Публикувано на 15.03.2020 / 9:34

ДЕСИСЛАВА РАДЕВА: УПРАВЛЯВАЩИ, ВМЕСТО ДА ПАНИКЬОСВАТЕ НАСЕЛЕНИЕТО, ПОЕМЕТЕ ПЕРСОНАЛНА ОТГОВОРНОСТ, ЗА ДА СМЕ НАЯСНО КОЙ НЕ СИ Е СВЪРШИЛ РАБОТАТА. ПОКАЖЕТЕ, ЧЕ СТЕ ПОМИСЛИЛИ ЗА ОЦЕЛЯВАНЕТО НА НАСЕЛЕНИЕТО. АКО ИЗОБЩО СТЕ.

ДЕСИСЛАВА РАДЕВА: УПРАВЛЯВАЩИ, ВМЕСТО ДА ПАНИКЬОСВАТЕ НАСЕЛЕНИЕТО, ПОЕМЕТЕ ПЕРСОНАЛНА ОТГОВОРНОСТ, ЗА ДА СМЕ НАЯСНО КОЙ НЕ СИ Е СВЪРШИЛ РАБОТАТА. ПОКАЖЕТЕ, ЧЕ СТЕ ПОМИСЛИЛИ ЗА ОЦЕЛЯВАНЕТО НА НАСЕЛЕНИЕТО. АКО ИЗОБЩО СТЕ.За корона вируса и нас. Сериозно, без музика.

Няколко седмици преди да се появи първият случай у нас бяхме свидетели на едни „говорещи глави“ в националните медии, които разясняваха, поясняваха и, да речем, предупреждаваха. Тайно се надявах, че паралелно с това едни умни глави работят върху план за действие, ако (когато) засегне и нас. Уви! Имаме извънредно положение, гласувано от Народното Събрание без уточнение какво включва то. Появи се разпореждане на Министъра на здравеопазването, което внесе малко яснота относно извънредността. Въпросите, които не ми дават мира, са много. И включват:

1. Колко средства е отделила държавата за справяне с проблема, в т.ч. подпомагане на бизнеса? Който в близко бъдеще няма как да функционира пълнокръвно. И да плаща заплати, данъци, осигуровки. (това към министър Горанов и премиера)

2. Ще има ли банкова, НОИ, НАП ваканция, докато трае извънредното положение, като не пропускаме и бързите кредити? Защото много хора имат кредити – ипотечни, бизнес, потребителски, а икономиката ще е в колапс не само в национален, но и в световен мащаб. (пак към министър Горанов и премиера)

3. Какво правим с възрастните хора, чиито деца са в чужбина? Кой им помага, пазарува и наглежда? (към министър Сачева и премиера)

4. Има ли телефон (национален), на който хора със съмнения за зараза да се обаждат и да получат помощ и указания? (към министър Ананиев и премиера)

5. Този е един от най-важните – как е гарантиран животът и здравето на хората, които са на фронтовата линия – здравните служители (адекватна екипировка и оборудване)? Без тях бройката легла няма никакво значение. За заплатите им няма да повдигам въпрос.(пак към министър Ананиев и премиера)

Ситуацията е кризисна. Не само у нас, но и в световен мащаб. Крути мерки към хората без адекватна намеса на държавата няма да свършат работа, мисля.

Господа управляващи, поемете персонална отговорност, за да сме наясно кой не си е свършил работата, и вместо да паникьосвате населението, покажете, че сте помислили за неговото оцеляване. Ако изобщо сте.

Десислава Радева

Коментари 28 за
“ДЕСИСЛАВА РАДЕВА: УПРАВЛЯВАЩИ, ВМЕСТО ДА ПАНИКЬОСВАТЕ НАСЕЛЕНИЕТО, ПОЕМЕТЕ ПЕРСОНАЛНА ОТГОВОРНОСТ, ЗА ДА СМЕ НАЯСНО КОЙ НЕ СИ Е СВЪРШИЛ РАБОТАТА. ПОКАЖЕТЕ, ЧЕ СТЕ ПОМИСЛИЛИ ЗА ОЦЕЛЯВАНЕТО НА НАСЕЛЕНИЕТО. АКО ИЗОБЩО СТЕ.”

 1. За „короната“ ще дойдат доста пари, примерно към милиард евро.Ум не ми го побира, как ще си ги делнем?.Защото няма да са бюджетни и “ кой“, ще каже, “кой“ и как ще ги даде на „ТОЙ“?.Пак ли ще играем на обществени поръчки?Ама и аз съм един, ние цяла банка си делнахме 5-6 милиарда, та тези никакви пари ли? Прокуратурата от сега трябва да гледа как ще дойдат и къде ще отидат.Условието е да се случи преди арпаджика да влезе в земята иначе върви, че му търси края.

 2. Необходимо е да се знае, че по указания лично на Бойко Борисов беше ликвидирана Гражданска защита в България. Функциите на Гражданска защита са поети от Главна дирекция Пожарна безопасност и защита на населението. Това е и причината поради която шефа на тази дирекция се появява от време на време в група с други специалисти. Не, че ще се гасят пожари а защото е поел и функциите на Гражданска защита. Друг въпрос е дали се изпълняват тези функции. Ето сега въпроса е къде са индивидуалните средства за защита на дихателните пътища? Къде са? На този въпрос отговор трябва да даде този началник. Ако ги няма – защо ги няма? А тях явно ги няма и някой трябва да носи отговорност за това.

 3. Всичко критично към управляващите е вярно. И го споделям заедно с всички вас.
  Но има и неща, които може всеки да направи за себе си, семейството си и особено спрямо възрастните си родители и съседи:
  – строго спазване на хигиена,
  – отказ от контакти, рожденни дни, седянки, купони особено със завръщащи се от гурбет гастърбайтери, които не са минали през карантина.

  Има антисептични препарати.
  Няма файда от „очакването на Годо“
  Както пееха в една касета – Ша доди, нема да доди.

  Колко от вас пръскат бравите поне на вратата на входа, дръжките и бутоните на асансьора?
  Аз го правя от повече от месец, в началото заради грипа, сега и заради корона-вируса.
  Колко от вас спестяват поне едно ходене до магазина на по-възрастните си съседи, като купуват храна освен за себе си и за тях.
  Колко от вас слагат поне едно две зрънца (колкото черен пипер) сух камфор в портмонетата си при парите?
  Колко от вас намокрят маската си преди да излязат сред хора поне с антисептична вода за уста, ако не можете да си закупите друго?

  Може да намали рисковете дори с части от процента, но е повече от нищо.

 4. Какви неплатени отпуски бе!?!? Неработещите от какво ще живеят!?!? Децата и възрастните им родители какво ще ядат!?!? Няма неплатен отпуск!!! Прекратяване на трудовия договор, може и по взаимно съгласие, записване на бюрото по труда и …. държавата поема грижата за тях!! Щом се „намериха” едни 35 млн за Ботев и Локо защо неплатен отпуск ( между другото съм ботевист)!?!? Само идете и вижте служебните автомобили пред.НС и МС!! Сигурно в Германия нямат толкова нов и скъп автопарк!?

  1. Изключително актуални са въпросите които задава госпожа Радева. Къде са и средствата за лична защита на населението-противогази и респираторни маски от държавния военновременен резерв, които се раздават на населението при защита от бедствия и аварии и за които запаси отговаряше едно време Гражданска защита? С какво хората ще изхранват семействата си по време на това „извънредно положение“?

 5. Къде отиде обществената ГРАЖДАНСКА ОТБРАНА,кой я разруши?
  Да започнем от емел етем ,където само лапаше и разрушаваше.Кой и потърси отговорност за тая разруха и кражба.КОЙ,КОЙ ??????????????

 6. Тази дама ,а тя е преди всичко дама, а след това съпруга на дължавния глава, доказва че е гражданин, човек и личност. Поздравления и адмирации!

 7. Няма план бе момиче, няма запаси, няма подготвени хора, всички са калинки.
  Как искаш да има адекватни дейсквия. Всичко е в канала основната мисъл е „дано да се размине“.

 8. Чудесен призив, но няма да се случи. Не и с тези самозабравили се главанаци. Шапка ви свалям, госпожо, задето не стоите безучастна, дори с риск да си навлечете безброй хули и попържни.

  1. Адаш, от първия миг на ограниченията питам само едно: Ако, тези ограничения се изпълняват 100 % за период от едн месец, какъв е смисъла да сме живи след това? Браво на г-жа Радева, че грамотно и уравновесено показа, с кои мерки Държавата трябваше да е готова в деня, в който обяви извънредното положение. За да няма паника, за да няма противодействие, за да има приемане и разбиране.

 9. ЗАЩО депутатите и министрите, и щабът, който ни облъчва , освен с необходимите съвети, заповеди, забрани и информация , нон стоп и с паника и стрес, та ЗАЩО всички тези отговорни хора са без ЗАЩИТА? Ваксинирани ли са?

 10. Тя работата е оакана отдавна, за на който му е ясно. Просто „корона“ вируса ви показа написаното на стената.

  А следващата фаза е когато „лайното удари вентилатора“ 🙂 .

  Въпроса обаче, главния, е кой контролира, т.е. кой е суверена. А той ако изобщо е в главите, не само на политичетата, е доста мъгляв.

  Та тия въпроси са към реалния суверен. Не към актьорите на сцената. Те са кой илюзонист 🙂 , кой клоун или драматичен актьор и т.н. второразраден състав 🙂 .

  https://www.youtube.com/watch?v=J2bQvTksswQ&t=2195

 11. Започва да ми намирисва на СВЕТОВНО ЕЛЕКТРОННО ПРАВИТЕЛСТВО. Някой ще си лежи на диванчето със пурата в устата и със уискито в ръката и само с едно натискане на едно единствено копче,ще командва и върти на малкия си пръст целия свят. Това затваряне на границите,дето го правят сега,по скоро прилича на прах,хвърлен в очите на слепите, за заблуда на противника, ще разберем какво се случва,но вече при свършен факт. Сега само се заблуждаваме,че светът върви към суверенност на държавите,а според мен е точно обратното. Целта е врагът да спечели достатъчно време за доизплитане на коварната си кошничка. Дано да греша!

 12. Някой видял ли е да се извършва дезинфекция на обществени места ?

 13. В много държави водещите епидемиолози изработиха и обнародваха планове за борба с разпространението на коронавируса.
  Например, в РФ премиерът Михаил Мишустин утвърди такъв план още на 3 февруари, а на 5 март кметът на Москва е подписал указ за въвеждане в столицата на РФ на режим на повишена готовност. Специални планове са приети в редица щати на САЩ, а също в Австралия, Гърция, Пакистан, Оман и други страни.
  Най-развърнат и всеобхватен план за действие е разработен и приет на 3 март във Великобритания.
  Представил го е пред британската общественост премиерът Борис Джонсон, който оглавява извънредния комитет (ЧК) на правителството на Мъгливия Албиона за борба с распространението на коронавируса.
  План действий по коронавирусу: что сделала система здравоохранения и социального обеспечения по всей Великобритании для борьбы со вспышкой коронавируса (COVID – 19) и что она планирует делать дальше. …““
  http://zavtra.ru/blogs/tumannij_al_bion_zashishaetsya_ot_koronavirusa
  На този фон рязко контрастира хаотичното МУ телевизионно шоу, едновременно забавляващо и плашещо обитателите на подмандатната МУ територия – за Него дезинфекцията е инсенерация, жалките МУ опити да борави с понятия, от които няма понятие, обличането на генералската МУ калинка със скафандър, кашлянето МУ пред камерите и т.н.
  https://afera.bg/wp-content/uploads/2020/03/KORONA43-602×452.jpg

  1. Забрави и върхът на сладоледа: слагането на маската върху очите…

 14. Вирусът ( до колкото съществува) рано или късно ще отмине,но след това следва една фалирала отвсякъде държава

 15. Всеки е свободен и длъжен да зададе въпросите,които го вълнуват,защо Първата дама трябва да е безмълвна,когато управляващите нямат капацитета да предвиждат нещата с години напред иначе нямаше да има паника,щеше да има и маски и спирт и достатъчно апарати за обдухване,нямаше да има спекула.Истината е че огромната част от хората не вярват нито н а борисов,нито на герб,нито на сегашните държавни структури, които са безочливи и безсилни пред егото на борисов.

 16. Крадливите мутромилиционери нищо няма да преприемат.Не се заблуждавайте. Целта им е да пипнат колкото се може повече милиони от ЕС и всеки ден лакеите и мисирките на боко ще ни баламосват и плашат целенасочено.Ще оставят народа без работа,без пари,без лекарства, без храна.Говори се че от утре работодателите ще пускат работниците в неплатен отпуск. Ами горките пенсионери,те как ше преживяват? Спекулата с храните и лекарствата ще се увеличи неимоверно.Бедна ми фантазията какво ни чака.А диктаторчето ще си продължава да си развява коня и да си играе на “ извънредното положение“ още дълго,дълго време…

 17. Нямам доверие за свършената работа от правителството.Изключвам телевизора ,като видя лекари без предпазно облекло.При това положение какво да говорим за аспиратори.

 18. Към тези въпроси: кога и колко предпазни средства е осигурила държавата? защо не се извършват тестове на прибиращите се от чужбина българи на границата? Знае се, че симптомите на заболяването се проявяват по-късно, но вируса се открива рано. Такъв е случая с болния от Варна, няколко дни е сял зараза. Италия отдавна е рискова държава, а липсата на проверка на този човек е престъпление!

 19. Ами въпросите са тъкмо на място. Отговор от тези, които трябва да го дадат, обаче, не съм ни чул, ни чел.

  1. Няма и да чуете.Управлението на тази местност не е за да носи отговорност а за да си разпределя родните и евро субсидии.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *