Регистрация
Публикувано на 12.11.2017 / 18:41

ДА ПРИПОМНИМ! ВАСКО КЕЦА: БОЙКО БОРИСОВ ОТГОВАРЯШЕ ЛИЧНО ЗА КАНАЛИТЕ ЗА ХЕРОИНА ОТ ТУРЦИЯ, КОЙТО СЕ СМЕНЯШЕ ОТ ТУК С КАПТАГОН И СИНТЕТИЧНА ДРОГА

васил костов - васко кецаПонеже премиерът Бойко Борисов отвори темата за „нарко-трафика“, припомняме показанията на Васил Костов – Кеца, дадени ПРЕД СЪДА, по делото „Килъри“.

Прокуратурата така и остана няма и не посмя да проведе проверка и разследване по свидетелските показания на Васко Кеца. 

Ето и свидетелските показания:

Публикувано в АФЕРА на 02.06.2012 / 11:45

Бойко Борисов отговаряше лично за каналите за хероина от Турция, който се сменяше от тук с каптагон и синтетична дрога.

Синтетична дрога се изпраща тук и каптагон, а влизаше  хероин. Той имаше проблеми  тогава за тези канали с Косьо – Самоковеца. Беше взето, знам в коя къща, кои хора са присъствали, се взе решение някак си да се оправи проблема с Косьо – Самоковеца. Трябваше да се оправи и проблемът с Мето Илиенски, а Бойко Борисов не знам  там какви отношения е имал – по-близки, по- преки, той се застъпи тогава  за Мето Илиенски.Аз искам да разкажа за Бай Миле, понеже съм му бил охранител и за групировката СИК, за всички босове от СИК, включително и за Бойко Борисов преди да стане Главен секретар какви са му били отношенията. Не е смешно, защото аз му бях охрана на Бай Миле и съм бил свидетел на разговори и на срещи.

Това са пълните обяснения на Васил Костов – Васко Кеца по делото „килъри” за Бойко Борисов от 24 ноември 2011 година пред Шуменския съд:

„Съдът дава възможност на подсъдимия Васил Костов да дава обяснения.

Подсъдимият Васил Костов: Аз искам да разкажа за Бай Миле, понеже съм му бил охранител и за групировката СИК, за всички босове от СИК, включително и за Бойко Борисов преди да стане Главен секретар какви са му били отношенията. Не е смешно, защото аз му бях охрана на Бай Миле и съм бил свидетел на разговори и на срещи на Бай Миле и на други, които някои от тях са починали, други са живи. Искам да разкажа отношенията на премиера Бойко Борисов с групировката СИК. Ще започна не знам от къде. Ще започна първо, че повече от разрешителните на оръжията, особено на охранителите на Бай Миле, бяха на фирмата на Бойко Борисов, на охранителната фирма “Ипон”, аз я знам коя е. Нямам нищо против правителството, нищо против партия ГЕРБ да говоря това, даже съм се.

СЪДЪТ УКАЗВА на подсъдимия Костов в обясненията си да се придържа към факти и обстоятелства по делото,  които се изясняват, установяват и проверяват по настоящото дело.

Подсъдимият Васил Костов: Добре. Виждал съм Бойко Борисов, Сретан Йосич, Бай Миле, Стоил Славов и не съм на сто процента сигурен, но мисля, че и Венци Стефанов в сладкарница “Виенски салон”, която се намира на паметника “Левски”. И доколкото в последствие разбрах тоя Виенският салон май е бил на Венци  Стефанов. В последствие разбрах, че там се обсъждало от групировката всеки от босовете да съберат пари да подкрепят Бойко Борисов да стане някакъв главен в полицията, не разбрах добре, в последствие разбрах какъв става,  и да му се закупи с тия пари, да му се уреди висок чин. Това е едното. Бил съм. Да продължавам ли?

СЪДЪТ УКАЗВА на подсъдимия Костов да дава обяснения във връзка с факти и обстоятелства на делото, предмет на проверка и установяването им по настоящото дело.

Подсъдимият Васил Костов: Аз искам да разкажа за моите отношения, нали все питат “Бай Миле, Бай Миле”, и аз искам да разкажа за Бай Миле, искам да разкажа и за другите. Бил съм на срещата след убийството на Поли Пантев.

Съдът: Въпросът за Бай Миле и неговото отношение не са предмет на разследване тук.

Подсъдимият Васил Костов: Ами ще ви кажа. Ще се обърна и ще Ви кажа, че от тия всичките подсъдими единствено познавам Петър Стоянов, а ме вкарват в някаква група, едва ли не, че с Янко съм бил не знам какъв, и с тоя, и с оня и т.н.  Нека да се изкажа.

Адвокат Анадолска: Господин Председател, може ли само да кажа нещо. В момента дава обяснения подсъдимият. Цял ден слушаме свидетелски показния за всякакъв вид  убийства.

Подсъдимият Васил Костов: И говорим за пет години назад.

Адвокат Анадолска: Подсъдимият иска да каже това, което е слушал днес, и което провокира тези  частични обяснения. Не знам дали неговите са извън предмета на доказване, след като цял ден слушахме за всякакви други неща, което означава, че би могло да продължим да слушаме и това, което той има да каже, включително за Бай Миле, както каза прокурор Петрова, което е на първа страница на обвинителния акт. Значи, той е може би много по-близо до предмета на доказване, отколкото беше  свидетелят. Много моля да дадете възможност на моя подзащитен да обясни това, което иска да обясни,  защото аз не случайно казах, че после може да се наложи  провеждане на очна ставка именно със свидетеля, който отстранихте от залата.

Подсъдимият Васил Костов: Бил съм пряк свидетеля на срещата между босовете на СИК, няма да ги изреждам,  те се знаят кои са, когато се разпределяха, след убийството на Поли Пантев. Бяха всички в Японския хотел и се караха за парите му. Ставаше въпрос за 80 или 100 милиона долара. Тогава Женята и братя Пехливанови не даваха повече от 10 милиона. В последствие разбрах, че Бойко Борисов има бригада, не група – бригада, която все някак си ще се разберат там, ще се оправят, ще се  натиснат, ще ги натиснат тези тримата и ще си вземат парите. Чувал съм,  това ще си го запазя за впоследствие, и много по други разговори за Бойко Борисов специално. За каналите да кажа. Бойко Борисов му бяха на него, той отговаряше лично за каналите за хероина от Турция,  който се сменяше от тук с каптагон и синтетична дрога. Синтетична дрога се изпраща тук и каптагон, а влизаше  хероин. Той имаше проблеми  тогава за тези канали с Косьо – Самоковеца. Беше взето, знам в коя къща, кои хора са присъствали, се взе решение някак си да се оправи проблема с Косьо – Самоковеца. Трябваше да се оправи и проблемът с Мето Илиенски, а Бойко Борисов не знам  там какви отношения е имал – по-близки, по- преки, той се застъпи тогава  за Мето Илиенски.  И много други работи мога да Ви разкажа – за Бай Миле, и за групата СИК, и за премиера и т.н. Мога да Ви кажа другото. Защото премиерът, тогава Бойко Борисов, идваше постоянно с един мой градски, който в момента всички го знаят какъв е на премиера и къде се  намира в момента, за потвърждение, мой градски от Червен бряг, макар че аз не съм от Червен бряг, какви са му отношенията на този човек с Бойко Борисов, нали примерно, ако нещо съм се объркал и не е бил Бойко Борисов. От къде знам, че е бил Бойко Борис и съм го виждал. Мога да Ви разказвам до утре още, ако Ви интересува. Искам да потвърдя за пореден път, че нямам нищо общо, освен с Петър Стоянов моите познанства и съм работил в неговата фирма. Другите  въобще не ги познавах до обвинението, до процеса. И така. Преди това нито съм ги знаел, нито  съм ги познавал. Благодаря Ви!”

И още по темата, публикувано в АФЕРА:

Васко Кеца: Аз ще ви кажа, че Бойко Борисов отговаряше за канала за наркотици през Турция!

Публикувано на 27.11.2011 / 18:17

Публикувано на 21.03.2013 / 8:39

БОЙКО БОРИСОВ И БАЙ МИЛЕ МЕ ИЗПРАТИХА В ТУРЦИЯ С ХАПЧЕТА КАПТАГОН, ЗАПЛАЩАНЕТО БЕ БАРТЕР С ХЕРОИН ЗА БЪЛГАРИЯ!

В писмо до в. Галерия, осъденият като „килър” по делото „килъри” Васил Костов – Кеца признава: „Искам да разкажа как като охрана на Бай Миле съм присъствал на срещи, при които Младен Михалев – Маджо и Бай Миле даваха поръчка на Бойко Борисов да бъдат сплашвани, бити и пребивани хора. Присъствал съм и на среща, при която Бай Миле, Маджо и Бойко Борисов взеха решение да ме изпратят до Турция за да занеса някакви работи. Не ми обясниха за какво става въпрос /впоследствие разбрах, че става дума за хапчета каптагон/. Мога да посоча кога точно се случи това, дори къде бях отседнал в Турция. Като дойдоха хората от Турция, започнаха да ми обясняват как ще се заплаща в бартер с хероин за България.”

 Васко Кеца разказва, как е останал в Турция няколко дни докато бъде проверено качеството на хапчетата с каптагон: „Дадоха ми огромна сума пари в долари. Обадих се на Бай Миле – притесних се за минаването през границата с толкова пари. Той ми каза, че няма да има проблеми. Дори ме накара да му купя и цигари от безмитния магазин. Никой не провери колата, както на отиване, така и на връщане. Когато се прибрах от Турция, казах на Бай Миле, че тия хора, с които се видях са ми обяснили как ще стане работата – канали и други такива работи. Бай Миле ми каза, че са помислили, че аз съм човекът на Бойко Борисов.

 Васко Кеца декларира, че може да ракаже как точно се е очаквало да бъде направен бартера – трафикът.

 Той твърди, че досега е мълчал, защото е вярвал на съда, но „се оказа, че такъв няма и че ни осъждат по нареждане на Бойко Борисов, за да замълчим завинаги.”

 Васко Кеца заявява, че може да разкаже много за Бойко Борисов, Маджо, Бай Миле и СИК: канали, дрога, цигари, черно тото, казино, банки, оръжие за други страни, както и износ на горива.

 „Има още живи свидетели. Бойко Борисов лично даваше указания на Венци Стефанов, Маджо, Бай Миле как да издирват сина на Венци Стефанов. Доста хора пострадаха тогава. /БЕЛЕЖКА НА АФЕРА: АФЕРА вече изнесе, че Кеца е готов да разкаже, че по случая със сина на Стефанов има четири убийства/ Мога да ви кажа колко точно пари са дадени за откуп и откъде са взети парите”.

afera.bg

Коментари 18 за
“ДА ПРИПОМНИМ! ВАСКО КЕЦА: БОЙКО БОРИСОВ ОТГОВАРЯШЕ ЛИЧНО ЗА КАНАЛИТЕ ЗА ХЕРОИНА ОТ ТУРЦИЯ, КОЙТО СЕ СМЕНЯШЕ ОТ ТУК С КАПТАГОН И СИНТЕТИЧНА ДРОГА”

 1. Извикал Господ Тръмп, Путин и Борисов и откровено им казал: – Господа, вие сте първите мъже на света и на вас ще съобщя – в края на тази година светът няма да го има! Това е. Прибира се Тръмп и свиква в овалния кабинет елита на САЩ: – Господа, имам да ви съобщя една добра и една лоша новина. Лошата е, че до края на година светът ще го няма. Добрата е, че ние ще го спасим!” Путин също в Кремъл събрал управленския елит и рекъл: Имам да ви съобщя две новини, добра и лоша: Добрата е, че видях, има Господ! Лошата е,че светът изчезва в края на тази година! Нашият велик премиер Б.Б. също се върнал и от парламентарната трибуна обявил: Ще ви съобщя една добра и една лоша новина! Първо: светът ще изчезне. Втората: ГЕРБ ще управлява до края на света!

 2. И ТУК СТАВА ВЪПРОС ЗА МИНИСТЪР ПРЕДСЕДАТЕЛ НА СТРАНА ЧЛЕНКА НА ЕС И НАТО!
  ПЪК ПОСЛЕ МНОГО СЕ ОБИДИХТЕ ЗА ДЕБИЛИТЕ.
  НОРМАЛНИ ХОРА ЩЕ ТЪРПЯТ ЛИ?

 3. Ако си мислите, че Бойко се е кротнал – лъжете се!
  С лично разпореждане на Бойко до шефа на митниците Костов, на мястото на изгонените корумпета от митница Варна е назначена елитна софийска бригада. И не за да олаби примката около хилавия врат на вноса. Просто захлебват софийски, полицейски синчета – доверени касиери на входа на китайското карго. Парите от далаверата вече пътуват директно за София, без удръжки от разни посредници.
  Проблемът с корупцията е решен по ГЕРБаджийски – „бой по всяка далавера, в която не участва Бойко“!
  Та това се похвалил новия началник на Варненската митница пред местни полицаи.

 4. Още колко нещица трябва да са припомнят:
  Операция Фабриката, лиценза на Ипон, касиера на Ипон, швейцарския доклад, печатния орган на Американския конгрес, депешите на амриканските посланици….

 5. Тези показания са отпреди 6 години! И оттогава нищо. Е, не съвсем – шуменската прокурорка по делото Ася Петрова стана зам. главен прокурор…

 6. има изнесени данни за извършено престъпление и то не къде да е а в съдебно заседания !!!!!! Прокуратурата е длъжна да се самосезира и да отпочне най малко проверка, иначе самата тя върши престъпление !!!!!!!!! сЛЕДВА ДА СЕ ПРОВЕРИ, ДАЛИ ПРОКУРОРА ОТ ТОВА СЪДЕБНО ЗАСЕДАНИЕ Е ПРЕДПРИЕЛ ИЗИСКУЕМИТЕ ОТ ЗАКОНА ДЕЙСТВИЯ И АКО НЕ ПОТЪРСЕНА ЛИ МУ Е ОТГОВОРНОСТ …………..

 7. има изнесени данни за извършено престъпление и то не къде да е а в съдебно заседания !!!!!! Прокуратурата е длъжна да се самосезира и да отпочне най малко проверка, иначе самата тя върши престъпление !!!!!!!!!

 8. Tomova ,tova lajno narichashto se sofianec e edin ot Boklucite zaradi koito imate problem s pc – tata i sajta vi! Lajnoto na kogoto istinskoto ime e milen metev e na hranilka pri glupavijat borisoff! Razprashta virusi,trojanski kone s koito zaviriava vsiakakva tehnika za da mozhe da sledi,podslushva koj,kude i kak e pratil tupaka borisOff i pasminata mu na majkite im u pu…te! Lajnarite ot dans,biaha preduprezhdavani pone 1000 puti no ne predprieha nishto,zashtoto i te boklucite sa na hranilka tam! metev…mastijo pomashka ,stana sofianec sled analnijat sex,kojto ti provezhdaha komunistite po tvoe zhelanie za da poluchish kvartira v sofia! Predi s komunistite ,sega s novijat ti gospodar borisOff! Takiva kato teb ,anton todorovci,georgi markovci i vse ostatnaia svoloch ne se promeniat!

 9. интересно какви конкуренти са се появили в редиците на нс, все пак в мс не търпят конкуренция – ония ден нали уж милиционерите хванаха някакъв тип с 4 кила кока + амфетамини – които знаем Чия специалност са?
  Май му кроят шапката на банкяският хафалт паша, да не би да са се усетили водещите офицери, че все пак трябва за пред ората да го играем ойро-председатели, та не върви предвид миналото, байърли, симо и компания да държим баце на кормилото?
  П.С.
  Пуста елена утре ще го кори за оградата с филмче…

  1. metev,mastijo dolna ti dokladva li mu dnes koj vi e pratil na majkite vi u pu…te? Celuvaj mu nasranijat Guz ,che malko mu ostava! Bokluci! Cacarov…Svinio korumpirana,do koga shte spish?

  2. …Ljubo ,,Shemeta,,Kalojan,,Cimbika,,i,,Kubeto,,/svodnika,,raznasjat,,iz Sofia,,latinoamerikanska k..a,,…ama ..,,si plashtat,,na koyto trjabva/hubavi kurvi,,,belo,,i evro/banknoti..

 10. Dobro utro! Tova se znae ot vseki ! Nikakva novost ne e kak tupaka borisOff stigna do vlastta! Stadoto neka da si go preizbira i da plashta smetkite!Shte se opravi tazi durzhava,ama nikoga!

  1. …,,SEDEMGODISNI POZDRAVI,,OT SASHO,,HRABRECA,,OT DUBAY…!..I OT,,GALEVITE,,!KOYTO SI E,,DAL GAZA POD NAEM,,,CJAL GIVOT ,,SHTE HODI S AMERIKANSKA ,,SPERMA V NEGO,,!bAOYCHE,prashtay PR/KATA,DA ,,OPROVERGAVA,CHE SAMO TJA OT ,,BALGARSKATA OBSHTESTVENOST,,NE E V CHAS S,,PLATINENATA SHTAFETA,,PODADENA OT,,MONTEREY,,..S ,,DRUGI SHTAFETI,,E ,,ZAPOZNATA,,..V MINALOTO..

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>