Публикувано на 11.03.2020 / 10:13

ДА ЗАКЛЕЙМИШ ВАЛЯ АХЧИЕВА. КОГАТО ИМ ИЗВАДИШ МРЪСОТИИТЕ НА МАГИСТРАТИТЕ, ПИЩЯТ КАТО ЗАКЛАНИ! А ОПЕРАЦИЯ „ЧИСТИ РЪЦЕ“ ТРЯБВА ДА ЗАПОЧНЕ С ВАС, ДОКАТО СЕ ИЗЧИСТЯТ ДО ДЪНО МАГИСТРАТСКИТЕ ВИ ОБОРИ!

На 10 март т.г. АФЕРА публикува разследването на Валя Ахчиева:

ШПИОНСКИ ЕТЮДИ ЗАД ЗАВЕСАТА НА ТЕМИДА

Още същия ден стана ясно, че председателят на Софийския градски съд (СГС) Алексей Трифонов подал сигнал във Висшия съдебен съвет за това, че Валя Ахчиева „грубо е навлязла в личното му пространство, като го причакала пред дома му и снимала малолетното му дете“.

И Висшия съдебен съвет умуваше над „великия казус“ как да „сготви“ разследващата журналистка Валя Ахчиева.

ВСС първоначално предложи декларация срещу Ахчиева – че била нарушила гражданските права на шефа на съда, но впоследствие Драгомир Кояджиков предложи рестрикции срещу Ахчиева. На финала peшeниeтo нa Cъдийcĸaтa ĸoлeгия заяви, чe изpaзявa инcтитyциoнaлнaтa cи пoдĸpeпa на съдията Алексей Трифонов, тъй са били нapyшeни личнитe пpaвa нa cъдиятa – пpичaĸвaн e пpeд дoмa мy, пpиcъcтвaлo e мaлĸoтo дeтe, и чe въпpeĸи зaвишeния пpaг зa ĸpитиĸи нa xopaтa нa oтгoвopни пoзиции, в cлyчaя „aгpecивният пoдxoд нe мoжe дa бъдe oбocнoвaн c paзĸpивaнe нa инфopмaция oт oбщecтвeн интepec“.

Скрупольозността на магистратите е потресаваща.

Те никога не се безпокоят, нито се тревожат когато газят закона, изпълняват поръчки, овъртолват се в недопустими интереси, затварят си очите за всичко онова, за което трябва да ги отварят широко, но са супер възмутени и разтревожени, когато стават обект на журналистически разследвания.

Според съдиите от ВСС улицата и контейнера за боклук са „лично пространство“ на съдията. А истерията с „уплашеното дете“ преминава границите на разумния „анализ“, като че Валя Ахчиева с базука е хукнала да отвлича или баща му, или него.

Всъщност, разследващата журналистка търси отговори от „засегнатия“ в журналистическото разследване, и задава единствено въпроси.

Същите тия съдии и прокурори са много чувствителни иначе, когато ровичкат в журналистическата работа и отправят упреци, когато не била потърсена „другата гледна точка“.

Когато обаче им извадиш наяве мръсотиите или мръсните поръчки и ги осветиш – пищят като заклани как им се нарушавало „личното пространство“ и как – ауууу, „бият Паниковски“.

И сега – какво следва?!

Ще заклеймят Валя Ахчиева, вместо да изчистят миризливите магистратски обори.

Драги ми, съдии и прокурори, и вся остальная, престанете да се изживявате като „различна каста“ и като „недосегаеми“!

Защото ако има истинска разследваща журналистика, трябва да се занимава първо с вас! Защото, драги ми съдии и прокурори, точно вие сте призвани да сте безукорни, когато правораздавате.

Ако в тая държава – кочина имаше елементарна воля, и „операция чисти ръце“ започнеше точно с вас, срамувам се да ви кажа колко от вас изобщо щяха да останат в така наречената родна съдебна система!

И престанете да водите война с разследващите журналисти, защото би трябвало да ви е ясно, че няма как да я спечелите!

А обществото трябва ясно и нагледно да е информирано кой кой е от вас.

За да знае кой УЖ правораздава справедливо.

АФЕРА публикува и писмото изпратено от Валя Ахчиева във връзка с решението на ВСС за разследването и:

ДА ЗАКЛЕЙМИШ ВАЛЯ АХЧИЕВА. КОГАТО ИМ ИЗВАДИШ МРЪСОТИИТЕ НА МАГИСТРАТИТЕ, ПИЩЯТ КАТО ЗАКЛАНИ! А ОПЕРАЦИЯ „ЧИСТИ РЪЦЕ“ ТРЯБВА ДА ЗАПОЧНЕ С ВАС, ДОКАТО СЕ ИЗЧИСТЯТ ДО ДЪНО МАГИСТРАТСКИТЕ ВИ ОБОРИ!
Afera.bg

Коментари 22 за
“ДА ЗАКЛЕЙМИШ ВАЛЯ АХЧИЕВА. КОГАТО ИМ ИЗВАДИШ МРЪСОТИИТЕ НА МАГИСТРАТИТЕ, ПИЩЯТ КАТО ЗАКЛАНИ! А ОПЕРАЦИЯ „ЧИСТИ РЪЦЕ“ ТРЯБВА ДА ЗАПОЧНЕ С ВАС, ДОКАТО СЕ ИЗЧИСТЯТ ДО ДЪНО МАГИСТРАТСКИТЕ ВИ ОБОРИ!”

 1. Най много от собствениците на хотели по курортите са на съдии прокорори и ченгета

 2. Весе,Весе
  Най-лошото е,че ни трябват стотици като Валя Ахчиева, Ренета Инджова, Мая Манолова, д-р Мими Виткова, разбира се и като теб и редица други прекрасни българки! Натрупа се огромно количество измет, която няма кой да премахне. Тази система – когато една партия избира свои представители – те никога не са с качествата на Ахчиева,Инджова,Манолова е най – важната причина за това състояние на нещата. Зад красивите и примамливи думички за демокрация, неолиберален модел ит.н. и т.н. се крие ужасяваща действителност! Това е така защото за тези жени няма свои и чужди – те живеят друг живот! Вече всичко е грешно, грешни сме и ние самите!

  1. МАЯ МАНОЛОВА? ШЕГУВАШ ЛИ СЕ? ТЯ СТАНА ОМБУДСМАН БЛАГОДАРЕНИЕ НА ОНЗИ, КОГОТО НЕНАВИЖДАТЕ, НА НЕГОВАТА ПОДКРЕПА! ПРЕДИ ТОВА Е БИЛА МНОГО БЛИЗКА С НЕГО, КАЗВАТ ПОЗНАВАЧИ НА ЛИЧНИЯ ЖИВОТ НА ИЗВЕСТНИТЕ! ВСИЧКИ ТЕГОБИ НА БЪЛГАРИНА ИДВАТ ОТ ТОВА,ЧЕ Е МНОГО КЪСОПАМЕТЕН! И НЕПРОСТИМО НАИВЕН!

   1. Ма ногу дебелоочие, бе! Тва, с подкрепата на бОКУ, го научИх от него, по телевизора. Тоз ченгене и друг път е дрънкал лакърдий, ма таа беше от големите. Само питам – тоа по колку дава да го фалат? Щот чааветата га го видат на телевизора и викат – тате па се насра.

 3. Някои казват , че съдебната система е прогнила. Аз не съм съгласен с това сравнение.
  Процесът на гниене е благороден процес , защото чрез него природата се самоочиства.
  Българската съдебна система е порочна . защото обслужва най-мракобесните сили в обществото.
  Ако случайно някой ден България се освободи от зависимостите на външни сили , олигархия и мафия , съдебната система трябва да се заличи напълно и да се изгради наново , защото там здраво място не е останало.Младите кадри в тази система са вече заразени от вируса на корупцията и безправието.
  И , запомнете ми думата , България ще се оправи чак когато се оправи съдебната система , което ще рече няма да е скоро!

  1. В Армения новият президент спря грабежа и малката страна вече е с китайски темпове на развитие:
   Армянское чудо: Ереван зажил лучше Москвы, как только Пашинян запретил воровать
   И это не сказки армянского радио, а реальный прорыв в экономике, о котором нам и не снилось
   Виктор Сокирко
   https://svpressa.ru/economy/article/257594/

  2. Да, аз също мисля като тебе,изчисти ли се съдебната система нещата могат да вземат друг обрат. Да се знае ,че всеки един нарушил законите в страната,ще подлежи на наказание-затвор. А не, както е в момента да се откупуват,чрез съдебната система.

 4. ТИЯ СА ЕДИН ОГРОМЕН ТУМОР СЪС ОКОЛО 40-50 СЛУЖИТЕЛИ, КОИТО ЛАПАТ ОГРОМНИ, МНОГОХИЛЯДНИ ЗАПЛАТИ И ПО ЦЯЛ ДЕН СИ КЛАТЯТ КРАКАТА …………….. ТРЯБВА СПЕШНА ПРОМЯНА НА КОНСТИТУЦИЯТА И РЪКОВОДИТЕЛИТЕ НА ОТ РАЙОННО НИВО ДО НАЙ ГОРЕ ДА СЕ ИЗБИРАТ ПРЯКО ОТ НАРОДА В ЕДНА ОПРОСТЕНА ИЗБИРАТЕЛНА ПРОЦЕДУРА ….ИМА ГО ПО СВЕТА, НЯМА ДА ОТКРИВАМЕ ТОПЛАТА ВОДА ……ПОСЛЕ СЪОТВЕТНИЯ ПРЯКО ИЗБРАН РЪКОВОДИТЕЛ СИ НАЗНАЧАВА ЕКИПА ОТ СЪДИИ, СЪОТВЕТНО,ПРОКУРОРИ И СЛЕДОВАТЕЛИ И НОСИ ПЪЛНА ОТГОВОРНОСТ ЗА ДЕЙНОСТТА ИМ …….. ТОВА Е ЕДИНСТВЕНИЯ НАЧИН ДА СЕ СТЕГНАТ И ДА ЗАРАБОТЯТ …..

  1. Той коронавирусът си знае работата…..Тия всичките от ВСС са на подходящата възраст…Само търпение….

 5. В основата на всички болести е мръсотията, лошата хигиена и боклуците, които ни пробутват за храна. Също така алчността, простотията и безобразията на хората. Всички мислят само за пари, личен пример, какво да правиш! Безпросветността и ниската обща култура е страшно нещо – НЯМА НАПИСАНА ХУБАВА И УМНА КНИГА, НЯМА НАРИСУВАНА ПРЕКРАСНА КАРТИНА, НЯМА СЪТВОРЕНА ПРЕКРАСНА МУЗИКА, НЯМА ЛЕКАРСТВО И УРЕД, ПОМОГНАЛ ЗА РАЗВИТИЕТО НА ЧОВЕЧЕСТВОТО, КОИТО СА СЪЗДАДЕНИ ЗА ПАРИ!

 6. Когато бях малък дядо ми, обикновен и трудолюбив човек, разпалено ми разказа за едно свое желание: „Синко, ако аз имах власт първото, което щях да направя е да затварям всички богаташи група след група в една стая пълна до тавана с ПАРИ И НИЩО ДРУГО. Нека да престоят там един месец БЕЗ ХЛЯБ И ВОДА и тогава ще отварям вратата. Ще има ли някой да е оживял? Не! Нека всички други да разберат, че САМО С ПАРИ НЕ СЕ ЖИВЕЕ!”. Колко е прав дядо! Бог да го прости!

 7. Причината за коронавируса е хранителната и водната мафия преди всичко. Ядем храна и пием вода,които не се контролират от никого. А балите с боклуците на целия свят,разпръснати нарочно из градове и паланки,бяха само за разведряване на пейзажа. Бойко сега вика,че не знаел кой гад е пуснал коронавируса. И аз не знам,да не съм баба Ванга.

 8. Съдебната ни система е тотално прогнила от корупция. Не ги упреквам, съдиите се чувстват недооценени и лошо платени за работа с огромна отговорност. Правят си услуги един на друг ,ако някой плати или се обади отгоре делото е решено. Пие се алкохол масово в работно време и в големи количества. Правителството им оряза допълнителните заплати и надбавки и нарочно ги държи гладни и на каишка защото никой няма интерес да бъдат независими. Това е положението и оправия няма.

  1. За да си независим е необходимо да си честен, морален, да спазваш законите и най-важно да имаш “ топки“ да отстояваш правото! Тук-там може и да има някой честен, но като няма „топки“ – файда няма!

  2. Глупости,едва ли не ги изкара,работещите в съдебната система за наѝ обикновенни бедняци. Дали си наясно, че няма и наѝ обикновен съдия със заплата под 3 хиляти лева .И достигат до 7,8 хиляди,а годишните бонуси, прибавим ли ги тях,те надхвърлят минимум 50 хиляди лв. годишно. Да ги ,,съжали“ просто човек.

 9. Джордж Оруел : „Войната е мир ! Свободата е робство ! Невежеството е сила !“

 10. Предлагам Афера да открие подписка в подкрепа на журналистката Валя Ахчиева.

 11. Няма нито един представител на правосъдната система, който да не е зависим по един или друг начин, което да не се използва от други хора в ущърб на правосъдието! Най-зависимите от тях се издигат и назначават по върховете на правосъдната система.

  1. Ако бяхме поне в някаква степен нормална държава и Криминално проявеното лице Борисов нямаше да има никакво гражданство, защото е един крадлив, лъжлив и пръдлив банкянски селянин. Такъв ако иска да стане гражданин трябва сам да отиде в затвора и там да се опита да стане гражданин.
   А на Валя-БРАВО!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *