Публикувано на 25.03.2020 / 9:33

ДОБРО УТРО, МАРГИНАЛИ! СЕКИ МАРГИНАЛ – С МАЙБАХ!

ДОБРО УТРО, МАРГИНАЛИ!Добро утро, маргинали!

За маргиналите държавата не е предвидила нищо, според Министър Горанов:

Тези граждани, които са маргинали и не попадат в нито една от описаните хипотези (за самоосигуряващите се става дума – Бел. моя), те са социално изолирани и едва ли може да се направи много за тях”.

Ето и списъкът на самоосигуряващите, които попадат в тази група:

свободни професии или занаятчийска дейност по регистрация (журналисти, адвокати, консултанти, архитекти, експерт-счетоводители, одитори) и други:

физически лица, упражняващи свободна професия;
лицата, които плащат патентен данък и не са еднолични търговци.
занимаващи се с търговия;
едноличен търговец (ЕТ);
собственик или съсобственик на капитала търговско дружество.
регистриран земеделски стопанин или тютюнопроизводител;
при полагане труд без трудово правоотношение и месечно възнаграждение равно на или над една минимална работна заплата като намаля разходите за дейността, ако не се осигурен на друго основание за съответния месец – в тази хипотеза не дължи социални осигуровки (напр. за пенсия), а само здравни.

нотариуси;
частни съдебни изпълнители;
лицензирани оценители;
експерти към съда и прокуратурата;
медицински специалисти;
дейци на науката, културата, образованието;
икономисти;
инженери;

Добро утро!

Пепа Сомлева

П.П. Георги Дренчев: Отивам за бръс кредит, че да не свършат майбасите. Секи маргинал с майбах – знаете как е!

Коментари 27 за
“ДОБРО УТРО, МАРГИНАЛИ! СЕКИ МАРГИНАЛ – С МАЙБАХ!”

 1. Тоя лорд ли, принц ли, херцог ли – не беше ли от Перник? За какъв се мисли горкият? Кой му напомпа това самочувствие в празната главица? КОЙ? Чии сметки и далаверки движи, та не смеят да се отърват от него, зер ще проговори, за да спаси кожата?

 2. Горановирусите са маргинали, обитаващи безплатни апартаменти и са силно заразни.

 3. Грозно и недопустимо изказване от министър. За подобно такова, в нормалният Свят се иска оставка на момента…

  1. Оставка може да се поиска в някоя друга страна, а не у нас. У нас за подобна личност се казва, ЧЕ Е ВЕЛИК и не се подава на влиянието на масите…

 4. Честит Капитализъм! Честита Демокрация! Хуманизъм, взаимопомощ и европейски ценности……бля, бля…Боклуци

 5. Дано такива хора като Христо Фотев се преродят! ЧОВЕЩИНА НИ ТРЯБВА…. И ТАЛАНТ … И РАЗУМ!.
  Днес е Благовещение! Бъдете здрави!

 6. Ся не моа да вдена,тоа буклучар от маргиналите ли е или о т боклуците,или като е от ШАЙКАТА ша си разиграва катъра както си иска

   1. Ми токаз от баце не му се нанижете на рога му, ша стигне и за двама ви и от висотата на таа камбанария да определяте кой е маргинал и кой не,тъй де

 7. Какво лице каква бебешка осанка,имам чувството че гурливият гуранов е новият Павлик Морозов от пионерските години.

 8. Защо така изключват мозъка нашите управници, преди да говорят? Ако изобщо го имат, де. Нима Горанов не съзнава колко хора ще подразни и възмути, та все така го кара през просото? Подражава на Боко, това е ясно, но още не е дорасъл до грубиянския, дебелашко-народняшки хумор на Тиквата. Все пак е финансистът на държавата, нека се замисли малко, че хич не е неуязвим.

 9. МАРГИНАЛИ са всички тези КОИТО са НЕЗАВИСИМИ от НОЩВИТЕ на ГЕРБ…затова са ОПАСНИ за ФЕОДАЛИТЕ…Гораноф ами те ти пълнят ХАЗНАТА а не Европата макар че и за ПАРИТЕ И си имате ДРУГА СХЕМА…интересно че не спомена за МАРГИНАЛИТЕ от МААЛАТЪ..абе..М.АРГИНАЛИТЕ викат ДРЪЖТЕ МАРГИНАЛНИТЕ…не разбрах за ЕВРОФУТБОЛ и не само за него…защо не било ПРАВИЛНО да се взема ДАНЪК за ПЕЧАЛБАТА…а ДАНЪК на ОБОРОТА…много по КОМУНИСТИЧЕСКИ ми звучи…облагат веднъж печалбата на играчите и още веднъж в оборота на фирмата…КРАЖБА по ЗАКОН…На ЦЕЦУ УХОТО мечтата се СБЪДНА..ПОГОЛОВНО СЛУХТЕНЕ в името на КОРОНАТА…ОБЩЕСТВО на което МИСЪЛТА му стига до запасите с ТОАЛЕТНА ХАРТИЯ си остава с ЕГО-то там в КЕНЕФА… НЮ ОРДЕР-НЕ мислете НИЕ МИСЛИМЕ за ВАС…

 10. Бруталният Вътрешен Продукт изкочи от кацата съз зеле и се размириса яко.

 11. „Тези граждани, които са маргинали и не попадат в нито една от описаните хипотези , те са социално изолирани и едва ли може да се направи много за тях”.

  Пък и недават на заем апартаменти безплатно на верни другари плашешти се от земетресения що ние да им даваме . Строго по канона “ Погледни ме с едното пък аз с двете „

 12. Как ЕТ „Здрави ц*ц* с Кака Пена“ бори короновируса с помощ от ВлаТко..
  Значи:

  Леля Пена, що продава сутиени в малкото си магазинче 20 квадрата, ще чака да мине Ковида-а и няма да съкращава продавачката си Ленчето (с която работят заедно в магазина) за 6 месеца напред.
  Заплатата на последната е 600 лв. З а 6 месеца това са 3600 лв. ВлаТко поема 60 процента за първите 3 месеца(!!!) =1080 лв, т.е Пена ще плати на Ленчето 720 лв+1800=2520лв. за шестмесечието. Плюс частта си от пълните и осигуровки, т.е.681 лв. Общо до тук 2520+681=3201 лв. ВлаТко удържа от Ленчето и нейната част -806 лв.
  Дотук ВлаТко е дал уж 1080 лв., а същевременно взема от двете 681лв.+806 лв=1487!!!
  Съответно 1487-1080=407 лв. суха пара Влатко прибира в джобчето!
  И то само от това, че Ленчето се води “работеща“!Т.е. ВлаТко си е на чиста далавера!

  Отделно от това фирмата ЕТ “Здрави ц*ц* с Кака Пена“ продължава да работи, не е спряла дейност.Тук освен очакваните хвалби пред камерите на Н.В.Благородие Барба Ганьос, как е “спасил бизнеса“, лично и с гол г*з, започваме да смятаме какви са разходите на Пена.

  Към горните 3201 лв. добавяме:
  -патентен данък за 6 месеца =200 лв.
  -половин годишен договор за касов апарат(да упостее дано!)= 45 лв.
  -социални, здравни и ДЗПО (тук има значение на колко се самоосигурява, понеже не е и пенсионер), но да кажем 200 лв. на месец=1200 лв.
  -наем: 6 месеца по (да кажем 500лв., може да е доста повече, може да е по-малко, но не твърде)=3000 лв.
  -ток:(пролет-лято) за 6 месеца= 200лв.
  -счетоводител: 6 месеца по 60 лв=360 лв.
  -трудова медицина: за 6 месеца= 50 лв.

  Не включвам гориво за стария и Майба…пардон Голф 2 , дето ходи до Димитровградския пазар да зарежда с него, и един куп други разходи.

  Какво става в крайна сметка:3201+200+45+1200+3000+200+360+50=8256 лв!

  1. Накратко – Ленчето на борсата.. За шест месеца там ша вземе повече.. А кака Пена – ша си минимизира загубите..
   Щото то и безлихвенио заем от ВлаТко требе после да се връща..

 13. ПОЕЗИЯ ПО ВРЕМЕ НА КАРАНТИНА

  Днес е 86-годишнината от рождението на Големия български поет Христо Фотев!
  Той си отиде от тоя свят само на 68 ….

  Да си спомним за него!
  –––––––––––
  Кълна ви се – аз всичко бих повторил.
  Аз всичко бих отново изживял,
  излюбил, изпътувал, изговорил,
  измолил и изплакал,
  и изсмял.
  Аз бих повторил целия си дивен
  и кратък, кратък свой живот до днес
  със същия безмилостно наивен
  и въпреки това измерен жест.
  Не съжалявам – както съм заставал,
  пак бих застанал, малък и велик
  и с яростен замах бих защитавал
  най-пустия си ден и час, и миг…
  Над всеки свой изгубен ден със вопъл
  бих паднал аз по гръцки ритуал
  и както върху мъртвия Патрокъл –
  Ахил, сина Пелеев –
  бих ридал.

  И съм ридал… Самотен и незнаен.
  И пак. И пак във същия Бургас
  до ужас съм се чувствал осезаем
  и изумен съм викал – жив съм аз.
  Но аз съм жив – на гарата съм в девет.
  Под златния луминесцентен диск…
  Локомотивът е пробуден лебед…
  Приемам възхитителния риск
  да бъда жив, не някакъв излишен
  и мъртъв Христо Фотев да съм аз:
  Роден в Истанбул. Тридесет годишен.
  Но българин. И жител
  на Бургас…

 14. Това момченце Горанов не го познавах. Но ми направи много лошо впечатление по време на предизборните дебати в една телевизия, по времето когато ГЕРБ се гласеше да взема властта. Излъчваше /Горанов/ много наглост, омраза и надменност.

 15. В сегашната медицинска криза се видя огромният непрофесионализъм от лизачи, с които се е обградил Боко. Министърът на здравеопазването – финансист, а щабът му е съсътавен само от пишман-доктори лизачи. След това ще дойде финансовата криза, а министърът му на финансите със съмнително образование и със стаж на мафиот. Всичката му работа на Тиквата е пунта Мара. Покорни лизачи на задника му и на тотално сринатата му психика. Тежко ни!

  1. ..PROVANS/KARIERISTI I,,[email protected],,SOL/TASHACI,LIZACHI,,BOJADGII,, I NEKADARNICI…TOVA E GERB…NJAKOI,,PROFESORI ..POKRAY VLASTTA ,BAVNO I POLEKA ,SASHTO SE PREVRASHTAT VAV…,,KALINKI,..POD VESHTITE ,,DEKRETI,,NA CARJAT ,,PSEVDO/MUTRA,,..

 16. Г-жо Сомлева, Мила Пепа, в българската конституция има ясно разграничение между задължението да се плаща данък и правото на осигуряване. Въпреки това 20 години в България има ДОПК, където задължението и правото са поставени под един знаменател. Питам, колко от Вас реагигираха на този антиконституционен кодекс? Колкото, до една от категориите – адвокатите : забрани се влизането в съда за открити съдебни заседания по гр. дела, но за наказателни може? Но, се забрани и всякаква дейност, която не изисква открито заседание? Като резултат съдиите си стоят в къщи и получават пълни заплати, 45 дни отпуск в годината и 20 заплати при пенсиониране, при положение, че държавата като техен работодател не е внесла една стотинка за тяхното осигуряване, а на адвокатите, де факто им е забранено да работят. Вместо да сме гласа и съвестта на нацията, сме превърнати в мишките на властта!

 17. ГОРАНОВ Е ТИПИЧЕН БЪЛГАРСКИ КОМПЛЕКСАР. БЕДНОТО МОМЧЕ ДЪЛГО Е ТАЯЛО ОМРАЗА КЪМ БОГАТИТЕ ЧИЧКОВЦИ И ТАЙНО Е МЕЧТАЕЛО ДА ДОСТИГНЕ ЛУКСОЗЕН НАЧИН НА ЖИВОТ ПО ВСЯКАКЪВ НАЧИН. СЛЕД КАТО Е ЗАВЪРШИЛ ПРЕСТИЖНИЯ ИКОНОМИЧЕСКИ УНИВЕРСИТЕТ В СВИЩОВ, КОЙТО ПРОДАВА ДИПЛОМИТЕ СИ ОТ ПОДВИЖЕН ОФИС, МЛАДЕЖЪТ НАТОЧВА ЗЪБИ И СЕ ПЪХА ПОД ПОЛАТА НА БАТКОВЦИТЕ – МАФИОТИ. СЛЕД КАТО БАТКОВЦИТЕ – МАФИОТИ ПРИДОБИВАТ, ЧРЕЗ КУПЕНИ И КРАДЕНИ ГЛАСОВЕ ПОЛИТИЧЕСКАТА ВЛАСТ НА ТЕРИТОРИЯТА НАРЕЧЕНА ВСЕ ОЩЕ БЪЛГАРИЯ, ФИНАНСОВОТО ИМ ОТРОЧЕ ПОЕМА КРАТКИЯ ПЪТ НА ДЪРЖАВЕН ФИНАНСИСТ. ТАКА БЕДНОТО И ПОСЛУШНО МОМЧЕ, БЕЗ ЕДИН ДЕН ТРУДОВ СТАЖ В ЖИВОТА, СЕ СДОБИВА С ПОСТА НА ФИНАНСОВ МИНИСТЪР. И ТОГАВА О-О-О БОЖЕ, МЛАДЕЖКИТЕ МУ КОМПЛЕКСИ ИЗБИВАТ НА ПОВЪРХНОСТТА, НА КОИТО ТОЗИ ИНДИВИД С ЕГОИСТИЧЕН МАНТАЛИТЕТ, ОГРАНИЧЕНИ МИСЛОВНИ ВЪЗМОЖНОСТИ И МАФИОТСКО ВЪЗПИТАНИЕ НЕ МОЖЕ ДА УСТОИ. ДЪЛГО ТАЕНАТА В НЕГО ЗЛОБА СЕ ПРЕВРЪЩА В ПЪРВОБИТЕН СТРЕМЕЖ ЗА ПРЕДИЗВИКВАНЕ НА ЗАВИСТ У ОКОЛНИТЕ, КОЕТО Е ВИД ОТМЪЩЕНИЕ. ТАКА ИНДИВИДЪТ СИ САМОВНУШАВА, ЧЕ СИ Е ОТМЪСТИЛ ЗА САМОВТЪЛПЕНИТЕ СИ В МИНАЛОТО СТРАДАНИЯ. БЕДНОТО И ГЛУПАВО МОМЧЕ НЕ ВИЖДА, ЧЕ МИЛИАРДЕРИТЕ НА ЗАПАД ВЪОБЩЕ НЕ АФИШИРАТ СВОЕТО БОГАТСТВО, КАРАТ СТАРИТЕ СИ ЛЮБИМИ АВТОМОБИЛИ И НАЙ-ВАЖНОТО ТИХО И КРОТКО ПРАВЯТ ДАРЕНИЯ В МИЛИАРДИ ДОЛАРИ И ЕВРО И СПОНСОРИРАТ ТАЛАНТЛИВИ МЛАДЕЖИ И ДЕЦА ОТ БЕДНИТЕ СЛОЕВЕ. ТИХО И КРОТКО! ПРЕЗ ТОВА ВРЕМЕ ГОРАНОВ ХАПВА САЛАТА, ЧИЯТО ЦЕНА Е 700 ЛЕВА, МРЪЩИ СЕ НА АВТОМОБИЛ НА ВЪЗРАСТ ПОВЕЧЕ ОТ 2 ГОДИНИ И НЕ ОБЛИЧА КОСТЮМ ОТ НЕИЗВЕСТНА МАРКА. В СЪЩОТО ВРЕМЕ ПОДХВЪРЛЯ НА БЕДНИТЕ И БОЛНИ ПЕНСИОНЕРИ ПО 40 ЛЕВА ЕДНОКРАТНА ГОДИШНА ПОМОЩ, КАТО ТОВА ДЕЙСТВИЕ ИЗВЪРШВА С ОТВРАЩЕНИЕ. ТЕЖКО НИ С ТОЗИ!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *