Публикувано на 13.07.2008 / 17:33

Гоце, пръв поборник за маджоритарна система

 

 

Във вчерашния брой на вестник “Гласове”, на първата му страница, има една голяма снимка на Маджо, а отгоре пише: "маджоритарна система" ("д"-то е леко зачеркнато от кръстачка, на която висят обикновено куклите на конци). Много ми хареса този израз, оценявам го като крайно сполучлив, и си позволявам да го "взаимствам" и използвам оттук нататък: вижда ми се направо гениален, понеже успява с две думи да каже онова, което иначе не може да се предаде с порой думи. Ето тази сутрин искам да кажа в тази връзка нещо, което по мое виждане е важно.
Знайно е, вече си имаме "президент-реформатор", който на седмата година(!) от президентстването си изведнъж се усети като такъв и френетично взе да крещи за "болната ни политическа система", на която той самият, впрочем, е едно най-отровно цвете. Също така президентът Гоце Първанов ненадейно стана и пръв "критик" на правителството на разбойническата, на прекалено крадливата тристранна коалиция, което – отбележи добре – той самият създаде! Щото, ако си спомняте, той спазари това правителство и неговият мандат, даден на ДПС, беше откупът за това, че приятелят му Доган фактически му осигури втори президентски мандат (той и първия му даде, ама това е отделна работа). Припомням тия неща, защото у нас паметта на огромни слоеве от нацията е прекалено къса, и затова току-виж тия наивни слоеве почнали да почитат наш Гоце за "най-пръв реформатор" и, представете си, за "борец срещу правителството" и не знам какви си други, още по-шеметни щуротии.
Та сега, както знаете, президентът взе да се бори за установяване на "нов модел на политическа система", основан на прословутото "мажоритарно избиране" на кандидатите. Това е същинска "револуция" от гоцев тип, която изопачава всичко, което изобщо може да се изврати и изкористи по темата. Щели сме били да избираме не партийни листи, а "личности с престиж и авторитет" – това ни увещава новоизлюпеният реформатор Гоце. Партиите трябвало да намалеят, по възможност да станат – както стана и в Русия, същата Русия, дето продължава да си лежи на сърцето на проевропейския и на пронатовския ни вече президент! – само най-беззъби подмазвачи на олигархията. Мечтае си Гоце оттук-нататък в политиката да почнат да се подвизавават само типове като дон Бойко, като хер Волен, като, естествено, съветският таварищ Дмитриевич, като Сава-Ахмед Доганович и… никой друг! А пък Костов особено трябва да иде по дяволите, ако требе, и бариерата ще вдигнеме за тази цел, нали тъй, Гоце? Ей тази е лелеяната от цялата вътрешна същност на модерния ни ляв президент "коренна реформа на модела", която тук-там гъските взеха да приветстват, насърчавани от дежурни президентски клакьори като Гранитски, Каменев, Бетонски и други такива възторжени твърдоглавци-подмазвачи и борци за личния си келепир.
И какво ще стане в резултат на въвеждането на "грандиозните револуционни идеи" на милия ни социален президент ли? Ами знайно е какво: мутрите, които също са спонсори на БСП и на самия Гоце, ще си платят и ще се натикат във властта не само като кметове (както вече си ги имаме, кметските избори отколе са си маджоритарни!), ами и в Парламента, отгоре до долу и отдолу до самия връх на държавната йерархия! Самият Гоце и сега не е нищо друго освен най-примерен изпълнител на волята на олигархично-мутренско-комуноидния ни елит, така че, виждате, още малко остава до настъпването най-после на така дълго лелеяната пълна хегемония на олигархията у нас! Ето за това се бори наш Гоце, туй му е на сърцето, за туй мечтае, за тази реформа, предполагам, си шепнат с дон Бойко и кроят плановете за тоталния разцвет на мутренската ни олигархична държава.
И затова оценявам израза "маджоритарна система" за великолепно точно и пълно изражение на завършеното статукво на олигархичното мъртвило, към което сме се устремили с шеметни темпове. И фактическата маджовизация на страната благодарение на "маджоритарната система" ще получи и своя юридически израз, за което именно се бори наш Гоце. Същински позор е, че го търпим тоя Гоце на най-високия пост в държавата, откъдето продължава да разпространява ужасната ченгесарска смрад и гнус на мъртвешкото комунистическо-мафиотско и нравствено разложение. (Простете за епитетите, но е трудно да се постигне с думи същината на тази отвратителна напаст дето ни се е стоварила на главите!) Затова България ще продължава да си смърди на комунизъм щом продължаваме да търпим един толкова гаден въжеиграч и лъжльо да символизира духа и нравственото състояние на нацията! Опази Боже!
Та наистина сме я загазили яката с Гоце и с тия, на които той е нещо като "духовна" квинтесенция и олицетворение. Ако продължим така бездушно да ги гледаме и да преглъщаме безобразията им, тази напаст ще ни закопае не само икономически, ами и във всеки един смисъл. По тази причина не бива, не е безобидна проява подличко да се мълчи – когато е време да се крещи от възмущение!

 

Ангел Грънчаров

www.aig-humanus.blogspot.com

Снимка – в. "Гласове"

Коментари 0 за
“Гоце, пръв поборник за маджоритарна система”

 1. Най-големите виновници за сегашното ни положение са именно Западът и САЩ. Допреди 10-ти плюеха срещу режима, на 11-ти се прегърнаха с комунягите и продължават да се гушкат и до днес. Нима не знаеха с кого си имат работа? Точно обратното! Всъщност за тях е без значение кои са на власт стига да са облужени собствените им интереси. Така че сега да не се правят на изненадани!
  Истината е, че докато не се проведе декомунизация съпроводена с лустрация, нищо в България няма да се промени! И това няма да ни падне на главите – трябва сами да си го направим, но не пред телевизора и/или на маса!

 2. Накрая Президента яко се издъни с обяснението,че не трябва да се задължава народа да гласува със закон,защото трябвало избирателите да бъдат убедени с програми и обещания и така да бъдат мотивирани да отидат до урните.В противен случай имало вероятност да се родят партии чудовища и последствията ще са пагубни,защото трудно нещата в последствие ще се нормализират.Ами какво пречи да си има такъв закон и пак да се убеждава народа с програми и обещания??
  Ами ако вземат сега,че без закон, всички хукнат да гласуват,какво ще се роди??Президента се издаде,че умишлено се де мотивират нормалните хора да гласуват,като по този начин освобождават место във властта на комунистите и ченгетата от ДПС и разни други подобни партии.Така може да се обясни и политиката, да се оплюва и клевети всеки който не е получил благословията от червената мафия да влиза във властта.Политиката “Всички са маскари”само ние сме света вода не напита.Манипулациите са грандиозни и се вижда, че са всеобхватни и много вредни.Това се видя и на сбора им и от приказките на социолозите им.Видя се,защо съдиха и оклеветиха Софиянски,Царя и целия народ. Ако има живи в България,сега трябва да се възползват от тази издънка на комунистите и да се притисне парламента да гласува закон за задължително гласуване,да видим кои са точно чудовищата и кога са родени.Събраха се Али Баба и 40-те разбойника за да сменят паролата “Сезам отвори се” със ” Оо Сузана отвори се”.

 3. Затова защото,нашите соц.журналисти още не разбират езика на който им говори ЗАПАДА,ПОБЕДИТЕЛ В СТУДЕНАТА ВОЙНА,КОЙТО НЕ САНКЦИОНИРА ГЛУПЦИТЕ НЕРАЗБРАНИ, СЪС СИЛОВИ МЕТОДИ (КОМУНИСТИЧЕСКИ), А С ДЕМОКРАТИЧНИ, А ТЕ СА ЧРЕЗ ИКОНОМИЧЕСКИ НАТИСК.Само по това,че управляващите пропускат най-показателния намек,а това е датата, до която беше определен крайния срок да си сменим чипа,(16 Юни),се разбира,че са и неадекватни или се правят,че незнаят на кого народа чества рожденния ден на тази дата.Датата така и не е случайна защото подсказва на кого имат доверие ЕС и с кого предпочитат да работят.

 4. ОЧЕВИДНО УПРАВЛЯВАЩАТА СТРАТА У НАС НЕ ОЧАКВАШЕ ,ЧЕ ЕВРОПА ЩЕ ИМ СПРЕ ФИНАНСОВОТО КРАНЧЕ И ВСЕ ОЩЕ НЕ ПРОУМЯВА ПРИЧИНИТЕ ЗА ТОВА…
  ЗАЩО ЛИ?
  ЗНАЙНО Е ОТ ПАМТИВЕКА ,ЧЕ БЕЗ ПАРИ В ХАЗНАТА ,НИТО ЕДИН УПРАВНИК, КРАЛ,ЦАР,ПРЕМИЕР И Т.Н. НЕ Е В СЪСТОЯНИЕ ДА УПРАВЛЯВА НИЩО -ДА НЕ ГОВОРИМ ЗА ДЪРЖАВА С ОГРОМНИ МЕЖДУФИРМЕНИ ЗАДЪЛЖЕНИЯ,ВЪНШЕН ДЪЛГ,БЕЗ ЗЕМЕДЕЛСКО ПРОИЗВОДСТВО И ИКОНОМИКА, КАКВАТО Е НАШАТА РОДИНА.
  ЗАЩО ЛИ?
  ПОВЕЧЕ ОТ ДРАЗНЕЩО Е КРИТИЧНО НИСКОТО МОРАЛНО, ЕСТЕТИЧЕСКО И ИНТЕЛЕКТУАЛНО НИВО ВЪВ ВСИЧКО,ОСОБЕНО В ГЛАВИТЕ НА „ИЗБРАНИТЕ“…
  ЗАЩО ЛИ?

 5. Недоумявам защо трябва да ходим на избори, след като тези могат вече да си купят всичко,чак Парламент – нали се знае, че всеки там си е платил?! Да зачеркнем бюлетините на всички знайни и новоизлюпени кандидати, ще е най-доброто,което можем да направим! Тогава няма как да фалшифицират изборите – резултатът ще е катастрофален!!!!!!!!!!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *