Регистрация
Публикувано на 21.08.2017 / 9:13

„ДОГАН НЕ Е ПРОМЕНИЛ ОТНОШЕНИЕТО СИ КЪМ БОРИСОВ“: „ДИКТАТОР МАЧО ГЕРОЙ – СПАСИТЕЛ. КОГАТО ОСЪЗНАВАШ КАКВО СИ ДОПУСНАЛ КАТО ЧАСТ ОТ ПОЛИТИЧЕСКИЯ ЕЛИТ НА СТРАНАТА, СЕ СТЪПИСВАШ ОЩЕ ПОВЕЧЕ.“ ЩО Е РЕКЛА „АФЕРА“, ВСЕ Е ВЯРНО

АХМЕД ДОГАНТази сутрин по Нова телевизия. Приятелят на Ахмед Доган – Димитър Тадаръков: „Отношението на Доган към Бойко Борисов НЕ СЕ Е ПРОМЕНИЛО! Прочетете оценката му в доклада пред Националната конференция на ДПС от 2013 година. Там е казал всичко и лично се е подписал под нея…В България обаче сто на сто много хора желаят да се върне диктатурата. И те са изключително силни. Помнете, появи ли се моментът на диктатура в България, Доган ще излезе на политическата сцена“

АФЕРА припомня тази част от Доклада на Ахмед Доган пред Националната конференция на ДПС през 2013 година, която касае Бойко Борисов.

Припомняме и това, че Делян Пеевски ПРОДЪЛЖАВА да управлява СЪВМЕСТНО И В СЯНКА със същото това лице Бойко Борисов.

След като си припомните какво е казал Ахмед Доган като оценка за Борисов, и след като вярваме на Димитър Тадаръков, че Доган НЕ Е Е ПРОМЕНИЛ ОТНОШЕНИЕТО СИ КЪМ БОРИСОВ, припомняме и публикацията на АФЕРА, която взриви общественото пространство, и заради която „куцо, кьораво и сакато“ влезе в обяснителен режим:

„ПЕЕВСКИ УДРЯ ПЕРСОНАЛНО ДОГАН! ИСТИНАТА ЗА „АФЕРАТА ГЕОРГИ ГАТЕВ“. ЩЕ ПОСЛЕДВА ЛИ „РЕСТО“, КОЕТО МОЖЕ ДА ПРОМЕНИ БЪЛГАРИЯ“.

Изключително показателно е и това, че след интервюто на Димитър Тадаръков НИТО ЕДНА МЕДИЯ, А ВСИЧКИ ЗНАЕМ С КОГО СА СВЪРЗАНИ ОГРОМНАТА ЧАСТ ОТ МЕДИИТЕ – С ПЕЕВСКИ, НЕ СПОМЕНА И ДУМИЧКА ЗА ИЗРЕЧЕНИЕТО НА ТАДАРЪКОВ, ЧЕ ДОГАН НЕ Е ПРОМЕНИЛ ОТНОШЕНИЕТО СИ КЪМ БОРИСОВ И ПРЕПРАТКАТА КЪМ ДОКЛАДА НА ДОГАН. Което за пореден път потвърждава анализа на АФЕРА.

Припомнете си думите на Доган, напънете си мозъчните клетки да усетите сегашната ситуация и сами си направете извода дали що е рекла АФЕРА, все е вярно.

Ахмед Доган:

„…ПЪРВИЯТ ПРОБЛЕМ на България и на цялата демократична общност в страната е категоричното възстановяване на Демокрацията!

Този „категоричен императив“ има фундаментално ценностно основание, а именно: ако изходът от кризата е иманентно свързан със стратегията за икономическо развитие на страната, то изборът на Демокрацията е цивилизационният ни път за развитие. Затова Демокрацията няма и не може да има алтернативи. Освен това този стра­тегически избор е направен преди 23 години.

Няма нищо по-значимо от възстановяването на Демокрацията, освен ако не сме поставени пред дилемата за физическото оцеляване на един народ. Но Историята показва, че няма нищо по-добро измислено от човечеството и за физическото оцеляване на народите, освен Нейно Величество Демокрацията!

Демокрацията е уникално постижение на Западния политически Модернизъм, но и абсолютният характер на легитимната власт на националната държава също е неин продукт.

Демокрацията е стихията на Гражданското общество, която чрез изборното право за представителност на социалните структури в управлението прави сериозен пробив във Властовата система на абсолютната неограничена власт, но не я елиминира напълно от Историята. Въпре­ки това Гражданското общество има статуса на политически и ценностен контрапункт на националната държава. В този контекст Демокрацията е и резултативен продукт (резултанта) от взаимодействието на властовите отношения на гражданското общество и държавата:

- ако гражданското общество е силно, националната държава не само се съобразява, но се и принуждава да коригира Властовата система;

- ако гражданското общество е слабо, условията и предпоставките за подмяна на Демокрацията с Диктатура се превръщат в обективна възможност.

За да бъде силно едно гражданско общество, то трябва да има адекватно представителство на социалната структура в партии и движения, като либерали, социалисти, консерватори и т.н., със съответните им идеологеми и визии за развитие на обществото и държавата.

При положение, че в България подобни партии са някъде към 400, е сигурен знак, че структурата на обществото не съответства на партийния ландшафт. Политическият пазар на идеологемите може да се измерва само със самофиксирането им във Властовата система като самоцел и като трамплин за лично облагодетелстване от властовия инструментариум на Националната държава.

Навярно тепърва ще се анализира „случаят ГЕРБ и Бойко Борисов“ в най-новата история на България. Най-вече от гледна точка на въпроса:

- Защо след близо 20-годишен преход към пазарна икономика и демокрация Властовата система на държавата беше обсебена от идентифицирани „летящи обекти“ от подземния свят?

….

Уважаеми дами и господа,

Скъпи фенове на Демокрацията!

С ваше позволение бих искал да се изповядам пред вас като човек, който е преживял катарзиса на Подмяната на Демокрацията с Диктатура.

Демокрацията не е веднъж завинаги зададена обективна реалност като ценностна система.

Демокрацията се оказа много уязвима, с перманентна потребност от грижи за утвърждаване и развитие.

Инерцията в нашите модели на поведение и рутинността във възприемането на нейните ценности се заплащат с много висока морална цена.

До такава степен се объркваш, че дори не можеш да си обясниш какво се е случило!

И защо си бездействал, когато всичко е ставало пред очите ти?!

Когато осъзнаваш какво си допуснал като част от политическия елит на страната, вместо търсене на рационално обяснение, се стъписваш още повече. Защото започваш да проумяваш за какво става въпрос.

Виждайки как реагира медията и обществото на поведението на един мачо като Герой-спасител, ти става тъжно и мъчно…..Но чувството на вина от политическо бездействие не те утешава, а те тормози дълбинно и вертикално….

Когато за пореден път преживяваш спектъра от възможности на Демокрацията и разбираш своя дял от общата вина, който превръща възможността за Диктатура в действителност, вече си готов да отсъдиш, че това е най-важният урок на Демокрацията, който обаче не трябва да се повтаря. Защото политик, който не е бил в час на този урок, не знае цената на Демокрацията. Такъв политик е станал жертва на рутината и инерцията…

Страхотен урок. Неповторим, драматичен дори. Диктаторите не разбират от базови ценности, политическо целеполагане и стратегия за развитие на страната. Но Те по-добре от нас усещат инстинктивната сила на Властовата система и нейните инструменти. Особено микрофона, камерата и силовите инструменти. И всичко, което може да служи за принуда и рекет.

Могат да ти вземат бизнеса, но ти трябва да се чувстваш благодарен.

Могат да те фалират, но ти трябва да мълчиш и да се страхуваш. Защото може да последва и нещо много по-лошо.

Могат да те компрометират чрез медията до такава степен, че гледайки се в огледалото, да не се познаеш.

Могат да фалират и държавата, стига това да им гарантира собствено оцеляване и житейска сигурност.

Но диктаторите, като нашия Герой-спасител, са странни хора. Колкото и да са суетни и арогантни пред камерата, в същата степен са неуверени и страхливи в бъдещата посока на времето. Затова тях изключително много ги интересува Оцеляването. Дори го трансформират в политическа стратегия на държавата и обществото.

Неслучайно основният предизборен трик на нашия Герой-Спасител не е някаква програма или модел за развитие на България, а „събуждането на инстинкта на българина за оцеляване“. Разбира се, това внушение задължително се свързва с виртуалната турска опасност и с ДПС като продукт на Османското културно наследство на Балканите.

Дотук добре. Машината на страха е конструирана по „свой образ и подобие“ и пусната в действие. И тя започва да произвежда необходимия за събуждането на инстинкта за оцеляване продукт – Страха. Но въпреки всичко, нашият Герой-спасител не се чувства сигурен, той иска да бъде презастрахован и затова решава в приятелски порядък да се обърне към турския си колега от Анкара да му се притече на помощ с каквото може. И естествено колегата му от Анкара откликва положително…

Не искам да коментирам поведението на чужди премиери от коректност, въпреки че имам морални основания за това.

Искам само да припомня на нашия Герой-спасител, тъй като не обича да чете и хабер си няма от История, че няма нищо ново под слънцето на Историята. Затова той вероятно не знае, че така влиза в странни отношения, които имат аналогични модели в историята на Балканите…

Стремежът на диктаторите към абсолютната власт е без граници. Те обикновено започват с показна прилежност, за да се харесат на публиката. Достигат своя апо­гей с популизъм и демагогия на тема Справедливст. И накрая стават жертва на същата машина на властта, която са създали.

Но пакостите, които правят, са толкова големи, че след тях са необходими години за нормализиране на света, който са командвали…

Така например:

- За първи път от началото на прехода политическият елит на страната започна да артикулира темата за „Защитната система на Демокрацията“;

- За първи път се прави реална организация от различни партии за „Сигурността на вота на избирателите“;

- За първи път политиците започват да разбират как колаборацията на МВР и част от медиите на страната може да се превърне в месианска основа на Властовата система и да подмени Демокрацията с авторитарна диктатура.

Тъкмо затова ПИ-2013 трябва да имат за основна цел спасяване на Демокрацията. Дори и с цената на непризнаване на изборните резултати. Защото от гледна точка на изборния закон, приет самосиндикално от упра­вляващите, е важно кой брои бюлетините, а не колко са гласоподавателите…“

Afera.bg

Коментари 14 за
“„ДОГАН НЕ Е ПРОМЕНИЛ ОТНОШЕНИЕТО СИ КЪМ БОРИСОВ“: „ДИКТАТОР МАЧО ГЕРОЙ – СПАСИТЕЛ. КОГАТО ОСЪЗНАВАШ КАКВО СИ ДОПУСНАЛ КАТО ЧАСТ ОТ ПОЛИТИЧЕСКИЯ ЕЛИТ НА СТРАНАТА, СЕ СТЪПИСВАШ ОЩЕ ПОВЕЧЕ.“ ЩО Е РЕКЛА „АФЕРА“, ВСЕ Е ВЯРНО”

 1. Аве, тва мачото не беше ли индивид на който оръдието на труда са #уя и винкела?

 2. Не разбирам, чуждата преса определя мУТРАТА, като “ тъпоумен интригант“, америкснския посланик, вече бивш ,в прав текст казва „Ние знаем мутренския мУ произход, но ще го тласкаме в правилната посока“. Ние , обаче сме късогледи за участта си на ПОСЛЕДНИ повсички значими жизнени показатели. А и децата вече знаят ,чр нашето ЗЛО е този разпасал се НЕКАДЪРЕН БАБАИТ.

 3. Като как бе батки определяте кой е турчин, кой българин? По религия или по самоопределяне?
  На генетиката тия не и минават – етническите българи са от 1/4 до 1/2 тюрки +масагети+скити+готи, Ъ!? Тюркските племена (групата се нарича тюрко-монголска) са около 100. Приблизително толкова са и ариите. Като как ще различите хазар или маджар от османлия тюрк?Ъ? По религии ли ще се делим в 21в?
  Другари и другарки, да седнете и да си прочетете малко история, но не тази в учебниците.

 4. Седи си Доган там нейде в сараи в сараи или в хотели, всичко си му е наред чете умни книги и си прави умозаключения. Истината е обаче, че преди да се пръкне ДПС народа ни съвсем не беше така гадно разделен и парцелиран и имаше силата, беше доста по-единен, а сега… Основното разделение е на етническа основа, на потурнаци и българи за това е и слаб, за това и търпи, за това и тъй наречения „спасител“ печели избори след избори! Доган е заел позиция – „ мълчанието е злато“ и се изявява веднъж или дваж годишно така и баба знае!
  Збравихте ли как се дънеше едно съвсем не далечно минало? (Обрачите от фирми на пример) и не само.

 5. Седи си Доган там нейде в сараи или някъде другаде, всичко си му е на ред, седи чете, а може би и преписва умни мисли и тънки поуки си вади. Истината е обаче, че преди да се пръкне ДПС народа ни съвсем не беше разделен, а сега е не само разделен, ами и парцелиран за това е и слаб, за това и търпи. Деветдесетте години не беше още така осезаемо разделен на етническа основа и беше много по единен, а сега…. Благодарение И на това разделение тъй наречения „спасител“ печели избори след избори, турмози и мори народа по нечий височайши поръки щото няма на къде да мърда… задника му е тричав!

 6. Ехееееее потресена съм от вярността на съдържанието на текста!
  ИЗКЛЮЧИТЕЛНО ДАЛНОВИДЕН,МЪДЪР,ПРОНИЦАТЕЛЕН ПОЛИТИК!!!
  Вместо да ни облъчват по сервилните медии със измислени и „““шокиращи“““,новини,трябва всяка вечер да четат ето този текст,от Словото на един мъдър и интилигентен политик,този текст трябва да е нещо като настолна библия за тях,вместо да ни занимават и да употребяват поне 10 пъти,името на ГРОБОКОПАЧА НА БЪЛГАРИЯ,шута,клоуна,мутрата Борисов….
  Този текст трябва да се чете,докато да се измете Рекетьора от политическото пространство на България….
  Толкова е Вярно Всичко!!!
  Особено часта „““Дори и със цената на непризнаване на изборите“““
  Защо никой не говори вече за тази част от изборите,когато едни хора носеха някакви бюлетини и бяха заключени вътре,пишеха по стъклата „SOS“,представяте ли си това и в банановите държави не съществува….
  И всичко това както казва Доган,допунахме официално мутра,управлява ни по най-просташкия начин,той не е прочел нищо от Историята….
  Бившия треньор на Бойко Борисов,казва че е бил Страхливец,интригант и са го изгонили от клуба,Валерий Найденов се казва треньора му,Лека му пръст….
  Но за всичко е виновно така наречения опростачил се народ(((90%))),от него….

  1. Да му мислят младите които остават в страната без всякакво бъдеще и трябва да изплащат милиардите държавен дълг , които се крадат и изнасят по офшорките навън

 7. ВЕЧЕ 27 ГОДИНИ НИ РАЗМАХВАТ ПЛАШИЛОТО НА ДПС И ДОГАН , А В СЪЩНОСТ МЮСЮЛМАНИТЕ -БЪЛГАРИ СА ЕДНИ ОТ НАЙ МИРНИТЕ ХОРА И ДО МОМЕНТА 27 ГОДИНИ НЕ СА СЪЗДАЛИ В БЪЛГАРИЯ НИКАКЪВ ПРОБЛЕМ НИКЪДЕ …. ВСЕ ТУРЦИЯ НИ НАПАДА И ОТЦЕПВА ТЕРИТОРИИ ОТ НАС , А КЪДЕ ГО ВИЖДАТЕ ДА Е СТАНАЛО ?!?!?!?!?!?!? АЙ СТИГА С ТИЯ ПРОСТОТИИ ЗА ОЛИГОФРЕНИ !!!!

  1. Това че Българските Турци са кротки хора и няма да направят проблем е ясно. Ердо прави проблеми. Турция да е Велика сила иска позиции на Балканите.

 8. Всичко е правилно, но защо гледате нещата само и по отношение на Борисов. Ето и други хора живеят в България. Например има много хора които са негативно настроени не само към управляващите, но и към държавата. Затова има много причини. Те самите не са виновни за това нещо. Те са продукт на социално-икономическите отношения. За тези хора най-доброто което може да се случи на България е точно такъв управленец. Напълно нормално е мисленето, че ако те живеят зле, нека всички да са като тях и така не се чувстват подтиснати и унижавани. Борисов от своя страна точно това прави, къде от управленска некадърност, къде от незаинтересованост, къде от неразбиране механизмите на управлението и демокрацията. Управление на държава чрез страх си е типична диктатура, но всъщност той не е в състояние да я наложи повсевместно, защото него го е грижа за държавата точно толкова колкото и мен. Той няма глобален поглед върху процесите и събитията и затова при интервенцията му за оправянето на някой проблем се получават странични негативни последствия с двоен и троен размер. Ето реформите ги провежда за сметка на стопяването на населението. Но от друга страна той не е в състояние да стане глобален диктатор защото неговият периметър на мислене е строго ограничен само в посоката където има пари. Значи като надуши пари хвърля цялата си енергия в тази посока и малко го интересува останалия свят. Значи от него могат да пострадат хора със значителни финансово-икономически средства. Значи дрогата е овладяна, контрабандата е овладяна, банки две е фалирал досега и така нататък. На приближените дава някое барче по черноморието да рекетират заради шума и това е. Имайте впредвид, че навсякъде се играе по една и съща схема, която е заимствана от мафията – всеки може да работи на спокойствие, ако част от печалбата отива нагоре в касата на партията. Няма ги старовремските рекетьори с пистолетите, които влизаха по магазините. Сега принуждението е с инструментите на властта. Затова и няма чуждестранни инвеститори на средно и ниско ниво. А големите инвеститори не ги пипат защото ги е страх. Ето това е накратко начинът на функционирането на държавата, и колкото сте по-наясно с него, толкова по-лек ще ви бъде животът и няма да се чудите защо това и защо онова. Това мен, а и много като мен ги устройва, защото борбите се водят само между галениците на властта – тези които имат добри позиции в обществото. И нека не се крият нито зад патриотизъма, нито зад демокрацията- примитивните им боричкания в областите където има неподелени пари очертава техния истински облик.

  1. Джеваде, да разбираме ли че малките хора, тези от средната класа и надолу не са засегнати толкова много от това управление, колкото са засегнати богатите и бизнесмените? Истина ли е че най-накрая малцинствата ще ги оставят на спокойствие. Ще осигурят и гарантират една социална система която ще подпомага най-бедните за да могат да си отглеждат децата, ако те от своя страна не започнат да претендират за власт и богатства. При това управление да се блъскаш за власт и положение в обществото е безсмислено, защото тези от високите етажи се самоизяждат един -друг. Очертава ли се при това управление една трансформация в обществото като например в Чехия-Бохемия- – където са управлявали австрийци а населението по селата и долната класа в градовете са били чехи.Ето сега е чисто чешка държава. Дали и тук ако българите всички станат бизнесмени и чиновници, дали пък няма да се трансформира цялата държава, в държава на някоя малцинственна група. И на чия точно група, защото ето Индия излезе с декларация че припознава всички роми от европа като нейни граждани, а това са 22 милиона европейски роми. Естественно с всички произтичащи от това последствия. Това не са вече онези безправни роми от миналото. Турците също не биха желали да ги малтретират унижават. Зад тях също има силна държава която няма да стои безучастна. Има и немалко власи, македонци и шопи.

 9. Umen…Smel…Tochen…De,,da vidim,,dokoga shte go,,tarpi,,..zashtoto,ako se,,chaka,,na,,plemeto,,…Vogda shte go,,otkara,,podobno na,,Chovek/a ot naroda,,..

  1. Сития на гладния не вярва, защото Той „живее“ вече в демокрация-та, това важи и за „за най големите НАШИ политици. ..

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>