Публикувано на 29.03.2008 / 18:40

Георги Стоев: Исках да свидeтелствам срещу Маджо, че ми поръчва убийства!

 

 

Георги Стоев се е свързал с шефа на “Убийства” Ивайло Спиридонов, с когото е бил разработен план как Стоев да свидетелства за това, че Маджо му е поръчвал убийства. За планът е бил удевомен градския прокурор Николай Кокинов, който пък праща своя подчинен прокурор Чавдар Ангелов. Целта според Стоев е била разработката да бъде извършена без знанието на вътрешния министър Румен Петков. Прокурорът Кокинов обаче уведомява главния прокурор Борис Велчев, Велчев звъни на вътрешния министър Румен Петков, а Петков моментално вика при себе си ченгето Ивайло Спиридонов, зада го пита защо прави това разследване без да го е уведомил. “”Предадоха ни!”, казва по-късно Спиридонов на Георги Стоев и така всичко приключва.

В “Сеизмограф” хроникьорът на мутрите каза още, че според него Будимир Куйович е на ниско ниво в престъпната йерархия и негова роля се фаворизирала излишно от властите. “Няма жив, или мъртъв бос, който да не е сътрудничил на спецслужбите. Всичките бяха вербувани още от ДС. Аз също съм сътрудничил и съм бил викан на частни разговори”, коментира Стоев.

Според него Куйович е посредник на Сретен Йосич, а в България със синтетичната дрога се занимава Брендо, зад който стояли братята Маргини.

За Галевите Стоев каза, че знае за тях от изчезналия Кирил Цветанов – Буята, който му бил разказвал, че ке държат пазара на дрога в Югозападна България. Според писателят срещата между вътрешния министър Румен Петков и Галевите е била за да бъде договорен мир в региона.

Стоев разказа още, че с Алексей Петров са имали пререкания през 1996 година, когато Петров е вкарвал проститутки в хотел “Хранков”, за които е отказвал да плаща, а по това време Стоев е ръководел казиното в хотела.

Георги Стоев коментира, че бизнеса в България със синтетична дрога силно се преувеличава от полицейските власти и това е рекламен трик пред Европа – вижте ни колко много дрога хващаме. “Това беше рекламен трик на Бойко Борисов”, уточни Георги Стоев.

Afera.bg

Коментари 0 за
“Георги Стоев: Исках да свидeтелствам срещу Маджо, че ми поръчва убийства!”

  1. Може и да е Пухчо, но не мисля, че лъже. Като чета книгите му и ми стават ясни всички „нови бизнесмени“ в града ни. Време е управляващите да спрат да се правят, че нищо не се сервира в публичното пространство.

  2. Тоя пухчо дали си вярва като ги плещи таквизи. Просто и самоповервало си момче, което никога не е имало допир до мутри, се прави на експерт и резултата е че изглежда смешно

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *