Публикувано на 23.12.2008 / 10:16

Големите български успехи – 2008

 

 

2. Със съвместните усилия на полиция, ДАНС и прокуратура в страната през 2008 г. не бяха заловени убийците на писателят Георги Стоев, биячите на журналиста Огнян Стефанов и самоубийците на самоубиеца Ахмед Емин. Успешно обаче бяха подслушвани депутати и журналисти. Както се разбра – с право, защото те и такива като тях топят България пред Европа, та тя ни спира паричките.

3. Времето през цялата година беше страхотно и нямаше сериозни бедствия и аварии. Което означава, че Емел Етем най-после си е получила заслужените проценти и не създава проблеми.

4. Цял един златен медал спечели България на летните олимпийски игри в Пекин. Спортни шефове се кълнат, че ако през следващия четиригодишен период държавата налива в спорта двойно повече пари от нашите данъци, на другата  олимпиада може да се очаква спечелването на два златни медала. Ако налива тройно повече – три. И така нататък.

5. Правителството издържа. Смята се, че в браковете по сметка най-трудна е третата година, но Станишев, Доган и Сакскобургготски продължават всяка вечер да си лягат заедно и всяка сутрин да се събуждат гушнати. Дали се обичат между това и кой кого повече обича – няма да стане ясно дори когато му дойде времето.

6. Българският финансов министър и шефовете на Националната банка измислиха супермодерен подход за справяне със световната финансова криза. Те вдигнаха основната лихва и по този начин със сигурност удрят в земята всички тъпи западни финансисти, които свалят ли свалят лихвата. И после се чудят, че ефектът е нулев и кризата се разразства. А в България, както се вижда, криза просто няма.

7. България зае сдържана позиция по отношение на грузинската агресия срещу беззащитна Русия. По този начин отхвърли всякакви съмнения, че е руски троянски кон в Европейския съюз, защото доказа, че е руско троянско магаре.

8. Полицаи пушиха цигари и пиха студена вода пред МВР с желание за по-големи заплати. Според министър Миков тяхната средна заплата е 965 лева. Тази цифра, естествено, е раздута. Ако се сравни обаче с цифрата 650 лева, раздута от Даниел Вълчев като средна заплата на учителите, ще се види, че пак е много по-голяма, макар да не е ясно защо. Освен това даскалите твърдят, че ако те получават 965 лева, ще пушат пури и ще пият водка пред собственото си министерство. Но не в знак на протест, а в знак на благодарност.

9. Премиерът Станишев написа книга за социализма. За социализма книга написа премиерът Станишев. Книга за социализма написа премиерът Станишев. Написа премиерът Станишев книга за социализма. Книга премиерът Станишев написа за социализма. И т.н.

На корицата и липсва само социалистът Мечо Пух. И Йори.

10. Досиетата на достойните български разузнавачи от медиите започнаха да излизат на светло. Досиетата на недостойните журналисти, срещу които те са разузнавали, засега нямат шанс. И правилно – нали са недостойни.

11. Министър Румен Петков вече не е министър, така че може да пренебрегне самоналожената политика на трезвеност и спокойно да си пие между две отделни пиенета.

12. Като най-голям български успех през годината обаче може да се отчете факта, че не ни изхвърлиха от Европейския съюз. Но и да се бяха опитали, нямаше да успеят, защото нали имаме право на вето по такива най-важни европейски въпроси.

 

Пламен Асенов

www.asenov2007.wordpress.com

Коментари 0 за
“Големите български успехи – 2008”

  1. 13. Укрепването на българи-узбекистанската дружба и издигането й на по-високо ниво, споено с приятелския обстрел на защитен от червената книга рядък планински козел.
    14. Издигането на космическо ниво невероятните и блестящи идеи и хрумвания на икономическия министър – П.Димитров и предложението на целокупната икономическа общност за номинирането му за Нобелова награда по икономика.

  2. Ех, ще доживея ли да видя тази измъчена страна без ченгета и комунисти!

  3. Въпросът с убиеца на Георги Стоев е свързан с усиленото прикриване на убиеца. Той е с инициали М. В. и е бил задържан за няколко часа. Въпреки, че е бил разпознат и на фоторобота и на снимка, полицията и прокуратурата са сметнали, че „няма достатъчно доказателства за задържането му“ и поживо-поздрава е пуснат да си кара коледните празници. Той е известен на полицията и присъства като герой в една от книгите на Стоев.
    Към големите български успехи може да се прибави и факта, че Първанов не донесе трипер от Азия. Но имайки предвид някои ориенталски похвати, може да не е вече девствен тук-там.

  4. Ама то не всичко елошо . Това е тарикатско хвалене на правителството . И ти си оттия с досиетатаПламенчо .

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *