Публикувано на 21.04.2008 / 18:09

Голямото предизборно къпане

 

 

По случай рождения ден на вожда и семейната му организация пръв плоскочелия си лоб удари червеният депутат Добромир Задгорски. Той забрави определенията на своя партиен вожд Сергей Станишев и обяви довчерашния „неофашист" и „черносотник" за „защник на градивния български национализъм".

В петпроцентното електорално басейнче на „Атака" се хвърлиха с главата надолу и бившият земеделец Яни Янев, и настоящият селски вожд Георги Пинчев. Те се опитаха да насапунисат Сидеров и да го изплакнат първи. Но раздрусани от искреното си вълнение, изпуснаха сапуна, след което си тръгнаха крайно незадоволени.
До тях се цамбурна направо във водата с всичките си дрешки и жълтата дама Меглена Русенова. Тя не се засили като Янев и Пинчев по цимента край къпалнята, а се избаца от десетметровия трамплин на висотата си като член на Политическия съвет на НДСВ. От този плонж водата в гьола придоби подозрително жълт цвят, но от цамбуркането почти целият обем излетя извън басейна. Това от своя страна даде възможност на смаяната публика да забележи как на лъсналото дъно прави своите словесни пируети софийският кмет Бойко Борисов. Той уж се появи както винаги сам, но всъщност се включи в неожидан дует с Красимир Каракачанов. Те заедно извъртяха едно „Па де дьо" от балета „Лебедово езеро", като изпратиха от разстояние по един поздравителен адрес. Без да уточнят какво точно искат и очакват от адресата Сидеров.
На паметния рожден ден, благословен, осветен и богопомазан от митрополит Галактион, най-неочаквано самият рожденик Сидеров излетя от публичната си къпалия над всички и като настоящий делфин направи небивало салто мортале. И като проговори, та каза: Призовавам Доган за дебат за управлението на страната. И отсече новината:"Доган е реален фактор и нека да застане в директен спор, в който участват и останалите политически партии". Вождът на българите поиска да се започне дискусия за модела за управление на страната и алгоритъм, по който той да бъде постигнат. Сякаш за тия три години в парламента партия „Атака" се скъса да предлага кардинални законопроекти, некардинални законопроекти, и въобще някакви законопроекти. Сякаш мозъчният тръст на семейството предостави за безплатно ползване на обществото нови и небивали идеи за нещата от живота – от проблемите на българския спорт, култура и изкуство, до ямата в здравеопазването или правата и задълженията на родния бизнес. За три години един депутат Минчо Христов в компанията на Стела Банкова изписа една кофа мастило и внесе за одобрение сума закони в канцеларията на НС. Нито един от тях не бе подписан от Сидеров или някой друг от околното му ръководство – нито проектът за царските имоти и американските бази, нито за АЕЦ Козлодуй и за войските ни в Ирак, да не говорим за социалните…
С една дума, в онзи ден в НДК се размириса като във всяка мъжка съблекалня – на умрели лебеди, както обичаше да казва моят учител по физкултура.
Барабар Петко с жените, готови да бъдат поканени на танц, се нареди и Съюзът на командосите. Лидерът му се оказа готов да изтрие гърба на Волен Сидеров и да му изпие водата като невеста преди първа брачна нощ. В чест на великия юбилей Суперкомандосът огърли доскоро съвсем самотния воин Сидеров с почетния знак на съюза, който преди време беше връчен първо на президента Георги Първанов, после на официалната приятелка на Станишев, а след дълги и протяжни мъки и колебания го провесиха и на врата на Бойко Борисов.
Ако не знаете какво е онова общо нещо между първите врагове на „Атака", вече го знаете – и Първанов, и Станишев, и Борисов, както и Сидеров, притежават красив синджир, висящ в домовете им. Липсващата брънка във веригата от почетни звания и юбилейни ланци е Ахмед Доган. Който единствен остана неотличен от братята по оръжие. И царят, който предварително отказа да приеме тази тъй висока по своята сервилност награда.
Голямото предизборно къпане на Сидеров е в ход. В ход е голямата юнашка сушилня – правенето на голям предизборен вятър. От най-презрения народник Волен стана като царя – незаобиколим фактор в политическата игрушка. За целта той се раздели със себе си и с образа си на кряскащ маймуняк, който нарича народните избраници стадо тлъсти свине. Неговото място в следващото правителство е вързано в кърпа. И както вървят нещата, май ще се сбъдне пророчеството на великата Вера Кочовска и ще видим Сидеров премиер на мястото на Сергей. Тогава не само китайският посланик ще вземе думата на конгресите на „Атака", а и присъстващият, но странно мълчащ руски колега няма да се сдържи да не поднесе сърдечно слово за вечната и свята славянска дружба между народите… И без туй сме троянски кон в крепостта на Европейския съюз. Остава само Одисеи да се завърне от Одеса…
Честита баня, г-н Сидеров! Вие си я заслужихте, както и онези, които ще ви я вземат.

Румен Леонидов

В. “Монитор”

Коментари 0 за
“Голямото предизборно къпане”

  1. много духовито, но и малко грубичко. ама за фотографа болен и това е повече отколкото заслужава. даже много внимание сте му обърнал, г-н Леонидов!

  2. Браво Румене, много си свенлив!?!? Защо не казваш истината за „учителя по гимнастика“ , който освен медали на малоумниците управляващи е готов да им направи всякакви орални удоволствия само и само да се отърка я във власт имащи, я да се види някъде в медиите..

  3. Толкова злобна статия в посока Атака
    много от давна не бях чел .Явно автора или са му платили ,или са го изритали от патриотичната партия.То бива злоба но това на нищо не прилича.Интересно какви ще ги запее на годишнината на ДПС?От сега съм сигурен че ще им оближе задниците защото имат пари.Пфу…отврат!!!

  4. като чуем името Румен, задължително правя асоциации! А ти, драги не беше ли в списък на доносници или нещо повече?! Из форумите така пише! Един българин да реши да изскочи малко над другите и все се намира някой да го натика обратно в казана! Лош народ сме! Жалко, че някои стават и поети! А след като могат да бъдат само поети, добре ще е да пишат поезия за душата!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *