Публикувано на 29.04.2020 / 9:42

ДОГАН ЛИ НЕ ЗНАЕ, ЧЕ ВСИЧКО Е ПУНТА-МАРА?! „ПРАВА И СВОБОДИ“ КАТО ОХРАЧЕНА МАСКА.

ДОГАН ЛИ НЕ ЗНАЕ, ЧЕ ВСИЧКО Е ПУНТА-МАРА?! „ПРАВА И СВОБОДИ“ КАТО ОХРАЧЕНА МАСКА.Слава Богу, Нова Домусчиева телевизия не турнаха рано сутрин Йордан Цонев на екрана, а някой си Халил от ДПС. Чакайте секунда, да му намеря фамилията, че тоя сефте го чувам да се изказва по въпроса за баба Фроса.

Летифов някой си.

Та, Халил вика от името на ДПС: „Това не е подкрепа за ГЕРБ, а подкрепа за държавността“. Халил плещи още, че „мерките“ били чок гюзел, че най-важното било здравето на хората, въх, шекер уста, че трябвало „мерките“ да продължат, щото живота и здравето били важни, ашколсун, машалла, да живей Хунтата… Туй последното не го каза, ама все едно го изрече.

Не му стигна „куража“ като на другия корифей на „правата и свободите“ Данчо Ментата, иначе казано Йордан Цонев, който направо отряза басмата, че можело и без свобода на словото, какви такива ще си ги имаме. Не, че ги имаме изобщо в тая държава – кочина, наречена България.

През това време по друга телевизия – bTV – Оня с лампазите и с униформите, дето и него го убиват вече непрекъснато, като Вожда му Боко Тиквата, и все живи стоят, пласира онова, което беше ясно за всички мислещи с главите и сърцата си, а не със задниците си – „Обсъждат се още мерки с хоризонт октомври – ноември“, разбирай – докрая на мандата на Диктатора на Хунтата, чийто прислужник е комплексираният за власт Оня с униформите.

Боко, като прост, разбиращ се с прости, го изрече направо пък – мерките ще влязат в отделен закон, защото въобще не са мерки и тука най-олабено било…

Доган ли не знае, че всичко е пунта -мара?!

А?

Нали не падате от круша?

Колко трябва да си се оял, колко трябва да е затлъстяло чувството ти за истинност, колко трябва да си потънал в леността на високомерието, алчността, собствения еснафлък, колко трябва сърцето ти в лайна да е увито, че да охрачиш в надянатата маска „права и свободи“, за които си рискувал живота си, заради които бунтове си вдигал, заради които духът ти е летял, когато останалите са пълзяли?!

Колко?

Колко трябва да си обръгнал, колко трябва да си приспал храбростта си, колко трябва да си изчегъртал състраданието си, колко трябва да си ослепял, че родината ти я води простак диктатор, че да плюеш върху „правата и свободите“, които са били изконното ти верую?!

Колко?

Доган ли не знае, че всичко е пунта – мара?

Че пунта – мара са така наречените „мерки“, че пунта – мара е пълния цирк, разигран с така наречената „пандемия“, че пунта -мара е така наречената загриженост на Хунтата, която управлява, за здравето и живота на хората и за икономическия им просперитет, който всъщност е икономически просперитет на шепата Крадци, които управляват България, че пунта – мара е така наречения Щаб, с Оня с униформите, който некрофилски е готов на всичко, за да угоди на Диктатора…

ДПС подкрепяли не ГЕРБ, а … държавността.

Коя държавност? На Боко Тиквата Диктатора?

Доган ли не знае какво е Диктатор, нали за „права и свободи“ воюваше при Бащицата на този сега Диктатор – предишният? Доган ли не знае, че „мерките“ са създадени заради РАЯТА, която да бъде държана под хомот, за да стои Диктатора Тиквата на власт докрая на мандата си, пък после – пак ще я наредим Схемата, като за нашите си „права и свободи“?!

Доган ли не знае какво означава да вкараш „мерки“ в закон, пък нищо, че УЖ няма вече „извънредно положение“?!

Не, не съм наивна, питайки.

Смирено омерзена съм.

Когато си се борил за права и свободи и в Движението ти има нещо низко, което се прави на сатрап Мента, което иска изобщо да забрани свободата на словото, само и само за да се донадупи на Диктатора Тиквата, облизвайки за пореден път дебелия му задник, значи си се предал. Значи си предал и правата и свободите.

Значи от пеперуда си се превърнал в охлюв.

Значи си забравил какъв е вкуса на Свободата и Истината.

Не, нямам никакви илюзии.

Доган ли не знае как цялата така наречена „опозиция“ е накупена от Диктатора Тиквата?! Без никакво изключение!

Но на глас, показно да храчиш върху правата и свободите, оправдавайки ги със „здравето и живота на хората“, които по никакъв начин не зависят от „мерките“ на Диктатора, даже напротив, това е да охрачиш маската и после да я наденеш върху устата си, за да те „пази“.

Още през декември миналата година написах, че това, което идва ще започне през март месец 2020 и докрая на годината Диктатора с всички начини и средства ще остане на власт.

Доган ли не го знае?!

Правата и свободите ви обаче „ще спасяват“ нататък загряващите „играчи“, които сега ги държат на каишка и на изчакване. От кого ли? От Режисьорите.

Защото ТЕ знаят – трябва да ви го турнат, а не вие да го извадите!

Не друго, а МЕЧ-а.

Тъжно е.

Не случих/ме/ на народ.

И на Сокол не случих/ме/.

Веселина Томова

Коментари 31 за
“ДОГАН ЛИ НЕ ЗНАЕ, ЧЕ ВСИЧКО Е ПУНТА-МАРА?! „ПРАВА И СВОБОДИ“ КАТО ОХРАЧЕНА МАСКА.”

 1. България си е една къщичка в плитката част на морето, която се крепи на 4 кола, до нея се достига с лодчица и на територията на къщичката живеят ~7 милиона термити и мравки.
  Къщичката, обаче е доста прогнила и проядена, а 4-те кола, които я държат са направо в окаяно състояние. От 10-тина години никой не смее да ги смени. Коловете си имат и имена: Бойко, Доган, Шиши и 4-тия (той е уж малко ремонтиран, но като всичко в нашата държава – през куп за грош е съставен от две пръчки – Гешев и Цацаров, увити с канап). Всеки момент се очаква някой от коловете да се счупи, но никой от територията не предприема нищо, за да ги смени. А горе в къщичката термитите ръфат и последната останала дървесина, ръфат и като си почиват си карат ролс-ройсите, бмв-тата, майбасите и т.н. и газят мравките, които се опитват да си пренесат някое листенце, довято от брега или пък някоя клечица, забравена от термитите.
  Те така я виждам аз България…
  Вие какво ще кажете?!

  1. Образно описание.
   Въпрос:
   Кой е Строителят на съвременна България, т. е. на наколното жилище? Подозирам, че е саботьор. Строежът е некачествен от самото начало.

 2. Скандална сесия на общинския съвет се е състояла вторник в Бургас, съобщиха местни медии. На нея е взето решение за промяна на Подробен устройствен план (ПУП) в част от парк „Росенец”, с което се преконфигурира уличната мрежа. Създават се нови трасета, а според съветници улица, която води към т.нар. летен сарай на Ахмед Доган, престава да бъде общинска. (Съветници алармираха, че Бургас харизва улица на Дога)
  https://www.segabg.com/hot/category-bulgaria/suvetnici-alarmiraha-che-burgas-harizva-ulica-na-dogan

 3. Парите и властта развращават!Това особено се отнася за индивиди, които дори не са очаквали да ги имат.

 4. НИЩО НЕ Е ЗАБРАВЕНО!
  Това, което се случи на 4 февруари 1992 г., станало известно като аферата „Оня списък“, събитията, които го предшестваха и тези, които последваха, наложиха дълбок отпечатък върху всички аспекти на българския преход – политиката, икономиката и особено националната сигурност на страната включително и до днес. 28 години по-късно част от фактите вече са забравени, други са сериозно деформирани от политически коментари, а трети никога не са излизали на бял свят. За да разровим тези наслоени пластове и да достигнем до истината за това какво точно се случи на 4 февруари 1992 г. и какво последва от това, ще се движим по документите, събрани в 13-те тома на строго секретното следствено дело, водено по случая.
  Макар че съставянето на списъци и по-точно на варианти на „оня списък“ всъщност започва още от 1991 г., ключови са събитията от 4 февруари 1992 г. и именно около тях се върти цялата афера с „Оня списък“. Както се посочва дори в постановлението за прекратяване на наказателното производство, „според материалите от делото на 4 февруари 1992 г. Ахмед Доган, лидер на ДПС и на парламентарната група на движението, и свидетелят Мехмед Тефик са посетили турското посолство в София. Срещата е била предварително уговорена. Поради важността й е бил извикан и е дошъл посланикът на Република Турция, на когото Ахмед Доган е предал лично материали, между които и „Оня списък“ и съпътстващите го други документи. Списъкът е съдържал имена и данни, съставляващи държавна тайна. Впоследствие Националната служба за сигурност е установила, че конкретните имена, съдържащи се в т.нар. „Оня списък“ са на служители от Националната разузнавателна служба и Разузнавателното управление на Министерството на отбраната. Допълнително постъпилите от НРС и НСС данни утвърждават, че списъкът е съдържал конкретни имена и длъжности, изпратени под прикритие на дипломатическа работа“. На практика списъкът се състои от 38 страници и съдържа почти 1300 имена – от посланици, през служители включително до шофьори в посолствата, кои от тях в кои разузнавателни служби са офицери, местонахождението и легендирането им на дипломатическо прикритие в конкретното посолство и конкретната държава. Инкриминирани по делото са общо 6 материала: освен въпросния списък, озаглавен „Задгранични представителства“, това са още документи със заглавия „Рекапитулация“, „Симбиозата МВнР – МВнТ – МВР“, „БОДК“, „Превратът 1981 г.“, „Правораздавателните органи“ и „Дом „Витгенщайн“-Виена“, предадени в турското посолство. Само за посолството ни в турската столица Анкара са разкрити 13 имена, за 6 от тях се посочва, че са служители на специалните служби, а за трима – на МВР.

  1. Митове и легенди….. Много преди въпросният списък да попадне в турското посолство, Стоян Ганев го предаде на американските си приятели! И бяха избити стотици българи, посветили живота си на Родината. Погребани като кучета, без гробове даже…Останалите живи от СПИСЪКА вегетират забравени и захвърляни, едва оцеляващи – за тях няма привилегии! И само за сведение, същият този СПИСЪК се развяваше на Раковска и нямаше проблем който иска да си го ксерокопира! За историята….

   1. Престъплението на Стоян Ганев, по това време вицепремиер и външен министър в правителството на СДС, не оневинява Ахмед Доган, а напротив. Именно Ганев дава и на Доган “оня списък”. Това са 6 свръхсекретни държавни документа и имената на 1300 български разузнавачи. Ахмед Доган от своя страна ги предава на турския посланик в София на 4.2.1992 г.

 5. Коронавирусът не е причината за затварянето на света и новия световен ред. Коронавирусът е удобното извинение, претекстът, димната завеса, която трябваше да прикрие дълбоките противоречия, които се натрупаха в годините… Когато пушилката се слегне, ще разберем, че сме участвали в една от най-големите манипулации на 21 век. Правителствата са използвали коронавируса, за да отработят техниките, за които са очаквали да им дойде времето – електронното следене, електронното подслушване, контрола върху информацията, социалната манипулация и контрола на населението.
  Това ще бъде светът през 21 век, за съжаление. … В България не знаем колко има заразени и не знаем починалите от какво са починали. Има лъжа, по-голяма лъжа, най-голяма лъжа, статистика. Когато имате неясни или неверни изходни данни, дори при правилен алгоритъм, ще имате грешни отговори. Това е първото правило в социалната наука и логиката. У нас няма управление на кризата.В момента покриваме пореден пик на епидемията, а в същото време има либерализация на мерките.Ако тези мерки са реакция и решение на проблема, проблемът се изостря, а те се смекчават. Значи, няма логика. Следователно се търсят съвършено други ефекти.
  Проф.Иво Христов

 6. Прав е Буров, но не е предвидил колко много ще са доносниците при новата власт. Сега всички те са на първа линия и са най-алчни и напористи. Всички са на копанята, всички, които преди 1989-та са били НИКОЙ, сега избиват комплекси. И ако не им платят достатъчно остават в опозиция. Да е само данчо МЕНТАТА, с мед да го намажеш. Що ли му викат така? Да си крупие по онова време, задължително беше да си доносник. Всички управители на кръчми, казина, барове, хотели, таксиметрови фирми, дори шефовете на спасителите по морето са в тоя кюп! Режисьорите на прехода са много наясно кого и как да използват, но……..сега на мода са генералите. Да питам само, Любен Гоцев жив ли е?

  1. Според официални източници „българският Рокфелер“ е жив и в добро здраве. Обаче напоследък са на мода и двойниците,така че…:-) Някои твърдят, че Меркел, Борис Джонсън и Макрон вече са подменени. 🙂 Ким Чен-също, по понятни причини.
   Живеем в сюрреалистични времена. А истината отново е някъде там…

  2. Значи при наличие на толкоз генерали проблема се решава генерално. Генералите в запаса или резерва.

 7. Съжалявам, обаче не случихме/освен всичко останало/ и на философи!
  Няма го този, който заяви някога, че носи „всичко свое със себе си“…
  Няма го и онзи, за когото съществуваха „толкова много неща, от които не се нуждае“…
  Нито пък го има търсещият Човека с фенер /обитаващ бъчва, не Сараи/…

 8. До ИСТИНА – Има и по-умни мисли на Буров, подберете тях, г-не! Вярвам, знаете, че Буров освен банкер е бил и политик.

  Атанас Димитров Буров е известен български финансист, филантроп, дипломат и политик от Народната партия, а по-късно на умереното крило на Демократическия сговор. Той е министър на търговията, промишлеността и труда и на външните работи и изповеданията.

  Благодарение на Атанас Буров в Европа (Италия) е прокаран закон за квоти на домати и череши, първо качество, които България изнася. Когато е бил министър на външните работи (пази боже от днешните министри), се е разхождал по дипломатическите купони с
  щайги с прекрасни български череши. ДЕ ТАКИВА КАТО БУРОВ!

  Нещо сте ядосан на жените, ваша работа.
  Не се съмнявам, че жените ще оправят тази държава, вижда се!
  Поздрави, Мери!

  1. Уважаема (засега) Мери, винаги съм чел със задоволство (засега) Вашите постове и се радвам, че сме съмишленици (засега). Именно от уважение към Буров съм цитирал негови мисли и най-вече защото са ИСТИНА. И именно от уважение към жените. Вече напълно съм убеден, че сте доста емоционална личност, но всепризната констатация е, че емоциите понякога пречат да се осмислят думи и действия. Казвам го с най-добро чувство към Вас. Така, че ИСТИНАТА не трябва да почувства, а трябва да се осмисля. ИСТИНАТА е мястото за стеща на ЕМОЦИЯТА и РАЗУМА. Така, че помислете. С уважение.

 9. Казвал съм го и преди: докато ДПС е в парламента, Държавата ще бъде пунта-мара!

 10. Атанас Буров: „Това е закон на живота – всяка малка държава да се залепи о някоя голяма, хем да я брани, хем и да й яде каймака. Ние сме малка страна и винаги сме се държали на някого за пеша или за мустака. През 1915 година се хванахме за мустака на кайзера Вилхем, в 1919 година Стамболийски се хвана за мустака на Франция, цар Борис се хвана през 1941 година за мустачките на Хитлера, а комунистите се хванаха за мустака на чичко си Сталин. Той ще ви го отпере един грузински, четириръбест, та ще го запомните.“

  Атанас Буров: „Който разбира от музика и комар да му бръмне, разбира, но който не разбира и зурли и тъпани да му бият, пак нищо няма да разбере. Всичко е въпрос на ухо, на ум, на нагласа, на организация.“

  Атанас Буров: „Умните хора са в банките. Глупаците са в политиката. Който е умен – той печели пари настрана и мълчи. Глупаците плещят и се излагат.“

  Атанас Буров: „Не ми давай за пример бит стражар, бит любовник, бит политик и жена, дето дава без пари. Защото жена, която не получи нещо под възглавницата, на ръка или едни златни обеци, защо ще дава? Всяка жена дава, но зависи на кого. Дава на този, който дава. Жената се изкарва на пазар, за да се продава. Жената е сто пъти по-умна от мъжа, защото изкарва стоката си на продан и казва – ето я, вземай я, но плащай достойно.“

  Атанас Буров: „Явно не сте чели Фройд, не познавате „Половия въпрос“ от Август Форел и законите на живота. Те са много ясни и категорични. Умният владее глупавия. Умните живеят от глупавите, а глупавите живеят от работа. Жените живеят от мъжете. Мъжете живеят за пари, за име, за слава, и за жените. Аз познавам гениални жени , но не познавам гениален мъж.“

  1. Не виждам разликата. Това е “класика”, мъдростта на вековете. Кажете какво се е променило? Нищо. Просто актьорите са други. А, ние тук, седящите си вкъщи само пишем, четем, и…”Само онзи, който не е търсил истина, не е грешил в нея, и само онзи, у когото няма потребност и жажда за убеждения, не е изменял своите убеждения” Висарион Белински

  2. Хей Истина наистина това е „истината“ обаче и единствено лошата „истина“ характерна за всички богаташки покварени елити от всички времена насам до днес но и за щастие радост гордост и вековна кървава битка на обикновените честни добри хора срещу силите на злото които никога не са се съобразявали и не се съобразяват никога и днес с тази жестока тиранична и господарска тяхна „истина“.
   Ако тази проклета „истина“ на Буров я нямаше днес ако тя не кълняла и избуявала и съществувала със злите си изгнили корени в миналото и повсеместно тровила и съвременния ни свят навсякъде около нас то сигурно днес щяхме наистина да живеем в истинската свещена свята древна Истина по подобие на един истински съществувал в пра-стари времена стар патриархален човешки Свят където когато и в който хората тогава са се трудили по равно или кой колкото е умеел на благо семейство род и племе и в който те са живели справедливо и щастливо предвождани начело от мъдър старейшина и от неколцина само около него също мъдри равни му помагачи и съветници стареи .
   Тази великолепна и чиста древна човешка Истина която няма нищо общо със злокобното кърваво понятие нарицателно „комунизъм“ е основата на извечния истински древен патриархален монархизъм и Монархията като отделна и неповторима истински чиста държавност – според език традици култура бит природни географски и расови различни характеристики и особености – за всеки един народ и която свещена и свята човешка Истина ми е не илюзорен и неосъществим блян в главата а е реално възможен и осъществим обществен и държавнически Идеал в бъдещето на човечеството .
   Е-хаааа ………..
   Борислав Касабов

 11. Д-р Михайлов…
  22,09,2010 – ГЕРБ е десен анекдот, а не десница. Това силно персонализирано движение от турбо фолклорен тип беше наето от електората за изтребление на тройната коалиция и по-специално на Доган.
  2015-та – “ Мащабна клиентела, абонирана за власт. Култура на рекета и чалгата, с колаборационисти от всички съсловия. Корпорация по модела на ДПС. ДПС в смесените райони, ГЕРБ навсякъде. Борисов и Доган до свършека на българския свят.“

 12. По-скоро ми е жал за българите, моите сънародници – и граждани, и селяни. Смазани под мръсните маски на слънцето, вятъра и дъжда. Страх! Не знам какво повече да напиша!

  1. Абсолютно си права. Все по малко достойни българи има, за които да ми е жал. Нека властта бърше пода с „Ганьо“ след като така му харесв.

 13. Атанас Буров: „Вие например си въобразявате, че ще стигнете Европа и света за двайсет години. Как така? С какво? И кой ще ви позволи това? С какви средства ще се движите напред, за да настигнете и да изпреварите Европа, света, да победите? He-е. Никой няма да ви позволи. На вашата колесница ще се подлагат и динени кори, и пръти.“

  Атанас Буров: „Изборите са машина – това да го знаете. И то най-умно изработената машина. Няма по-съвършена машина от нея. И с нея се правят най-големите машинации.“

  Атанас Буров: „Българинът има едно много ценно, но и много лошо качество – като се заинати, таковал си е майката. И той, като влезе в кюпа, помнете ми думата, ще ви прави сечено на всяка крачка и скрит саботаж. Ще ви прави мъртви стачки. Ще дава вид, че работи, но няма да работи.“

 14. Браво госпожо Томова!
  Ясен , до болка жесток анализ на предателството в името на властта, парите и рахатлъка в сараите.Наистина всички революции започват с приказки за свобода и свършват като диктатури.Но след диктатурите идват едни явления, които плашат диктаторите и те усещат с кожата си омразата на народа, в името на когото се пъчат , че НИ УПРАВЛЯВАТ.
  Всички мразят диктаторите , изкусните словоблудци и лъжците.Истината , дори измъчена и гладна ще победи!

 15. Баце ще се наиграе на ДИКТАТОР но забравя как СВЪРШВАТ ДИКТАТОРИТЕ…опитва се да издържи до ноември…но Тръмп ще бъде преизбран…

 16. Те са на един резонанс и там некви хармонични честоти – абе всеки е със своите обсесии, мании и комплекси, но най-вече алчност. Кажете им, че ковчезите нямат джобове – понеже не се напълниха градинките и детските площадки с ковчези, тия явно не са виждали какво представляват. Сволочи.

 17. Явно не живеете сред елокторара на Доган . Отдавна щяхте да знаете, че те неистово го мразят, защото ги излъга и предаде. Правата и свободите са само за парлама , отдолу е същото – пунта Мара. Единственото решение е народа да се изправи и бой до дупка, за да знаят и следващите , че със своеволия не може.

 18. https://1.bp.blogspot.com/-K4JXld4fz0g/UYuLrnzE2QI/AAAAAAAAo8Y/LIVQAR1Zimg/s1600/delqn-peevski.jpg
  вдясно от пеевски, с шапката
  халил е бивш сервитьор със средно образование, но бързо се ориентира в системата на дпс
  имаше едно интервю с машинист от бдж за пари от горива, отчитани на дпс – халил ги събира
  главно действащо лице в статиите на Венелина Попова за дарението на пеевски за паничерево

 19. Йордан Цонев по прякор „Ментата“ е човек с нисък интелект, фалшиво образование и мафиотски морал. Вече 23 години е депутат. Той е символът на управлението на България и за това сме в това незаводно положение. Не ден, не седмица, не месец, а 23 години мафиотско робство. Това е истината, другото е политика.

 20. а щяха да падат като зрели круши от започващото през март 2020-ще паднат само от нашия меч!От нищо друго няма да паднат!Проблемът на давещия се е само и изключително негов проблем!Време е за меча!

 21. Слава Севрюкова ви го е казала ..Докато не играе калъча всички ще я крадат като за последно и за световно и после ще отидат да играят заедно карти в затвора да ги ЕЙ@БА

 22. О, Боже!
  Защо не вдъхнеш кураж и самочувствие на този народ?!
  Защо не му покажеш верния път ,Господи!
  Много ли са греховете му, Господи, че така го наказваш?
  Докога????

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *