Публикувано на 24.02.2009 / 17:49

Галя Топалова в ДДС аферите на Капитан Андреево

Според осведомени чрез мрежа от фалшиви турски фирми по няколко пъти на месец се то- чили солидни суми от републиканския бюджет. Запознати разясниха, че за целта се прилагат схе- ми, скрити зад паравана на турското карго. Въпреки че официално името на Топалова не фигу-

рира никъде, източници от Митница Свиленград разясниха как всички на пункта знаели, че това са нейни фирми.

Подобно твърдение изнесе тези дни в публичното пространство и Българската легия „Антимафия“. Оттам алармираха за куп нередности и далавери по границите. Един от случаите, за които сдружението за борба с престъпността сигнализира ДАНС, засяга точно ДДС аферата с близките компании до една от най-известните жени в България.

От мястото, където се твърди, че е прилагана тази схема – Митница Свиленград, категорично отричат информацията и заявяват, че не познават въпросната дама. Много се спекулира с темата точене на ДДС. Трудно може да стане нещо подобно на това, за което говорите. Все пак ще направим проверка и ще видим дали има подобен случай, категоричен бе пред „Хасковска Мари- ца“ началникът на свиленградската митница Филип Александров. Той определи като напълно неверни и твърденията, че можело да се източва ДДС чрез фалшиви турски фирми, и поясни, че при такива случаи се разследват и партньори от други страни.…

Галя Топалова се появи в публичното пространство, като сама се определи за преводачка в преговорите за покупко-продажбата на Локомотив (Пд) през август 2007 година. Впоследствие тя се разкри като пълноправен купувач на клуба в съдружие с бившия вратар на Галатасарай Левент Назифоглу. Два месеца по-късно Топа- лова разкри, че Левент е бил неин работник и го застави да се махне. 37-годишната бизнес дама е съпруга на турския бизнесмен Зеки Байрям. Двамата са собственици на една от най-големите фирми у нас за автобусни превози Етап Адрес. Тяхна е и бързо налагащата се на пазара през последната година трапезна вода Ком. Двамата държат 33 процента в новата автогара в столицата, където са в съдружие с Гриша Ганчев и община София. Байрям и Топалова са концесионери на един от плажовете в Китен, където притежават хотел Додо Бийч.

 

В. „Хасковска Марица”

Коментари 0 за
“Галя Топалова в ДДС аферите на Капитан Андреево”

 1. Прави се политика – бизнес – политика – бизнес , тук таме нещо по-интимно и ВСИЧКО ТОВА – ЗА ЛИЧЕН ИНТЕРЕС. Няма лошо. Но защо отново за държавна (т.е. за наша на данъкоплатците сметка?).
  ЗАЩО НЕ ВЗЕМЕТЕ НЕЩО САМИ ДА СЪЗДАДЕТЕ,
  НАПРАВИТЕ, ИЗМИСЛИТЕ?
  Защото не можете!
  Можете САМО да лъжете, КРАДЕТЕ, шмекерувате и т.н.
  А ние, създаващите, да ви търпим?
  Докога?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *