Публикувано на 07.08.2008 / 20:20

Доган с две яхти на морето

 

 

 

Луксозната лодка "Хермес" е за срещи, а "Лейди Мая" – за деца, жени и помощен персонал. Освен двете яхти, по голямата от които струва около 5 млн. лв., Доган лично кара и две суперлуксозни моторници.
Най-влиятелният политик в България се забавлява с ентусиазъм на млад тийнейджър край морето през последната седмица. Сокола юрка мощни моторни лодки през деня, а вечер надува до дупка газта на екстремно бързата си четириколка ATV. Когато не пори вълните с джет или моторница, Доган приема скъпи гости на яхтата си Sunseeker, модел Manhattan 66, която според специалисти е най-луксозната лодка, плуваща в български води.
Един от лидерите на управляващата тройна коалиция се държи като собственик на лъскавия плавателен съд с името "Хермес", който се продава в интернет на цени от 2 309 500 евро с ДДС или по – малко от 5 млн. лв. Всеки ден шефът на ДПС се качва на втория етаж на лодката с име "Хермес", изпъва се блажено върху кожения диван и започва да приема посетители. Различни мъже и жени се качват и слизат от лодката, но Доган винаги си е там, за да посреща и изпраща. В непосредствена близост до "Хермес" е закотвена по-малката яхта "Лейди Мая". Лъскавата лодка Azimut е с базова цена 1,5 млн. евро.
На "Лейди Мая" всеки ден се настаняват дечица и млади жени, които очевидно са от обкръжението на политика. За никого от постоянното присъствие на яхтения кей не е тайна, че двата плавателни съда се ползват само и единствено от лидера на ДПС. "Доган може би притежава яхтите. Когато е на морето винаги се разполога със свитата си и на двете лодки. Едва ли има толкова добър приятел, който да му ги е преотстъпил за цялото лято. Напоследък яхтите на Доган са се превърнали в най-вълнуващата тема за обсъждане сред местните хора в Созопол", съзаклятнически шехти притежател на малка лодка, която е закотвена недалеч от тези на Ахмед Доган.
Според хора от местната морска администрация, двете лодки се водят на фирми. Въпреки това целогодишно те са на разположение единствено и само на Ахмед Доган.
Носителят на орден "Стара планина" никога не нощува на борда. За тази цел е предвидена огромна резиденция до рибарското селище Отманли на няколко километра от Созопол, пише още журналистът Красимир Боев от в. "168 часа". Рибарите от селището също често обсъждат именития си съсед.
"Обяснете ми как депутат, който почти не може да разчита на своята заплата заради стотиците парламентарни глоби намира пари да живее така", гневно повишава тон бай Величко от селището Отманли. Гневът на дядото угасва за секунда, когато покрй него бавно преминава кортеж от лъскави автомобили. Хората неволно нажеждат глави, щом засекат погледите на мрачните гардове, които зяпат през стъклата на мерцедесите от кортежа.
Колите спират пред месингова порта, която се отваря автоматично. Секуунди по-късно лимузините са в двора на луксозната резиденция. Никой от срамежливите зяпачи не се учудва, когато от огромното германско возило слиза самият Ахмед Доган. Той се протяга продължително и влиза в резиденцията. Наоколо се щурат мъже и жени, които започват да вадят багажите. Сцената се разиграва ден, след като парламентът е обявил няколкоседмична ваканция.
Ахмед Доган пристига малко след 18,30 часа в луксозната къща и малко по-късно дава старт на своята отпуска. Мястото е изключително добре подбрано за за активна морска почивка. За разлика от други райони на родното Черноморие, където кипи трескаво застрояване, край Отманли сякаш животът е спрял. Около резиденцията, която всяка година приютява Ахмед Доган, са разположени няколко рибарски хижи, строени преди десетилетия. Малцина хора знаят как да стигнат до райското кътче, което е сгушено сред гъстите гори на природен парк "Росенец".
Преди няколко години една от порутените почивни станции е съборена и на нейно място изниква разкошна резиденция, тип испанска хасиенда на два етажа. Малко след това в къщата от камък, дърво и месинг, започва да се появява доста често лидерът на ДПС. Малцината местни хора разказват, че Сокола винаги е придружаван от голяма компания. За приятелите на Доган са осигурени всички необходими удобства. Външни климатици поддържат приятна стайна температура през цялата година. Три големи и още толкова по-малки сателитни чинии със сигурност ловят всевъзможни канали от цял свят. На огромния басейн играят децата, а възрастните хора се радват на морския бриз от лятната къща, която е построена на метри от вълните. Изрядно поддържаната зелена морава също опира в брега на морето. На самия морски бряг пък е изграден бетонен кей за моторни лодки.
"Яхтата на Доган не може да стигне самия бряг и затова го извозват с лодка, когато е решил да дойде до къщата по море", разказва рибар, който хвърля мрежи в района. Въпреки стремежа си да не бие на очи с морския си имот, Ахмед Доан все пак влиза в устите на завистливи свои колеги от парламента.

www.24chasa.blogspot.com

 

Коментари 0 за
“Доган с две яхти на морето”

 1. Кой ли каза, че пътят към Европа минава през Босфора?
  Ами ако наистина е така?
  Къде си Симеоне (Първи разбира се)?!

 2. така е като българина прост не излиза да гласува. Другата година Доган пак ще е във властта и с повече яхти и палати. Изберете българското!!!!!!!!!!!!!

 3. ПОЗОР ЗА ВСИЧКИ ЖАЛКИ БЪЛГАРСКИ ПОЛИТИЦИ, КОИТО УМЕЯТ САМО ДА СЕ КАРАТ ПОМЕЖДУ СИ!!!!!! НЕКА ПРОЧЕТАТ РАЗКАЗА НА МИХАЛАКИ ГЕОРГИЕВ -ПРОРОКЪТ МИТАР. ТАМ ЩЕ РАЗБЕРАТ КАКВО ГИ ЧАКА: ГОРКО НА КУЧЕТАТА, КОИТО ПАЗЯТ СТАДОТО!!!

 4. Това е толкоз просто и логично !
  ДАНО има буря и бъдем с тебе, пак народе мой ….защото те обичаме ! ..колкото и странно да звучи !
  о оо неразумнии юроде !Защо се срамиш д асе наречеш БЪЛГАРИН !

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *