Публикувано на 15.10.2020 / 9:27

ГЕОРГИ ГЕРГОВ ФИНАНСИРА ПРОЕКТА НА МАЯ МАНОЛОВА

ГЕОРГИ ГЕРГОВ ФИНАНСИРА ПРОЕКТА НА МАЯ МАНОЛОВА

Вътрешната опозиция не успя да овладее БСП на прекия избор и загуби по-голяма част от позициите си. Това обаче не е отказало най-видните й представители да се борят за превземането на партията. Един от лидерите й е пловдивският олигарх Георги Гергов. Той е обединил сили с втория голям бизнесмен – Кирил Добрев. Целта на групата е сриване на всяка цена на БСП на предстоящите избори. Групировките на двамата са впрегнати да дестабилизират партията чрез публични говорители срещу новото ръководство, персонално срещу Нинова, скандали по места, черен ПР, интриги, цепене на хора и структури. Най-силното им оръжие се оказва Мая Манолова.

Бившата омбудсманка не успя да направи партия, въпреки че го обяви до края на август, но ще се опита да се явява на изборите с група маргинални партии с регистрации останали от проекта на Меглена Кунева. Манолова работи за Кирил Добрев с всичките си остатъци в Кюстендил по време на прекия избор. Сега сътрудничеството продължава с уговорка за съвместни действия.

Това, което измислили Гергов-Добрев е да помагат с всички сили на Манолова, за да отцепи максимално гласове от БСП и така да изпълнят плана си за срив на партията на парламентарните избори, който после да припишат на новото ръководство и Нинова. „Трябва да си върнем партията“, заявил един от заговорниците на неформална среща преди три седмици.

Гергов казал, че няма ограничения на финансирането и ще го осигури. Добрев помагал с каквото може. Манолова отдавна имала проблеми с финансирането от Васил Божков, който живее от зимата в Дубай и станала 100% зависима от финансирането на Гергов-Добрев.

Срещите между заговорниците били много регулярни.  Групата на „реваншистите“ се обединяла само от омраза и жажда за власт, което й пречело да се заяви публично.

Валери Ивайлов

 

Коментари 12 за
“ГЕОРГИ ГЕРГОВ ФИНАНСИРА ПРОЕКТА НА МАЯ МАНОЛОВА”

 1. Добрев и други бизнесмени и приватизатори в БСП, колко поръчки са получили от правителствата на ГЕРБ? Разбира се Нинова и БСП са зависими от тях, и не мислят да се освободят от тях. БСП зависима от ГЕРБ.

 2. От материала излиза, че гочето гергов е зъл дух, а курнела – фея.
  Само че всички комуняги са вампири и сриването им на изборите ще е чудесно.
  Кво, не помните ли андрей, жан и сергей?

 3. Бриго Аспарухов доведе Бойко Борисов навремето в НДСВ, а на него му го е препоръчал Георги Първанов. Това обяви пред bTV Минчо Спасов, който е бивш зам.-председател на НДСВ.

 4. Много интересен стил на писане. Стринка чула в автобуса, как една кака казала, че на чинка Мара етървата, едно време била ку.ва! Висота в журналистиката, изцяло написано в минало време, та да се чудиш така е било преди 3 седмици, а сега вече не, или стила е „минало-несвършено в бъдеще време“.
  Веселина, нивото на сайта се определя от нивото на четящите и коментиращи в него, то от своя страна се определя от качеството на написаното! Критиката, не всякога е лошо нещо!

 5. Б$П е дясна, неолиберална, антикомунистическа и русофобска партия, защищаваща интересите на едрата буржoазия.

  Най-точната характеристика на БSП e на проф. Евгений ГИНДЕВ:

  “…БСП не е лява партия – тя не защищава интересите на наемния труд. Не като такава е замислена и не като такава съществува. БСП като такава е най-успешния проект на прогнилата социалистическа партокрация и на световното задкулисие. Тя не съществува за да се бори срещу капитализма – каза го бившия председател на партията Сергей Станишев. Нейната задача е, от една страна, много изтънчена и подла, а от друга – в известен смисъл – хуманна. Тя е създадена за да помогне на една голяма прослойка българи със социалистически убеждения, да се адаптират към установения капитализъм и да го преживеят като бедни до момента на изчезванито на прослойката поради биологически причини. Паралелно с това БСП тушира и амортизира народното недоволство до степен, да не влияе отрицателно върху установяването на капитализма и вписването в него на мизерно малка част от социалистическата партокрация. Трябва да се признае, че замислът е гениален ! БСП е антикомунистическа партия ! Затова левите хора не трябва да очакват някакъв ляв завой в БСП, връщане към корените си или ясно изразена лява политика – това е химера. Тя ще съществува то тогава, докато БСП напълно изчерпи своето предназначение и след това доволна отиде в небитието. От социалдемокрация друго не може да се очаква, освен да бъде „честен” партньор на големите пари, на Глобалния проект, на Новия световен ред…”
  http://gindev.blog.bg/drugi/2017/07/09/otvoreno-pismo-do-kolegite-i-priiatelite-ot-konferenciiata-a.1556034

  1. Много точно описание на тая чудовищна структура, която е лява и социална колкото небето е жълто.

 6. Тука ,нашата Мара също щяла да се кандидатира за Управител на заведението ни .Главния доктор я нарича Учебната курва на Четвърти километър, но ние всички си я обичаме и ще гласуваме за нея.
  Едно е сигурно,кака Мара не дава само на Главния доктор и затова се получават сложни отношения…
  От всичко това ще пострадаме ние ,защото в Главния доктор са веселите инжекции,а в кака Мара веселите преживявания…
  Не е лесен нашия живот,не е лесен …>>

 7. Тая русотия със всеки би се съюзила , само и само кариера да прави. Въобразила си е ,че може да е някакъв лидер.Плямпало.Става само за квартална агитаторка …е и за друго…

 8. Абе,какво ядат тези хора,защо са им толкова големи главите и бели зъбѝте.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *