Публикувано на 04.04.2020 / 11:28

ДАДОХМЕ МИЛИАРДИ БАДЕВА ЗА САМОЛЕТИ, КОИТО ЩЕ ПОЛУЧИМ СЛЕД 31.01.2027! ЗА ОНЕЗИ, КОИТО СА ЖИВИ…

ДАДОХМЕ МИЛИАРДИ БАДЕВА ЗА САМОЛЕТИ, КОИТО ЩЕ ПОЛУЧИМ СЛЕД 31.01.2027! ЗА ОНЕЗИ, КОИТО СА ЖИВИ...Няма да кажи нито дума против военните. Не ме разбирайте погрешно. Държавните мъже похарчиха купища с пари, които платиха предварително (вероятно такъв е договорът), за да получат стоманените птици, които ще пазят небето над Отечеството.
Не разбирам от математика в тази задача и заради това не знам на колко броя апарати за изкуствена белодробна вентилация се равняват, не искам да смятам и на калкулатора и, не, това не е демагогия, нито се правя на интересен, нито пък търся тук дивиденти – просто обърнете внимание на официалната страница на Пентагона – тя е публична – та там си пише, че ще получим самолетите след 31 Януари 2027. Сигурно ще бъдат полезни на онези, които са живи…

Ето я страницата на Пентагона:
https://www.defense.gov/Newsroom/Contracts/Contract/Article/2135175/fbclid/IwAR3OL-fYhV3uy-3WcCRa1vl9etjBy_ETqkAU1xYMNwQBzOJO7aFG1MS5ddk/#LOCKHEED040220

И да вметна още нещо:

Когато отворите официалната страница на Министерския съвет на Република България – първата снимка там е от срещата в Белия дом – датата на публикацията е 25 Ноември 2019.
(ето я и нея: https://www.gov.bg/)

Днес е 3 Април 2020.
Ако погледнем отстрани – и самолетите и уредите са направени от хората. Но колко хора ще могат да се оправят и с едното и с другото, и изобщо – има ли (ще има ли/ ще останат ли?) ХОРА в тази страна – ето, това вече не знам….

Толкоз.

Игор Марковски

П.П. Богомил Бонев: Да връщат парите! С неустойка за неизпълнение. По-голям скандал в разгар на Корона вирус не може да се измисли.

Коментари 36 за
“ДАДОХМЕ МИЛИАРДИ БАДЕВА ЗА САМОЛЕТИ, КОИТО ЩЕ ПОЛУЧИМ СЛЕД 31.01.2027! ЗА ОНЕЗИ, КОИТО СА ЖИВИ…”

 1. Lockheed Martin Aeronautics, Ft. Worth, Texas, has been awarded a $512,004,418 firm-fixed-price contract for F-16 Block 70 production for the Republic of Bulgaria.
  Къде са останалите $800,000,000, гласувани от НС?!

  1. Извинявайте! Бях неточен!
   https://dv.parliament.bg/DVWeb/showMaterialDV.jsp?idMat=140042
   НС е гласувало договора! Цената в този договор – вероятно е тази на страницата на Пентагона.
   Останалото е във ведомството но г-н министър Горанов – къде и колко пари са изплатени. За това не можах да открия нищо.

 2. Най-смущаващото в съобщението на Пентагона е ЦЕНАТА. В това съобщение пише, че тя е 512 млн. долара. А ние платихме 1,3 млрд. долара! Къде е разликата!!!!! Това е огромен международен скандал!
  Може би затова е цялата олелия, която Борисов прави около коронавируса. Но този път няма да има малодушна прошка!

 3. Врагът на човечеството винаги е бил един – от Древна Персия до ден днешен – Световния ционизъм …………………………………..

 4. ЕТО КАКВО ПИШЕ В САЙТА НА ВОЕННОТО МИНИСТЕРСТВО:

  Обявен бе договорът между Lockheed Martin и ВВС на САЩ за производство на самолетите F-16 Block 70 за българските ВВС
  03.04.2020

  В отговор на множество журналистически въпроси Ви предоставяме следната информация:

  Обявяването на договора между Lockheed Martin и ВВС на САЩ за възлагане на договора за производство на самолетите F-16 Block 70 е очаквано.

  Обявеният срок за изпълнение на договора – януари 2027 г., съответства на клаузите на междуправителствения договор, съгласно който първите два самолета трябва да бъдат доставени в средата на 2023 година, а последните два през първото тримесечие на 2024 г.

  След доставката на самолетите започва тригодишен период на поддръжка на оборудването и системите, която трябва да приключи в началото на 2027 година.
  –––––––-
  Обърнете внимание на последното изречение!
  ЕТО ЛИНКА:
  https://www.mod.bg/bg/

 5. Г-н Марковски предполагам че владеете френски език. Напишете в Гугъл макрон-тръмб и ще видите двамата при което Макрон зададе въпроса „Кой е врагът“ и янкито траеше. Не е ли време да си отговорим и ние на този въпрос? Да престанем да робуваме на остарели химери и военни доктрини. Ка може да ни защитят тези железа от сегашното ново настъпление срещу цивилизацията – сега наречено корона вирус.Наливаме вода в мелницата на собствената си гибел.

 6. Г- жо Томова защо не попитате колко платихме за Реакторите от Русия? И какво получихме насреща ? Реактори или куп старо желязо. Аз само питам. Но нали имам и мнение. А то е – и двете сделки са за съд.

  1. Получихме каквото сме заявили.. и то не след 7 години. Друг е въпросът, че Тиквун спря Белене.

 7. Човекът взе парите, каза: „Чакай малко“. Сделката е Пунта Мара. Още ли ще спим като овце?

 8. Датата на получаването на F 16 от България е точно определена: На Върба в сряда.

 9. виждам пред-сериен макет боядисан с блажна боя за бани – що да го хвърлят на боклука?

 10. Добре де.
  Нали има опозиция – макар и мижава. Нона Йотова нали е депутат от опозицията.
  Защо не постави този въпрос в Народното събрание?
  Да се сравнят двата варианта на договора – на български език и на английски език.
  И ако се окаже, че б.б. е лъгал, когато ни проглуши ушите с тези Ф16 – че ще бъдат доставени до 2023г., да му се поиска оставката. Все пак става въпрос за националната сигурност.
  Или предателството на националните интереси е нещо обичайно за българските политици. Както при продажбата на БГА „Балкан“ от ДРАГАЛЕВСКИЯТ КРАДЕЦ иван костов: Един вариант на договора на български език – неизгоден за България и друг вариант на английски език – за израелската страна, ощетяващ жестоко България и българските интереси. При това изрично е записано, че при противоречие между двата варианта – валиден е договорът на английски език. Въпреки, че се знаят виновните лица от българска страна, прокуратурата продължава да си бърка в носа – силна е, само когато работи поръчково.

 11. Тези самолети са купени защото САЩ предупредиха Боко Тиквата, че ще бъде съден по закона „Магнитски“ за мафиотското му минало и настоящите му кражби. С тази огромна сума Тиквата си купи прошката и оставането на власт. А през 2027 г (който е жив) вероятно Боко ще си чеше корема в Барселона, докато народът български ще издивява от резултатите на неговото управление.

 12. Според договора изтребителите ще бъдат доставени поетапно до 2023 година. https://www.segabg.com/hot/ochakva-se-ms-da-razgleda-proekta-za-dogovor-za-kupuvane-na-f-16
  Сега някъде драснах във връзка с изсказано мнение, че сега трябва бочко да поиска от Тръмп да се развали договора и да си вземе парите! Пак там писах, че бой и е@не не се връщат а камо ли американци да върнат пари и както предполижих, че към 2029 година най много да ни пратят прясно пребоядисани тарапясници на по 59 години с „извинението“ или ги вземайте или и без тях ще останете, пари не връщаме, неустойки не плащаме! Това което сега чета тук от сайта на Пентагона самоетите трябва да бъдат доставени до 2027 година! В СЛУЧАЯ излиза, ЧЕ НЯКОЙ ЛЪЖЕ или ПЕНТАГОНА или НАШИТЕ ХУБОСНИЦИ защото в договора е записано едно „доставка поетапно на 6 едноестни машини и 2 двумести до2013 година“ а Пентагона дава друго! По сигурното е, че нашите лъжат и то по най брадатия начин!

 13. До г-н Богомил Бонев: Г-н Бонев, сигурен съм, че ако поискаме, ще ни върнат парите, те са пословични с това, че най-обичат да си плащат и да връщат. Но в предвид сегашната ситуация, в планетарен мащаб, ще е най-добре да наемат г-н Иван Костов да им спретне една деноминация и едва лед това ще ни върнат предплатените пари в деноминиран вариант. Предполагам и Костов веднага и с удоволствие ще се съгласи, той си е такъв, алтруйст.

 14. Само от лихвите върху платената цена за самолетите ще изгубим до 2027 г. около 200 000 000 лева …. А ако бяха купени с тези пари ценни книжа , пропуснатите ползи са още по-големи

 15. ….2027 ГОДИНА…
  ….АМА И ОЩЕ ПЕТ ГОДИНИ ПО-КЪСНО,
  АКО ВЪОБЩЕ ГИ ПОЛУЧИМ…
  …ЗАЩОТО В ДОКУМЕНТА
  НА ПЕНТАГОНА
  ЯСНО И КАТЕГОРИЧНО Е ЗАПИСАНО,
  ЧЕ 2027 Г. ЩЕ БЪДАТ ПРОИЗВЕДЕНИ…
  …А ПОСЛЕ СЛЕДВАТ ИЗПИТАНИЯ,
  ОБЛИТАНИЯ, ОКОМПЛЕКТОВАНЕ…
  …И СЪС СИГУРНОСТ
  ЩЕ СЕ УСТАНОВЯТ И ТЕХНИЧЕСКИ ПРОБЛЕМИ…И НЕОБХОДИМОСТ
  ОТ ПРЕРАБОТКА И КОНСТРУИРАНЕ
  И ПРОИЗВОДСТВО И ЗАМЯНА
  С НОВИ ВЪЗЛИ, ДЕТАЙЛИ,АГРЕГАТИ
  И СИСТЕМИ…
  ….ПОСЛЕ НОВИ ИЗПИТАНИЯ И ТЕСТОВЕ…
  ….И ЗА ТОВА ЩЕ СА НУЖНИ
  ОЩЕ ДВЕ ТРИ ГОДИНИ…
  …ЩЕ ИМА И ОЩЕ ДВЕ ТРИ ГОДИНИ
  ЗАБАВЯНЕ С ОПРАВДАНИЯ
  УЖ ЗАРАДИ КОРОНА ВИРУСА…
  …ТАКА ЧЕ РЕАЛНО
  ЧАК НЯКЪДЕ КЪМ 2033 Г.
  САЩ МОЖЕ И ДА ГИ ДОСТАВИ НА БЪЛГАРИЯ…
  …НО САЩ МОЖЕ
  И ВЪОБЩЕ ДА НЕ ГИ ДОСТАВИ
  КАТО РЕШИ ДА НАЛОЖИ
  ОРЪЖЕЙНО ЕМБАРГО НА БЪЛГАРИЯ,
  КАТО ПОСОЧИ НЯКАКВА
  ИЗФАБРИКУВАНА ПРИЧИНА
  КАТО НАПРИМЕР,
  ЧЕ БЪЛГАРИЯ КУПУВА МНОГО
  ПРИРОДЕН ГАЗ ОТ РУСИЯ
  ИЛИ ЧЕ ПРИЕМА МНОГО РУСКИ ТУРИСТИ,
  ИЛИ ЧЕ 80% ОТ БЪЛГАРИТЕ
  СИ ОБИЧАТ РУСИЯ И МРАЗЯТ САЩ…,
  ИЛИ ЧЕ БЪЛГАРСКИТЕ ЕНИЧАРИ
  ПОМИЯРИ ЛАКЕИ И ПОДЛОГИ НА САЩ
  КАТО БОЙКО БОРИСОВ,
  ЦВЕТАН ЦВЕТАНОВ,
  РОСЕН ПЛЕВНЕЛИЕВ,
  СОЛОМОН ПАСИ…СА В ЗАТВОРА
  КЪДЕТО ИЗЛЕЖАВАТ
  ДОЖИВОТНИ ПРИСЪДИ
  ЗА НАЦИОНАЛНО ПРЕДАТЕЛСТВО,
  КОРУПЦИЯ И ДРУГИ ТЕЖКИ ПРЕСТЪПЛЕНИЯ…
  ….2033 ГОДИНА….
  …Я КАМИЛАТА…, Я КАМИЛАРА…
  …А МИЛИАРД И ТРИСТА МИЛИОНА
  ПЛАТЕНИ ОТ БЪЛГАРИЯ
  ЗА ТЕЗИ ОСЕМ БРОЙКИ
  САЩ-ИНСКИ Ф16….ПИШИ ГИ БЕГАЛИ…

 16. През 2027 г. се навършват 53 (петдесет и три) години от първия полет на F-16 „Fighting Falcon“ („Боен сокол“)?!?
  Честит юбилей, дебили!

 17. това е цената на мутренското минало на тиквата.Лошото е че при мафията както и сащ изнудването ще продължи ,докато не предаде цялата държава тиквата.А сега-докога ще търпим тиквите продажни да ни ограбват и убиват?ДОКОГА?

 18. с тези пари колко американци ще работят и бъдат заплащани дотогава а ако се вложат в промишлени мощности каква печалба ще имат…там може но тук не може …с една дума СЛИВИ за СМЕТ…

 19. Най-интригуващото в съобщението на Пентагона е ЦЕНАТА. В това съобщение пише, че тя е 512 млн. долара. А ние платихме 1,3 млрд. долара! Къде е разликата!!!!!

 20. Защо всички се правите на ощипана булка?
  Нима не обсъждахме вече този въпрос? Тези пари бяха входния билет на чудото ни в Белия дом! И то влезе! Даже и се похвали за това!
  А самолетчетата са просто така! Подарък, спомен от едно безпаметно, унизително и унищожително време за българите!
  И запомнете драги съфорумци: Историята се пише от силните на деня, а плужеците, плужеците ще оберат всички негативи! Предателят си е предател дори да се крие зад високи стени и титли!

 21. Аз не бих платил 100% от цената на колата, която ще ми получа след 8 години. Дори и да е в момент на лудост, близките ми ще вземат мерки – Университетска болница „Св.Наум“, известна още с Четвърти километър- психото.

 22. Тогава ще са толкова стари, че все едно сега да внесем МИГ-15.

 23. Хм,сетих се нещо – че то пилотите на тея самолети са още чавдарчета,бе…

 24. Г-н Бонев , само питам.
  Не е ли странно , че служихте на СДС и Костов , за които господ беше САЩ , а сега съпругата ви е депутат от червената партия , която плюехте с Костов!?
  И сякаш имате нещо против САЩ!?
  Аз , ако тръгна да еволюирам като вас , трябва да стана ястреб от ГЕРБ!

 25. Бах мааму,те тез самолети пеша да бяха тръгнали от америка по-рано щяха да дойдат.
  Представяте ли си да дойдат самолетите е тука в двора на Четвърти километър ?!
  Айнщайн,тука от Четвъртия етаж каза да си купим и 2-3 адронни кулайзера,да ходим с тях за хляб…

 26. Ако в тези трудни времена, фирмата производител обяви фалит, ние какво ще получим?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *