистра и Шумен нищо не се случва. През 2017година същият главен прокурор заявява, че в прокуратурите на Силистра и Търговище цари тишина.

Но зад тишината се крие и една зловеща истина.

През 2010 година е образувано наказателно производство срещу Стойчо Андреев и Мария Димитрова. Наказателното производство търпи развитие – разделяне и образуване на нови.

През 2012 година като обвиняем е привлечен Хикмет Чакър.

През 2013 година окръжен съд Силистра  признава Хикмет Чакър  за невинен. Прокурор Желев протестира пред апелативен съд  Варна. Решението на окръжен съд Силистра  е обжалвано и от Стойчо Андреев, който е признат за виновен по едно от обвиненията.

Апелативен съд Варна връща делото за ново разглеждане.

Въззивният прокурор изразява резерви по отношение на посочени в протеста съображения, а също така смята, че има допуснати съществени процесуални нарушения!!!!!!!!

Делото е върнато за ново разглеждане в Окръжен съд Силистра през 2014 година.

През 2015 година Окръжен съд Силистра  с Разпореждане прекратява делото  и го  връща  на ОП Силистра за отстраняване на съществени процесуални нарушения допуснати във фазата на досъдебното производство, довели до нарушаване на правата на обвиняемите по делото.

В края на 2016година Хикмет Чакър  е извикан в ОСлО –ОП-Силистра, за да му бъде предявено обвинение. Защитникът на Хикмет Чакър  е информирал следовател Ниазиева, че здравословното състояние на Хикмет Чакър  не му позволява да се яви в следствената служба.

Следовател Ниазиева отива в дома на Хикмет Чакър, за да му предяви обвинението. Това се случва на 25.10.2016 година.

В протокола за разпит на Хикмет Чакър,  като обвиняем, той посочва, че процесуалното действие осъществено в дома му е недопустимо с оглед категоричната разпоредба на чл.25, т.1 предложение второ от НПК и прилага експертиза за заболяването си от което страда. Независимо от това следовател Ниазиева продължава действията си.

Тя пише доклад до ОП Силистра, като посочва в него именно направеното   от Хикмет Чакър искане за спиране на производството.

С постановление от 31.10.2016 година прокурор Т.Желев отказва спиране на наказателното производство. Той смята, че Хикмет Чакър може пълноценно да участва в наказателния процес.

Съдбата обаче опровергава прокурор Т.Желев. На 04.01.2017 година сърцето на Хикмет Чакър спира и той умира. 

Наказателното дело срещу Хикмет Чакър е прекратено в следствие на неговата смърт. Хикмет Чакър си отиде от този свят обвинен от прокуратурата. НПК не предвижда посмъртно обвиняем да бъде оправдан.

Срещу другия останал все още жив обвиняем делото продължава, може би и до неговата смърт.

Предстои завеждане на дело от близките на починалия Хикмет Чакър насочено срещу Прокуратурата на Р България. В това дело ще бъде поискано да се докаже, че  продължилите 5 години неправомерни действия на ОП Силистра са станали една от решаващите причини за настъпилата смърт на Хикмет Чакър. Имайки предвид всички съдебни  действия, свързани с обвинението срещу Хикмет Чакър, то може да се каже, че нито едно действие на прокурор Т.Желев не е прието за правилно.

Този многогодишен тормоз върху Хикмет Чакър променя живота му. Влошава се здравословното му състояние. Той е публична личност и обвиненията на прокуратурата хвърлят сянка върху авторитета му в обществото. Действията на прокуратурата го поставят в невъзможност да развива и бизнеса си. Това води до изключително влошаване на финансовото състояние на фирмата му. Този многогодишен тормоз разрушава семейното спокойствие. Всички в семейството на Хикмет Чакър изживяват многогодишен психологически ад. През това време и двамата му сина са студенти.

На пръв поглед тишината в окръжна прокуратура Силистра е непробиваема. Но това дело може да надскочи хоризонта на тази силистренска прокурорска тишина. Докаже ли се вината на прокуратурата, то може да се превърне в Рубикон за Главния Прокурор, който само констатира тишината.

Историята помни много на пръв поглед незначителни случаи, от които е лумвал огромен обществен пожар.

Afera.bg

оп силистра

оп силистра

оп силистра

оп силистра

оп силистра

оп силистра

оп силистра

Коментари за
“ДОКАТО ГЛАВНИЯТ ПРОКУРОР ГОВОРИ ЗА ТИШИНАТА В ОКРЪЖНА ПРОКУРАТУРА – СИЛИСТРА, ТЯ ВЕЧЕ ВЗИМА ЖЕРТВИ”

  1. илиянка илиева законен представител на'илиянка илиева' еоод каза:

    главният прокур е прав; икономи4еската полиция спи,но коя е при4ината , според мен тя е в тьрговията с влияние на едни лица , присьединили нап кьм корупционна схема’ така за да се вземат едни 100000 лв нап е принудена да образува изп. дело за внасяне на ддс от дружеството ми. представено е постановление на сгп, 4е фактурата е неистинска и не носи задьлжения. нап продьлжава да тьрси недьлжимо ддс. магистратите от вас се 4удят 3 години как да стро6ат хатьра на изнудва4а ,които с насилие и агресия тьрси и 4си за да се обогати и да навреди на невинното лице. господин цацаров, преписката отлежава в сдвр , има и други потресава6ти факти ,за които отговорността на дьржавата е сьгласно 4лен 83 от дфес .

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>