Публикувано на 07.05.2008 / 22:58

ГЕРБ готви секира – законопроект – да си купим задължително земята под жилищните блокове

 

 

Предложението за подобен законопроект ще излезе от депутата на ГЕРБ Лъчезар Иванов. Според идеята на гербаджии, всички българи ще трябва да закупят задължително земята върху, която са построени жилищните кооперации, в които живеят.

Разбира се, това ще трябва да се случи по пазарни цени, а в момента пазарната цена на декар в столицата е около 2-3 млн. евро. Повечето общински жилища обаче са с отстъпено право на строеж и по този начин столичният кмет и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов има намерение да си напълни бюджета, задължавайки гражданите да закупят земята под жилищата им.

Намерението на гербаджии е да огласят законопроекта си в края на седмицата.

Ако това залегне и в предизборната програма на ГЕРБ, на Бойко Борисов ще му се наложи дълго да обяснява как нормалният българин ще може да си купи земята под жилищните блокове. И най-важното с какви пари.

 

Яна Маринова

 

 

Коментари 0 за
“ГЕРБ готви секира – законопроект – да си купим задължително земята под жилищните блокове”

  1. През 1998 година Иван Костов внесе предложение в народното събрание, правото на строеж да се припокрива с правото на собственост, защото в далечните години след 9-ти септември 44-та е направена най-голямата глупост – отчуждаване и учредяване право на строеж и правото на действителна собственост е неглижирано до такава степен, че сега години наред няма да можем да излезем от тази натрупани негативи и се създават условия за далавери. А тази глупост, която сега предлага човека на ББ идва да покаже, че ББ вече мисли че премиерското кресло вече е под задника му и ще събира парсата.

  2. Въпросния г-н Л.Иванов чел ли е някой нотариален акт?Ако не е то първо нека прочете и тогава да правят гербажии такива предложения.Бат Бойко огледаи се и се услушай.Ако всичките ти сподвижници са такива некадърници далеко няма да стигнеш.ПОМИСЛИ СИ!!!!!!!

  3. БОЙКО БОРИСОВ Е ГАДЕН МАФИОТ БЕ ХОРАААА! ЗАЩО СТЕ ТАКИВА ОВЦЕ

  4. Земята под сграда, построена с отстъпено право на строеж може да бъде закупена единствено и само от собственика на отстъпеното право на строеж и съответно но сградата. Продажната цена се формира на база данъчна оценка + 20%. Така че не ги съжалявайте толкова столичани.

  5. Абсолютно правилно е да се закупи цената под блоковете като по този начин БГ селянин гражданина ще придобие известно чуство за собственост и ще опазва блоковите простраства Само така ще се откъснем от социализма Друг е въпрос че това следва да стане на умерена цена а и който те иска да не купува.

  6. На българска земя ли няма да можем да живеем вече, г-н пожарникар?! И земята, на която сме се родили ли не може да бъде наша?! И нея ли трябва да ви платим? Че тя ваша ли е? Че вие продавачи ли сте?! Как не ви е срам!!!!! Такова безумие едва ли може да измисли нормален човек! Ех, Аспарух, защо стъпи тук? Защо сме прокълнати от сънародниците си? Защо сме мразени от тях и докога ще бъдем в робовладелчески строй!?

  7. Идеята е мъртвородена,както сега в момента не може една кооперация да събере пари за общо саниране,което е жизнено належащо,така и няма да могат хората да съберат пари за тази глупост.А на пожарникаря като му трябват пари да си ги вземе от своята метреса-тя има.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *