Публикувано на 24.03.2020 / 14:08

ДЕ@БА АЗ ТАЯ КРИВА НИВА И ТЕЗ СКОПЕНИ ИНТЕЛИГЕНТИ! А ТРЯБВАШЕ МЪЖКО: „ПРОСТЕТЕ НИ! ЧЕ МЪЛЧАХМЕ КАТО П@ТКИ И ЗА ПАНИЦА ПРИВИЛЕГИИ СМЕНИХМЕ СТРАНАТА НА БАРИКАДАТА“

ДЕ@БА АЗ ТАЯ КРИВА НИВА И ТЕЗ СКОПЕНИ ИНТЕЛИГЕНТИ! А ТРЯБВАШЕ МЪЖКО: „ПРОСТЕТЕ НИ! ЧЕ МЪЛЧАХМЕ КАТО П@ТКИ И ЗА ПАНИЦА ПРИВИЛЕГИИ СМЕНИХМЕ СТРАНАТА НА БАРИКАДАТА“Не остана български интелектуалец да не е умообозрял какво ще се случи с българското човечество след като короната падне.

Де@ба аз тая крива нива и тез скопени интелигенти. Ако има чалъм, управлението ще ни тури вечерен час и камери у дома, те правят геополитически и антропологически анализи.

Не че някой ги питал… Тях отдавна за нищо не ги питат.

Всъщност, единственото, което българката интелигенция трябва да каже на народа, от когото е неотменна част, е едно мъжко :
„Простете ни!“

„Простете ни, че мълчахме като п@тки, когато изнасилваха свободата на словото, достойнството на народа и се подиграваха с душата му. Простете ни, че доста от нас за паница привилегии предадоха дори себе си и смениха страната на барикадата. Простете ни, че пр[email protected]бахме и събраната национална енергия около 1990 година.“

В това число на искащите прошка неизбежно включвам, разбира се, и себе си.

Неделчо Михайлов

Коментари 12 за
“ДЕ@БА АЗ ТАЯ КРИВА НИВА И ТЕЗ СКОПЕНИ ИНТЕЛИГЕНТИ! А ТРЯБВАШЕ МЪЖКО: „ПРОСТЕТЕ НИ! ЧЕ МЪЛЧАХМЕ КАТО П@ТКИ И ЗА ПАНИЦА ПРИВИЛЕГИИ СМЕНИХМЕ СТРАНАТА НА БАРИКАДАТА“”

 1. Скоро Валери Станков ни припомни думите на класика: Никой няма да пита, какво е било времето, а защо са мълчалив поетите му.

 2. от вторник миналата годинаq за борба с интернеткорона, трафичните данни минават през рпу, и цензурата не е проблем причинен от вас
  мвр дронове с говорители ще заменят светофарите и ще ви указват стани, легни, премини

 3. Не е достатъчна каква да е интелигентност.Дефицитна е особен неин вид,тя трябва да се възпитава…

 4. И аз искам прошка, че метнах мойта дъртофелница от терасата щото тежи на системата.
  Сега прошките ги давали по-лесно,верно ли е ,бе Неделчо ?

 5. Ще го намаля темпото,обещавам,и без туй ми писна, и без туй напоследък си мисля да се включа в някоя циганско соросова организация, защото ми е жал да си умръ кът един жалък,патриот,по добре да си умръ,кът национален предател в новопостроената си КЪЩА ЗА ГОСТИ,паднала по стълбите или яла отровни гъби,или пушила мухлясал насипен тютюн,или яла мухлясало саламче Гастро,намалено от 22лева на 20лева килото. Наздраве! И между другото, да спомена, че преди да дойде коронавируса,в много държави продажбата и употребата на наркотици стана ЛЕГАЛНА. АЛИЛУЯ.

 6. аутизмът е термин от психологията, който дава определение за “равнодушие към реалността”…

 7. Тъкмо си мислех да почна мъж да си търся,и айде,хоп,дойде коронавируса. Сега вече ще намеря мъж,ама хуя му.

 8. В сегашната медицинска криза се видя огромният непрофесионализъм от лизачи, с които се е обградил Боко-тиквата. Министърът на здравеопазването финансист-мафиот, а щабът му само пишман-доктори лизачи. След това ще дойде финансовата криза, а министърът му на финансите със съмнително образование и стаж на мафиот. Всичката му работа на този ГОЛЯМ БОКЛУК Тиквата е пунта Мара. Покорни лизачи на задника му и на тотално сринатата му психика. Тежко ни!

 9. Реч на Чарли Чаплин от филма „Великият диктатор” Публикация на речта от филма „Великият диктатор” (оригинално название на английски език „The Great Dictator”) – пародийна сатира на Адолф Хитлер и на немския националсоциализъм. Филмът излиза по екраните през 1940 година, премиерата му се състои на 15 май 1940 г. в Ню Йорк. Режисьор на филма е Чарли Чаплин, който също така е автор на сценария, съавтор на музиката и изпълнител на двете главни роли:
  https://fakel.bg/%d1%80%d0%b5%d1%87-%d0%bd%d0%b0-%d1%87%d0%b0%d1%80%d0%bb%d0%b8-%d1%87%d0%b0%d0%bf%d0%bb%d0%b8%d0%bd-%d0%be%d1%82-%d1%84%d0%b8%d0%bb%d0%bc%d0%b0-%d0%b2%d0%b5%d0%bb%d0%b8%d0%ba%d0%b8%d1%8f/

  1. Приятелю, няма да са много хората, които ще разберат какво искаш да кажеш с това … моите адмирации! Бъди здрав!

 10. Защото в България няма елит, господине Неделчо Михайлов, или е избит, или е смазан от мизерия. Това е положението. В другите държави има що-годе някой оцелял, тук няма.

  1. Да бе, да – всичките ни военни /вкл. участвали във 2-рата СВ/, писатели, артисти, инженери, учени и т. н. създали всичко, което сега още разпродават и рушат са родени след 9.09.1944 г. ли?? Все пак, главата не е само за шапка и височина, налич!!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *