Публикувано на 02.05.2008 / 18:01

Доган: Ако бях опънал на “задна прашка” приятелката си в някоя лодка, пак ли щяхте да ме снимате?!

 

 

Доган е разпитвал операторите откъде, какво правят в района и се е опитал да им внуши, че не някой е счупил камерата им, а тя просто е паднала на земята и се е счупила. “Поискал да ги черпи да ядат и да пият. До него е имало младо момиче, силно гримирано и по думите на операторите с вид на елитна проститутка. Доган се е обърнал към служителите на СКАТ с думите: “Ако бях опънал навън в някоя лодка на “задна прашка” приятелката си, пак ли шяхте да ме снимате?!”, разказа оше собственикът на СКАТ Валери Симеонов и попита риторично това ли е “големият политик” Ахмед Доган.

Според разказа му, след инцидента Доган и компанията му са отишли на бар, а на следващата сутрин са направили разходка из Черно море с личната яхта на лидера на ДПС, която бе показа от телевизия СКАТ.

Както е известно, около 23,30 часа на 1 май двамата оператори на СКАТ – Светлан Атанасов и Димо Иванов снимали кадри от нощен Созопол. Те се намирали в района на пристанището в стария Созопол, срещу остров “Св. Кирик”. Операторите са снимали на метри от заведението “Лазурен бряг”, където шумно празнувала компания с Ахмед Доган, Йордан Цонев и турски бизнесмени.

В декларация на телевизия СКАТ по случая се казва: „Трима-четирима души, непознати за двамата оператори, са ги обградили и започнали да ги ритат и бият с юмруци. Взимат камерата и я блъскат в земята. Нападнатият оператор Атанасов веднага сигнализирал в телевизия СКАТ и в районното полицейско управление в Созопол“, се казва в съобщението на СКАТ. Биячите не са се представили, но са изпълнявали разпореждане на лидера на ДПС. Той е имал делова среща в близко до пристанището заведение заедно със заместника си Йордан Цонев и турски бизнесмени. Доган е бил придружаван от 17-18 годишно момиче. Созополската полиция, повикана за инцидента, установява, че нападателите всъщност са служители на Националната служба за охрана, които драстично са превишили правата си, нападайки телевизионният екип на улицата, независимо, че той се е легитимирал. Операторът Светлан Атанасов е с охлузвания на лявата ръка и е в стрес. Счупената камера е на стойност около 15 хиляди лв. СКАТ разполага с кадри на най-агресивния от нападателите, наричан от колегите му “Веско”. Преди инцидента телевизионният екип не е направил дори и опит да влезе в самото заведение. Припомняме, че това е поредният случай на насилие над екип на СКАТ . През м. май м.г., по време на предизборен митинг на ДПС в Руен с участието на Ахмед Доган, наш екип бе блъскан и ритан от местен активист на ДПС, охраняван отново от служители на НСО. На полицейско насилие неотдавна бе подложен и репортерът Венцислав Тоцев на входа на стадион “Васил Левски” преди футболен мач. Тоцев се легитимира с картата си на журналист от СКАТ, но полицаите ритат и мачкат служебната му карта, а самият репортер е задържан. На полицейски произвол бе подложен и друг екип на СКАТ – Силвия Трендафилова и Иван Банчев, по време на заснемане на незаконна сеч, извършвана от местен активист на ДПС”.

От своя страна шефът на НСО Димитър Димитров твърди, че нямал данни за пребит репортер от телевизия СКАТ. Димитров казва само, че “Имало е мои служители, които са присъствали на мястото” и коментира, че в момента НСО и РПУ-Бургас работят по изясняване на случая.

Самият Ахмед Доган отрича да е имало подобен инцидент свързан с него. “Това е погрешна информация. Няма такова нещо. Аз съм бил в региона в този момент, но подобен инцидент не е имало. Информациите, които разпространява СКАТ не са верни”, подчертава лидерът на ДПС Ахмед Доган.

Afera.bg

 

Коментари 0 за
“Доган: Ако бях опънал на “задна прашка” приятелката си в някоя лодка, пак ли щяхте да ме снимате?!”

  1. стра6ни коментари на думи сте много силни ама като доидат избори се криете в ми6и дупки и депесарите пак са властта дано ви е дошъл акъла в простите кратунин исе научете да си пишете имената нямате ли чест и доблест или и вие сте като онези подлезурковцикоито се влиаха в дпс

  2. Хайде да го върнем тоя манаф пак в кауша за да усвоява задната прашка… Там му е мястото на шибания мангал…

  3. Доган се държи така, защото има кой да му го позволява.България се управлява с мандата на ДПС.Ако той е простак – философ то нашият президент и премиер са нещо много по-долно.А Данчо Ментата преметна цяла България.

  4. Срамувам се, че т.нар. български политици от 19 години насан, се кланят и им е изгодно дори да хвалят Доган за „блестящия“ му ум??? Много българи са в ДПС, което е още по ужасяващо за нас! Тези продажници са най-отявлените антибългари, алчни за власт, много пари! Не бива да чакаме да се случи сценарият, който този Доган, агент на няколко тайни служби извън БГ, подготвя!

  5. На вниманието на истинските българи: Няма вече кой да спре нито Доган, нито ДПС! Мисля, че най-големите далавери и имоти са притежание на Доган и кликата около него, все турци! Най-ужасяващото е, че не се намира НИТО ЕДИН журналист, който да тръгне да разследва ИСТИНСКИ, с цената дори на живота си, огромното ограбване от тази антинародна сган, докопала се до най-вжните институции в България, диктуваща абсолютно всичко, което трябва да се случи у нас /и то се случва вече/ Доган е един обикновен, образован простак с диплома, знайно как започнал да учи и завършил образование!

  6. Vazmutitelno e tova povedenie i prikazki! Tozi chovek se razhojda iz Parlamenta na BG i se darji kato sobstvenika na darjavata! Sobstvenik li e veche?????? Kade sa bulgarite????

  7. O4akvam obshirni materiali,intevuta,vsenarodna radio i TV diskusija,mydri analizi i komentarii na smeshnika Krum Savov ot NOVA TV,DARIK-MARIK i koi li oshte ne.NO NE!!! VSI4KI SHTE MYL4AT KATO MUSHNATI GAIDI !!!!!!!!

  8. За сега Доган използва нашите пари и българската власт да се защитава от нас. Не бива обаче да забравяме, че най-реакционната и най- нетолерантната религия е ислямският фундаментализъм. И докато дремещият българин не прави друго освен да се оплаква от орисията, която сам си е натъкмил, повярвайте, турците се въоръжават и чакат само знак от Сокола (разбирай от Анкара) и ще ни изколят без да им мигне окото, както в недалечното минало. Висшият магистрад и властимащите сигурно ги знаят тези работи, но сега крадат заедно с тях и нямат време за такива дреболии. Много важно, че губим… БЪЛГАРИЯ.

  9. е Доган. Сокола се взе страшно насериозно, защото никой не му противоречи и той пое нещата в ръцете си. Разбира се той не се чувства българин и сече като башибозук и краде като башибозук. Знае че е управляващ и недосегаем. СКАТ може и да не е права при снимането, но той не може да се държи така нагло. Той не отива на никакво заседание на НС. Никой не го пита „Защо?“. Той е голямата работаV А кой е всъщност? Най-обикновен агент провокатор настанен в затвора да донася. няма ли кой да му изкара кирливите ризи и тези ченгета да се разкарат от НС

  10. Тоя наглег се държи сато султан.Какво ли щеше да стане ако охраната на Волен Сидером набие някой журналист?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *