Публикувано на 23.12.2008 / 16:31

Главният прокурор Борис Велчев на съд в Германия заради злоупотреба със служебно положение

 

 

Борис Велчев бил злоупотребил със Закона за съдебната власт, твърдят от немската компания "СТ – АД" Гмбх. По един и същи казус в България се произнесли по два съвсем противоположни начина.

От немската компания съобщиха, че са информирали още преди два дни някои от централните медии, но били учудени, че никой не обърнал внимание на техния документ изпратен по електронната поща. Прокуратурата в Германия е сезирана във връзка с проблемите на немската фирма, когато тя станала акционер в "Лиди- Р АД", което било закупено чрез Агенцията за приватизация преди 4 години. Тогава от "СТ – АД" Гмбх констатирали и разкрили множество корупционни схеми и смятат, че заради големия материален интерес съществуват кръгове в българската съдебна система и държавната власт, които работят не в името на обективната истина, а за лични интереси и облаги. След като немците закупили "Лиди – Р АД" срещу дружеството е повдигнат иск за несъстоятелност. Бившата държавна директорка задължила дружеството със подписано споразумение в размер на близо 3 милиона и 200 хиляди лева. Немците били шокирани как въпреки законноустановения двумесечен срок в продължение на 4 години българската прокуратура не се е произнесла и не е установила, дали директорката Солакова е извършила престъпление, подписвайки документи без представителна власт. Отгоре на всичко изумлението в немската компания достигнало връх, след като разбрали, че се водят две дела за несъстоятелност на едно и също основание – едното в Плевенския окръжен съд, а другото в Софийски градски съд. За капак от прокуратурата заявили, че подписаното споразумение от директорката Солакова не можело да поради негативни последствие, а от Плевенския окръжен съд взели противоположно становище. Немците се чудят кое от двете решения да изпълнят. Ходенето по мъките на немската фирма продължило, след като разбрали, че всъщност не били уведомени въобще и за постановление от Софийския градски съд. От "СТ – АД" Гмбх обжалвали решението на СГС, но независимо от едноседмичния срок от август досега нямало никакво решение.

 

www.frognews.bg

 

Коментари 0 за
“Главният прокурор Борис Велчев на съд в Германия заради злоупотреба със служебно положение”

  1. Аве, г-н Гл.Прокурор, защо не отиде на погребението на колегата си Иван Татарчев, а ?!
    Да нямаш гузна съвест, а Велчев ?! Как не те е срам… 🙁 подлога Комунистическа ! ***

  2. Niama da stane taka Ivane!
    Dokato ne izmre i poslednia ot pokolenie 1978 koeto sasto e zarazeno ot 4ervenata prokaza,moje bi togava ste se opravi nesto….pri tova ako tezi nemci doidat priako da darpat koncite….

  3. Не разбрахте ли, че докато ни управляват комунисти, ще е така, че и по-зле.Тъпите говеда обаче, дето са сега пенсионери и продължават да си дават вота за тия разбойници няма да „вдянат“ за какво иде реч. Кога са чували те за Европа?Каквото каже партията – това е!Докато не измрат старчоците червената измет ще е във властта и ще граби до насита!А на прокуратурата и съда им дават антикорупционни!ХА ХА ХА! Те обаче продължават невъзмутимо да си правят корупцийката ш то под носа на ЕС. Много са печени нали?Балъците си вдигат патърдия, обаче правосъдната система сега е на принципа : ден година храни

  4. Това е нито ново, нито пък е чудно. Просто истината – казана на глас. Чистката трябва да започне точно от тези „висши“ мерзавци. Докато има такава сволоч по висшите етажи, ще има и покровителствани мърши по низшите. Спасение няма – или те нас или ние тях! Колкото по-скоро Народа се осъзнае – толкова по-скоро ще заживее по-добре …

  5. нормално че е корумпиран,на такова място няма да сложат който и да е,случайни хора в медии,парламент,прокуратура и полиция НЯМА!трябва да си обмазан целия в лайна и нечистотии за да бъдеш прокурор или да заемаш някаква висша длъжност.

  6. Това е ужасен срам… и ПОЗОР! Все по-надолу отиваме и май вече сме под мъртвия пласт.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *