Регистрация
Публикувано на 17.08.2018 / 9:12

ДА ВИ СА ЧЕСТИТИ НА БСП МИЛИОНЕРИТЕ. И ГОВОРИТЕ, ЧЕ НЯМА ДА ИМА НАЦИОНАЛИЗАЦИЯ. ВИЕ САМИ ЩЕ Я ПРЕДИЗВИКАТЕ, ЗАРАДИ ОЛИГАРХИЯТА, КОЯТО САМИ РОДИХТЕ, ЛАНСИРАХТЕ И УТВЪРДИХТЕ

КОЛЬО ПАРАМОВВъв „Визия за България“ трябва да се говори за национализация

„Неравенството е голямата опасност за демокрацията“, Джоузеф Стиглиц

Преди няколко дни депутатът-милионер от БСП и председател на Комисията по икономическата политика и туризъм към парламента Петър Кънев в интервю за агенция „Фокус“ коментира проекта на БСП „Визия за България“, където изрично подчерта, че във визията не се говори за „национализация“. Като споделям левите си политически идеи, искам изрично да подчертая на другаря-милионер Кънев, че БСП трябва наистина да говори за национализация. Трябва. Иначе му се вижда краят, а той няма да бъде твърде добър.

В интервюто си другарят милионер Кънев изрично цитира нобеловия лауреат Джоузеф Стиглиц, че „неравенството е голяма опасност за демокрацията“. Не мога обаче да разбера едно – кой създаде неравенството? И второ – макар че Кънев изрично подчертава за бедността, допълвайки, че в БСП е дошъл „един момент, в който ние трябва да започнем този дебат, за да видим накъде ще вървим нататък“.

Струва ми се, че и този път БСП ще избяга от реалността, както прави от 1991 г. насам. И понеже първи напуснах като народен представител партията БСП още през 1993 г. след 20-годишно редовно членство, четвърт век от тогава насам ме наричат предател. Дори наскоро, преди месец-два на приема в Руското посолство по случай Националния празник на Русия бившият шеф на следствието генералът-другар Коцалиев уточни, че наистина съм голям предател.

Сега искам да кажа на БСП нещо искрено и лично. Независимо за какъв предател ме приемате – голям или малък, за мен няма значение, но това, което ви казвам, за вас има огромно значение!

В лявата политика основният лайтмотив за успех е успехът на мнозинството, а не на олигархията. Главната задача, която БСП изпълни за последните 25 години през прехода е да продуцира, роди и укрепи олигархията в България. Особено през управлението на Сергей Станишев, когато България се превърна в територия на задкулисната престъшност, разграбване и вторично натрупване на капитала. Станишев и Първанов с разтворени обятия приеха принципите на първичния капитализъм от края на 19-и век, утвърдиха поземлена реформа, която изцяло изкриви принципите на пазарното равновесие.

Неслучайно наскоро Тихомир Безлов написа „до 1944 г. от Стамболов нататък всички политици се стараеха да няма концентрация в българското земеделие, за да не се случва това, което се случва в момента. България е малка страна и земята е концентрирана в 100-200 души. Иронията е другаде, че това вече се случява с европейски пари“. А сега БСП уточнява дали е виновна за това. БСП подцени този фундаментален проблем и той я изхвърля от политиката в най-скоро време. БСП с умисъл на своите лидери се направи на приспана и не пожела да прогнозира и да изчисли докъде ще стигнат балканските български латифундисти. Те стигнаха твърде далече и днес диктуват взаимоотношенията на преразпределението, а утре изцяло и политическата реалност.

Нима председателят на Икономическата комисия в парламента другарят-милионер Кънев не знае за годишните парични потоци към българската олигархия? Не знае ли какви пари са усвоени по програмата „Сапард“ до днес? Не знае ли, че това е несъразмерност и тотална изкривена доходна политика? Защо не знае другарят-милионер Кънев и кога евентуално ще научи, за да прозре необходимостта от национализация?

На първи август тази година публикувах една статия в BIG5, АФЕРА и други медии със заглавие „Ликвидацията на олигархията – първа и непосредствена задача в България“. Получих доста заплахи, обаждания и критика, че като комунист съм се преродил във фашист.

Дори и това, че изказаното ми мнение не кореспондирало с това на доброто ченге от ДС. Аз искам да кажа една голяма истина, която изкривява стандарта на живот в България, прави я за вечно последна в Европа. Обвиняван съм в неточност, когато цитирам ущърба, породен от олигархията в България. Сега искам да напомня на БСП с факти от БАН, а не с „някакви неточни изчисления на Кольо Парамов“. Искам да ви уточня нещо важно – ¾ от директните плащания в земеделието са получени от 3700 физически и юридически лица, които на практика представляват само 100 свързани лица. Това заявява доцентът Огнян Буюклиев от Института за икономически изследвания на БАН пред БНР миналия ден. Той изрично уточнява, че цитира данни от доклад за предишния програмен период. Става въпрос за 18 млрд. евро, а икономистите заобикалят това число.

Това са половината от парите, които влизат в България по линия на европейските фондове и на Европейския съюз. Говоря не само за субсидиите, а за общата селскостопанска политика“. Огромна сума пари“, уточнява доц. Буюклиев. Според него подобна концентрация на толкова много пари в малко хора няма в нито една от близките ни географски и исторически страни. Идва времето, в което БСП ще разбере как към тези 18 млрд. евро ще се добавят още едни 24 млрд. евро за следващия програмен период, а получилите за предишния 3 700 души са станали вече 3950, а свързаните лица от 100 са вече около 560. Когато го разберат, дано да го проумеят, че така България не може да продължи, защото няма държава в Европа, в която да се получават субсидии за повече от 10 000 дка земя и никъде не се произвеждат така милионери. В най-бедната държава България – най-богатите милионери.

Да ви са честити на БСП милионерите. Вие създадохте закона и практиката. И навсякъде продължавате да говорите, че няма да има национализация. Вие сами ще я предизвикате заради парадоксалната политика към богаташите и олигархията, които сами родихте, лансирахте и утвърдихте.

Да ви са честити! А за омразата към вас тевърва ще разберете! Поздрави за другаря-милионер Петър Кънев с уточнението, че икономическата му комисия е замръзнала в края на 19-и век. Милионерът-капиталист е в ярка невъзможност и противоречие да се титулова като социалист. Може само да се ползва от това обствоятелство така, както го и прави.

Кольо Парамов

Коментари 47 за
“ДА ВИ СА ЧЕСТИТИ НА БСП МИЛИОНЕРИТЕ. И ГОВОРИТЕ, ЧЕ НЯМА ДА ИМА НАЦИОНАЛИЗАЦИЯ. ВИЕ САМИ ЩЕ Я ПРЕДИЗВИКАТЕ, ЗАРАДИ ОЛИГАРХИЯТА, КОЯТО САМИ РОДИХТЕ, ЛАНСИРАХТЕ И УТВЪРДИХТЕ”

 1. Безпочвено е да се говори, че регламентът на ЕС не позволява контрол от наша страна, тъй като дружеството е клон, регистрирано в друга държава членка. Нелепица е също така твърдението, че органът, който осъществява надзор в Кипър, не си е свършил работата.

  Надзорът на КФН как да вземе мерки, като зад ЗД „Олимпик” стоят български олигарси. От днес за утре не се става застрахователен агент, собствениците са хора, които и друг път са извършвали застрахователна дейност.

  Собственикът на застрахователното дружество е представен като испански гаражен търговец. Той е същото поставено лице както Гинка при опита за закупуване на ЧЕЗ, както и при други апетитни държавни активи като Дипломатическия клуб.

  През 2016 г. НС избра сегашния състав на КФН. За него гласуваха управляващата партия ГЕРБ и ДПС. Те поръчват при какви правила тя да работи.

  Борисов е най-отговорен за скандала със ЗД „Олимпик”. За един склад да се отвори, се иска разрешение от него, затова той е най-високоплатеният политик за последните години. Зад неговия гръб се крият всички олигарси и де факто той е оперативният мениджър, който разпределя порциите.

 2. Агенцията по заетостта е сключила договор за невъоръжена охрана за 3 187 944 лв. с ДДС с „Мултифорс А.С“ ЕООД. Управител на фирмата е Магдалена Пеева – съпруга на Станимир Пеев, който е председател на Държавния резерв и военновременни запаси. За това съобщи OFFNews. Според публикации в пресата Пеев е близък с премиера Бойко Борисов.
  От документацията на поръчката се вижда, че „Мултифорс“ е единственият участник. Договорът за охрана е за 36 месеца, а сумата ще се плаща на равни месечни вноски от 73 795 лв. без ДДС. Срещу това трябва да се осигури физическа невъоръжена охрана, която да осъществява регламентиран пропускателен режим в обектите на агенцията и да реагира по всяко време с автопатрул при получен алармен сигнал. Фирмата трябва още да извършва профилактика, ремонт и поддръжка на вече изградените СОТ системи в административните сгради.
  Управител на „Мултифорс А.С“ ЕООД е Магдалена Пеева, а собственик на дружеството е от 2013 г. е „МУЛТИФОРС ГЛОБЪЛ МЕНИДЖМЪНТ“ АД. До тогава собственик на Мултифорс А.С“ е била Пеева, според търсачката на „Биволъ“, която работи с данни от Търговския регистър. Сайтът на регистъра в момента е недостъпен.
  Станимир Пеев е председател на агенция Държавен резерв и военновременни запаси 2009 г., а преди това е беше кмет на район „Панчарево“ в Столична община. Според offnews.bg през 2007 г. Пеев е прехвърлил създадената от него „Мултифорс“ на своята съпруга.

  Има данни за участие на „Мултифорс А.С“ в 162 обществени поръчки за над 34 млн. лв. Фирмата е сключвала договори за охранителни услуги с Министерството на земеделието и храните, Министерството на транспорта, Министерството на отбраната, Министерството на икономиката, НЕК, Софийската областна администрация, „Топлофикация София“, Националния военноисторически музей, УНСС, и „Булгартрансгаз“. Университетът за национално и световно стопанство е сключил договори с „Мултифорс“ на обща стойност 7 138 000 лв. без ДДС.

  1. Ja se raztarsi I da nauchish,che bashtata na toja ,,shishko/zapartak,,1,50 sm,,s vdignati race,,i shkembe ,do 90g.e bil ,,polkovnik,,ot DS/,,KRUSHKATA SI IMA I OPASHKA,,..Kakav da e ,,ot GERB,,..

 3. Управлаващата клика от ГЕРБ редовно реве как душмани без никакъв правен интерес спират иначе „перфектни“ обществени поръчки за милиони и милиарди и как трябвало законът да реже възможностите за неоснователни претенции при държавните търгове.

  Иначе се спирал напредъкът, страдал народът.

  Като гледаме условията на търга за доставка на 42 нови влака за пореден път става ясно, че националният жп превозвач и ресорното му министерство не могат да се справят с „хиперсложната“ задача да организират честна и прозрачна обществена поръчка. Не им е за първи път.

  За БДЖ липсата на елементарни мениджърски умения отдавна не е новина. По време на дългогодишното управление на ГЕРБ компанията просто бе срината изоснови. Преди и други се пробваха, но никой не реализира така изчерпателно и безапелационно съсипването на националния превозвач както сегашния ръководен състав.

  В момента държавното дружество предлага нискокачествена, но за сметка на това влошаваща се услуга.

  Закъсненията са ежедневие, както бълхите и дървениците в купетата. Многохиляден обезверен персонал, който отдавна плаче за уволнение, кюта тихо и кротко – взема пари, а не прави нищо. Синдикатите, естествено, са ок. Договарят си се за „страхотни облаги за работещите труженици“ и си прибират милиони левове от членски внос – вероятно най-изгодния бизнес в БДЖ.

  В същото време шефовете ритат мачлета на селско ниво и хич не им пука, а данъкоплатецът плаща целия масраф. Чакат ги обществени поръчки за много милиони левове.

 4. Не ви ли се вижда вече все по-ясно, че

  тупащите се в гърдите най-ярки „комунисти“ преди -

  всъщнност са били … капиталисти от най-яркия тип.

  Преди, а сега още по-ярко!

  И от най-некадърно
  -тарикатско
  -чантаджийско
  -бюропапкопремятащите типове!?!?!

  Които и сега държат бюропапкопремятането с досие.. , абе не ни се пише.

  Омерзението е огромно, до дън душа, както казва „малкия“ народ!
  !

 5. Кольо, Картаген трябва да бъде разрушен ! Разрухата е необратима. Каквото било , било.Никаква милост.

 6. Другари, вие искате да кажете, че Борисов или Костов са комунисти, да не говорим, че другарят Софиянски е дори внук на безследно изчезнали капиталисти. Давайте го по-кротко, това са си теории на конспирацията. При парите няма ляво или дясно, червено или черно – има пари, власт и много пари, а фактът, че някога всички почнаха от ДС и БКП не прави лустрацията и конфискацията на дневен ред сега след 30 години ограбване на народа. Тарикатите и крадците нямат цвят – те са във всички партии. За престъпниците има Закон, но няма съд, който да го приложи или прокуратура, която да разследва. Не говорим за милицията, пардон, полицията. Истината е, че Парамов и вие нямаше да си намерите място в едно нормално общество, вашите анализи винаги са грешни, а политическите ви напъни смешни. Апропо, били ли сте комуняга?

  1. Виж , нещастник , аз съм бил , но не комуняга , а комунист! А ти , съмнявам се , че разбираш значението на тази дума! Не знам от кое поколение си , но за мен е гордост , че съм бил комунист , и то-честен! Не съм забогатял и не съм ползвал привилегии , самото членство за мен беше привилегия , като чувство , че съм такъв! И със това чувство съм работил с по-голямо упорство и съм давал всичко от себе си за да не опороча името си на комунист!
   И , ние построихме и постигнахме много , толкова много , че вие още не можете да смогнете да окрадете всичко! Не можете за 100 години дори да боядисате това , което ние сме направили!
   Впрочем , теб и такива като теб мога само да ви съжалявам искренно , че не знаете на кой свят сте , защо сте и какво да правите! Освен това само можете да съжалявате , че не сте живели живота , който ние сме живели!
   Само за справка-аз съм на 60 г. и нямам търпение да си тръгна от този по-лош от моето време свят!

  2. Ей боклук ти тъпата си куха тиква , толкова години в на майка си путката ли си я държал????Безмозъчен Идиот , Това са фактите , Ненормалнико.

   1. SPOR - до двамата комуняги, активни сексуални пенсионери - някой си Ангелов каза:

    Скъпи другарю, поради факта, че реагирате така на един съвсем невраждебен пост, би трябвало да сте истински партиец и колега на другаря селяндур Парамов. Такава показателна биография на комуняга и доносник на ДС, такава кариера в БСП е само признак, който омерзява нормалните хора, не тези като вас. Съжалявам, че г-жата е стигнала до там да търпи такива като вас, отявлени представители на най-долната, най-мръсната и най-злобната лумпениада, произхождаща от селата и галош комунизма. Вие сте каскети, които когато са ви ги забивали в празните кратуни с червени, съветско-алкашки пирони сте си сваляли и гащите – собствените и на майките , жените и дъщерите си за да ви забият и по един кожен пирон на интимното място и да станете достойни строители на комунизма и лични ибрикчии на Живковци, Лукановци на не един и двама червени, чугунени мерзавци и майкопродавци. Вие, другари не сте българи, а мелези, даже имената ви са небългарски, като фамилията на ДС доносника и комунист Паръмов.

   2. Кои всъщност са истинските български собственици на Олимпик, които откраднаха парите? Кои шефове от ГЕРБ ги протежират вече 10 години и делят с тях откраднатото?
    Тези въпроси чакат отговори
    Простотията, нефелността и кражбите на Баце и неговите некадърници застрашават самото функциониране и съществуване на държавата България, чието обедняло, болно, нещастно и отчаяно население бързо изчезва.
    Няма ТР, няма ГРАО, няма
    го сайтът на Правосъдното министерство, няма Олимпик, няма КТБ, няма НАП, няма КФН, няма население, пари няма, пенсии няма, нищо няма. Само Баце плещи за грандиозни успехи. Луд!
    Акад. Петър Иванов

  3. Кольо Парамов е класа над такива Изродени Ненормалници , като тебе.
   Този Човек работи с Факти , Ясен ли бях Майка ти да еба Боклук.

 7. Кои са НАИ -големите и крупни собственици на земеделски земи и бьлгарски ниви ми това са 2 ма бьлгари кгбеици завьршили МГУ Москва рьководещи фонда РОМФАРМА/базирана в Румьния средно голяма фармацевтична компания перяща КГБ-ФСБеиски московски капитал/,по данни на в-к Капитал РОМФАРМА дьржи над 1,5 МИЛИОНАдекара бг земи предимно в Северозападнала и Северна Бьлгария, с много стотици хиледи декри собственост са се облажили сдсарските фондове ЕЛАНА сьс земи вьв централна и южна Бьлгария и АДМИРАЛ сьс земи в раиона наДобруджа и Североизтока зад тях Елана и Адмирал стои скрито финансиране от щатски и изрелски граждани приближени до Демократическата партия на САЩ и изрелската партия Ликуд

  1. Демократическата партия на САЩ и изрелската партия Ликуд
   Бай дъ уей, тия опоскаха и земята из Украйна.

   1. Да, И преди това трупясаха Демократическата партия на Кенеди.. Да напомня, че при атентата при маратона в Бостън беше подпалена бибилиотеката на Кенеди Сентър..Знаци, знаци… Всичко върви по сценарий…

  2. „…2 ма бьлгари кгбеици завьршили МГУ Москва рьководещи фонда..“
   Това, че са завършили КГБ не означава НИЩО! Там са били много стрателни и „правоверни“…Също като циганина Костов, защитавал до смърт маркс-ленинизма..Оказа се , че е само на думи.. Маска! „По делата ще ги познаете.“
   Златно правило!

   1. Как мислиш дали чуждестраните студенти в Москва не биват прихванати от службите на Россия оше от 2курс ,според теб завьршилите МГУ Москва и Университета ‘Патрис Лумумба’ с кво за занимават с с износ на чушки и консерви домати за Руския пазар или с оперативни цели и задачи зададени им водешите ФСБофицери

 8. Няма БСП, няма ГЕРБ! Милионерите са от абсолютно всички цветове, докопали се до властта. Всичките са еднакво гадни и алчни, вън от управлението на държавата! Милиони не се правят с честен труд, а с ограбване труда на работещите хора. Демокрацията е сладката приказка на олигарсите, които единствени се възползват от нея. Нужна е диктатура, но на пролетариата, на тези, които произвеждат, а времето за това е някъде дълбоко в тунела и краят не се вижда. Докато ни управляват преялите с шкембетата, народът ще гладува!

  1. Диктатурата на пролетариата вече я видяхме. Пролетарските диктатори станаха милионери и забравиха за пролетариата… защото робът като се замогне иска другите да му са роби…
   Ако беше етнически българин щеше да знаеш, че само ние българите, и бандата на Атила, винаги сме били свободни сред свободни. Нашето общество е ЕГАЛИТАРНО и МЕРИТОКРАТИЧНО, а не като западното (което всъщност е южно) – КЛЕПТО-ПЛУТО-КРАТИЧНО.
   Останки от нашето общество има само при шведи, норвежци, датчани, които, някога, също са били в нашата банда.
   „Колкото по-назад можеш да видиш в миналото, толкова по-напред ще можеш да видиш в бъдещето“, казва китайска поговорка.

 9. С Кольо Парамов не ми се занимава, преди години каза, че докарали Мадридския само за да махнат Костов….. Ех, Кольо, баси и полтика… Сега по-добре лие, Кольо…….

  1. УВАЖАЕМИ МЕРИ,НАПИШЕТЕ СИ ИМЕТО ПОНЕ ЗА ЧЕСТ КОЕТО КАЗВАТЕ….НАИСТИНА СЪМ ЗАПОЗНАТ С ВРЪЩАНЕТО НА НВ СИМЕОН ВТОРИ,НО ТО НЕ ЗАВИСИ ОТ МЕН….КОЙ СЪМ АЗ ДА ПРАВЯ ТОВА……

   1. АБЕ,ПАРАМОВ!!! КАКВО НВ???? КАКВО ВЕЛИЧЕСТВО???? ЛЪЖЕЦ И КРАДЕЦ!
    САКСКОБУРГ-ГОТА СА АРИСТОКРАТИ, ЗАКУПИЛИ С КЪРВАВИ ПАРИ ПРИВЛЕГИИ И ТИТЛИ!!
    ТЕ НЕ СА БЛАГОРОДНИЦИ ПО КРЪВ И РОД!!

    1. Склавите коленичат пред всяка титла; И мрат от ищах за някаква си. Едва ли има друга държава с толкова адмирали, генерали, полковници, професори, академици …. пер капита.

 10. Кольо, Кольо, за БСП знаем, че е виновна за ВСИЧКО – за студа, за жегата, за сушата, за кишата, за слабия млеконадой, за международното положение……., но я ми кажи Кольо ле мамин сладък нещо за баш комуниста, олигарх, бандит от Банкя, който ти е мил на сърцето и очакваш да те повика! Защото БСП „милионерите“ са много по-малко от мутро-милионерите, а субсидиите и милионерите в земеделието са определяни и в отминаващия (2014-2020) и в следващия (2021-2027) програмен период на ОСП /Обща селскостопанска политика/ от ОПГ ГЕРБ, Кольо! Жал ми е за теб!

  1. ГРЕШИТЕ УВАЖАЕМИ Г-Н ЦОЛОВ,ГРЕШИТЕ МНОГО.НЕЧАКАМ НИКОЙ ДА МЕ ВИКА….НЯМАМЕ ТАМ КЪДЕТО МЕ ПРАЩАШ…ЗАТОВА И ТОЛКОВА ЯСНО КАЗВАМ МОЕТО МНЕНИЕ…..АКО СТАНИШЕВ БЕШЕ ПО НОРМАЛЕН НЯМАШЕ ДА СТИГНЕМ ДО ТУК….ТАКА,ЧЕ СИТУАЦИЯТА Е КОРЕННО РАЗЛИЧНА…..И СМЕТКИТЕ СА ИЗЧИСЛЕНИ ДО 2021….БСП ИЗЛЪГА НАДЕЖДИТЕ ЗА ПО НОРМАЛЕН ПРЕХОД….ТОВА Е ИСТИНАТА….ПРЕДСТОИ ЧАСЪТ НА ИСТИНАТА….ПОЗДРАВИ

   1. Проф. Евгений Гиндев:
    Отворено писмо до колегите и приятелите от конференцията “Антикомунизмът в България при прехода към капитализъм след 1989 г.”
    „…БСП не е лява партия – тя не защищава интересите на наемния труд. Не като такава е замислена и не като такава съществува. БСП като такава е най-успешния проект на прогнилата социалистическа партокрация и на световното задкулисие. Тя не съществува за да се бори срещу капитализма – каза го бившия председател на партията Сергей Станишев. Нейната задача е, от една страна, много изтънчена и подла, а от друга – в известен смисъл – хумана. Тя е създадена за да помогне на една голяма прослойка българи със социалистически убеждения, да се адаптират към установения капитализъм и да го преживеят като бедни до момента на изчезванито на прослойката поради биологически причини. Паралелно с това БСП тушира и амортизира народното недоволство до степен, да не влияе отрицателно върху установяването на капитализма и вписването в него на мизерно малка част от социалистическата партокрация. Трябва да се признае, че замислът е гениален !БСП е антикомунистическа партия ! Затова лявите хора не трябва да очакват някакъв ляв завой в БСП, връщане към корените си или ясно изразена лява политика – това е химера. Тя ще съществува то тогава, докато БСП напълно изчерпи своето предназначение и след това доволна отиде в небитието. От социалдемокрация друго не може да се очаква, освен да бъде „честен” партньор на големите пари, на Глобалния проект, на Новия световен ред….“

   2. Добре другарю Парамов, Станишев е злодей, затова вече го нЕма на нашия хоризонт. А „добрия политик“ Борисов, който вече се явява като трето пришествие начело на държавата защо не промени статуквото, а го надгражда?! КОЙ е по-виновен в случая? Мисля, че изплика Ви е контролирано публикуван в подкрепа на „правилните“ и „чисти“ управляващи! В кое време живеете?! КОЙ командва българското земеделие от 15 години?! Да не би Станишев или БСП?!

    1. „Добре другарю Парамов, Станишев е злодей, затова вече го нЕма на нашия хоризонт. А „добрия политик“ Борисов, който вече се явява като трето пришествие начело на държавата защо не промени статуквото, а го надгражда?!“
     Ми…ЗАЩОТО СА ОТ ЕДИН И СЪЩ ОТБОР! СТАНИШЕВ ПРИСЪТСТВА НА НАШИЯТ ХОРОЗОНТ! Барабар с оня с вид на лешояд-Догана!
     БСП, ли? Ми те за една нощ се отказаха от идеалите си на комунисти и се пребоядисаха на
     „соушалисти“ (по американско призношение) !!
     Те ВИНАГИ са били партия и НИКОГА комунисти! Циганинът с каскта ги изигра! Майсторски клас! Шапка му свалям! Те са по долни и от циганите….!!!

     1. Такованка ни е зАдCOOL-лисието, простофил простофила арЕсва, криминал криминала…

    2. ДА….ДА…Г-Н ЦОЛОВ,СТАНИШЕВ Е МНОГО,МНОГО ВИНОВЕН…ДРУГИТЕ СЛЕД НЕГО СЕ ВЪЗПОЛЗУВАТ ОТ НЕГОВАТА ТЪПОТА….КАКВО ИСКАТЕ?ДА СЕ ОТКАЖАТ…ДА.ДА.КОГА?СЛЕД КАТО ЗАКОНА ИМ ДАВА ТАЗИ ПЕРФЕКТНОСТ ДА ВЗЕМАТ ДЕСЕТКИ МИЛИОНИ БЕЗ НИКАКВА ДЪРЖАВНА ОТГОВОРНОСТ…ПРЕДСАВАШ ЛИ СИ ИМАШ ЗЕМЯ В 43 ОБЩИНИ В СЕВ.БЪЛГАРИЯ РЕГИСТРИРАНИ 1 230 000 ДКА…..ТОЙ ИМА 62 АГРОНОМИ КОИТО НЕ ГИ ПОЗНАВА,НЕ ЗНАЕ СЕИТБООБОРОТА,НО ЧАКА СУБСИДИЯТА ЗА ВСЕКИ ДЕКАР“ЗАКОННО“И Я ПОЛУЧАВА….АЛО ….КЪДЕ Е БЪЛГАРИЯ….ЗАЩО Е НУЖНО ТОЗИ ЧОВЕК ДА ПОЛУЧАВА НЕ МИЛИОНИ,А НАД МИЛИАРД И ПОЛОВИНА ЗО 12 ГОДИНИ…..КОЯ Е ТАЗИ ДЪРЖАВА В СВЕТА…НЯМА ТАКАВА……ПОЗДРАВИ….

     1. И правилно питате „къде е България”, т.е. държавата, т.е. правителството, т.е. Борисов…Да, ама не! Вие питате за Станишев, като че ли той управлява вече 10 години

 11. Може би, Кольо Парамов е прозрял и друга истина, ще трябва и ЕКСПОПРИАЦИЯ, конфискация на имущество. НАЦИОНАЛИЗАЦИЯТА няма да реши проблема. Ние сме единствената страна в ЕС с 98% частна собственост, държавната отцъства като субект изобщо. А това е заплаха за националната ни сигурност, доколкото изобщо я има. Експоприацията е неизбежна и поради факта, че това имущество е придобито по престъпен начин, в нарушение на законите. Платените данъци са нищожни и не съответстват на доходите и имуществото както на олигархията, така и на „политиците“ а и не само на тези две категории. Това е лесно доказуемо, дори и със задна дата … !

  1. Ние сме единствената страна в ЕС с 98% частна собственост, държавната отцъства като субект изобщо
   И единствената страна в ЕС, в която над 97% от популацията е с гени на Homo Floresiensis и Homo Naledi (нечовешки тип хоминиди).
   Ей за т’ва японците не приемат мигранти, а китайците усул-усул, без много шум, без да питат ОН или илуминираните, отдаАвна практикуват евгеника.

 12. Този Кольо е доста объркан. „Он всьо знаеть, но не так точно“

 13. Бати Кольо , другарю Парамов тези неща са ясни отдавна , както и създаването на СДС от Луканов и Льильов! Същите създадоха и СИК и ВИС! Но:
  -никой и никога няма да направи национализация ! Защо ли?
  Няма вътрешна или външна сила , която да е толкова силна за да предизвика това!САЩ и Русия са капиталистически страни и няма да позволят това!
  -българската кауза е отдавна и безвъзвратно загубена! Целите поставени от плана Ран и Ът са постигнати-освен това и младото поколение вече няма имунната защита от векове на българина за българщината-те не стават за нищо и нищо освен телефоните на които по цял ден махат с пръсти не ги интересува и са неграмотници , които нищо не умеят!
  -пенсионерите!?-голям смях-опитай се бати Кольо да обясниш на хвърлящите по 20 хил.лв. от терасата , че “нашто БСП“ е виновно за нещо-ще те изядат с парцалите-зер те , “наште“ знаят какво правят!?
  -интелигенцията?-ами те , бати ми Кольо ,останаха една шепа и са толкова разединени кой да води бащина дружина , че от там нищо няма да излезе!
  Иначе харесвам това , което казваш , но ще си остане само едно мнение и неизпълнимо пожелание!
  Дано народът , който дойде в нашите земи след като съвсем скоро сами се приключим ,
  да живее по-добре от нас!

  1. Този път май и аз ще се съглася с теб. Останало е само едно решение – предсказанието на Ванга. Е, ще ме почакате още малко.

  2. „…-българската кауза е отдавна и безвъзвратно загубена!..“
   НИКОГА! НИКОГА НЕ Е БИВАЛА ИЗГУБЕНА! БИЛА Е ОТРИЧАНА И НИЗВЕРГНАТА! И НИ-КО-ГА НЯМА ДА СЕ ИЗГУБИ! САМО ДОСТОЙНИТЕ ЗА НЕЯ ЩЕ ОЦЕЛЕЯТ!

  3. „…младото поколение вече няма имунната защита от векове на българина за българщината-те не стават за нищо и нищо освен телефоните на които по цял ден махат с пръсти не ги интересува и са неграм..“ иТ.Н. ..И Т.Н.
   ДА! ТАКА Е! НО НА ВОЙНА , КАТО НА ВОЙНА! ЩЕ ОЦЕЛЕЯТ САМО ИСТИНСКИТЕ БЪЛГАРИ, ВКЛЮЧАЯ И ТЕЗИ ОТ „МЛАДОТО ПОКОЛЕНИЕ“… СЕГА СЕ ИЗПИТВА КОЙ КАКВО Е НАУЧИЛ И КОЛКО ГО ПРИЛАГА ..СЪЩО КАТО МАТУРАТА В УЧИЛИЩАТА… ЖИВОТЪТ НЕ Е, ЛИ УЧИЛИЩЕ?

 14. Бати Кольо , другарю Парамов тези неща са ясни отдавна , както и създаването на СДС от Луканов и Льильов! Същите създадоха и СИК и ВИС! Но:
  -никой и никога няма да направи национализация ! Защо ли?
  Няма вътрешна или външна сила , която да е толкова силна за да предизвика това!САЩ и Русия са капиталистически страни и няма да позволят това!
  -българската кауза е отдавна и безвъзвратно загубена! Целите поставени от плана Ран и Ът са постигнати-освен това и младото поколение ве

 15. Знам, че като се събудят троловете,ще заквичат – ама тоя е от същата номенклатура, той е комунист, капиталист, мошеник и т.н.
  НО – Кольо Парамов Е ПРОФЕСИОНАЛИСТ И АНАЛИЗЪТ МУ Е ЗАДЪЛБОЧЕН И СТОЙНОСТЕН!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>