Публикувано на 21.10.2008 / 21:56

В кой век живеем?

 

 

В интервю по телевизия „Евроком-България” и във в. „ШОУ” надлежно съобщих, че двама юнаци от бившето ВКР, а сега от ДАНС полковник Царев и подполковник Панайотов са позволили пред очите им и въпреки, че службата им е създадена да не допуска престъпления, те са допуснали контрабандно износ на двигатели за хеликоптери до ембарговата държава Азербайджан. С решение на ООН, ОССЕ и МС на Р.България е забранена търговия с оръжие и стоки с възможна двойна употреба. Решението е от август 2002 г. Един месец по-късно три двигателя за хеликоптери МИ-17 и МИ -24 са изпратени за ремонт в Гянджа-Азербайджан. Каргото минава кой знае защо през Люксембург с товарна кола??? С какви документи и с каква крайна дестинация-неизвестно. Като претекст се използва едно разрешение с отдавна изтекъл срок и на всичко отгоре издадено за съвсем други двигатели. Съгласно ПМС205/1998 г. ремонтът също попада под ударите на СО-10 и се смята за търговска дейност. Отделно, Азербайджан нямат лиценз за ремонт на двигатели и след т. нар. „ремонт” никой здравомислещ началник не би се подписал тези двигатели да бъдат монтирани на вертолет. По бюлетин ремонтът и изпитанията траят 6 месеца. В нашия случай това е продължило два месеца и половина.

Оттук нататък се навързва една интересна престъпна схемичка.

Пловдивският военно-окръжен прокурор Димо Бъчваров „решил” да се самосезира и да направи проверка на думите ми. На 10 октомври получавам разпореждане за отказ за образуване на досъдебно производство, въпреки че година преди това е образувал по своя инициатива такова производство по същия случай.

От тук започва интересната част.

На другия ден получавам по пощата разпореждане от Веселин Хаджиев-председател на пловдивския районен съд. Явно много иска да се запознае с мен, тъй като моите думи не са подсъдни на пловдивския районен съд. И така се очерта групата от схемата за натиск. ДАНСаджиите Царев и Панайотов-военния прокурор Димо Бъчваров-председателят на пловдивски районен съд Веселин Хаджиев. Събрали се трите страни-ченгета, прокурор и съдия и си спретнали групичка за тормоз. Делото ще бъде на 4 ноември от 14ч 30 мин в пловдивския районен съд. На него ще покажа каквото трябва и делото трябва да се премести в София. Само едно се страхувам-да не се загуби по пътя до София и те двамката синковци да изтеглят исковите си молби, в които искат да им тропам по 10 000 лв за „дълбоко наранените им души”. Освен за контрабанда тези „наранени” душици ще трябва да отговарят и за изнасяне на класифицирана информация и за документи с невярно съдържание.

И все пак:

В кой век живеем?

Николай Колев-Босия

Коментари 0 за
“В кой век живеем?”

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *