Регистрация
Публикувано на 22.02.2018 / 13:48

ДЕЛОТО „ГЕРБ КОХОРТА СРЕЩУ „АФЕРА“: В СЪДА ЛЪСНА КАК СЕ ПРОДАВА ОБЩИНСКИ ИМОТ НА АВЕР НА КМЕТА НА ВАРНА

александър арамовКакто вече информира АФЕРА, днес бе проведено съдебно заседание по делото, заведено от авера на ГЕРБ кмета на Варна Иван Портних – лицето Александър Арамов срещу собственика на сайта АФЕРА журналистката Веселина Томова:

ГЕРБ КОХОРТА СРЕЩУ „АФЕРА“ В СЪДА. СЪДЯТ ВЕСЕЛИНА ТОМОВА, ЗАЩОТО…ЗАДАВА ВЪПРОСИ!“

Веселина Томова е подсъдима, заради щенията на лицето Александър Арамов, почувствал се наклеветен от две публикации: едната – в която репортаржно АФЕРА е отразила ФАКТА – разлепени листовки из цяла Варна, на които лицето Арамов е описан като „кокаинов крал“, и втората – в която ЗАДАВА ВЪПРОСИ защо полицията не е проверила цялата тръжна документация по закупуването на общински имот от лицето Арамов, авер на ГЕРБ кмета на Варна Иван Портних.

Днес в съда бяха изслушани двама свидетели, доведени от лицето Арамов. Единият – лицето Пламен Христов изговори купища такива нагли лъжи и небивалици, че дори и не предизвика реакция от страна както на Веселина Томова, така и на защитата и – в лицето на адвокат Димитър Димитров, тъй като свидетелските му показания по никакъв начин не обслужваха по същество делото. Вторият – бе жената, с която живее на семейни начала лицето Арамов и от която има дете. Съдията покани жената да каже какво знае по случая, а тя простосърдечно се обърка, а „младши адвокат“ Емил Михайлов фундаментално заяви: „Аз ще Ви помагам!“, на което съдийката Мария Бончева категорично възрази: „Как така ще и помагате?!“. Жената изрече пред съда, че лицето Арамов станал нервен след публикациите и даже се стигнало дотам да се разделят… Тя изрече и, че „пишело за нея“ „в интернет“, въпреки че в процесните статии няма и дума за каквито и да е лично-интимни обстоятелства около лицето Арамов.

Пред съда свидетелства и Георги Александров, който разказа как е видял разлепените листовки из Варна с лика на Арамов, а и е бил сигнализиран от познати за тези листовки, които са осеяли града.

„Младши адвокат“ Емил Михайлов зададе и въпрос към свидетеля, които самите те с Арамов бяха довели в съда – Пламен Христов: „Употребява ли кокаин Александър Арамов?“, на което Христов отговори: „Абсолютно не“. Това предизвика усмивка у подсъдимата Веселина Томова, която призова преди местните избори всички кандидати за общински съветници, между които бе и лицето Арамов, както и всички кандидат – кметове, между които бе Иван Портних, да се подложат на тест дали употребяват кокаин, поради мълвата, която се носеше из Варна за скандални видеоклипове по темата. Никой, освен кандидат-кмета Чавдар Трифонов не се подложи на подобен тест.

От правото си даде обяснения пред съда се възползва Веселина Томова, която изключително подробно, категорично и фактологично аргументира основанието си да задава въпроси защо полиция и прокуратура не са проверили цялата тръжна документация по закупуването на общински имот от лицето Арамов с договор сключен между него и ГЕРБ кмета Иван Портних.

Томова се позова на документация, която разкри абсурда и незаконсъобразността по процедурата на закупуване на общински имот от лицето Арамов.

„И тъй като нито прокуратура, нито полиция са се сезирали и отговорили на въпросите, които съм задала в публикацията си, заради която на всичкото отгоре съдят мен, аз лично ще подам сигнал до новия антикорупционен орган, както и до прокуратурата за това, което аргументирано сега изнесох в съда – да проверят как така и как по този абсурден и противоречив начин е закупил общински имот авер на кмета Портних. Добре е да се провери и колко такива имоти и по същата ли „практика“ са купени в периода от посочено решение на ОбС-Варна, което е посочено като основание за продажбата до датата на договора между Портних и Арамов – 16 септември 2016 година.“, заяви още Томова.

„Моята работа е и да задавам въпроси, а в тези две публикации, заради които сега съм тук като подсъдима, никъде няма квалификации, а въпроси към институциите, които във Варна от 20 години нямат нито една разработка за корупция по високите етажи на властта – Община – Варна. Като журналист аз съм си свършила работата. И като не са си мръднали пръстта досега, а аз съм подсъдима, заради това, че съм задала въпроси, сега с цялата конкретика, изнесена тук от мен, ще сезирам лично институциите как точно се купува общински имот от авер на ГЕРБ кмета на Варна“, каза още Томова.

„Младши адвокат“ Емил Михайлов поиска да задава въпроси на подсъдимата, като започна с фундаменталния въпрос: „Вие ли сте писали двете статии?“. След като чу фундаменталния въпрос на „младши адвоката“ Томова употреби правото си да откаже да отговаря изобщо на въпроси на защитата на лицето Арамов.

„Младши адвокатът“ Емил Михайлов очевадно владееше прекрасно правото обаче и продължи да пита същия въпрос, та се наложи съдийката да му обясни, че подсъдимата „ви каза, че не желае да отговаря на вашите въпроси, което е нейно право“.

Делото бе отложено за 3 май т.г. от 10,30 часа, поради това, че бе допусната поискана преписка от прокуратурата, която е била заведена по жалба на лицето Арамов, и която касае и някакво трето лице, което така и не стана ясно на никого кое е и какво изобщо има общо въпросната преписка по същество на настоящето дело.

Afera.bg

Коментари 9 за
“ДЕЛОТО „ГЕРБ КОХОРТА СРЕЩУ „АФЕРА“: В СЪДА ЛЪСНА КАК СЕ ПРОДАВА ОБЩИНСКИ ИМОТ НА АВЕР НА КМЕТА НА ВАРНА”

 1. ехххх емо емо ти каква путка си явно комплекса че си метър и десет избива здраво цяла варна знае колко корумпиран си и че вземаш и с гъза пара винаги си бил натегач и лизач явно малките размери не са само в ръста ти чувал съм не от една жена че си тънкопишковец а и като гледам постъпките ти мисля че е най добре да почнеш да пикаеш клекнал няма нищо мъжко в теб ПУТЬО

 2. Както е започнал и учил правото си с връзки и с преписване въпросният младши адвокат “ ненормалник“,така и ще го завърши.Защо просто не си гледа ежедневното пиене,не си пие хапчетата и спре да избива компекси заради това,което е видял в детството си.Болен мозък,лични войни води.

 3. Успех , на Боку му се вижда оставката от джоба на сакото , така че победата е близо!

 4. Я стига сте БЪРБОРИЛИ, че спъвате мисълта на Боби Б. Сиреч Бай Хуй и не може да се съсредоточава. Ето какво казва и Цветанът на Групировката ОПГ ПИПОНКИО.Понеже ГЕРБ УПРАВЛЯВА В НАРОДНОТО СЪБРАНИЕ НЕ СЕ ПОЗВОЛЯВА МИСЛЕНЕ РАЗЛИЧНОТ ОТ ТОВА НА ГРУПИРОВКАТА. Е И ТОВА АКО НЕ Е ДИКТАТУРА,ОТГОВОРЕТЕ СИ САМИ..?затова и заради такива БезБОЖНИЦИ КАТО БАЙ ХУЙ ,ПИПОНКИО И ГРУПИРОВКАТА ИМ ИДВА СКОРО …НАРОДНИЯ СЪД ЗА ТЯХ….БОЙ ПО Боко П@ТКАТА с ЧЕРПАКА?.

 5. ей голяма мъстия тоз циганин
  забравих да ви кажа че е и хомосексуалист(или сега както е модерно да се казва джендър)
  мръсно аспаруховско педалче
  успех и на следващите дела
  ЩЕ ГИ СПЕЧЕЛИШ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>