Регистрация
Публикувано на 13.03.2018 / 9:48

ДА СРУТИШ ТАКА ЦЯЛА ЕДНА ДЪРЖАВА СИ Е ИЗКЛЮЧИТЕЛНО ПОСТИЖЕНИЕ. ДАЖЕ НА ДВАМА ОТ СЪВРЕМЕННИТЕ ПРОЕКТАНТИ ИМ ЗНАМ И ИМЕНАТА

СВЛАЧИЩЕВодопад от руси коси. Знаете ли каква е разликата между слона и лъва? Ми на слона не можеш да кажеш ай слон ю, докато на лъва можеш да кажеш ай лъв ю. Също така в мен възникна екзестенциалният въпрос по какво ще познаеш, че в хладилника е влизал слон? Ми по стъпките в маслото, разбира се. Тези открития са, като това, на важни лингвисти, че думата локум произлиза от думата локомотив. И ме кара да се запитам – защо може да се каже трикотаж, а двукотаж не!

Все въпроси, които се появяват, когато слушам Йотова. Вицето Ни. Снизходителната усмивка с която стои пред екраните на телевизорите предизвикват у мен огромно умиление. Още повече след като научих, че е била патрон, куршум на нарочна среща в защита на конвенцията, на която среща, казват живи свидетели, ораторите надминали ОФ, ДКМС и БКП взети заедно, по смислени изказвания. УдарИли ги били в земята.

Едновременно с това геолози, специалисти и …. проектанти борят най-голямото срутище на балканския полуостров. Там водят свидни гости да се снимат. Геолозите, специалистите и …. проектантите не се виждат, защото се борят, нали. По телевизори, във вестници, на преседателството…..

Такова срутище, най-голямото и в Европа, никой не е виждал. Да срутиш така цяла една държава си е изключително постижение на геолози, специалисти и … проектанти. Даже на двама от съвременните проектантиим знам и имената. А на други имената им ще останат завинаги в историята. Много са и анонимните борци за срутището, но не по-малко значими.

Виктория Тинтерова

Коментари 9 за
“ДА СРУТИШ ТАКА ЦЯЛА ЕДНА ДЪРЖАВА СИ Е ИЗКЛЮЧИТЕЛНО ПОСТИЖЕНИЕ. ДАЖЕ НА ДВАМА ОТ СЪВРЕМЕННИТЕ ПРОЕКТАНТИ ИМ ЗНАМ И ИМЕНАТА”

 1. Горанов в интервю пред „Велт“ казва, че България е готова за евро-то и че е пример за страни от евро-зоната за борба с корупцията. Това е двоен пример за държавно срутище: с еврото ще обеднеем двойно, с корупцията сме затънали.

 2. Евреите от камъните на правиха държава ние от държавата направихмекамъни.Поне един да беше паднал върху главата на някой министър. щеше да послужи за нещо добро

 3. По отношение на срутищата по пътищата вина имат най-вече държавните приемателни комисии, които е трябвало да проверят имало ли е съответствие относно наклона на изкопите и насипите край съответния път, които трябва да са с такъв наклон ( примерно 45 градуса) че:
  – рискът от срутване на скална маса да е минимален;
  – скалната маса от евентуалното срутване да не затваря пътя;

  Поради това недоглеждане огромни финансови средства и то най-вече от бюджета отиват за ликвидиране на последиците.

 4. Браво госпожо Тинтерова, безупречен коментар … същинско срутище.

 5. „( Боже ) …Подкрепи и мен ръката, та кога въстане робът, в редовете на борбата да си найда и аз гробът!…“

 6. Ми така е ша е… Най-видната боркиня със срутищата сега с европреЦедателствуването ни са бори.. И срутищата тръгнаха..
  Друго си е като я изтипосат пак с четири крака пред камъните…
  Ама доказателството за чутовния и подвиг в гуглето са го изтрили.. Та не мога директно да ви го покажа..
  Копие от него има в „Из делниците на един луд“ на д-р Филипов.. Във времето га Баце изнесе академичната лекция на кабинето си за варенето на краставите жаби..

  1. MARTINе
   имам я снимката, четрикратаката ламя – боркиня със срутището над пътя Чепеларе-Асеновград. Как да ти я пратя? Приятен ден.

 7. Пучитаемата вицепризиденша е лапач на Сорос

  1. Ромката Йотовица май доста е лапкала, едва си мести телесата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>