Публикувано на 03.06.2008 / 0:11

ДАНС, не по Бойковски, опичайте си акъла!

 

 

Първият се случи с гръмко афишираната акция със задържаната чеченска група, с шеф руският гражданин от чеченски произход Руслан Гапаев. Членове на чеченската групировка, оповестени от ДАНС са братята Андрей и Владимир Бронникови, Дмитрий Курилович и Умар Ирапханов.

Разследване на afera.bg обаче установи, че обявеният за задържан от ДАНС Андрей Бронников не само, че не е задържан, но и предния ден преди акцията, по обяд, е отлетял необезпокоявано за Москва. Там на летището е бил проверяван от руските власти в продължение на шест часа, но е влязъл в руската столица без проблеми.

До този момент никой не опроверга информацията на afera.bg, която е желязна откъм доказателства.

На практика се получи така, че ДАНС представи, меко казано, погрешна информация. Освен това, във връзка със задържаните чеченци бе установено, че те не са арестувани, тъй като към момента не били засечени в каквото и да е престъпление и към тях е наложена единствено административна мярка. Което на нормален език означава, че задържаните чеченци би трябвало да бъдат настанени в Дом за временно настаняване на чужденци докато изчакат екстрадацията, която всъщност е т.нар. административна санкция, поискана от ДАНС.

Странно е защо нито един журналист от столичните мощни медии не потърси въпросните домове за временно настаняване на чужденци за да открие има ли, аджеба там чеченци, екстрадирани ли са и кои точно са те.

Впрочем, акцията във връзка с чеченската група никак не е за подценяване. ДАНС прекрасно знаят за връзките на чеченците с определени български субекти и целта е, по информация на afera.bg, да бъде ударена мощна българска групировка, която върти бизнес с чеченците.

На този етап обаче, информацията е единствено оперативна. Което пак на нормален език означава, че за нея няма доказателства, годни пред прокурор и съд.

Родното ФБР, командвано от премиера и създадено с блестящата цел да громи корупцията и мафията в България, стартира абсолютно традиционно за българския маниер на бившето контрарразузнаване.

Всъщност, в ДАНС се вля бившата Национална служба за сигурност и останалите спецслужби, които никога до този момент не са работили в т.нар. “полицейски режим”, или в този на БОП – когато за да заковеш някого “на пилона”, трябва да събереш достатъчно доказателства за съда, преди да кажеш ”хоп”.

Специфичността на работата на бившите контраразузнавачи, които днес се наричат дансаджии е точно в обратнота – те събират информация и тя се ползва по други назначения и канали, а не посредством прокуратурата за да се търси реализиране на разработката.

Тънкостта на работата на бившата НСС ги изправя днес в безпомощната роля от типа на “бойкоборисовщината” – “ние ги хващаме, а те ги пускат”.

Вторият гаф, само дни след чеченската издънка, дойде със заловените митничари на Калотина.

Софийският окръжен съд пусна от ареста тримата задържани митничари, които бяха арестувани на ГКПП – Калотина при акция на ДАНС. Тогава медиите се надпреварваха да гърмят как купища евро летяли от небето. На финала обаче съдът не наложи постоянна мярка задържане под стража на митничарите, защото реши, че за тях няма събрани доказателства, на базата, на които да се направи обосновано предположение, че са извършили това, в което ги обвиняват.

Без съмнение е, че ДАНС-аджии са знаели къде ударят и, че заловените митничари не са чисти като момини сълзи. Но само с желание и американски съвети и хъс, ченгеджийската работа не става. Трябват и такива разработки и операции, че бандитите да бъдат заловени на гюме и с подходящите доказателства, за да не ги пусне съдът. И доказателствата да бъдат толкова железни, че съдът да не ги пусне, колкото и да му се иска.

Проблемът на ДАНС идва точно оттук. Типични контраразузнавачи, които са обучавани единствено да събират информация и да вършат далеч “по-тънки” неща, бяха изведнъж хвърлени в грубата бопаджийска работа, която изисква друг тип умения и “пинизи”.

Свикналите досега ексконтрарузазнавачи единствено да нюхат и да трупат специнформация, за първи се сблъскват с изискванията на прокуратурата и разбират, че не е все едно да направиш папка “Асисенти” например, и да заковеш бандит така че, да не може да се измъкне още на първото дело за гледане на мярката му за неотклонение.

В цялото бързане и престараване на ДАНС личи и опита светкавично да се демонстрира “нещо добро по отношение на борбата с мафията” на обществото. Както и пиара да покажем на Европа, че ДАНС сега ще оправи всичко онова, което МВР осра.

Да, ама бързата кучка слепи ги ражда. Или поне заприличва на Бойко Борисов, който ако не с нещо друго, се прочу с безкрайните си гръмки акции, от които на практика нищо не излезе в съда. Номерът му с “ние ги хващаме – те ги пускат” вървеше докато и най-простият българин не започна да се усеща, че колкото и да е корумпирана правосъдната система, за да лежи някой в затвора, трябва да има доказателства за това. А не бицепсите на бат Бойко.

Дансаджиите са на път да направят същата грешка.

Две акции за една седмица – два гафа.

Afera.bg разполага и с инфомацията, че и сред родното ФБР вече има пробив от т.нар. играчи на сивата икономика. Така че, ако не искат да си останат само с пушилките, ексконтраразунавачите в ДАНС е крайно време да забравят доброто старо време, в което четяха само вестници и нюхаха по ъглите кой с кого е в завера, и да разберат, че ако искат да бъдат питбули-феберейци, а не пудели с високи заплати, е добре да овладеят светкавично типичната ченгеджийска работилница.

Иначе са загубени. И ще станат за смях.

Веселина Томова

Коментари 0 за
“ДАНС, не по Бойковски, опичайте си акъла!”

 1. . . : : : : B O O K M A R K S : : : : . .

  http://psyterror.narod.ru/index.html#polovko.html
  http://psyterror.narod.ru/polovko.html
  ПСИТЕРРОР
  Наталья Половко
  Что должен знать каждый о психотронном терроре?
  В каких книгах о психотронном терроре можно прочитать подробнее?
  В.Ленский «Садисты», «Мутанты» и «О, Литва!» http://www.talgar.org/
  Н.Анисимов «Психотронная Голгофа» http://hvp.by.ru/PsyArms/PsihotrG.htm
  Международная Группа
  Информационной Поддержи
  жертв психотронных технологий

  http://psyterror.narod.ru/
  http://mind-control.jino-net.ru/
  http://mindcontrol.borda.ru/
  http://antizombi.narod.ru/
  http://psicotronik.narod.ru/
  http://sheyhzamanova.narod.ru
  http://psyterror.jino-net.ru/
  http://natalja-polovko.nm.ru/
  http://6478867.com/

  http://psyterror.narod.ru/nlo-3-reich/ufo-3-reich-1.wmv
  http://psyterror.narod.ru/nlo-3-reich/ufo-3-reich-2.wmv
  http://psyterror.narod.ru/nlo-3-reich/ufo-3-reich-3.wmv
  http://psyterror.narod.ru/nlo-3-reich/ufo-3-reich-4.wmv
  http://psyterror.narod.ru/nlo-3-reich/ufo-3-reich-5.wmv
  http://psyterror.narod.ru/nlo-3-reich/ufo-3-reich-6.wmv
  http://psyterror.narod.ru/nlo-3-reich/ufo-3-reich-7.wmv
  http://psyterror.narod.ru/nlo-3-reich/ufo-3-reich-8.wmv
  http://psyterror.narod.ru/nlo-3-reich/ufo-3-reich-9.wmv
  http://psyterror.narod.ru/nlo-3-reich/ufo-3-reich-10.wmv
  http://psyterror.narod.ru/nlo-3-reich/ufo-3-reich-11.wmv
  http://psyterror.narod.ru/nlo-3-reich/ufo-3-reich-12.wmv
  http://psyterror.narod.ru/nlo-3-reich/ufo-3-reich-13.wmv
  http://psyterror.narod.ru/nlo-3-reich/ufo-3-reich-14.wmv
  http://psyterror.narod.ru/nlo-3-reich/ufo-3-reich-15.wmv
  http://psyterror.narod.ru/nlo-3-reich/ufo-3-reich-16.wmv
  http://psyterror.narod.ru/nlo-3-reich/ufo-3-raih-ad.wmv
  http://psyterror.narod.ru/nlo-3-reich/nlo-3-reich-photo.rar

  http://psyterror.narod.ru/tv/secret-paranormal-files-kgb-1.wmv
  http://psyterror.narod.ru/tv/secret-paranormal-files-kgb-2.wmv
  http://psyterror.narod.ru/tv/secret-paranormal-files-kgb-3.wmv
  http://psyterror.narod.ru/tv/secret-paranormal-files-kgb-4.wmv
  http://psyterror.narod.ru/tv/secret-paranormal-files-kgb-5.wmv
  http://psyterror.narod.ru/tv/secret-paranormal-files-kgb-6.wmv
  http://psyterror.narod.ru/tv/secret-paranormal-files-kgb-7.wmv
  http://psyterror.narod.ru/tv/secret-paranormal-files-kgb-8.wmv
  http://psyterror.narod.ru/tv/secret-paranormal-files-kgb-9.wmv

  http://softoroom.net/lofiversion/index.php?t33614.html

  AHAPXUCT
  16.07.2007 – 2:45
  Секретное оружие III Рейха

  http://80.92.98.205/ufolog/raih2.htm
  Тайны Третьего Рейха.
  Вихревой двигатель Виктора Шаубергера

  http://tonos.ru/articles/uforeich/2
  НЛО Третьего Рейха

  http://www.multistalkervictims.org/gs_slideshow/slideshow1.htm

  ORGANIZED STALKING SLIDESHOW

 2. Дали видяха статията на Огнян Стефанов на моя компютър, та побесняха така с човека… Или са си просто такива по природа. В Германия на Американците казваха „питбули“ и се радваха, че са напуснали и не контролират /поне на място/ Германия… Обаче си направили „Програмата HAARP“ с помощта на която могат да контролират и времето като климат и прирпдни явления и населението /по цялата Земя…/. Така че не ми стана ясно на какво си играем тук – лъганици за деца или Евро-присъединяване за наивници и бъдещи ЕВРО-РОБЧЕТА. Така са ни заблуждавали толкова години до сега – така ще си бъдем. Клошари.

 3. Дали ще си изтегли от бандитските „кръгове“ и Тихомир Господинов Ваков…? АГЕНТИ…смешници
  Един дойде в София Кабел, когато работех вече на излъчването на програмата със „забранените“ военни антени ползвани за „линк за връзка“ между отделните кабеларки… „Аз мислех, че София Кабел е купила нова техника и затова почнаха да работят по-професионално… А те си ‘взели Трифон’…“ Както и Милена Дакова ме караше да й правя кафе с очакването да й предложа и нещо в допълнение към него – по маниера на Сашо Диков, но аз за съжаление си давах ясната сметка за моето място в „стълбичката“ и не посмях… Не знаех кой е мъжа й и какво ми се гласи за пореден път… Тогава идваха и Дейвид и Рядков да се мъчат да пробият в „бранша“ на ТВ сектора… После тя си доведе Оги и Влади за да ме злепоставя Влади, но и да се пази в един тесен и нисък коридор от мен при случайната среща, която явно неслучайно ни бяха устроили… То като ти е гузна съвестта все ти е неспокойно. Както си го е описал и Георги Марков в „Задочни репортажи“, но сега разбирам защо съм се търкалял около 150 метра на „Лавината“ на Черни връх 2004 – тогава съм почнал да чета книгата купена за 2 ЛВ от стари книги „НЕПРЕДВИДЕНИ В ПРОГРАМАТА“ за манипулацията ми.
  Ама и АГЕНТИ си имаме – ЕДИН ПЪТ.
  НА РАМО ДА СИ ГИ НОСИМ, ЧЕ ЩЕ СЕ УМОРЯТ ПЕШ…

  Трифон Атанасов
  [email protected]

 4. През 2005 година шефът на НСС ген. Иван Чобанов прекратява оперативна разработка срещу българска гражданка, секретарка на проф. Борис Золотов, известният специалист по психотроника. Наследникът му ген. Иван Драшков продължава протекциите по отношение на въпросното лице. Сега Драшков е зам. шеф на ДАНС. Точно от ДАНС ли ще ми говорят за борба с чужди разузнавания? С тероризма е същото. НСС покровителстваше турската терористична организация „Сивите Вълци“ /Boz Kurt/. Сега и ДАНС я покровителства.
  Хей, на кой свят живеем и не ни ли е неудобно все така да ни лъжат?

 5. През 2005 година шефът на НСС ген. Иван Чобанов прекратява оперативна разработка срещу българска гражданка, секретарка на проф. Борис Золотов, известният специалист по психотроника. Наследникът му ген. Иван Драшков продължава протекциите по отношение на въпросното лице. Сега Драшков е зам. шеф на ДАНС. Точно от ДАНС ли ще ми говорят за борба с чужди разузнавания? С тероризма е същото. НСС покровителстваше турската терористична организация „Сивите Вълци“ /Boz Kurt/. Сега и ДАНС я покровителства.
  Хей, на кой свят живеем и не ни ли е неудобно все така да ни лъжат?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *