Регистрация
Публикувано на 14.02.2018 / 11:16

ДАНО ПРОЧЕТЕТЕ МОЕТО ЕСЕ, СКЪПА МИСИС АНГЛИЙСКИ ПОСЛАНИК, ЗА РАВЕНСТВОТО НА ПОЛОВЕТЕ И МОЯ ПОГУБЕН ПРОФЕСИОНАЛЕН ЖИВОТ

английски посланик в България ема хопкинсИмало конкурс за финансиране на проект за равенство между половете. Може да участват с есета момичета от…е, млади момичета. В есето трябва да пише как си представят българските аборигени равенството. И аз искам да участвувам, нищо, че съм попреминала възрастта за есета, моля, мисис английски посланик… Ето моето есе.

Есе за една погубена кариера

Още когато се родих исках да съм равна с момчетата. Щом проговорих, казах – валяк. Цял живот мечтая да карам валяк, но майка ми беше назадничева българска инженерка и поиска и аз да стана като нея. Аз се възпротивих и продължих да викам ВАЛЯК, ВАЛЯК…

Баща ми ме наби два пъти, щото и в училище само това повтарях. Но тогава светът беше много назадничав и нямаше кой да ме защити, та се наложи да се науча да казвам и АЗ ИСКАМ ДА КАРАМ ВАЛЯК. Това не ми помогна.

Пак ме набиха вкъщи, но тогава майките бяха съвсем обикновени и назадничави и никой не снима и обществото остана неинформирано, а аз измъчена. Даже ми порастна акне от мъка. Времената бяха много мракобесни и на децата се забраняваше да стават каквито поискат.

Едно време само мъжете можеха да практикуват прекрасните професии на миньора, да карат валяци, да управляват прекрасните кранове и да спускат самосвала на самосвала… Беше много тъжно. Стотици малки момиченца плачеха по строежи на панелки и пътища, разделяйки се мъчително с мечтите си. Даже две плакаха на входа на Марица изток 3.

Най-добрата ми приятелка искаше да стане гълтач на ножове, но тази професия беше разрешена само за мъже. В това време стотици малки момченца страдаха /на момченцата едно време беше строго забранено да плачат, дори когато майките им ги бият с каиш, колан, пръчка и точилка/ за шивашки машини, черпаци и точилки, искаха да станат лелки в детски градини… но това беше невъзможно.

Дано прочетете моето есе, скъпа мисис и да пророните поне една сълза за моят погубен професионален живот. И личен, забравих да добавя, че мъжът ме ме накара аз да родя сина ни…

Виктория Тинтерова

Коментари 19 за
“ДАНО ПРОЧЕТЕТЕ МОЕТО ЕСЕ, СКЪПА МИСИС АНГЛИЙСКИ ПОСЛАНИК, ЗА РАВЕНСТВОТО НА ПОЛОВЕТЕ И МОЯ ПОГУБЕН ПРОФЕСИОНАЛЕН ЖИВОТ”

 1. „…че мъжът ме ме накара аз да родя сина ни…“
  Яко, много, много яко за което Браво.
  Те беломунявите англосакси, изродена нация от продължителен инцест, много добре знаят за какво става дума, но така им утърва, за да прикрият своите пороци, насаждайки ги като норма на другите.

 2. Ех, Виктория, едва ли си изяла повече бой от мен, като дете, разбира се! И как да не натупаш дете, което се мотае по няколко часа из квартала, без майка му да знае къде е. Най-добрата майка на света, най-умната, най-красивата, най- интелигентната по природа, господ здраве да й дава, е моята, израснала без родители по сиропиталища, не случила на мъж и на неговата рода. Отгледа ме с толково любов и всеотдайност (въпреки кютека, напълно заслужен, между другото). Но аз съм Овен и не ми дреме много от бой. Има една приказка: НЕ Е ГЯВОЛ, КОЙТО БИЕ, А КОЙТО НОСИ НА БОЙ!.

  Да ти кажа право, това за валяка малко ме учудва, но ти си знаеш. Не мисля, че момичетата трябва да карат валяк. И не смятам, че сме равни с мъжете – те са физически по-силни, но са доста по-глупави (е, зависи от мъжете, имаШЕ и други, сега не ги виждам нещо.
  Поздрави, Мери

 3. Нека да отвърнем на есето Тинтерово с есе! Моето е есе не за ДЖЕНДЕРА, а за обикновения, редови ПЕДЕРАЗ! Все още не съм разбрал как се появяват ПЕДЕРАЗИТЕ, та камо ли да му мисля и за ДЖЕНДЕРИТЕ? При 57 000 новородени миналата година, усещането за новопоявили се ПЕДЕРАЗИ е четирикратно по-голямо? Заключението – явно не се появяват само по полов път! НО КАК??? НЕ ЗНАЯ!!! Вчера, още неразбрал как се появяват ПЕДЕРАЗИТЕ, бях озарен от още по-шокиращо прозрение!!! Докато си гладех потника, изведнъж ютията изгасна! ,изгоря! ,престана да работи ! О, УЖАС! и ТОГАВА ПРОЗРЯХ , че МОЖЕ ДА НЕ Е ЯСНО КАК СЕ ПОЯВЯВАТ ПЕДЕРАЗИТЕ, НО ПО СТРАШНОТО Е , ЧЕ ТЕ МОЖЕ ДА СЕ ПОЯВЯТ Н А В С Я К Ъ Д Е !!!! И ВСЕ ОЩЕ УЖАСЕН ОТ ТОВА МИ СТРАШНО ПРОЗРЕНИЕ, ПО НАЙ- БЪРЗИЯ НАЧИН СЕ ОТЪРВАХ ОТ ЮТИЯТА!!! ПИТАТЕ КАК? ИЗХВЪРЛИХ Я НА БОКЛУКА, АМА СЛЕД ДЕЗИНТЕГРАЦИЯ С ОСЕМКИЛОГРАМОВ ЧУК ! СЪВЕТСКИ, ОТ СТАРАТА ШКОЛА! А , ЧЕСТИТ СЕЙНТ ВАЛЕНТИН!! ПОДПИС: ДЕДО

 4. милата тя кака Виктория…

  е това 9-думие е есето: „…мъжът ме ме накара аз да родя сина ни…“ другото е прерасказ

 5. Днес нЕкакви си български джендърлейки и джендърмени с техните любими „медии“ са захласнати по измисления нестереотипен търговски празник „Свети Валентин“.
  И в същото време не знаят, че днес е Успение на св. Кирил Славянобългарски!?
  Мислят си, че са много модерни, а забравят историята ни и произхода си.
  Докараха е до там – гордеят се, че отричат българското!

 6. Външни хора ни предлагат техни проблеми и начини на решение на проблеми според тях и като за тях. Това е допустимо, ако се оставя българинът са решава сам. Както в случая. Но понеже има много спепулации на външни хора, вкл. Посланици, които не само се месят, а налагат свои проблеми и решения, станахме разбираемо и основателно раними и гневни към всяко обръщение към нас.

  Причините за нашия гняв към външния субект са както в манипулирането ни от Европа, така и в сервилната и пагубна политика на държавата да няма опора в своето, което пък именно затова се маскира с хвалебствени думи.

  Ако държавата правеше нужното, ако имаше вярна държавна стратегия, шеше да има и филтър кум външния субект – кои и с какво е основателен и кои и с какво е манипулативен. Но държавата не ще нужното, не ще да си гледа работата, прави полу-ходове и празни ходове, а отказва верните ходове. За това българинът изнемогва от изоставеност и казва „Заради наш Петър не ща и Свети Петър’.

  Няма външен субект, които да може да постави наш проблем. И за това не ни е проблем равенството на половете. Наши депутати обаче се хващат за такива и подобни – заместват нашите проблеми, защото с външното е сигурно за харесване, за кариерата, за пред Шефа, а за вътрешното – не могат да го схванат. За това и няма решения. Има приказки без позла.

  За изход се иска субекти в държавата да се откажат от кривините си, други-да бъдат махнати изобщо, трети – да бъдат обвинени. И това не е самоцел, а условие за вярна стратегия. Само условие. Едно от условията.

  Условията на задачата обаче не се четат дори. А задачата е непосилна. За това – не се и чете. На неино място-пропаганда, хвалби, кривини, лъжи, невежество, сговори на непочтени. Те не искат да прочетат условията на задачата!Имат се за математици без математика!

  Честит празник на Св. Константин – Кирил Философ на всеки българин!

 7. Виктория Тинтерова Развеселихте ме уважаема! Малко смях насред кашата в която живеем, ни се отразява добре!

 8. Великобритания НЕ Е ратифицирала ИК.. От друга страна – един посланик в страната, в която е акредитиран НЯМА право на лично мнение, защото представлява ДЪРЖАВАТА СИ..
  Тогава в какво качество този посланик участва в конференции, които са ЗА и ПРОТИВ нещо си.. След като то в неговата държава не е прието..
  По социологическите проучвания в страната му ли се чуства длъжен да си изказва ОФИЦИАЛНО мнението. Та БРЕКЗИТа нагледно ни показа, че английските социоЛЪЖНИ проучвания не са най-точните..
  Най-добре е този посРаник да си се завре в резиденцийката и да чака първо неговата страна да ратифицира ИК, пък после да пропагандира за джендър АДАМ и джендър ЕВА..

 9. Вики Ти !!! Страхотен изказ ! Пиши по често !
  Опитвам се да познавам историята на България преди и след 1944 г . И мнението ми е , че в периода след 44 г , в България по – лъжливо , по – страхливо , по – крадливо правителство от настоящето не е имало !!!

 10. Муци, ти няк’ва рода ли си s Anthony Hopkins, който участваше в The Silence of The Lambs?А иначе по темата-ти кво си мила, момиченце или момченце?Или хибрид(демек хермафродит)?Айде sweetheart, пак ш’ти пиша.

  Best Regards,
  Emo Hopkinsoff

 11. през „лошия“ социализъм нашето поколение сe прекланяше пред Beatles, Deep Purple, Uriah Heep, а сегашната младеж се тресе от „транс-атлантически“ гей-паради…

 12. Какво искате от тази псевдодипломатка, тук изпращат само отпадъците си, плюс това с преводачка прочутата джендърка Аглика Маркова Куцото пате?

 13. Приемам всичкото това безобразие, всичко, но съпруга и да я накара да роди синът им-ето това вече е прекалено. Да се самосезира….сега па кой да се самосезира, нямаме ратификация…уффф…добре, да се самосезират всички и веганите даже, как може една жена да ражда, ама ужасТ

 14. Интересен е този аксесоар на врата и като какво представлява? Дали днес не се е чувствала кучка, и за това си е сложила веригата или има нещо друго! Във всички случаи ми прилича на питбула който показват днес по телевизиите само, че ухилен.

 15. Голям сладур си. И много добричка при това. Ми представи си, че се беше опънала и мъжът ти трябваше да роди сина ви, а?! Ко щеще да праим :)

 16. Не са останали, а се нароиха. А бедата е там, че се намърдаха във властта и искат да изпедерастят цялата нация по свое подобие!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>