Публикувано на 12.09.2020 / 15:03

ГЕШЕВ, ТОВА НЕ Е ЛИ ЕДНА ДОБРЕ ОРГАНИЗИРАНА ПРЕСТЪПНА ГРУПА, КОЯТО СЕ ОТЧИТА ЛИЧНО НА БОРИСОВ?

Уважаеми г-н Главен прокурор,

Търсим Вашето съдействие. Всякакви опити, ползвайки правото ни по Конституция за достъп до обществена информация за стойността на определени обществени поръчки, са неуспешни! Категорично ни се отказва от секретаря на Община Варна Нора Момчева и от председателя на Общинския съвет, Тодор Балабанов, заявявайки безапелационно, да сме ги съдили. Потърсихме съдействие от тогавашния национален омбудсман Мая Манолова, представяйки шест съдебни решения, едно от които е и на ВАС. Във всички тях четем, че Община Варна превишава правата си, издигайки се над закона, и че е длъжна да даде исканата от нас информация. Въпреки усилията на омбудсмана и срещите ѝ с кмета на Варна, на една от които той обещава, че ще даде информацията за стойността на ремонта на Спортна зала, което обещание беше отразено и в пресата, отново глас в пустиня!

Ето защо сме принудени да обединим усилията си 9 граждански сдружения, както и отделни личности, които работят срещу беззаконието и корупцията в страната ни. Искането ни беше подкрепено на 08.09.2020г. и от всички протестиращи.

Оказва се, че този произвол е масова практика. Десетки са съдебните решения на подобни дела, заведени от различни граждански сдружения и отделни граждани. Издигайки се над закона, тези общински служители утежняват допълнително бюджета на общината с десетки хиляди лева разноски по загубените дела.

Какъв е изводът в случая, г-н Гешев?

Това не е ли една добре организирана престъпна група на най-високо ниво в държавата? Биха ли си позволили тези господа да пренебрегват закона и Конституцията, ако нямат осигурения чадър и то на най-високо ниво, в случая Главна прокуратура?

Ето защо отново питаме, бихте ли посочили случай да е заведена преписка, да е внесен обвинителен акт, който да е приключил с присъда за някоя от т.нар. „обръчи от фирми”, или разследване на някоя от големите общини? Та нали именно чрез тези подставени фирми се източват милиардите левове от европейските, държавни и общински фондове?

В случая искането ни е за обекти, изпълнени от най-престъпната от т.нар. „обръчи от фирми”, а именно „ХИДРОСТРОЙ” АД, чрез която се превъртат и присвояват неправомерно милиарди левове. Напълно подкрепяме всеобщото мнение, че в третия си мандат Бойко Борисов е взел под крилото си именно тази фирма, която се отчита вече лично на него.

На 15-ия ден след изтичането на законовия срок за получаването на исканата от нас информация, групово ще отидем при секретаря на Общината и председателя на Общинския съвет. Ако и този път ни бъде отказано, ще търсим отново Вашето съдействие, както и това на обществото.

В следващите ни постове ще запознаем обществото с конкретни корупционни практики, за да види българският народ колко брутално, безскрупулно и пладнешки е ограбван трудът на десетки поколения българи.

Игнат Раденков

Коментари 39 за
“ГЕШЕВ, ТОВА НЕ Е ЛИ ЕДНА ДОБРЕ ОРГАНИЗИРАНА ПРЕСТЪПНА ГРУПА, КОЯТО СЕ ОТЧИТА ЛИЧНО НА БОРИСОВ?”

 1. Питам се, дали има все още заблудени чиновници да слугуват на сатаната. Да манипулират и подправят резултатите за исканите от нас обекти. Не може която и да е власт да се крепи безконечно на базата на манипулациите, лъжите и най – вече на страха. Всичко се знае, всичко ще се докаже. Булевард Левски не е според тиражираното 3 или повече километра, а е точно 2 километра и 300 метра до улица Пиачевич и първия вариант на кръговото движение. И това не е случайно, защото всеки 100 метра ни коства 5 милиона лева. Така че, стойността на всеки един километър далеч надхвърля над 50 милиона лева. Тиражираната сума от 113 милиона лева не отговаря на истината. На брифинг 4 месеца преди завършването, на 15 август 2019г., а и не само в този брифинг, а и на други, кмета Портних заявява, че до тук са изразходени 113 милиона лева и ще глътне още 50 милиона лева. Същото потвърждава и изпълнителния директор на Хидрострой инж. Пашов и че исканите 20 милиона лева от правителството им се отказва. След което от бюджета за 2019г. от отпуснатите 146 милиона за строителство и ремонт се гласува 38 милиона и 300 хиляди лева за довършването на бул. Левски. Така че, сумата би трябвало да бъде 151 милиона и 300 хиляди лева. Всичко ще се докаже!

 2. Мария фон Ебнер- Ешенбах:“Най – лошият враг на правото са привилегиите“

 3. Случайно ли в пресата четем че кралев разполага с вили и дворци и кара мерцедес и бентли
  а ето какво пише в стандарт че шефа на Хидрострой Велико Желев фучи с макларън притежава още мерцедес s500 ламборджини за 19 годишния му син, джип порше каен за жена му и мотор джей лено за гъдел дворци и замъци на брега на морето и всевъзможни показности и разточителства. Всеки да си прави своите изводи но отговора е един беззаконие и грабеж

 4. Пита се в по горния пост защо стойността на ремонта на спортна зала е най секретния и се пази в тайна. Защото се започна с одобрен проект от 4.5 мил. а се завърши с многократно по голяма стойност. или се касае за огромни неправомерно присвоени средства което минава всякакви норми и представи.За целта да се оправдаят средствата се манипулира съвсем умишлено обществото от Борисов и Кралев чрез пресата и други средства как този коптор щял да падне застрашавайки живота на 5000 посетители.Случайно ли и този обект се отдаде без търг на нашата поставена фирма Хидрострой АД

 5. Вижте за какъв колосален грабеж става въпрос. С встъпването на правителството на Орешарски се провежда продцедура за ремонта на зимния дворец на стоиност 40 мил. за целта на дружеството вече са прехвърлени 35 мил. с встъпването на власт правителството на Борисов отменя обществената поръчка но само след година се насрочва нова обществена поръчка за ремонт на двореца като този път е само за 30 мил. благодарение обществения натиск се отменя и тази поръчка при провеждане на трета обществена поръчка при пълна прозрачност се печели от фирма която завършва и въвежда в експлоатация за само 5 мил а останалите срества се пренасочват за построяването на спортна арена бургас.

 6. Най секретна и пазаена тайна е или черната дупка според по горен пост си има своето обеснение започна се с одобрен проект от 4,5 мил. поради пропуски стана на 7.5 мил. Даде се без търг на нашата поставена фирма Хидрострой. Манипулира се обществото от Борисов и Кралев как този коптор щял да падне, а истината е да се оправдаят неправомерно и криминално присвоените средства които сами ще видите че превишават многократно първоначалната стойност. Тази практика е наложена при всички спортни съоръжения Колодрума Бургаската арена спорт,русенската и все възможните спортни съоръжения

 7. Ако си позволят и този път самозабравилите се общински чиновници демонстрирайки власта си не спазвайки закона, и не получиме коректна и точна информация за стойноста на посочените от нас обществени поръчки. Лично ще споделя от трибуната на протеста в София за произвола и беззаконието да се убеди и последният гражданин, че никой не би си позволил този произвол без подкрепата от най високо ниво- главния прокурор

 8. Има си точен член в НК за неизпълнение на съдебно решение и се носи наказателна отговорност за това. Просто прокуратурата следва да извърши проверка и повдигне обвинение .Тогава никой държавен чиновник няма да смее да не изпълнява такива решения та дори нарежданията да идват от по-високо място. Никой няма да иска да загуби работата си и с вероятност да отиде в затвора за това ,че този отгоре му разпорежда да не се предоставя информацията. Само ,че когато някой ти гарантира ,че прокуратурата няма да те погне и ти забранява да даваш исканата информация , това е „Добре дошли в демократична и правова Република България“

 9. Днес, Дванайсети септември 2020 г. е хубав ден за България! Корнелия Нинова победи съкрушително противниците си на първите общонационални избори за председател на БСП с над 80%-на подкрепа от гласувалите 70 на сто от партията й. Ако досега борисов е имал надежда, че ще се спаси благодарение на предателите в столетницата, подкупени от него, сега вече е ясно, че той е минало бешало в българската история. Затова горе главите и борба до дупка, докато мафията не бъде изрината изцяло от властта и вкарана там, където всеки от нас иска да я види…

  1. Корнелия Нинова е новият „стар“ председател на БСП. Коалиция с ГЕРБ няма да има. И последната надежда на Борисов умря. Вече може да подава оставка, освен ако не е решил да затрие напълно ГЕРБ. С държавата го направи!
   Стоян Тончев

   1. Свобода на народа!
    …….
    Екип на К.Нинова:
    Корнелия Нинова спечели безапелационно прекия избор за председател на БСП с над 80% подкрепа от съпартийците си. Тя извървя тежкия път на историческа промяна, с която наложи най-демократичния избор, в който участваха всички членове на БСП.
    В света няма по-модерна форма, която въведоха българските социалисти, като се наредиха до испанските, германските, френските и английските партии.
    Провеждането му беше адски трудно, защото Нинова проправи пътя на нещо ново по време на световна пандемия и при жестока вътрешна и външна опозиция и съпротива. Намесата отвън дойде от други партии, които заедно с вътрешната опозиция направиха многобройни опити да бламират прекия вот. На моменти вътрешната опозиция беше много по- ожесточена от външната и действа с опити за саботажи, ирационално и във вреда на БСП.
    Нинова стоически отстоя като нито се предаде, нито се продаде като, устоя на атаките както на свои, така и на чужди. Лидерът на социалистите преведе партията през кризата, консолидира я и ѝ даде посока.
    Този избор беше наблюдаван и очакван от всички политически играчи в България. Нинова нагледно показа, че както променя партията си, така може да промени и модела на управление в България.

 10. НА ВНИМАНИЕТО НА ТЕЗИ, КОИТО С ЛЕКА РЪКА СЕ РАЗПОРЕЖДАТ С ОБЩОДЪРЖАВНИ СРЕДСТВА: С решение по дело №16 от 26.10.2016г. Сливенски военен съд със съдия Воля Кънев осъжда представителят на „Военно почивно дело” Варна подполк. Илиев, който неправомерно е подписал документите с невярно съдържание, чрез които е усвоена въпросната сума. Осъжда се на 10 години лишаване от свобода, конфискация на два апартамента във Варна, склад и гараж, както и поземлен имот в регулацията на града. Осъжда го и да върне сумата от 994 896,21 лв., както 4 776,25 лв. съдебни разноски, както и държавната такса върху уваженият граждански иск от 39 795,85 лв. Решението е постановено в отсъствието на подсъдимия, подписал документите с невярно съдържание за средства на „Военно почивно дело”, докато той е на общодържавно издирване, тъй като са налице достатъчно писмени доказателства за престъплението. ДА СЕ ЗНАЕ!

 11. ВИЖТЕ И ЧУЙТЕ НЕЩО МНОГО ИНТЕРЕСНО КОЕТО НАМЕРИХ В НЕТА!! НЕЩО ЗАБРАВЕНО !!! ДВАМА МЪРТЪВЦИ СИ ГОВОРЯТ!! ВУЧКОВ КАКВО КАЗВА ЗА ДИКТАТОРА БОРИСОВ – ЗА ТОМА БИКОВ И ЗА КАРАЯНЧЕВА – ПОТРЕСЕН СЪМ -ЗАЩОТО ТОВА Е ПРЕДИ БЛИЗО 4 ГОДИНИ!!!! НЕ МОГА ДА ПОВЯРВАМ ЧЕ ОЩЕ ТОГАВА Е БИЛО ЯСНО ВСИЧКО!!!
  https://www.youtube.com/watch?v=0dwKMBd2uFY

  1. Слушайте и последните му предавания от септември миналата година, които си струва да бъдат припомняни!
   (Професорът почина на 22.09.2019г.)

 12. Nадежда всяка оставете,Доган не дава на Бойко да си подаде оставката,за да не попадне властта в ръцете на Радев,но иначе са се приготвили да махат Бойко и ГЕРБ на изборите!

 13. Бедата, че посочените общински служители заемащи най – високи длъжности в общината, като секретаря на общината Момчева и председателя на общинския съвет Балабанов, си позволяват да се издигат над закона, е по – малката беда. Вярвайте, цялата община включително всички поделения са феодализирани. Изцяло е обвзето и подчинено звеното за инвестиционна политика, на които сме поверили за управление и контрол милиарди левове в годините. Те подписват безконтролно всичко онова което им се поднесе от олигарсите. Касае се за злоупотреби за стотици милиони левове. Или по – точно за усвоени средства, а неизвършена работа. Тези високо образовани хора не може да не си дават сметка, че закононарушенията са неопровержими, повечето от тях са документални и по всяко време може да попаднат под ударите на закона. Но изводите са страшни – че те си дават добра сметка, че в момента олигархията, мафията е по – силна от държавата. Словения изравни своя жизнен стандарт на Франция, Германия. Въпреки всичко не отдавна удължи давностния срок за извършени престъпления на 10 години. В много цивилизовани страни, вкл. САЩ няма давностен срок за извършени престъпления срещу държавата и обществото. Така че, първия закон след промяна на престъпното статукво трябва да бъде отмяна на лобистките закони, като изтичане на давностния срок, с които се прикриват злоупотреби за стотици милиони левове и с които злоупотреби се прикриват зад колективни решения. Ревизирането, разглеждането на всички корупционни сделки трябва да тръгне от ерата Кирил Йорданов. В предстоящите за изнасяне от нас конкретни примери, с аргументи, факти и документи ще се убедите за каква безскрупулност става въпрос.

 14. Госпожо Томова,тези,заради които се борите и които са обичани от цяла България,няма да им дадат властта,Бойко ще бъде свален,но България не я очаква по-добро,а по-лошо.
  Не свалят сега Бойко,защото чакат редовните избори,за да не попадне властта в Радев,а така е заповядано от Доган,а на него са му заповядали така началниците!

 15. Г-н Раденков, наистина уплавлението на дългавата е за съжаление една много добре организирана престъпна група. Тя си има Бос и помощници. Имате прэаво за всяка казана дума, но аз си мисля, че надеждата за помощ от прокуратурата са напразни. Ако бяха вярни твърденията на г-н Гешев , че няма недосегаеми, вече трябваше да има резултати от всички подадени сигнали с документи ит.н. Моето скромно мнение е, че прокуратурата е част от тази организирана престъпна група- за съжаление. Затова хората са на улицата. В подкрепа на казаното ще припомня назначението но гл. Прокурор и т.н. Тази политическа класа е компрометирана. Трябва радикална промяна. С цялото си уважение къмВас ми се иска да получите отговори и реални действия по поставените актуални въпроси, но се съмнявам. Прокуратурата обслужва политическата преснъпна група.

 16. Просто на Гешев от всякъде му личи че е корумпе.На милиционерите им е изписано на челото.

 17. Стойността на ремонта на Спортна зала е най- строго пазената тайна във Варна. Top secret. Черна дупка… Защо ли ?

 18. Поздравления към г-н Раденков. За съжаление отговор няма да има и най добре е да подадат иск в съда срещу община Варна.
  Между другото поздравления към г-жа Нинова. Изборната активност, въпреки многото мърсотии на ГЕРБ и ДПС (като отказ да дадат предварително уговорени помещения за изборите на техните кметове и др.), надмина 50% и тя може вече да отваря шампанското. Лошото е, че БСП е на една крачка от разцепване и трябват много внимателни действия, за да се съхранят целостта на партията и парламентарната група.

  1. Всички фенове на радев са комуноиди като тоя и харесват курнела.
   А за нормалните люде боко и курнела са еднакво противни.

   1. Не съм фен на Радев, а още по-малко на Нинова. Само силно заблуден човек ще твърди, че Радев има нещо общо с Русия или комунистите особено след участието му в инициативата „Три морета“ (или старата идея интермариум) . Трябва да си много наивен, за да смяташ, че някои непроверен от Източна Европа ще бъде допуснат до толкова високи нива в НАТО, като това важи още повече за един от най-близките му съветници, спряган за служебен премиер. За съжаление Радев излъга надеждите на много българи, включително и моите. А щом Нинова го е издигнала, това говори само по себе си.

   2. А кой да бъде ОЛИГОФРЕН ПЛЮВНАЛИЕВ ли предпочиташ . хората се срамуват че са имали такъв изрод за президент пак някой е прескочил народния избор

 19. Игнат Раденков наистина е Човек за уважение – и за труда си, и за гражданската си позиция! Колко жалко, че такива като него са кът!

 20. Навсякъде където се режат лентички се взима огромна комисионна….Ако има проблем с качеството на строителството/а то винаги има/ и хората се възмутят и се разчуе….държавата отпуска пари за нов ремонт… Винету мисли, че винаги е по-хитър от народа….. и после няма да го преследват…

 21. Бойко не окачествява шефът на парламента, ката „тъпа кърджалийска вагина“. А, казва – че тя трябва да се престори на такваз. Както той се предстявя за такъв банкянси. Това е укоримото. И най, вече, че Гешев и той се правел на луд и прост, но Бойко бил отличник в това, се хвали Борисов. И така прекарва наивните евро-шефове, като ученички на магистралата.

 22. „ГЕШЕВ, ТОВА НЕ Е ЛИ ЕДНА ДОБРЕ ОРГАНИЗИРАНА ПРЕСТЪПНА ГРУПА, КОЯТО СЕ ОТЧИТА ЛИЧНО НА БОРИСОВ?“
  ДА! Групата е престъпна,
  НО и самият Борисов или който и да е Премиер няма как да знае къде се отчита.
  Важи и за Президента!
  Г-н Раденков,
  Каква би могла да бъде Каузата на ДОСТойния БЪЛГАРИН?
  Какво е „Болг/хар“? Къде е в Кавказ?
  Каква е Вашата кауза? Каква е Вашата пенсия? Какви домове ползвате спокойно Вие и Вашите деца? С какво се хранят Вашите внуци? Какви истории им разказвате? Какво четат?
  Моля споделете!

 23. Обитателите на Бойколенд отказват да проумеят, че има друга България, в която живеят друг тип хора – обикновени, нормални, за които морал, чест и обществен интерес не са празни приказки. Тези хора са и омерзени, и гневни – затова всяка вечер са на площадите и викат „Мутри вън“. Затова задават въпроси, на които сегашните бандити във властта и Каскета не отговарят, но това си е за тяхна сметка, която се натрупа вече дотолкова, че предстои скорошната развръзка. Просто истинските българи не желаят да живеят в държавата на ГЕРБ. Защото тя не е държава, а мафиотска структура.

 24. Г-н Раденков, той ако е взел „под крилото си“ само тази фирма, с мед да го намажеш. Всички фирми, печелещи обществени поръчки, без значение финансирани от бюджета или с евросредства се отчитат само на него и приближения му кръг „патреоти“ и ДПС активи.
  А ситуацията може да се опише с думите „На съда всичко е ясно, да влезе убития“!

  1. …ot 30 do i,,nad,,50 prc.ot,,obshtestvenite porachki,,,,obratno kam,, GERB…V,,tehnite obshtini,,…,,reket po SIC/adgiyski,,na narodonaselenieto…

 25. Познавам Героя на социалистическия труд -строителя, участник в много национални строителни обекти Игнат Раденков. Един от малцината , които работеше всеодайно за възстановяването на гр. Стражица, след земетресението 1977 г-Вранча. Защо е тази бюрокрация от страна на Общината и не се дава отговор. За всяко нещо ли трябва да се търси прокуратура и съд. Тези общинарски чиновници, не само във Варна, те са във всички общини. За да си получиш някакъв документ трябва да си платиш.

  1. Не го познавам лично, но ще бъде чест за мен да се запозная.
   Този Човек успява да бъде Изправен!
   Поклон!

  2. Героят на труда (умишлено спестявам думата „социалистическия“, защото той се труди геройски през целия си съзнателен живот) бай Игнат Раденков е пример за достоен българин, сред най-достойните строители на България!

  3. Имах приятел работещ при него преди години.Имаше много „грехове“ повярвай(без да омаловажавам „гордо вдигнатата му глава“).Аз съм за незабавната смяна на портници и боковци,но да дойдат стойностни ,неопетнени

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *