Публикувано на 12.04.2019 / 8:54

ДАРИХМЕ СЛУЧАЙНАТА СИ СВОБОДА В РЪЦЕТЕ НА МИЛИЦИОНЕРСКА ДИКТАТУРА

ГЕРБПосяха омраза към интелекта и разума. Пожелаха съпричастност от неграмотния и нещастния. Цървул в малкия мозък, попаднал случайно в държавната власт, пожелани спасители от нещастието на неудачниците. Уродливото нещастие пожела отмъщение и предпочете простия, декларирал своята естествена простотия. Популизмът винаги се превръща в национална трагедия – Дуче, Шикългрубер, Сталин, Мао, Пол Пот, Кадафи, Садам.

Странното е, че ни подариха свобода, която превърнахме в нежна диктатура безнаказано съпричастна към случайното ни попадение в Европейския съюз, пострадал от популизма и жертвите в несъстоятелни войни. Псевдопатриотизмът отново е явление, европейско дори.

Корупцията не е явление. Това е значимост и достойнство за малоумния. Те имат право, това е тяхното право, народът ги е избрал. Те имат правото да бъдат достойни господари дарени с любов и надежда. Поредните освободители превърнали се в окупатори. Свикнали сме…

Дарихме случайната си свобода в ръцете на наследената милиционерска диктатура. Пожарникар, не гасил и огън, управлява държава. Правото е в ръцете на „деректор“ непознаващ конституцията. Корупцията е наказателното право на корумпираните. Паметниците на културата са в ръцете на лишените от култура и дарените с титлата „Главен Мултак“. Икономика и финанси, зависими от субект-сътрапезник на милиардер собственик на стар „Опел“, същият живеещ без наем при кръстник напомнящ за Марио Пузо, хотел в Тиролските Алпи добит с „чук и длето“.

За Барселона– „Ало Ваньооооо“ мълчание, мис „Гащи“ /Бикини/ в бельото на падишаха. Бабобутец-милионер собственик на телевизия, езвроазийски кретен в управляващата коалиция, „Оскар“ вместо „Аскеер“ за евтиния алкохолен туризъм, здрав накъдрен врат и корем олицетворяващ световните ни успехи в спорта, полицаи с вид на мутри и главен прокурор избран от същите. Доносник в тъжното ни минало, загърнат предизборно с знамето на окупатори, дарява с клетва за вярност продавачите на самолети. Избиратели измерват морала на крадците в квадратни метри, откраднатите ядрени, газови и шосейни милиарди нямат значение.

КТБ, „здравословният“ външен дълг, Белене и всички газово-петролни потоци ще бъдат платени от доверчивото и мълчаливо население. Нещастието, дори и в ръцете на случайно-достойни люде, ще бъде излекувано след четвърт век.

Обещаващите утрешно щастие са измамници. Щастието бе пропуснато.

Забравете врачките. Надеждите са в лечителите.

Пострадахме от срамна болест.

Лечението е неизбежно.

Велислав Минеков

Колаж: Иван Червенков

Коментари 20 за
“ДАРИХМЕ СЛУЧАЙНАТА СИ СВОБОДА В РЪЦЕТЕ НА МИЛИЦИОНЕРСКА ДИКТАТУРА”

 1. Вестник „Остен“ създаден 1879г от Петко Р.Славейков. Фейлетон „Народа и депутата“.В разговора им депутата казва: „Кради колкото мож.Лъжи,колкото мож.Дрънкай глупости колкото мож и карай да върви“.И още: „зная ази де как да се подлизвам,за КОКЪЛА за който се ОБЛИЗВАМ“. Виждате ли някаква промяна от написаното тогава и ставащото сега? НАРОДЕ????

 2. Домова книга блок ЛЕТЕРА списък ‘ ;Роднина ,Милиционер,Депутат,Милиционер,Роднина,РАБФАК,милиционер,ДС,

 3. Точна диагноза в заглавието ! За даването на властта в ръцете на прислугата. И няма оттърване от нея.

 4. Отгоре, от двете страни на надписа “ Съединението прави …“, трябва да се постави и:
  „Депутат! Депутат!
  То е чудо занаят! –
  Спиш и дремеш си рахат,
  а омръзне ли ти, брат,
  станеш – взимаш важна поза,
  понапсуваш този-онзи
  и си дремнеш пак благат,
  верен на дълга си свят…“

 5. Обърнете внимание, всички постове на контролни органи са заети от „юристи“ завършили Магнаурската школа в Симеоново, защото нямаме Юридически факултет към Софийския университет?!? В комисията по използване на специални разузнавателни средства махнаха Рашков, Гатев – юристи с продължителен професионален стаж и опит и назначиха хора с завършили Лесотехническия университет и други специалности нямащи нищо общо с дейността на тази комисия.

 6. В последните седмици видяхме, номенклатурата на червените, които да се ползват с по-особени привилегии, все на другарите децата в парламента и на меките столчета в държавните организации !

  1. Джонсън посочи в ГЕРП едно дете на предишен комунист.Сите са нови и стари комсомолци. Това че си бил доносник или слагач не значи комунист, бе Неостри.

  2. Бравос Иванов! Туй изречение, Гьоте и Шилер заедно да го бяха тъкмили, не моеха го докарат кат тебе!

 7. И отпредЕ Пекинската патица с държавния звънец…. а отзадЕ онази с острите каменни перки по старите софийски улици, където се трепят хората посред бял ден…

 8. Любителю на банани и дерьмократични ценност Велислав Минеков, твоят идол иван йорданов кожа и костов ти го каза право в очите:
  „10 Ноември беше буржуазна контрареволюция с ръководен документ – Плана Ран-Ът.“

 9. ТОЙ в сп. МАКС – “…Путин от една изостанала държава направи в момента сила, с която се съобразяват всички. Погледнато за своето време, Хитлер и Сталин са номер едно. Или Мао – за това да водиш една империя толкова време в такива ситуации се изискват качества“

 10. Лечението е неизбежно и то единствено е в хирургическият скалпел. Рязането трябва да е до дъно и веднъж завинаги. Другият път е пътят на самоунижението и самоунищожението.

 11. …istinskite Intelektualci i demokrati/obshtestvenici,trjabva ,,da izlezat na ulicata i povedat Naroda,,…s ,,kniga,,ili…s tojaga v raka,no ne kam,,getata,,a kam ISTINSKO EVROPEYSKO NASTOJASHTE…STIGA,,ZA BADESHTETO,,!/30 GODINI STIGAT…NJAMA VECHE,,VREME,,!

 12. Колко правдив и тъжен текст! Благодарим, г-н Минеков. Но кои ще са лечителите? Крият ли се, отчаяни ли са, или са заминали вече по други светове?

 13. В колко ракети може да ги съберем всичките тези крадци и да ги изтреляме на Марс?
  А там да се оправят между тях си….
  Да си се целуват ,да си се прегръщат,и да си се размножават ….
  Долни българоубийци.

  1. ,,Karakachankata,, /van ot ,,patriotichnite organizacii,,..Toy ne e,,naslednik,,na VANCHE,TODOR I GOTCE,a na LEV GLAVINCHEV i KIMON GEORGIEV/ubiyci i,,chugda agentura,,..!

  2. Изпокрадоха всичко,средства няма,какви ракети,какво чудо,куршумите ,поне за сега са наѝ-евтиното средство.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *